Panellakás
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Aranyárú panelek Budán 
Mester Nándor | 2023. október 11. 19:21
Még mindig sok ezer fiatalnak csakis panel lehet az első lakása, ezt tudják megfizetni. Sovány vigasz, hogy a tavalyi nagyon magas árak az ország felében már kissé csökkentek. De nem úgy Budán, ahol rekordokat döntenek, főleg azért, mert a befektetői kereslet továbbra is elég izmos – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Olcsóbbá váltak a lakáspiac slágerei 
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 10:11
A jövőben könnyebb lesz meghirdetni a panellakásokat, ugyanis digitalizálják a budapesti panelek alaprajzait, amik egy kattintással a hirdetéshez kapcsolhatók. A házgyári lakások az elmúlt években reneszánszukat élik, szeptember óta pedig jelentősen nőtt a kínálatuk. Budapesten tavaly szeptemberhez képest közel 7 százalékkal több eladó panellakás található. Az átlagos négyzetméteráruk ezzel párhuzamosan több mint 1 százalékkal 782 ezer forintra csökkent. A vármegyeszékhelyeken a panelek kínálata 15 százalékkal nőtt, az áruk pedig lényegében stagnált.
Ingatlan Panelt venne Budapesten? Mutatjuk az árakat  
Privátbankár.hu | 2022. november 18. 17:46
A fővárosi átlagos négyzetméterárakat figyelembe véve panellakásból 39 négyzetméteres, téglalakásból pedig 30 négyzetméteres vásárolható meg 30 millió forintból.
Ingatlan Csaknem harmadával nőttek a panelárak Óbudán 
Privátbankár.hu | 2022. október 31. 09:46
A budapesti panellakások közül a budai oldalon kínált ingatlanokat lehet hamarabb eladni, egy-egy adás-vétel átlagosan 73 nap alatt zárul le - derül ki a Duna House elemzéséből.
Ingatlan Degeszre tömheti a zsebét, aki Kőbányán vesz most felújított panelt 
Mester Nándor | 2021. november 5. 05:34
Kőbánya egyes részein még mindig viszonylag olcsón lehet panelt venni. Ha ráadásul felújított ingatlanról van szó, akkor az értéknövekedés sokat hozhat a konyhára. 
Makro / Külgazdaság Mindent a feje tetejére állított a panelek drágulása 
Privátbankár.hu | 2019. július 13. 08:11
Vannak olyan kerületek a fővárosban, ahol a panellakások átlagos négyzetméterára az ottani téglalakásokhoz képest csak pár százalékkal volt alacsonyabb az elmúlt tíz évben.
Ingatlan Az tett jó lóra, aki panelekkel kezdett üzletelni 
Privátbankár.hu | 2019. június 7. 07:47
A fővárosi panelek bérleti díja öt év alatt ugyanis jóval a téglalakások szintje felett nőtt.
Ingatlan Nagyot kaszálhattak, akik időben csaptak le a panellakásokra 
Privátbankár.hu | 2018. november 1. 15:18
Az elmúlt egy évben közel 6 százalékos hozamot realizálhattak azok, akik kiadási céllal panellakásba fektették a pénzüket. Ez a befektetési forma továbbra is kifizetődő, noha az elérhető hozamok mérséklődnek, még mindig érdemes beszállni.
Ingatlan Rávetették magukat a panellakásokra a magyarok - nőnek az árak 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 13. 17:01
Az idei év legforgalmasabb hónapját zárta a hazai lakóingatlanpiac. A Duna House becslése alapján kalkulált több mint 14 ezer adás-vétel 10 százalékkal volt magasabb a tavaly júliusi értéknél és 27 százalékkal 2016 júliusánál. A nyári szezonok folyamatosan erősödnek, azonban ilyen forgalmas hónapot már rég produkált az ingatlanpiac.
Ingatlan Hol kínálnak 1,5 millió és 180 millió forintért lakást Magyarországon?  
Privátbankár.hu | 2018. június 26. 17:02
Idén, az Otthon Centrum által értékesített ingatlanok 0,75 százaléka kelt el 100 millió forintnál magasabb értéken, döntő részben Budapesten, az agglomerációban kettő, vidéken pedig egy. A 2018-ban értékesített nagyértékű ingatlanok jellemzően téglaépítésű társasházi lakások voltak, nagyjából fele arányában újépítésű társasházakban és régi épületekben. Hol a legolcsóbbak az ingatlanok? Lakáspiaci legek.
Ingatlan Még nem látszik a csúcs – még mindig megéri lakásba fektetni? 
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 15:10
A Raiffeisen szerint még mindig megéri lakást venni, már ha meg tudjuk fizetni.
Ingatlan Ölik egymást a vevők a panellakásokért 
Privátbankár.hu | 2018. június 17. 17:01
Az idén tovább csökkent a panellakások forgási ideje. A 2018-ban értékesített házgyári technológiával épült lakások átlagosan 66 nap – alig több, mint két hónap - alatt keltek el, mely mindössze négy nappal több, mint a 2015-ben mért rekord alacsony átlag. Ugyanakkor jelentős különbségek vannak még a fővároson belül is.
Ingatlan Bontani vagy felújítani – leáldozóban a panelek kora? 
Privátbankár.hu | 2018. június 1. 06:06
A 2013-as mélypont óta a fővárosban több mint megduplázódtak a lakótelepi panellakások árai, míg a vidéki nagyvárosokban az árnövekedés „mindössze” 50-70 százalékos. Ennek fényében nehéz elképzelni a panelházak részleges visszabontását, ennél sokkal reálisabb a korszerűsítés és a panelprogram az OTP szerint.
Ingatlan Elkezdtek lakásokat venni a magyarok, hiába a félelmetes árak 
Privátbankár.hu | 2017. december 11. 20:30
Nagyon megindult az ingatlanpiac a Duna House számai szerint, a tavalyi évhez képest erősebb IV. negyedév várható 2017-ben. Ugyan a szezonalitásnak megfelelően fokozatosan csökken év végére a tranzakciószám, 2016. novemberhez képest így is 10,5 százalékos növekedés történt. Dinamikáját tekintve az idei értékek nem a tavalyi, hanem sokkal inkább a 2015-ös trendeket követik egy magasabb szinten.
Ingatlan Válasz a nagy kérdésre: megéri eladás előtt felújítani a lakást? 
Privátbankár.hu | 2017. november 10. 16:45
A 30 milliónál olcsóbban kínált ingatlanok körében az érdeklődések több mint harmada a panellakásokra érkezik az ingatlan.com statisztikái szerint. Az eladási árnál milliókat számíthat az, hogy milyen állapotban van a lakás, ezért érdemes lehet belevágni - csak szánjuk rá az időt, mert nem biztos hogy gyorsan találunk hozzá szakembert.
Ingatlan Venni és kiadni – tényleg ekkora biznisz a lakáskiadás? 
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 16:32
A panellakások kifizethető, egyben ideális befektetési célpontot jelentenek azok számára, akik kiadási céllal szeretnének ingatlant vásárolni. Budapest ugyan már drágának számít, de néhány nagyvárosban még érdemes beszállni ebbe a befektetési formába. Kevesen ismerik, de létezik mesterképlet is, ami alapján könnyen tervezhető a megtérülés – mutatjuk, mi ez.
Ingatlan Kegyetlen árak: még ennyiért is meg vagyunk őrülve a panelért 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 24. 20:10
A panellakások népszerűsége töretlen: a téglalakásoknál 30 százalékkal olcsóbbak, és sokszor jobb az elosztásuk, azaz azonos alapterületen több szobát nyújtanak. Ráadásul az elmúlt években jelentősen csökkent a fenntartási költségük is, ezek miatt pedig a lakótelepi lakások iránti kereslet folyamatosan növekszik, bár komoly árkülönbségek vannak országszerte és a különböző fővárosi kerületek között is.
Ingatlan El akarod adni a lakásod? Nem mindegy, mikor vágsz bele! 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 11. 12:34
Hiába vannak most elszállva az árak, egy jó ingatlannak mindig, minden körülmények között lehet gazdát találni. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, és persze, hogy mennyiért. Vannak apró trükkök, amik segítségével – és persze némi odafigyeléssel – a maximumot hozhatjuk ki a lakás eladásából. Ha megtehetjük, hogy várunk a szerződéskötéssel, akkor inkább halasszuk ezekre az időszakokra a kulcs átadását.
