<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Nyugdíjreform
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform? Még mit nem! Visszarendeződés jön
Privátbankár.hu | 2019. december 5. 06:06
Amióta nincs akkora válság, egy csomó országban politikai okokból visszavonták vagy felpuhították a korábban elhatározott nyugdíjreformokat. Ez később még csúnyán visszaüthet az OECD szerint. Nagy gond, hogy egyre többen dolgoznak részmunkaidőben, határozott időre vagy vállalkozóként, az ő nyugdíjuk pedig kevesebb lesz.
Makro / Külgazdaság Bepöccentek az oroszok, mert halálig dolgoztatnák őket
Privátbankár.hu | 2018. július 3. 14:28
Egy év alatt tíz százalékkal, 58-ról 48 százalékra csökkent Vlagyimir Putyin támogatottsága. Ugyanakkor még így is az orosz elnök a legnépszerűbb politikus Oroszországban.
Személyes pénzügyek Tudod, mitől lesz százas a nyugdíj?
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 16:30
Olaszországban százmilliárd euróra becsülik az új kormány által tervezett reformok költségeit, ami nagy válságot is okozhat. Egyszerre növelnék a kiadásokat és csökkentenék a bevételeket, az adócsökkentés mellé több nyugdíj és segély járna. Senki sem tudja, nem vezet-e ez újabb euróválsághoz.
Személyes pénzügyek Végre valahol nem emelnék, hanem csökkentenék a nyugdíjkorhatárt
Privátbankár.hu | 2018. április 17. 06:06
Az olasz politikusok egyszerre ígérték meg a korábbi nyugdíjreform visszacsinálását, a nyugdíjkorhatár csökkentését, amivel jelentősen emelkednek a kiadások, valamint az adók mérséklését, ami a bevételt is visszaveti. Pedig az ország eladósodottsága már így is nagyon magas, emiatt a probléma egész Európát fenyegeti.
Személyes pénzügyek Újabb magánnyugdíjpénztárak véreztek el
Privátbankár.hu | 2013. június 19. 11:36
A tagság egyre jobban erodálódik, ilyen költségszintek mellett nem tud ennyi kassza működni.
Makro / Külgazdaság Alig maradt valami a nyugdíjpénztári pénzekből
Privátbankár.hu | 2013. június 14. 18:01
Egy év alatt csaknem 370 milliárd forinttal csökkent 685,9 milliárdos vagyon a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapban. Tavaly év végén 316 milliárd forint volt az eszközök értéke.
Személyes pénzügyek Egyéni nyugdíjszámlák: beletörik a kétharmad bicskája
Zsiborás Gergő | 2013. június 11. 14:04
Egy ideje nem titok: a nyugdíjreform lényegéről lemondott a kormányzat. Az egyéni számlák bevezetésével két és fél éve szenvednek, most 1,3 milliárdos pályázatot írtak ki rá, egy külsős partner talán képes lesz összehozni a dolgot jövő nyárig.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: 0 forinttal indulnak az egyéni számlák
Privátbankár.hu | 2013. április 7. 13:09
0 forinttal startolhatnak el a kormány által korábban beígért egyéni nyugdíjszámlák - a látszatmegoldásra az időhiány miatt lehet szükség.
Személyes pénzügyek Az államosított nyugdíjvagyonból jutott az IMF-nek is
Zsiborás Gergő | 2013. március 22. 06:32
Decemberben még az IMF-nek törlesztettünk a maradék nyugdíjvagyonból, ami térítésmentesen került át a fejlesztési tárca alá tartozó Nemzeti Vagyonkezelőhöz. Mennyi maradt a 3000 milliárdból?
Személyes pénzügyek A kormány tudomást sem vesz a közelgő nyugdíj-katasztrófáról
Zsiborás Gergő | 2013. február 1. 06:47
Hiába ígérte Matolcsy György, hogy két lábra állítja a nyugdíjkasszát, ez 2012-ben (sem) sikerült. Miközben Magyarország az EU-átlagnál gyorsabban öregszik, nincs igazi válasza a gazdaságpolitikának a nyugdíjkérdésre. A látszatmegoldások helyét hamarosan a fájdalmas valóság veheti át.
Személyes pénzügyek Édes cukorka vagy hatalmas öngól? 13. havi nyugdíjat tervezget a kormány
Zsiborás Gergő | 2013. január 9. 17:56
Egyszer már kiderült, a 13. havi nyugdíj elhibázott lépés volt egy olyan országban, ahol 10 havi ellátmányra sincs fedezet. 2013 végén talán lenne fedezet rá, a kormány számolni kezdett. A 13. havi juttatás reformok nélkül biztos, hogy fenntarthatatlan.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: 850 milliárdos bukott kísérlet - kormányzati jelentés
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 17:16
Bukott kísérletnek nevezi a hárompilléres nyugdíjrendszert az átalakításáról készített kormányzati jelentés, megjegyezve, hogy a működési költségekre fordított összegek és az elmaradt hozam nagyságrendileg 850 milliárd forintot tesznek ki, amiből több mint 400 kilométer autópályát lehetett volna építeni Magyarországon.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform és egyéni számlák: kicsúszott az időből a kormány
Privátbankár.hu | 2012. július 30. 17:05
Ígérete ellenére nem tervezi a kormány, hogy egyéni számlákat alakít ki az állami nyugdíjrendszerben, noha 2 évvel ezelőtt ezzel az "ajánlattal" csábított vissza 3,1 millió magánnyugíjpénztári tagot a társadalombiztosításba. Az egyéni számlás rendszer bevezetése még a második Széll-tervben is szerepelt - a kormányzati ciklus végéig biztosan nem lesz belőle semmi.
Karrier Másfél-kétmillió ember is rosszabbul fog élni a következő években? (videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 11. 16:25
Ha a szükséges gazdasági strukturális átalakítások megtörténnek, az akár másfél-két millió embert is érinthet.
Személyes pénzügyek Az állami nyugdíjrendszer is tele van kockázatokkal
Zsiborás Gergő | 2012. március 28. 06:40
A válságban a magánpénztárak nem teljesítettek valami fényesen, a kormány pedig folyamatosan azt hangoztatja, hogy csak az állam képes garantálni a nyugdíjakat. Így van-e ez? Magyarországon az átlag polgárnak havi 50 ezer forint plusz megtakarítást kellene félretennie a rendes nyugdíjhoz. Megnéztük, hogyan gazdálkodik az állam a nyugdíjvagyonnal.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: nem kapkod a szaktárca, egyre nő a bizonytalanság
Zsiborás Gergő | 2012. március 12. 08:57
A jogszabályok szerint a PSZÁF-nak március végéig kellene átadnia az egykori pénztártagok adatait annak az intézménynek, mely vélhetően létrehozza majd a kormány által ígért egyéni számlákat. Ugyanekkorra kell dönteni a még megmaradt kasszatagoknak, hogy átlépnek-e az állami rendszerbe. A teljes nyugdíjreformmal viszont csak nyárra készülhet el a kormány. Sok a kérdőjel, az idő szorít.
Makro / Külgazdaság Görögország 15 nap haladékot kaphat 300 millió euró megtakarítására
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 07:34
A görög kormánykoalíció pártvezetőinek nem sikerült megállapodniuk a nyugdíjkifizetéseket érintő 300 millió eurós megszorításban. Athéni forrás szerint azonban Görögország további 15 napot kapott arra a trojkától, hogy megtalálja 300 millió euró megtakarításának forrását az újabb mentőcsomagért cserébe. Mentőcsomag nélkül már márciusban csődbe mehet Görögország.
Személyes pénzügyek "Magyarország trükközik" - Brüsszel előveheti a nyugdíjreformot
Zsiborás Gergő | 2012. január 13. 14:10
Az Európai Bizottság szerdai ülésén két és fél órán át foglalkoztak a magyar ügyekkel, de nemcsak a most terítéken lévő aktákat lapozgatták a biztosok, hanem régebbi ügyeket is elővettek. A nyugdíjreform többük szerint a magyar kormány trükközésének része.
Makro / Külgazdaság Kezdődhetnek a kemény olasz megszorítások
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 16:54
A képviselőház után a szenátus is megszavazta az új olasz kormány 30 milliárd eurós megszorító csomagját, ezzel Mario Monti kabinetje teljes parlamenti bizalmat tudhat maga mögött a végrehajtásra. Az olasz képviselőház múlt pénteken szavazott bizalmat a szakértői kormány terveinek. Monti azt mondta: nincs kétsége, hogy Olaszország megmenekül, ha rendbe teszi költségvetését.
Makro / Külgazdaság Sztrájk bénítja Belgiumot, de a kormány kitart a nyugdíjreform mellett
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 16:18
Általános sztrájkot tartottak Belgiumban, az új kormány nyugdíjreformja elleni tiltakozásul. Az egynaposra tervezett munkabeszüntetés az ország közlekedését szinte megbénította, és a nemzetközi vasúti közlekedésben is súlyos fennakadásokat okozott. Szerda este óta a nemzetközi vasúti járatok, így a Thalys szuperexpressz és a Londonba tartó Eurostar vonatok nem közlekednek az országban.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform II. - a szó, amit Önök keresnek: "kompenzáció"
Zsiborás Gergő | 2011. december 16. 08:40
Gúnyosan megjegyezhetnénk, a pénztárak megkapták, amire vártak: a pénztári befizetéseket "csak" átirányítja a kormány, nem pedig zsebre teszi - csakhogy 2011 decembere van, nem pedig 2010. A csütörtökön bejelentett újabb "átirányítással" a legnagyobb gond, hogy a kompenzációról megint nem esett szó.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG