Hirdetés
Hirdetés

Már olvasni se bírsz, de mindent tudni akarsz a Balatonról? Eljött a te időd

2018. augusztus 09., 13:16

Ha mindig tudni akartad, hányan nyaralnak a Balatonon és melyik külföldi országból jön a legtöbb turista, de ebben a pusztító hőségben már nem bírsz olvasni, eljött a te időd.

Balatonfüred, 2018. május 12. Résztvevők a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíj vitorlásverseny rajtja előtt Balatonfüred közelében 2018. május 12-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Balatonfüred, 2018. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Központi Statisztikai Hivatal a Balaton-parti települések 2017. június-augusztus közötti vendégforgalmát bemutató infografikát készített. Erről kiderül: tavaly a Magyarországon nyaralók nagyjából ötöde választotta a Balatont. A vendégek negyede volt külföldi, közülük a legtöbben Németországból érkeztek. A dobogóra a lengyelek és a hollandok fértek még fel.

A legnépszerűbb Balaton-parti település kimagaslóan Balatonfüred volt, és itt volt a legnagyobb a külföldi vendégek aránya is.

Hirdetés

Minden másra itt a KSH infografikája:

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?