Ingatlan Örülhetnek a költözők: véget ér az esztelen drágulás? 
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 08:40
Igaz, még mindig Európa hatodik legdrágább ingatlanpiaca a magyar, a tavalyi év végéhez képest azonban idén már csak 1,9 százalékkal drágultak a lakások. Ennek a mértéke egy évvel ezelőtt még nagyjából kétszer ekkora volt. Bár még mindig szemfülesnek kell lenni, a trend azt sugallja, hogy hamarosan megtorpanhat a mértéktelen drágulás a piacon – kérdés az, hogy mikor.
Ingatlan Tényleg elbontják magyarok tízezreinek feje fölül a házat? 
Privátbankár.hu | 2017. július 6. 17:05
A rövid válasz: nem. Az OTP Ingatlanpont közleményében ír arról, hogy bár létezik a német példán alapuló terv, attól a közeljövőben még nem kell senkinek sem tartania, ugyanis nálunk a panelházak egyáltalán nem népszerűtlenek, sőt. De akkor mi lesz a lakótelepekkel?
Ingatlan Budapest csak a jéghegy csúcsa – végleg elszálltak a panelárak? 
Privátbankár.hu | 2017. június 20. 12:43
A fővárosban így is óriási áranomália uralkodik a lakáspiacon, ez azonban nem csak Budapestre igaz. Egy év alatt 20-25 százalékot emelkedett több hazai iparvárosban a panellakások kínálati ára, olyanokban is, ahol a megelőző két-három évben stagnáltak vagy csak alig nőttek az árak. Búcsút inthetünk az olcsó, iparnegyedi lakásoknak? Az Otthontérkép friss felméréséből kiderül.
Ingatlan Kezdődik a nagy panelbontás – nem felejtett el valamit a kormány? 
Privátbankár.hu | 2017. június 13. 11:28
Mégpedig azt, hogy erről egyeztessenek a társasházak vezetőivel.
Ingatlan Nyakunkon a nagy panelbontás – de miért érdemes oda költözni? 
Privátbankár.hu | 2017. június 9. 13:19
Hatalmas a különbségek lehetnek egy tízemeletes és a panelházak között – nem csak árban.
Ingatlan Mennyiért lehet panellakást venni? Itt vannak az árak 
Privátbankár.hu | 2017. január 19. 13:07
Mialatt az elmúlt években egyre inkább kapóssá váltak a panelek, ez az árakban is jócskán megmutatkozik: országszerte mindenhol tovább nőttek az árak tavaly. Míg vidéken néhány tízezer forintnyi eltérések mutatkoznak az egyes megyék között, addig Budapesten akár százezer forintnyi különbségek is vannak az egyes lakótelepek négyzetméteráraiban. Azok a társasházak, akik felújításban gondolkodnak, jobban teszik, ha sietnek, jövőre komoly szigorítás jön.
Ingatlan Úgy viszik, mint a cukrot: kapós lett a panel 
Privátbankár.hu | 2016. július 26. 08:45
Az elmúlt egy-két évben óriási kereslet alakul ki a panellakások iránt, ami végül jelentős - minden más szegmenst meghaladó - áremelkedéshez vezetett. Megkedvelték a paneleket az emberek a relatíve magas rezsiköltségek ellenére, esetleg beértek már a felújítások, vagy egyszerűen csak a kényszer hajtja a vásárlókat a lakótelepekre?
Ingatlan Pörög a lakáspiac, a paneleket egy hónap alatt el lehet adni  
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 24. 12:15
A piac az elmúlt hónapokban sem lassított, az első féléves tendenciák tovább folytatódnak.
Biztosítás Társasházak, figyelem! Így ad pénzt az állam felújításra  
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 12:04
Egy hónap múlva indul a társasházak energetikai korszerűsítéseit segítő Otthon Melege Program. A siker szempontjából kulcsfontosságú, hogy a társasházak a kiírást követően minél gyorsabban beadják jelentkezésüket a pályázatra.
