4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Jól megy a banknak: tavaly rekordszintű eredményt ért el, dinamikusan bővül az ügyfélállomány és a piaci részesedés. Akár bővülne is a bank, érdeklődik például a Budapest Bank iránt. Az ügyfeleknek a fix kamatozású hiteleket ajánlják, mert úgy gondolják, előbb-utóbb csak lesz kamatemelkedés.

Számok

A K&H Bank sajtótájékoztatón számolt be tavalyi éves eredményéről. A bank 41,8 milliárd forintos rekordszintű nyereséget ért el 2017-ben, amely éves összehasonlításban 18 százalékos emelkedést jelent. A bankcsoport nettó eredménye 2017. utolsó negyedévében 9,6 milliárd forint volt, hitelpiaci részesedése pedig az egy évvel korábban mért 10,2 százalékról 10,5 százalékra nőtt. Ügyfeleinek száma éves szinten 60 ezer fővel, azaz hetente mintegy 1200 új ügyféllel bővült, akiknek közel a fele a fiatal korcsoportból került ki.  A K&H Biztosító 2,9 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el, amely éves összehasonításban 3 százalékos növekedésnek felel meg.

A bank összesen 425 milliárd forint, azaz naponta több mint 1 milliárd forint új hitelt helyezett ki 2017-ben, amellyel közel 32 ezer magánszemélyt és több mint 3100 kkv-t és vállalati beruházást finanszírozott. A hitelállomány 9 százalékos növekedése meghaladta a betétállomány 7 százalékos bővülését, így a hitel/betét arány 60,5 százalékról 61,2 százalékra javult. Az új hitelállomány megoszlása: 104 milliárd forint lakossági jelzáloghitel, 24 milliárd forintnyi személyi hitel, és 297 milliárd forintnyi kkv és vállalati hitel.

Fejlesztés, terjeszkedés

A K&H komolyan fejleszti digitális platformjait, hogy ügyfeleinek egyszerűbb és gördülékenyebb banki és biztosítási megoldásokat kínáljon. Év végén a mobilbanki alkalmazásnak 165 ezer felhasználója volt, számuk az előző év azonos időszakához képest több mint a duplájára nőtt. A közelmúltban bevezetetett mobiltárca fizetési applikáció pedig kifejezetten sikeres: a mindössze két hónap alatt regisztrált 13 ezer kártyát már több mint 100 ezer alkalommal vették igénybe.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az anyavállalat, a KBC azokban az országokban, ahol jelen van, bővülne, terjeszkedni, így Magyarországon is ez a célja. Érdeklődnek a Budapest Bank iránt, ha eladósorba kerül, de minden szóba jöhető akvizíciós célpontot megvizsgálnak. Arra az elhangzott kérdésre, hogy a bank mikortól számít magasabb hazai kamatkörnyezetre és így kedvezőbb működési feltételekre, azt válaszolták, hogy nem erre várnak, hanem a jelenlegi helyzethez alkalmazkodnak, igyekeznek növelni a hitelállományt, valamint a díj-, és jutalékbevételek szintjét.

Fix vagy változó?

Egy vonatkozásban azonban felmerült az előbb utóbb emelkedő kamatok szintje: mégpedig a hosszabb lejáratú hitelek, döntően a lakosság ingatlanhitelek esetében. Az MNB szorgalmazza, hogy a bankok fix kamatozású hiteleket kínáljanak, hogy ezzel ki lehessen küszöbölni a későbbi kamatszint emelkedésből adódó terheket, pontosabban el lehessen oszlatni azokat egyenletesen a futamidő alatt.

David Moucheron, a K&H csoport vezérigazgatója elmondta, hogy a bank a fix kamatozású hiteleket ajánlja ügyfelei figyelmébe, de az ügyfelek egyelőre a rövidtávon sokkal kedvezőbb változó kamatozásút választják. Az ügyfelek döntési szabadságát messzemenőkig tiszteletben tartják, nem akarnak úgy járni, mint egyes írországi bankok, akiket most azért vizsgál az ottani jegybank, mert úgy véli, hogy túl drága hiteleket adtak ügyfeleiknek.

Az ügyfélnél tehát a döntés, és úgy gondolják, jó lenne, ha az ügyfelek jobban tisztában lennének azzal, hogy később gond lehet a magasabb kamatok miatt, és ennek hangsúlyozásában akár a sajtónak is szerepe lehet. A helyzet ugyanakkor nem könnyű, hisz még a szakemberek is meglepődtek az utóbbi évek hosszúra nyúlt kamatmentes időszakán, ráadásul az EKB és az MNB is hangsúlyozza, hogy addig kerüli a kamatemelést, amíg csak lehetséges.

Címkék: Vásárló K&H Bank

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
Vásárló Kihívás, szórakozás és megmérettetés is; minden, amit a futóversenyekről tudni kell!
Márkázott tartalom | 2024. április 19. 10:51
A futás egy olyan természetes mozgásforma, amely egyszerűen kivitelezhető, nem igényel komoly anyagi beruházást, hatékony a test számára, ráadásul könnyen beiktatható a napirendünkbe. 
Vásárló Automatikusan megírt SEO szövegekkel a nagy kínai áruház ellen?
Márkázott tartalom | 2024. április 18. 12:11
Az újdonsült nagy kínai webáruház idehaza is tarol, így nem véletlen, hogy a hazai cégek többek között automatikusan megírt SEO szövegekkel és egyéb marketingmegoldásokkal is próbálnak tenni a cég térnyerése ellen. Mivel árban egyszerűen lehetetlen velük versenyezni, így nincs más lehetőség, minőségben és vásárlási élményben kell, még akkor is, ha ez sem olyan egyszerű.
Vásárló Nekiment a Temunak a legendás márka
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. április 18. 08:42
Régi gondja a legismertebb márkáknak, hogy a hamisítók olyan árukkal bombázzák a vásárlókat, amelyek nagyon hasonlítanak legendás termékeikre, és a végeláthatatlan pereskedés nem segít rajtuk.
Vásárló Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Penny tulajdonosa: teljesen új boltot nyitott Berlinben
Buksza blog | 2024. április 17. 10:43
A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.
Vásárló Egyértelmű mondás jött a magyar Tesco sorsáról
Buksza blog | 2024. április 16. 07:29
Bár legutóbb a Sparral csapott össze a kormány, de a Tesco is az "örök" felvásárlási célpontok között szerepel. Úgy tűnik, marad ebben a státuszban.
Vásárló Környezetvédelem a társasjáték csomagolásoknál
Márkázott tartalom | 2024. április 11. 09:41
Egyre gyakoribb, hogy a társasjátékok esetében is mind inkább odafigyelnek a csomagolásra. Ezzel előtérbe került az a törekvés, hogy ez az iparág is egyre “zöldebb” legyen. Kérdés persze, hogy a játékok minőségére és sérülékenységére mindez nincs-e negatív hatással?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG