<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Családi ház
Ingatlan Már nem sokáig lesz viszonylag olcsó az agglomerációs családi ház
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 17:50
Növekszik a kereslet és ez felhajtja az árakat - mondta munkatársunk a Trend fm hétfői adásában.
Ingatlan Negyedével kerülhet többe az új ház, ha közel nulla energiaigényű
Mester Nándor | 2021. október 4. 05:33
Egyelőre kevesen áldoznak arra, hogy új családi házukban az építés után részben megújuló forrásból fedezzék az energiaellátást. A társasházi beruházásokat indító cégek sem jeleskednek ebben. Nem feltétlenül a legmodernebb műszaki tartalommal dobták piacra a lakásokat és csak mostanában kezdenek megfelelni a szigorodó követelményeknek. A plusz költségeket természetesen igyekeznek beépíteni az árakba.
Ingatlan Panel, tégla egyre megy: majdnem mindenhol tovább drágulnak a lakások
Mester Nándor | 2021. április 13. 17:08
Már az első negyedévben is 3-5 százalékos drágulás volt és további, legalább ekkora áremelkedés jöhet a lakásoknál. Mindegy, hogy új vagy használtról van szó.
Ingatlan Jön a lakóparkláz Orbán Viktor gyerekkorának helyszínein?
Mester Nándor | 2021. február 12. 16:44
Közpénzből és magánforrásokból milliárdok áramlottak a Váli-völgy településeire az elmúlt 10 évben. Az érintett falvak szépen profitáltak ebből. Vajon lesz-e robbanásszerű fejlődés ezek nyomán az ingatlanpiacon? A választ az Mfor.hu cikkéből lehet megtudni. 
Ingatlan Gyorsabban kelnek el a családi házak, mint eddig bármikor
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 11:29
Ütemesen növekszik a családi házak ára a budapesti agglomerációban és egyes nagyvárosaink közvetlen környékén. A tavalyinál akár 5-8 százalékkal magasabb áron tudják eladni a tulajdonosok az ingatlanjaikat – emelte ki a lakáspiac ezen szegletének fejleményeit munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM műsorában. 
Ingatlan Gyorsabban szakad szét Magyarország, hiába erőlködik a kormány
Mester Nándor | 2021. január 18. 16:59
Magyarországon nem Pannónia és az Alföld között vannak a törésvonalak. Sokkal rosszabb a helyzet. Felerősödött az ország különféle térségeinek egymástól való elszakadása. Budapest és agglomerációja, a középdunántúli és az északnyugati körzetek kiemelkedtek, de az ipari erőközpontokban a város és a vonzáskörzet közötti különbség is nőtt. Mindez lenyomatot hagy a lakásárakban, a drágulás minden településtípust érintett, sok tízezer embert vándorlásra kényszerítve. Az ipari-szolgáltatási beruházások ráerősítettek ezekre a folyamatokra és a különbségek további növekedését vetítik előre továbbá azt is, hogy a belső vándorlás miatt a végképp leszakadó körzetekben egyre kevesebb lesz a forgalomképes ingatlan. A kormány megpróbál milliárdokat pumpálni a kisebb körzetekbe is, de a számok alapján látható: ezzel sem tudja megakadályozni az ország sok részre szakadását.
Ingatlan Jönnek az "ingyenmilliók" a zsebekbe, de lehet, hogy kevesebbet érnek a lakáspiacon
Mester Nándor | 2020. október 27. 04:54
Ingyenmilliókat osztogat a kormány a lakásvásárlóknak és felújítóknak. De csak januártól érhetők el ezek a támogatások. Rossz hír a vásárlóknak, hogy az eladást nem sürgető tulajdonosok is kapcsolnak, és már idén feljebb vihetik a keresett romos családi házak árát, főleg az agglomerációban. Így a sok friss pénz biztosan nem ér majd annyit, mint ami a bankókra van írva.
Ingatlan Hozhatnak-e jelentős élénkülést a bejelentett lakáspiaci döntések? - A Hét videója
Privátbankár.hu | 2020. október 22. 19:04
Választási célt szolgáló kezdeményezések vagy átgondolt döntések azok, amiket csöpögtetve tett közzé a kormány az elmúlt napokban a lakáspiac feltámasztására? A kételyekre és a várható következményekre is igyekszik rávilágítani a Hét videójában munkatársunk. 
Ingatlan Az Orbán-kormány 50 évre meghatározná a települések arculatát
Szalai Anna | 2019. szeptember 25. 06:10
Milliárdokat költ az állam arra, hogy hiteles iránymutatást adjon a családoknak nemzeti karakterű házuk felépítéséhez. A Kádár-kockákat váltó tornácos mintatervekhez mindenki ingyen juthatna hozzá. De persze van azért, aki náluk is jobban jár.
Ingatlan Családi háza van? Most érdemes eladni
Privátbankár.hu | 2019. március 9. 18:14
A kibővített családi otthonteremtési kedvezmény és a kedvező piaci környezet kiváló lehetőséget kínál a családi házak értékesítésére. A legjobban azok járnak, akik Sopronban, Székesfehérváron vagy Debrecenben rendelkeznek ingatlannal, mivel ezekben a városokban sorban 258, 251 és 240 ezer forintot ért egy családi ház négyzetmétere tavaly.
Ingatlan Drágább lehet a lakás a családi háznál: hol, mit érdemes venni?
Privátbankár.hu | 2019. február 28. 17:15
A magyarok lakásvásárlási szokásai elsősorban élethelyzetük megváltozásához igazodnak. Azt gondolhatnánk, hogy a család bővülésével párhuzamosan válhat legégetőbbé a négyzetméterek növelése, azonban még azok számára sem biztos, hogy ez csak családi ház vásárlásával vagy építésével oldható meg, akik ezt megengedhetik maguknak.
Ingatlan Ide költöznének legszívesebben a magyarok - és ezért nem teszik
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 14:35
A legtöbb magyar még mindig a családi házat helyezi előtérbe, ezzel azonban több probléma is van.
Ingatlan Brutális kánikula - mennyit kell fizetnie annak, aki ezzel akar hűsölni?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 7. 10:27
Javában benne járunk a nyárban, ebben a hőségben sokan elgondolkodnak egy medencés ház vásárlásán.
Ingatlan Nyakadba szakadt az egész világ – te mire költenél egymilliárd forintot?
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 08:02
A lottó ötöst mindenki elkölti legalább egyszer, legalábbis fejben. Álmodozni mindenképp érdemes, hiszen ha ekkora vagyon szakad a nyakunkba, azt érdemes jól elkölteni – például lakásra fordítani. A magyar emberek majdnem fele azonnal elköltözne jelenlegi otthonából, ha ennyi pénzt nyerne, mintegy ötödük ráadásul biztosan külföldön kezdene új életet – derül ki az Otthon Térkép online felméréséből.
Ingatlan Új világ jön a családi házban élőknek
Privátbankár.hu | 2017. december 27. 16:11
Megszűnik a kémények kötelező ellenőrzése.
Agrár Van kerted? Jön egy változás, ami téged is érdekelhet
Privátbankár.hu | 2017. december 8. 17:20
Nem kellene engedély a fúrt kúthoz. Ez még csak javaslat, de ha kormánypárti képviselők terjesztik be, valószínűleg is fogadják.
Ingatlan Valami készül: hirtelen durván elindulnak felfelé az ingatlanárak?
Privátbankár.hu | 2017. november 25. 09:07
Belátható időn belül bezárul az M0-ás körgyűrű: a tervek szerint 2022-re megépülhet a Megyeri-híd budai hídfőjétől az M1-es autópályáig tartó pályaszakasz is. Hogyan hat az érintett települések ingatlanáraira a beruházás? Ma még óriási eltérések vannak a négyzetméterárakban: Telkiben 430 ezer forintos, míg a tőle alig 7 km-re fekvő Perbálon 160 ezres négyzetméter áron kapható ház.
