SNB
Pénzügyi szektor Jövő héten jön az új, furcsa kétszázas 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 17. 16:45
A volt jugoszláv köztársaságok polgárainak kellemetlen emlékeket ébreszt, a svájciakat az ősi esküre emlékezteti. Az új svájci bankjegy valójában egy tudományos motívumokkal díszített új sorozat része.
Pénzügyi szektor Ilyen se volt még: nekik nagyon bejött a svájci frank gyengülése 
Privátbankár.hu | 2018. március 5. 10:53
Remek éve volt a svájci központi banknak (SNB).
Részvény / Deviza / Áru Három jegybank ülésezik a héten, megtáltosodott az OTP 
Eidenpenz József | 2016. június 15. 18:06
A ma esti Fed-ülés előtt az európai részvénypiacok kissé magukhoz tértek több napos zuhanásuk után, de igazán nagyot csak a BUX index tudott emelkedni. Az OTP az élen, de a többi részvényünk is tudott javítani, kissé gyengült a forint. Az olajat úgy tűnik, még a jó hírek sem igazán tudják felfelé vinni.
Részvény / Deviza / Áru Most lenne jó frankhitelt felvenni? Lassan kúszik vissza a svájci deviza 
Eidenpenz József | 2015. augusztus 28. 12:40
A svájci frank az utóbbi hónapokban szinte észrevétlenül ledolgozta annak az árfolyam-növekedésnek egy részét, amit a januári hirtelen, pánikszerű megerősödése során összehozott. A gazdaság az erős frank ellenére meglepően jól teljesített, a várakozásokkal ellentétben elkerülte a recessziót.
Részvény / Deviza / Áru Mit ért el a svájci jegybank az atombomba ledobásával? 
Privátbankár.hu | 2015. május 18. 13:19
A svájci nemzeti bank állítólag elégedett a negatív kamatok hatásával, bár a svájci deviza továbbra is felülértékelt az euróval szemben.
Részvény / Deviza / Áru Megint elszállt a svájci frank – mégis vannak eszközök a gyengítésére? 
Eidenpenz József | 2015. április 28. 15:20
Kedden délben hirtelen megindult az euró/svájci frank árfolyama felfelé, azaz erősen gyengülni kezdett a frank. A súlyosan negatív kamatszint mellett az a hír járta, hogy a svájci jegybanknak már elfogytak az eszközei az árfolyam gyengítésére, de most az a hír járja, hogy interveniál. Kérdés, hogy ami már egyszer nem jött be 1,2 eurón, az miért jönne be most.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank 
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újabb pletykák szivárogtak ki a svájci frankról 
Privátbankár.hu | 2015. március 6. 08:09
A svájci jegybank januárban csak egy fél órával szólt előre a kormánynak, hogy hamarosan felrobbantja a világ piacait.
Deviza / Áru Eljött a nap, amikor a svájci frankot 1,56 eurón rögzítették 
Eidenpenz József | 2015. március 2. 06:09
Nem kell megijedni, nem ma van kiskedd. Kevesen emlékeznek rá, hogy a svájci jegybank nem először rögzítette a frank árfolyamát 2011-ben, a hetvenes évek végén már történt ilyen. Azt az árat sikerült is fenntartani nagyon sok évig, a megszüntetése is meglehetősen békésen történt, de a körülmények igencsak mások voltak. A negatív kamat sem újdonság, az is szerepelt már az eszközök között.
Deviza / Áru Kiszivárgott, mit akarnak a svájci frankkal 
Privátbankár.hu | 2015. február 2. 07:49
A Svájci Nemzeti Bank nem hivatalosan 1,05-1,10 közötti frank/euró árfolyamot szeretne - írta a Schweiz am Sonntag című lap vasárnap a központi bankhoz közel álló, meg nem nevezett tájékoztatókat idézve. A bank szóvivője nem kommentálta az újság értesülését.
Befektetési alapok Enyhe marad a monetáris politika, még mindig nem drágák a kötvények - interjú 
Fellegi Tamás | 2015. január 28. 06:05
Marad a laza monetáris politika a világban, így a részvénypiacok még emelkedhetnek, és a kötvényekben is van még tartalék, ha csak nem éri váratlan sokk a piacokat, véli Bakos Ádám, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. vezető kötvény vagyonkezelője.
Deviza / Áru Ha Soros György fiatalabb lenne, most bedöntene egy-két devizát 
Privátbankár.hu | 2015. január 24. 15:54
Davosban Soros György a frank árfolyamküszöbének felmondásáról, a japán jegybank vezetője az EKB likviditásbővítő intézkedéséről, Alekszej Kudrin volt orosz pénzügyminiszter a gazdaság egyre romló helyzetéről, olajipari elemzők pedig a vezető ágazati cégek negyedéves nyereségalakulásáról beszéltek. Ha Soros fiatal lenne, lenne most egy-két húzása.
Pénzügyi szektor A magyar devizahitelek döntötték be Svájcot? 
Fellegi Tamás | 2015. január 22. 12:01
Napok óta dicsérnek minket, hogy az utolsó pillanatban elhajoltunk a legrosszabb elől, és forintosítottuk a devizahiteleket, még mielőtt a svájci jegybank megadta magát, és a frank az égbe szállt volna. De vajon nincs-e a kettő közt összefüggés?
Deviza / Áru Jönnek a számok: mekkorát buktak a magyarok néhány perc alatt? 
Privátbankár.hu | 2015. január 21. 13:45
Az MNB az eddig beérkezett adatok alapján úgy látja, a svájci jegybank váratlan akciója miatt jelentős veszteséget szenvedett ügyfelek és piaci szereplők száma csekély, egyelőre nincs szükség beavatkozásra. Bő 10 milliárdot bukhattak el a magyar befektetők néhány perc alatt, a befalapok közül tizen veszítettek összesen 24 milliárdot.
Makro / Külgazdaság Ostoba dilettáns vagy nemzeti hős a svájci jegybank elnöke? 
Káncz Csaba | 2015. január 20. 07:19
A svájci konzervatívok nyomása döntően járult hozzá a frank árfolyamküszöbének feladásához. A nyugati befektetők többsége szerint a jegybank kormányzója egy dilettáns és ostoba szószegő, de a svájci konzervatívok számára Jordan azonnal olyan nemzeti hősök közé került, mint Roger Federer és Tell Vilmos. Az ország védelmi politikája is visszatükrözi ezt a bezárkózó mentalitást.
Befektetési alapok Ki bukott a legtöbbet Magyarországon? Itt a svájci fekete csütörtök mérlege 
Eidenpenz József | 2015. január 19. 13:00
A hazai befektetési alapok közül jó néhányan veszítettek a múlt heti fekete csütörtökön, amikor a svájciak elengedték a frank árfolyamát, de a legtöbben inkább a részvényárakon, mint a devizákon. Néhány alapnál a veszteség két számjegyű, de nem soknál. Több részvényalap és egy aranyalap pedig nyert aznap.
Deviza / Áru Belehúzott a forint - csütörtökön jön az, amitől megijedt Svájc 
Privátbankár.hu | 2015. január 19. 11:38
Csütörtökön jön az, amitől a svájciak megijedtek - az EKB pénznyomdájának bejelentéséig kivárás van a piacon, a forint viszont erősödik, mert pont időben léptünk.
Pénzügyi szektor Vita az Orbán-módszerről: úgy kell elintézni a devizahiteleket, mint a magyarok? 
Privátbankár.hu | 2015. január 17. 13:45
Egy horvát közgazdász szerint úgy kellene "kunásítani" a devizahiteleket, ahogy azt Magyarországon csinálták - mások az árnyoldalakra figyelmeztetnek. Miután a svájci jegybank Európa-szerte elintézte a devizahiteleseket, hirtelen nagy érdeklődés támadt a magyar módszer iránt.
Deviza / Áru Megvan az svájci jegybank eszement döntésének első áldozata 
Fellegi Tamás | 2015. január 16. 17:00
Ahogy azt feltételezni lehetett, a svájci jegybank tegnapi döntésének máris áldozatul esett egy devizakereskedő cég. Akkora veszteség halmozódott fel nála, hogy tőkehelyzetének hiányos mivolta miatt fel kellett függesztenie az üzemelést. Minderről ráadásul egy hazai brókercég közleményéből értesültünk.
Makro / Külgazdaság Amire senki nem figyelt: ebből lehetett elege Svájcnak 
Káncz Csaba | 2015. január 16. 10:40
A Svájci Nemzeti Banknál kivághatta a biztosítékot, hogy az új szabályozás szerint az euróövezeti államok óriásainál, így Rómánál és Párizsnál már nem érvényesíthető a költségvetési fegyelem, ami így az euró rejtett elértéktelenedésével jár együtt. Bern tehát nyíltan szakított Frankfurttal, mert bár az euró létrehozásakor szigorú szabályrendszert állítottak föl, ez most a szemünk előtt erodálódik.
Deviza / Áru Meglódult a forint! Hirtelen szebbek lettünk, mint a lengyelek 
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 10:34
Nem csak a frank, az euró is történelmi csúcsot ütött forintban mérve, de a befektetők hamar rájöttek, hogy túlzott volt a reakció. Félnivalója inkább a lengyeleknek van.
Deviza / Áru Sokan nem aludtak ma a svájci frank miatt: mi történt az éjjel a forinttal? 
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 07:52
A szokásosnál nagyobb mozgás volt csütörtök estéről péntek reggelre a devizapiacon - igazából csak a svájci frank jegyzése változott, igaz, nem is olyan kicsit.
Makro / Külgazdaság Elszállt a svájci frank - mit szól ehhez Varga Mihály? 
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 17:42
A nemzetgazdasági miniszter nyilatkozatot adott ki, miután a svájci jegybank lépése után történelmi mélypontra esett a forint árfolyama az euróval és a frankkal szemben.
Pénzügyi szektor Most lett igazán durva a devizahiteles probléma a szomszédban 
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 17:24
A svájci frank árfolyamküszöbének felszámolása több százezer polgárnak okoz fejfájást Ausztriában, a frankalapú lakossági hitelállomány eléri a 22 milliárd eurót, és a svájci valuta felértékelődésével a törlesztőrészletek is erőteljesen emelkednek.
Deviza / Áru Így beszél az ember, aki igazán nagyot bukott a svájci frankon 
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 16:40
A Swatch csoport vezetője szerint a mindenen átsöprő, egész Svájcot érintő szökőárhoz hatásával ér fel az, hogy a jegybank feladta a frank árfolyamküszöbét.
Pénzügyi szektor Mi történik most a magyar bankokkal? Megkaptuk a választ 
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 16:01
Nincs meghatározó hatása a magyar bankokra a svájci jegybank lépésének - közölte a Privátbankár.hu megkeresésére a Bankszövetség.
Deviza / Áru Megúszták a magyarok a nagy bukást - a svájciak nem fogják 
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 16:01
Szinte biztosan elkerülhetetlen lesz a svájci jegybank devizapiaci intervenciója, miután az euróval szemben több mint három éve alkalmazott árfolyamvédelmi küszöb váratlan törlése után a svájci frank hatalmas mértékben erősödni kezdett. A magyar devizahitelesek jórészt megússzák a bukást, kivéve, ha autóhitelük van.
Deviza / Áru Dráma a devizapiacon: elengedték a svájci frankot, hatalmasat ugrott az árfolyam! 
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 13:57
A svájci jegybank váratlanul bejelentette: feladják az árfolyamküszöböt, nem védik tovább az 1,20-as szintet az euróval szemben. Az irányadó kamatot -0,75 százalékra vágták, 325 fölött az euró, hatalmasat drágult a svájci frank! Cikkünk folyamatosan frissül.
Részvény / Deviza / Áru Mibe fektessünk a svájcifrank-pánik után? 
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 13:22
Miért ma változtatott a svájci jegybank a politikáján? Milyen befektetést érdemes ilyen helyzetben venni? Mi lesz a magyar részvényekkel? – ezekre a kérdésekre kereste a választ az Equilor.
Pénzügyi szektor Mi lesz most a devizahitelesekkel? Kik buknak a legnagyobbat a svájci frankon? 
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 12:49
A jelzáloghitelesek számára a mostani árfolyammozgás már nem oszt, nem szoroz - az autóhitelesek foghatják a fejüket. A bankok vagy a költségvetés bukik?
Deviza / Áru Hátbadöfte a világot a svájci jegybank 
Fellegi Tamás | 2015. január 15. 12:30
A svájci jegybank évek óta küzdött a frank erősödése ellen, eddig sikerrel. Kitűztek egy árszintet, ahol korlátlanul eladják saját valutájukat, vagyis megveszik az eurót. A közelmúltban a jegybankelnök meg is erősítette, hogy ezt mindenképpen megtartják, nem engedik, hogy 1 euró 1,20 svájci frank alá essen. Az ígéretüket megszegték, hirtelen elengedték a szintet. Komoly jegybank ekkorát talán még sosem hazudott.
Makro / Külgazdaság Mit művelt a svájci jegybank? Ezért robbantak a piacok 
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 11:42
A svájci jegybank csütörtök délelőtt váratlanul eltörölte a svájci franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét. A bank szerint az árfolyamküszöb "komoly károktól óvta meg" a svájci gazdaságot, de a fenntartása most már nem indokolt.
Deviza / Áru 1800 tonna aranyról döntenek ma a svájciak  
Privátbankár.hu | 2014. november 30. 08:05
Az arany és a frank piacára nézve is izgalmas lesz a mai svájci népszavazás. Felmerül a kérdés, hogy miért népszavazáson döntenek egy monetáris konzekvenciákkal járó, gyakorlatilag szakmainak nevezhető ügyről a svájciak? És persze az sem mindegy, hogy milyen következményei lehetnek, ha a többség rábólint a tervekre.
Deviza / Áru Óvakodj a félkész svájci franktól! 
Privátbankár.hu | 2013. október 2. 07:41
Tolvajok 1,8 millió svájci frank értékű ezerfrankos bankjegyet loptak el a gyárból, ezek miatt most a nemzeti bank figyelmeztette a lakosságot. A bankók viszont még nem voltak teljesen készen, így komolyabb odafigyeléssel azonosíthatók.
Pénzügyi szektor Tudja Ön, hány kilót nyom egymillió dollár? 
Eidenpenz József | 2013. április 12. 06:10
Jobb lenne, ha megszüntetnék az 500 euróst, nagy pofon lenne a maffiának. A svájci ezres sem teljesen tiszta. Szingapúrt viszont nem zavarja, ha dugiban tartják a pénzét, mert 10 ezer dollárost bocsátott ki, egyetlen bankó értéke 1,8 millió forint. Ön szerint elférne egymillió dollár a ruházata alatt?
Deviza / Áru Este érkezhet újabb lökés - gyengült a forint 
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 10:24
Este a Fed bejelentheti, hogy mit kezd a gazdasággal az Operation Twist lejárta után. Az euróval épp minden rendben van, a fiscal cliff ügyében nincs megegyezés, a forint viszont árral szemben gyengül.
Állampapír / Kötvény Negatív hozamok mindenütt - az európai állampapírpiacok a fejükre estek? 
Eidenpenz József | 2012. július 23. 06:11
A világ legnagyobb kötvényportfóliójának kezelője inkább a matraca alá dugná a pénzt emiatt, mások szerint viszont teljesen érthető és hosszú időre be kell rá rendezkedni. Egyre hosszabb azoknak az európai országoknak a sora, amelyek állampapírjai negatív hozammal forognak, vagyis a befektetők most több pénzt adnak értük, mint amennyit majd lejáratkor vissza fognak fizetni. A napokban Franciaország is feliratkozott a listára.
Deviza / Áru Svájc kompromisszum nélkül védi a frankot 
Privátbankár.hu | 2012. július 9. 08:09
Svájc gazdasági minisztere szerint a Svájci Nemzeti Banknak megalkuvás nélkül védelmeznie kell a frank árfolyamküszöbét az euróval szemben, akkor is, ha a nyomás növekedni fog.
Makro / Külgazdaság Itt az újabb béna svájci adat  
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 16:48
Az euróövezeti adósságválság és az erős frank jelentősen fékezte a svájci vállalatok exportját. A vámhivatal adatai szerint az ország legfontosabb külpiacaira irányuló kivitel 10 százalékkal csökkent májusban az egy évvel korábbihoz képest, a legnagyobb mértékben az idén.
Deviza / Áru Minden számítás szerint túlértékelt a svájci frank? 
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 16:15
A svájci jegybankelnök szerint a bank el van szánva, hogy nem engedi az euró árfolyamát 1,20 frank alá esni. "A frank minden közgazdasági modell alapján túlértékelt, és további erősödése súlyos gondokat okozna az exportfüggő svájci gazdaságnak" - mondta Thomas Jordan csütörtökön Bernben. A görögök növelik svájci betétállományukat.
Makro / Külgazdaság Svájc felkészül az eurózóna összeomlására is - gyeplőt dobnak a nemzetközi tőkére? 
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 13:47
"Fel kell készülnünk az eurózóna összeomlására, annak ellenére, hogy nem erre számítunk" - mondta a Thomas Jordan, az Svájci Nemzeti Bank elnöke. Módot kell találni a svájci nemzeti valuta árfolyamának megőrzésére még akkor is, ha az európai adósságválság tovább mélyül. Számba veszik a tőkekontroll lehetőségét is - Szingapúr egyszer már belefutott hasonló problémába, más megoldást találtak.
Deviza / Áru Az euró húzza mélybe a frankot 
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 12:56
15 hónapos mélypontra süllyedt a svájci frank a dollárral szemben szerdán. A frank tavaly szeptember óta az euróval mozog együtt, mely most 22 hónapja nem látott mélységben van a dollárral szemben. Mindez nem kedvez a svájci exportnak, de nem várható további leértékelés.
Pénzügyi szektor Tovább szigorít a svájci jegybank  
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 10:31
A Svájci Nemzeti Bank tovább szigorította az alkalmazottai tőkepiaci műveleteit korlátozó szabályokat: minden alkalmazottjára kiterjesztette azt a szabályt, hogy 20 ezer frank fölötti valutaügyleteikre előzetes jóváhagyást kell kérniük.
Deviza / Áru Háborgó tengeren a forint - elkelne a mentőöv (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 10:36
Szűk sávban, 297-298 forint között ingadozik az euró árfolyama csütörtökön a devizapiacon. A befektetők kötvényaukciókra figyelnek, és a biztonság kedvéért Svájcba menekülnek. A bizonytalanság csakis forintgyengülést szülhet, csak a nemzetközi szervezetekkel folytatott tárgyalások stabilizálhatnák az árfolyamot. 248 forint egy frank.
Deviza / Áru 300 forintnál az euró, vérszag a piacon: nekimennek a svájci franknak? (Frissítve) 
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 09:11
Szerda reggel is a 300-as szint alatt billeg az euró árfolyama: a jegyzés fél 9-kor 298 forinton állt, míg a hajnali órákban 299 fölött is járt a jegyzés. Senki sem mer kockáztatni, a befektetők a menedékdevizák felé vették az irányt: erősödik a jen, a svájci frank a jegybank által kijelölt határon mozog - a piacokon vérszag terjeng.
Deviza / Áru Nekünk is jó hír - minden áron megvédi a svájci jegybank az árfolyamgátat 
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 14:40
A svájci jegybank ideiglenes elnöke szerint továbbra is minden eszközzel meg akarja akadályozni, hogy a svájci frank az 1,2 eurós árfolyamgát fölé erősödjön. A múlt heti hirtelen beerősödés csak piaci anomália volt. Kereskedők szerint több milliárd frankot is elköltött a jegybank múlt csütörtökön az árfolyamgát megtartására.
Deviza / Áru Technikai hiba vagy spekulációs támadás? - 1,2 alá is ment az euró/svájci frank 
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 13:19
A spanyolországi adósságprobléma és a romló európai növekedési adatok miatt 1,20-ra süllyedt az euró/svájci frank árfolyam, vagyis a svájci jegybank intervenciós szintjére. A piac teszteli az árfolyamgátat, de a dollár és a jen is erősödik, amelyek most menedékvalutának számítanak. A forint először erősödött majd ismét gyengült, a 297 forintot is elérte egy euró ára.
Deviza / Áru Így csökkenhetnének 3-7 százalékkal a svájcifrank-törlesztőrészletek 
Privátbankár.hu | 2012. március 27. 11:45
Fontos esemény lehet a svájci jegybank új elnökének áprilisban-májusban várható kinevezése, az új vezető politikája ugyanis befolyással bír a devizahiteles magyar háztartások szempontjából kulcsfontosságú frank kilátásaira is. Ha emelnék az árfolyamküszöböt, az 1,25-ös EUR/CHF-limit 232 forintos, az 1,30-as pedig 223 forintos svájci frankot hozna.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG