Hirdetés
Hirdetés

Ezer kádat lehetne megtölteni azzal, amit magukra kennek a magyarok

2017. október 11., 09:50

Csak az arcunkra és a kezünkre milliárdokat költünk a Nielsen szerint.

Az őszi-téli hideg beköszöntével különösen fontos, hogy odafigyeljünk a bőrünkre, hisz ilyenkor könnyebben kireped, kiszárad – nem is csoda, hogy a különböző testápolók harmadát ebben az időszakban vásárolják. A magyarok egyébként rendkívül sokat költenek a bőrükre, arcápoló krémre 7, kézkrémre 1,5 milliárd forintot költöttünk tavaly szeptember és idén augusztus között – ez az előbbinél 200, utóbbinál 300 ezer liter kenceficét jelent, ezt közölte a Nielsen a Privátbankár.hu-val. Ez mennyiségben és árban is 4 százalékos növekedést jelent éves szinten.

Jellemzően drogériában vásárolnak a magyarok, minden elköltött száz forintból 82-t itt költenek el, éves szinten ez 189 ezer liter hidratáló termékforgalmat jelent a drogériáknak. Érdekesség, hogy értékben Budapesten és környékén valósul meg a vásárlások jelentős, 43 százaléka. A legkevésbé a délnyugati régió harap rá az arckrémekre, itt a költések mindössze 11 százaléka realizálódik. A krémekből elsősorban a márkásakat preferálják a magyarok: száz értékesített termékből 80 gyártói árucikk, a saját márkás termékek teszik ki a maradék egyötödöt. Szeretjük az általános és a nappali arckrémeket is: értékben ezek viszik el az eladások háromnegyedét, míg az éjszakai arckrémek a többi 25 százalékot.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?