Vásárló Áder visszadobott egy törvényt – veszélyben a magyarok élete
Privátbankár.hu | 2017. október 20. 11:35
Nem tetszik az államfőnek a kötelező kéményseprés eltörlése.
Személyes pénzügyek Ha ezt elfogadják, sokkal veszélyesebb lesz házban élni
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 07:21
Jókorát drágulhatnak a biztosítások az új kéményseprési törvény miatt.
Személyes pénzügyek Négyből három házépítő csúnyán elszámolja magát
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 13. 06:06
A legtöbb családiház-építés sokkal tovább tart és sokkal többe kerül, mint azt az emberek többsége gondolná, méghozzá még a precíz németeknél is. Nem árt ráhagyni egy kicsit, hogy ne kerüljünk bajba. Az alacsony kamatok viszont nagyon sok embert motiválnak az építkezésre.
Ingatlan Ők azok a külföldiek, akik miatt nem jutunk lakáshoz
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 6. 20:01
A magyarok 90 százaléka társasházi lakást vagy családi házat keres. Elsősorban a nagyobb, 2-3 szobás ingatlanokra lenne igény, többségünk pedig a fővárosban próbálna szerencsét. Külföldiekből kevés van a piacon, de a legnagyobb arányban épp egy szomszédos országból próbálnak Magyarországra költözni. Az Otthon Centrum elemzéséből kiderül, kicsodák.
Ingatlan Családi házat vennél? Itt van minden, mire figyelj!
Privátbankár.hu | 2017. július 12. 16:32
A lakásokhoz képest bonyolultabb ügy egy családi ház megvétele vagy eladása, ugyanis sokkal több tényezőre kell figyelni. Bár négyzetméteráruk alacsonyabb a lakásokénál, de a nagyobb alapterület miatt nem feltétlenül jelentenek kisebb kiadást. Cserébe viszont jobb körülményeket nyújtanak.
Ingatlan Ölik egymást a vevők a piacon - mindenki mostanában akar családi házat venni?
Privátbankár.hu | 2017. június 25. 08:23
Egyre népszerűbbé válik agglomerációban lakni, a Duna House felmérése szerint is. Az elmúlt három évben jócskán megugrott az agglomerációs családi házak ára négyzetméterenként is, ugyanakkor például a panellakások még mindig durvábban drágulnak. De kik keresik az agglomerációs házakat?
Ingatlan Óriási fordulat jön a magyar ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2017. május 28. 07:55
Új korszak kezdődik a második félévben az ingatlanpiacon: az új fejlesztési hullám elején elindított beruházások "beérnek", elkészülnek, végre közelíti a kínálat a keresletet. Bár továbbra is a fővárosban épül a legtöbb lakóingatlan, a vidéki városokban is komoly fellendülést láthatunk - ez pedig külön jót tesz a piaci egyensúlynak. Vidéken főleg családi házak épülnek.
Ingatlan Mi történt a magyarokkal? Rengetegen szabadulnának a családi háztól
Privátbankár.hu | 2017. május 16. 18:40
Az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett a nagyméretű családi házak száma a piacon, egyre többen szeretnének megszabadulni a túl nagy ingatlanuktól. Az átlagos kínálati négyzetméterár 222 ezer forint, amit akkor lehet jelentősen meghaladni, ha komplex korszerűsítésen esett át az épület – derült ki az Otthontérkép.hu legfrissebb elemzéséből.
Ingatlan Nem csak a rezsin spórolhatsz vele! Emiatt éri meg szigetelni a házat
Privátbankár.hu | 2017. május 9. 20:20
A megfelelően hőszigetelt családi házakat átlagosan 15 százalékkal drágábban lehet értékesíteni, mint a szigetelés nélkülieket. Egy 100 négyzetméteres házért így akár 3 millió forinttal is többet kaphatunk. Ráadásul amíg benne lakunk, a rezsin is spórolunk – a Knauf Insulation és az Otthontérkép.hu összegyűjtötte az okokat, amikért mindenképp megéri energiatakarékossá tenni a házat.
Ingatlan Robbanás előtti csend? Nem semmi, ami a lakásépítéseknél történik
Gáspár András | 2017. május 4. 09:32
Ezrével adják ki a lakásépítési engedélyeket (vagy fogadják az egyszerűsített bejelentéseket), ám Budapesten mégis évek óta nem látott gyenge adat érkezett az első negyedévben megépült lakásokról. Míg ugyanis országszerte a családi házak hoznak szép növekedést, Budapesten a lakóparki lakások épülnek ezrével - ha több nagyprojekt egyszerre fejeződik be, akkor lesz igazi robbanás az adatokban.
Ingatlan Családi házat adnál el vagy vennél? Erre számíts most a piacon!
Privátbankár.hu | 2017. február 15. 20:10
Egy friss elemzés szerint, bár a budapesti családi házak átlagos négyzetméterára mintegy 9 százalékkal nőtt egy év alatt, ennél sokkal nagyobb drágulásra is volt példa a fővárosi agglomerációban és vidéken is. Ezzel párhuzamosan az értékesítési idő nőtt a tavalyi évhez képest, a leggyorsabban a budapesti családi házak találnak gazdára, a leglassabban pedig a községbeliek kelnek el.
Ingatlan Egyetlen megyében százszor több ház épül, mint Nógrádban
Privátbankár.hu | 2016. június 30. 08:07
Megjött a csoktól az építkezési kedv.
Vásárló Készülj, ha családi házban laksz: jön a pénzosztás
Privátbankár.hu | 2016. április 6. 16:22
Ötmilliárdot ad a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program folytatásaként a családi házak energetikai korszerűsítésére.
Ingatlan Családi házak hőszigetelésére is adna pénzt az állam
Privátbankár.hu | 2015. december 12. 08:09
Jövő tavasszal folytatódik az Otthon Melege program.
Ingatlan Családi házba költöznél? Ilyet kapsz és ennyiért
Privátbankár.hu | 2015. december 9. 20:03
Tavaly a családi házak piacát is megcsapta a változás szele: míg másfél-két évvel korábban az ingatlanközvetítők még egy kezükön meg tudták számolni, hogy mennyi családi házat adnak el egy évben, ma már határozottan erős a kereslet. De mi az, ami különösen keresett, mit lehet könnyebben eladni?
Vásárló Ez a családi ház lett az Év háza - képek
Privátbankár.hu | 2015. október 6. 17:00
A Borbás Péter építész tervei alapján Szentendrén épült ökologikus családi ház nyerte idén az Év háza országos építészeti pályázat díját.
Uniós pályázatok Régóta tervezed, hogy felújítod a családi házad? Akkor ennek örülni fogsz!
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 5. 12:23
Korszerűtlen családi házak felújítására lehet pályázni jövő tavasztól.
Ingatlan Most készül lakást venni? Ezt tartsa észben
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 4. 16:22
Ha azt hiszi, végleg beszakadtak az ingatlanárak és már nincs megállás, csak a csillagos ég, akkor lehet, hogy téved. A következő két negyedévben egyre többen dönthetnek úgy, hogy eladják lakásukat, a megnövekedett kínálat pedig az árakat is kordában tartja. Ugyanez azonban nem mondható el az albérletekről.
Ingatlan Kevés a hőszigetelésre szánt pénz: ennyi családi házra lesz elég
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 09:48
Szakemberek szerint a tervezett támogatás nem elég az energiafogyasztás 8 százalékos csökkenéséhez.
Ingatlan Lusták vagyunk építkezni? Egyre menőbb a készház
Privátbankár.hu | 2014. július 8. 08:39
Míg tavaly az első félévben alig kaptak megrendelést a készházépítők, az idén júliusig 50 családi házra kötöttek szerződést.
Ingatlan Túl a mélyponton: beindultak a lakásépítések
Privátbankár.hu | 2014. május 11. 14:51
Megállt a lakásépítések számának visszaesése. Míg országosan 50 százalékkal, addig a közép-magyarországi régióban majdnem 90 százalékkal több lakás kapott használatbavételi engedélyt, mint tavaly ilyenkor. Jóval kevesebb a családi ház, ugyanakkor jó hír, hogy Budapesten kétszer több új lakás épült.
Ingatlan Hova költözhet, ha nagy kertre és zöldre vágyik?
Privátbankár.hu | 2014. április 9. 19:50
A 18. kerületben találhatók a legnagyobb telekméretek, úgyhogy, aki kényelmes méretű, és nem utcafrontra vagy telekhatárra épült, hanem előkertes vagy körbejárható házra vágyik, annak ebben a kerületben érdemes körülnéznie. Nem fognak csalódni az 5-10 milliós lakásokat keresők sem.
Ingatlan Íme, a jövő családi háza - hét év múlva csak ilyen épülhet
Privátbankár.hu | 2014. április 3. 08:07
A Construma építőipari szakkiállításon 24 cég termékeiből épült fel egy olyan bemutató lakóház, amelyben minden épületenergetikailag fontos elem megfelel a jövő követelményeinek - mondta Kárpáti József, az Öko City bemutató szervezője.
Ingatlan Ráfizet, akinek Pest megyében van családi háza
Privátbankár.hu | 2014. február 10. 11:37
Átlagosan 20 százalékot kellett engedniük januárban az árból, ha szerették volna eladni az ingatlant. Legjobban azok jártak, akik panelt árultak.
Ingatlan Ingatlant vennél Budapest környékén? Ennyit kell kifizetned
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 10:25
A négyzetméterárakat tekintve a déli-délkeleti agglomeráció a legolcsóbb, összességében észak-északkeleten adták a legkevesebbet a lakásokért. A legtöbben nagyobb lakásba költöznek, de sokan kezdik szívesen önálló életüket a főváros környékén.
Ingatlan Hiába olcsóbb, nehezebb eladni a felújítandó lakásokat
Privátbankár.hu | 2013. november 8. 11:05
A szakemberek szerint továbbra is sokat lehet alkudni.
Ingatlan Lassan elfelejtjük, hogy is néz ki egy építkezés
Privátbankár.hu | 2013. november 4. 09:00
2013 első kilenc hónapjában 4077 új lakás épült, 37 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A visszaesés valamennyi régióra jellemző, ugyanakkor a használatba vett lakások száma a fővárosban 3 százalékkal nőtt.
Ingatlan Íme, a 2013-as Év Háza - képekkel
Ember Zoltán | 2013. október 10. 06:15
Az Év Háza idei fődíját egy 180 négyzetméteres lakóház nyerte el Sóskúton. A nyeregtetős, tornácos, hőszivattyús, kőzetgyapottal szigetelt ház 54 millióba került. A tulajdonos szerint a rezsicsökkentés megöli az energiatakarékosságot.
Ingatlan Nem eladónak való világ: szemtelenül alkudhatnak a lakásokra
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 9. 18:00
Vidéken annyiba kerül a téglalakás négyzetmétere, mint Pesten a panelé. A fővárosban új kerület lett a favorit, aki pedig ne enged, az nehezen tudja eladni az ingatlant. Főleg az azonnal költözhető lakásokat keresik a vevők.
Ingatlan Lakást venne hitelből? Milliókat is érhet az utánajárás
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 6. 11:18
Nem mindegy, milyen fizetésből, hol, milyen állapotú és mekkora lakást akarunk vásárolni. Továbbra is vannak olyanok, akiknek egyedül szinte esélytelen lakást venni, akármennyire is olcsó. Annyi már most látszik, hogy a költségek szépen lassan csökkenek.
Ingatlan Tényleg senki sem akar házat építeni?
Privátbankár.hu | 2013. július 29. 09:15
Az I. félévben 2680 új lakás épült, 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 3401 volt, ami 30 százalékos csökkenést jelent 2012 első félévéhez képest. A visszaesés valamennyi régióra jellemző, csak a fővárosban nőtt a használatba vett lakások száma néhány nagyobb beruházás befejeződésének köszönhetően. Nógrádban fél év alatt 11 darab lakást vettek használatba.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos