Hirdetés
Hirdetés

Na jó, mégsem ez lesz a 40 feletti nők kedvence

2018. július 12., 15:25

Egy étrendkiegészítőről azt állították, hogy a "40 év feletti nők kedvence" - ez megtévesztő volt, de a forgalmazó megúszta bírság nélkül.

Mi lehet a 40 feletti nők kedvence?

Az Innovelle Pharma Kft. CalciTrio elnevezésű étrendkiegészítőjét korábban úgy reklámozta, hogy megtévesztő ígéreteket tett a felszívódás hatékonyságáról - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. Azt is állították, hogy a CalciTrio a "40 év feletti nők kedvence" - ezt a GVH szintén megtévesztőnek találta.

Mivel a vállalkozás az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásokra irányadó európai jogot sértette meg, a Versenytörvény nem tette lehetővé a hatóságnak, hogy a terméket forgalmazó Innovelle Pharma Kft.-vel szemben figyelmeztetést alkalmazzon. Tekintettel azonban

Hirdetés
  • a jogsértő magatartás jellegére;
  • arra, hogy a forgalmazóval szemben korábban nem folyt versenyfelügyeleti eljárás;
  • mulasztásait elismerte és kommunikációját haladéktalanul módosította;
  • valamint komoly, jelentős elköteleződést mutató intézkedéseket tett (módosította szerződéskötési gyakorlatát, illetve felhívta partnerei figyelmét is az elvárt magatartásra);

a GVH nem szabott ki bírságot - ehelyett átfogó megfelelési program kialakítására és helyreigazítás közzétételére kötelezte a vállalkozást.

A Patika Magazin cikkéből kifelejtették, hogy reklám

A hatóság jogsértőnek találta azt is, hogy nem tüntették fel a Patika Magazinban megjelenő, összesen öt cikkben, hogy azokért a kiadó ellenszolgáltatást kapott. A szerkesztői tartalomnak álcázott reklámokért a hirdető és a kiadó egyaránt felelősséggel tartozik, így a GVH bírságot szabott ki a magazint kiadó GALENUS Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.-re.

A kiadó ellen korábban már folyt versenyfelügyeleti eljárás, így a bírságot nem úszhatták meg, de mivel már a határozat előtt helyreigazítást tettek közzé és érdemi intézkedéseket tettek, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyesmi, jelentősen (a kiindulási összeg harmadára) mérsékelte a bírság összegét a GVH.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Gyatra a forint, pukkad a lufi

Gyatra a forint, pukkad a lufi

Nem tud erősödni a forint, kellene neki egy kis hajtóerő, mondjuk egy kis kamatemelkedés. A hazai tőzsde felfelé indult, de előnye a délelőtt folyamán elfogyott, miközben az értéktelen Est Mediából fújt lufi próbál ereszteni. Esett Tokió és Szöul, emelkedett viszont Sanghaj.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?