Hirdetés
Hirdetés

Na jó, mégsem ez lesz a 40 feletti nők kedvence

2018. július 12., 15:25

Egy étrendkiegészítőről azt állították, hogy a "40 év feletti nők kedvence" - ez megtévesztő volt, de a forgalmazó megúszta bírság nélkül.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Mi lehet a 40 feletti nők kedvence?

Az Innovelle Pharma Kft. CalciTrio elnevezésű étrendkiegészítőjét korábban úgy reklámozta, hogy megtévesztő ígéreteket tett a felszívódás hatékonyságáról - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. Azt is állították, hogy a CalciTrio a "40 év feletti nők kedvence" - ezt a GVH szintén megtévesztőnek találta.

Mivel a vállalkozás az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásokra irányadó európai jogot sértette meg, a Versenytörvény nem tette lehetővé a hatóságnak, hogy a terméket forgalmazó Innovelle Pharma Kft.-vel szemben figyelmeztetést alkalmazzon. Tekintettel azonban

Hirdetés
  • a jogsértő magatartás jellegére;
  • arra, hogy a forgalmazóval szemben korábban nem folyt versenyfelügyeleti eljárás;
  • mulasztásait elismerte és kommunikációját haladéktalanul módosította;
  • valamint komoly, jelentős elköteleződést mutató intézkedéseket tett (módosította szerződéskötési gyakorlatát, illetve felhívta partnerei figyelmét is az elvárt magatartásra);

a GVH nem szabott ki bírságot - ehelyett átfogó megfelelési program kialakítására és helyreigazítás közzétételére kötelezte a vállalkozást.

A Patika Magazin cikkéből kifelejtették, hogy reklám

A hatóság jogsértőnek találta azt is, hogy nem tüntették fel a Patika Magazinban megjelenő, összesen öt cikkben, hogy azokért a kiadó ellenszolgáltatást kapott. A szerkesztői tartalomnak álcázott reklámokért a hirdető és a kiadó egyaránt felelősséggel tartozik, így a GVH bírságot szabott ki a magazint kiadó GALENUS Gyógyszerészeti Lap- és Könyvkiadó Kft.-re.

A kiadó ellen korábban már folyt versenyfelügyeleti eljárás, így a bírságot nem úszhatták meg, de mivel már a határozat előtt helyreigazítást tettek közzé és érdemi intézkedéseket tettek, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyesmi, jelentősen (a kiindulási összeg harmadára) mérsékelte a bírság összegét a GVH.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Ma már egyáltalán nem mondható, hogy a lakosság nyugodt lenne nyugdíja felől, amit az is mutat, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kap a nyugdíjas szülők támogatása. Egy friss kutatás most arra világított rá, hogy a fiatal, 18-29 éves korosztály döntő többsége arra készül, hogy anyagilag segítse nyugdíjas szüleit.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?