Ingatlan Átlagmagyar költözne - mindenki 13. kerületi panelt akar?  
Privátbankár.hu | 2014. december 8. 20:02
A Duna House havi becslése megint 10 ezer fölé mérte az eladott ingatlanokat országszerte. Október óta kicsit csökkennek a számok, de ez csak szezonális. 2014 jócskán túlteljesítette az elmúlt öt év eredményeit is.
Ingatlan Újbudától Ózdig: itt a nagy panelkörkép 
Privátbankár.hu | 2014. november 11. 19:31
Az országos lakóingatlan-áresésnél jobban csökkent az eladott lakótelepi lakások átlagára Magyarországon 2008 óta. Több nyugat-magyarországi városban ugyanakkor még most is a válság előttinél magasabb árakkal találkozhatunk. A legolcsóbb és legdrágább lakótelepek átlagárai közötti olló tovább nyílt, így jelenleg már ötszörös a különbség.
Ingatlan Itt vannak a friss árak: mennyi most egy pesti és egy vidéki panel? 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 8. 20:05
Marad a - válságot követő évek szintjéhez mérten - erős ingatlanpiaci forgalom. Az előző hónap forgalma 27 százalékkal magasabb az egy évvel korábban becsült értéknél, ami rendkívül figyelemreméltó. A Duna House becslése alapján így az idei összforgalom megközelíti a 64 ezret, ami 16 százalékos erősödést jelent a 2013-as azonos időszakkal összehasonlítva. Éves csúcsra ugrott a kereslet augusztusban. A 89 százalékpontos érték nemcsak az idei, de az elmúlt évek egyik legintenzívebb keresletét mutatja, ami pozitív előrejelzés a további hónapok forgalmát tekintve.
Ingatlan Ehet frissen szedett paradicsomot az is, aki panelben lakik 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 7. 15:31
Egyre több helyen alakulnak közösségek, hogy a lakótelepek paneljei között húzódó kihasználatlan területen zöldséget termesszenek.
Ingatlan Panelben élsz? Még mindig lehet, hogy veszélyben vagy 
Privátbankár.hu | 2014. június 1. 08:53
A magyarországi lakóépületekben, főleg panelházakban még mindig 150-200 ezer négyzetméternyi szórt azbeszt található, a mentesítés mintegy 20-25 milliárd forintba kerülne és 30 ezer ember veszélyeztetését szüntetné meg.
Ingatlan Éledezik a piac, de mi van az árakkal? Mennyi most egy lakás? 
Privátbankár.hu | 2014. április 8. 18:03
A Duna House legfrissebb elemzéséből kiderül, hogy a viszonylag erős idei ingatlanpiaci forgalom a harmadik hónapban sem esett vissza, sőt az adás-vételek száma az elmúlt két év egyik legmagasabb adata lett. Felmérték azt is, hol mennyibe kerül egy lakás átlagosan.
Ingatlan Ráfizet, akinek Pest megyében van családi háza 
Privátbankár.hu | 2014. február 10. 11:37
Átlagosan 20 százalékot kellett engedniük januárban az árból, ha szerették volna eladni az ingatlant. Legjobban azok jártak, akik panelt árultak.
Ingatlan Van az a panel, ami lenyomja a Balaton-parti árakat is 
Privátbankár.hu | 2014. január 8. 13:00
A tavalyi utolsó hónap ingatlanpiaci forgalma a szezonalitásnak megfelelően alacsony értéken zárt, amelyre a munkanapok kevés száma is rásegített. Ezzel kialakult a teljes 2013-as éves forgalom, amely összesen 83 600 ingatlan adás-vételt jelentett a Duna House becslése alapján.
Ingatlan Termálvízzel fűtenék a mosonmagyaróvári paneleket 
Privátbankár.hu | 2013. október 22. 08:02
A tervek szerint 2014 elején indul a beruházás egymilliárd forintos uniós támogatásból. 2300 méter mély kutat fognak fúrni a 95-100 fokos termálvíz kiemeléséhez. Ez a város távhőszükségletének 85 százalékát fogja tudni fedezni.
