Hirdetés
Hirdetés

Már olvasni se bírsz, de mindent tudni akarsz a Balatonról? Eljött a te időd

2018. augusztus 09., 13:16

Ha mindig tudni akartad, hányan nyaralnak a Balatonon és melyik külföldi országból jön a legtöbb turista, de ebben a pusztító hőségben már nem bírsz olvasni, eljött a te időd.

Balatonfüred, 2018. május 12. Résztvevők a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíj vitorlásverseny rajtja előtt Balatonfüred közelében 2018. május 12-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Balatonfüred, 2018. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A Központi Statisztikai Hivatal a Balaton-parti települések 2017. június-augusztus közötti vendégforgalmát bemutató infografikát készített. Erről kiderül: tavaly a Magyarországon nyaralók nagyjából ötöde választotta a Balatont. A vendégek negyede volt külföldi, közülük a legtöbben Németországból érkeztek. A dobogóra a lengyelek és a hollandok fértek még fel.

A legnépszerűbb Balaton-parti település kimagaslóan Balatonfüred volt, és itt volt a legnagyobb a külföldi vendégek aránya is.

Hirdetés

Minden másra itt a KSH infografikája:

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Magyarország megtízszerezte aranytartalékát!

Magyarország megtízszerezte aranytartalékát!

Az MNB Monetáris Tanácsa döntést hozott, miszerint megtízszerezi az aranytartalékot. Korábbi aranytartalékaink már hazaérkeztek, ezek 3,1 tonnát tettek ki, ezt követően került sor a döntésre, amivel a tartalék 31 tonnára emelkedett. A megnövelt mennyiség is hazaért, biztonságos helyen tároják.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?