Ingatlan A soproni albérlet már egy magyar minimálbérbe kerül 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 14. 16:15
Elkapkodják a kisebb lakásokat Sopronban, az albérletek átlagára egy hazai mimimálbérbe kerül. Tehetik, mert az Ausztriában kapott fizetésből ezt is ki lehet fizetni – írja a helyi sajtó. De az árak mehetnek még akár 50 százalékkal feljebb is, mert jelenleg 10-12 százalékos hozamot is el lehet érni bérbeadással.
Ingatlan Mégsem olyan rossz a panel? Folyamatosan drágulnak a lakások 
Privátbankár.hu | 2013. július 8. 11:03
Harmadik negyedéve emelkedik a panel ára, miközben a téglaépítésű lakások egyre olcsóbbak lesznek. Új ingatlant pedig alig adtak el az elmúlt fél évben.
Ingatlan Áprilisban már többen keresgéltek lakást 
Privátbankár.hu | 2013. május 8. 14:00
Az adás-vételi növekedés egyik oka a márciusi időjárásban is keresendő, mert a hideg miatt több tranzakció csúszott át áprilisra. A másik ok a tavalyi évet meghatározó Kombinált Mikrohitel Program pályázatainak lezárása volt.
Ingatlan Télutón sem volt zsongás a lakáspiacon 
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 10:40
Folytatódott a szokásos szezonalitásnak megfelelő, csendes adásvételi darabszám növekedés a hazai ingatlanpiacon.
Ingatlan Budapesten és környékén szeretne új lakást? Itt nézzen körül! 
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 14:57
Mostanában a legnépszerűbbek a 8-12 milliós ingatlanok, de vajon hol érdemes ezeket keresni Budapesten és vonzáskörzetében? A következő összeállítás ebben segít eligazodni.
Ingatlan Itt a tavasz, egyre többen cserélnek lakást 
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 12:26
Sokan költöztek nagyobb lakásba, de sokan voltak, akik az olcsóbb, kisebb lakást kerestek februárban. Januárhoz képest jelentősen nőtt a lakáseladások száma.
Ingatlan Négy és fél milliárddal több jut panelfelújításra 
Privátbankár.hu | 2013. február 14. 11:09
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 4,56 milliárd forintos keretet biztosít újabb panelek felújítására a tavaly év végi kvótaértékesítésekből. A többletforrásból a korábban benyújtott, de miniszteri döntéssel még nem rendelkező pályázatok kaphatnak hozzájárulást panellakások felújításához, energetikai korszerűsítéséhez.
Ingatlan Könnyen túladhat lakásán, ha ezekben a kerületekben él. Íme a lista! 
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 11:54
Bár az ingatlanpiac továbbra is nyomott, a tavaly indult és azóta több ponton is egyre megengedőbb állami kamattámogatásos hitelezés adhat némi reményt, de nem mindegy mit és mennyiért kínálunk. Eláruljuk mit keresnek a vevők Budapesten.
Ingatlan Tragikus mélységbe ért a panellakások ára 
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 12:23
Az év leggyengébb forgalmával zárta az ingatlanpiac a 2012-es évet a decemberi, mindössze hatezer darabos tranzakciójával, miközben a negyedév a lakásárak visszaeséséről szólt - a legtöbbet a panellakások tulajdonosai veszítették. Éves szinten az adásvételek száma nem érte el a 100 ezret.
Ingatlan Magára talál az ingatlanpiac? 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 15:35
Az idei első fél év óvatos optimizmusra ad okot, bár a hazai ingatlanpiacon az év elején erőteljes növekedés volt tapasztalható, amit a második negyedév gyenge kereslete némileg korrigált.
Ingatlan Legyen Vágási Feri szomszédja! Eladó Taki bácsiék lakása 
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 09:55
Szerette a Szomszédokat? Szeretne Taki bácsi lakásában lakni? Akkor hívjon és nézze meg - ez áll abban az ingatlanhirdetésben, ami egy XI. kerületi gazdagréti lakótelepi lakást kínál.
Ingatlan Végre itt az őszi pezsgés az ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 12:33
A szezonalitásnak megfelelően viszonylag élénk volt az ingatlanpiac októberben és hasonló aktivitásra számítanak novemberben is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG