Családi ház
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Családi ház Pest észak-keleti részén 
Mester Nándor | 2023. szeptember 27. 18:44
Az észak-keleti peremkerületek (XV., XVI., XVII. kerület) nem egyenletesen fejlődtek az elmúlt évtizedekben. Annyi közös bennük, hogy zömmel családi házi övezetek ezek, lazább beépítéssel, bár egyes helyeken megjelentek a lakóparkoknak nevezett nagyobb társasházi projektek, amik egyesek szerint rontják az élhetőséget. Vannak lakótelepek is, de létezésük inkább kiemeli a környező családi házak előnyeit, semmit ártana a piac egészének. Az árak itt is megugrottak, de még elviselhető tartományban vannak - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Új és használt lakások Szombathelyen 
Mester Nándor | 2023. szeptember 20. 18:34
A nyugati határszél sokat fejlődött az elmúlt évtizedben, Szombathely mégis azzal küzd, hogy kicsi az új társasházi lakások kínálata. Az eladó családi házak állapota vegyes, csak a műszakilag a top kategóriába tartozók tudták megtartani árukat, a nem korszerűek eladói kénytelenek voltak nagyobbat engedni az árból, mint gondolták – derül ki sorozatunk mostani részéből.  
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Családi ház és téglalakás Pestimrén és Pestlőrincen 
Mester Nándor | 2023. május 3. 19:34
Szépen feljött a kerületek népszerűségi versenyében a XVIII. Egyes részeit Buda elit környékei is megirigyelhetik. Az árak azonban egyelőre nem tartanak ott, a belvárosi nyüzsgés is távolabb van és javulóban a kereskedelmi és szabadidős infrastruktúra, amik mind értéknövelő tényezők. Nézzük, mit mennyiért vehetünk vagy adhatunk el Imrén és Lőrincen!
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Észak- és dél-budai agglomerációs ház 
Mester Nándor | 2023. március 22. 19:08
Sokan költöztek a budai agglomerációba az elmúlt két évtizedben. Megindult azonban egy visszaáramlás is, mégha nem is tömeges, mert sok idő autóval bejönni a fővárosba. Sorozatunk újabb darabjában ismét számok és szempontok jönnek eladóknak és vevőknek.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Használt ház a keleti és dél-keleti agglomerációban 
Mester Nándor | 2023. március 8. 19:11
Viszonylag alacsony, de az elmúlt 2-3 évben erősen megnőtt árak vannak a két szektorban. Egyre többen települnek ide, de megindult egy visszaáramlás is a fővárosba. A fejlesztések is drágítják ezt a körzetet, de ha vállalja valaki a felújtást, akkor most sokat alkudhat.   
Ingatlan Gondolná, hogy ezen a településen a legdrágább egy családi ház? 
Privátbankár.hu | 2023. február 27. 12:49
Csökkent a kereslet, de az árak nőttek az agglomerációs lakáspiacon.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? 110 négyzetméteres budai családi ház 
Mester Nándor | 2023. február 15. 19:12
Sorozatunk újabb darabjában is a számokra és a szempontokra összpontosítunk. Jönnek a budai családi házak, amiknél vannak speciális információk is. 
Ingatlan Debrecenben, Győrben és Kecskeméten már csak az agglomeráció megfizethető 
Privátbankár.hu | 2023. február 13. 12:59
Az újépítésű lakások ára erősen közelíti a budapesti értékeket.
Ingatlan Már itt van a készpénzes lakásbefektetők korszaka 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 17:59
Folyamatosan növekszik a kínálat a használt otthonoknál, a korszerűtleneknél már ősszel beindulhat az eltérő mértékű árcsökkenés.
Személyes pénzügyek Elsőként kínál magyar bank piaci zöld lakáshitelt - mire lehet felvenni? 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 4. 08:32
A K&H elsőként a piacon, új, zöld lakáshitel termékkel jelentkezik az energiafelhasználásukat csökkenteni kívánó ügyfeleik számára. Egyedi megoldásként ugyanabban a szerződésben hitelezhető az ingatlan megvásárlása és felújítása is.
Ingatlan Nagyot lehetett kaszálni Békés megyében a lakásokkal  
Privátbankár.hu | 2021. november 21. 10:19
A hazai ingatlanpiacon az egyik legnagyobb arányú áremelkedés realizálódott Békés megyében. A Duna House idén január-augusztusi adatait alapul véve átlagosan 35 százalékkal drágultak az ottani házak és lakások. Az elmúlt 10 év tekintetében a panelotthonok értéke több mint kétszeresére emelkedett. 
Ingatlan Már nem sokáig lesz viszonylag olcsó az agglomerációs családi ház  
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 17:50
Növekszik a kereslet és ez felhajtja az árakat - mondta munkatársunk a Trend fm hétfői adásában.
Ingatlan Negyedével kerülhet többe az új ház, ha közel nulla energiaigényű 
Mester Nándor | 2021. október 4. 05:33
Egyelőre kevesen áldoznak arra, hogy új családi házukban az építés után részben megújuló forrásból fedezzék az energiaellátást. A társasházi beruházásokat indító cégek sem jeleskednek ebben. Nem feltétlenül a legmodernebb műszaki tartalommal dobták piacra a lakásokat és csak mostanában kezdenek megfelelni a szigorodó követelményeknek. A plusz költségeket természetesen igyekeznek beépíteni az árakba.
Ingatlan Panel, tégla egyre megy: majdnem mindenhol tovább drágulnak a lakások 
Mester Nándor | 2021. április 13. 17:08
Már az első negyedévben is 3-5 százalékos drágulás volt és további, legalább ekkora áremelkedés jöhet a lakásoknál. Mindegy, hogy új vagy használtról van szó.
Ingatlan Jön a lakóparkláz Orbán Viktor gyerekkorának helyszínein? 
Mester Nándor | 2021. február 12. 16:44
Közpénzből és magánforrásokból milliárdok áramlottak a Váli-völgy településeire az elmúlt 10 évben. Az érintett falvak szépen profitáltak ebből. Vajon lesz-e robbanásszerű fejlődés ezek nyomán az ingatlanpiacon? A választ az Mfor.hu cikkéből lehet megtudni. 
Ingatlan Gyorsabban kelnek el a családi házak, mint eddig bármikor 
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 11:29
Ütemesen növekszik a családi házak ára a budapesti agglomerációban és egyes nagyvárosaink közvetlen környékén. A tavalyinál akár 5-8 százalékkal magasabb áron tudják eladni a tulajdonosok az ingatlanjaikat – emelte ki a lakáspiac ezen szegletének fejleményeit munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM műsorában. 
Ingatlan Gyorsabban szakad szét Magyarország, hiába erőlködik a kormány 
Mester Nándor | 2021. január 18. 16:59
Magyarországon nem Pannónia és az Alföld között vannak a törésvonalak. Sokkal rosszabb a helyzet. Felerősödött az ország különféle térségeinek egymástól való elszakadása. Budapest és agglomerációja, a középdunántúli és az északnyugati körzetek kiemelkedtek, de az ipari erőközpontokban a város és a vonzáskörzet közötti különbség is nőtt. Mindez lenyomatot hagy a lakásárakban, a drágulás minden településtípust érintett, sok tízezer embert vándorlásra kényszerítve. Az ipari-szolgáltatási beruházások ráerősítettek ezekre a folyamatokra és a különbségek további növekedését vetítik előre továbbá azt is, hogy a belső vándorlás miatt a végképp leszakadó körzetekben egyre kevesebb lesz a forgalomképes ingatlan. A kormány megpróbál milliárdokat pumpálni a kisebb körzetekbe is, de a számok alapján látható: ezzel sem tudja megakadályozni az ország sok részre szakadását.
Ingatlan Jönnek az "ingyenmilliók" a zsebekbe, de lehet, hogy kevesebbet érnek a lakáspiacon 
Mester Nándor | 2020. október 27. 04:54
Ingyenmilliókat osztogat a kormány a lakásvásárlóknak és felújítóknak. De csak januártól érhetők el ezek a támogatások. Rossz hír a vásárlóknak, hogy az eladást nem sürgető tulajdonosok is kapcsolnak, és már idén feljebb vihetik a keresett romos családi házak árát, főleg az agglomerációban. Így a sok friss pénz biztosan nem ér majd annyit, mint ami a bankókra van írva.
Ingatlan Hozhatnak-e jelentős élénkülést a bejelentett lakáspiaci döntések? - A Hét videója 
Privátbankár.hu | 2020. október 22. 19:04
Választási célt szolgáló kezdeményezések vagy átgondolt döntések azok, amiket csöpögtetve tett közzé a kormány az elmúlt napokban a lakáspiac feltámasztására? A kételyekre és a várható következményekre is igyekszik rávilágítani a Hét videójában munkatársunk. 
Ingatlan Az Orbán-kormány 50 évre meghatározná a települések arculatát 
Szalai Anna | 2019. szeptember 25. 06:10
Milliárdokat költ az állam arra, hogy hiteles iránymutatást adjon a családoknak nemzeti karakterű házuk felépítéséhez. A Kádár-kockákat váltó tornácos mintatervekhez mindenki ingyen juthatna hozzá. De persze van azért, aki náluk is jobban jár.
Ingatlan Családi háza van? Most érdemes eladni 
Privátbankár.hu | 2019. március 9. 18:14
A kibővített családi otthonteremtési kedvezmény és a kedvező piaci környezet kiváló lehetőséget kínál a családi házak értékesítésére. A legjobban azok járnak, akik Sopronban, Székesfehérváron vagy Debrecenben rendelkeznek ingatlannal, mivel ezekben a városokban sorban 258, 251 és 240 ezer forintot ért egy családi ház négyzetmétere tavaly.
Ingatlan Drágább lehet a lakás a családi háznál: hol, mit érdemes venni? 
Privátbankár.hu | 2019. február 28. 17:15
A magyarok lakásvásárlási szokásai elsősorban élethelyzetük megváltozásához igazodnak. Azt gondolhatnánk, hogy a család bővülésével párhuzamosan válhat legégetőbbé a négyzetméterek növelése, azonban még azok számára sem biztos, hogy ez csak családi ház vásárlásával vagy építésével oldható meg, akik ezt megengedhetik maguknak.
Ingatlan Ide költöznének legszívesebben a magyarok - és ezért nem teszik 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 23. 14:35
A legtöbb magyar még mindig a családi házat helyezi előtérbe, ezzel azonban több probléma is van.
Ingatlan Brutális kánikula - mennyit kell fizetnie annak, aki ezzel akar hűsölni? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 7. 10:27
Javában benne járunk a nyárban, ebben a hőségben sokan elgondolkodnak egy medencés ház vásárlásán.
Ingatlan Nyakadba szakadt az egész világ – te mire költenél egymilliárd forintot? 
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 08:02
A lottó ötöst mindenki elkölti legalább egyszer, legalábbis fejben. Álmodozni mindenképp érdemes, hiszen ha ekkora vagyon szakad a nyakunkba, azt érdemes jól elkölteni – például lakásra fordítani. A magyar emberek majdnem fele azonnal elköltözne jelenlegi otthonából, ha ennyi pénzt nyerne, mintegy ötödük ráadásul biztosan külföldön kezdene új életet – derül ki az Otthon Térkép online felméréséből.
Ingatlan Új világ jön a családi házban élőknek  
Privátbankár.hu | 2017. december 27. 16:11
Megszűnik a kémények kötelező ellenőrzése.
Agrár Van kerted? Jön egy változás, ami téged is érdekelhet  
Privátbankár.hu | 2017. december 8. 17:20
Nem kellene engedély a fúrt kúthoz. Ez még csak javaslat, de ha kormánypárti képviselők terjesztik be, valószínűleg is fogadják.
Ingatlan Valami készül: hirtelen durván elindulnak felfelé az ingatlanárak? 
Privátbankár.hu | 2017. november 25. 09:07
Belátható időn belül bezárul az M0-ás körgyűrű: a tervek szerint 2022-re megépülhet a Megyeri-híd budai hídfőjétől az M1-es autópályáig tartó pályaszakasz is. Hogyan hat az érintett települések ingatlanáraira a beruházás? Ma még óriási eltérések vannak a négyzetméterárakban: Telkiben 430 ezer forintos, míg a tőle alig 7 km-re fekvő Perbálon 160 ezres négyzetméter áron kapható ház.
Vásárló Áder visszadobott egy törvényt – veszélyben a magyarok élete 
Privátbankár.hu | 2017. október 20. 11:35
Nem tetszik az államfőnek a kötelező kéményseprés eltörlése.
Személyes pénzügyek Ha ezt elfogadják, sokkal veszélyesebb lesz házban élni 
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 07:21
Jókorát drágulhatnak a biztosítások az új kéményseprési törvény miatt.
Személyes pénzügyek Négyből három házépítő csúnyán elszámolja magát 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 13. 06:06
A legtöbb családiház-építés sokkal tovább tart és sokkal többe kerül, mint azt az emberek többsége gondolná, méghozzá még a precíz németeknél is. Nem árt ráhagyni egy kicsit, hogy ne kerüljünk bajba. Az alacsony kamatok viszont nagyon sok embert motiválnak az építkezésre.
Ingatlan Ők azok a külföldiek, akik miatt nem jutunk lakáshoz 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 6. 20:01
A magyarok 90 százaléka társasházi lakást vagy családi házat keres. Elsősorban a nagyobb, 2-3 szobás ingatlanokra lenne igény, többségünk pedig a fővárosban próbálna szerencsét. Külföldiekből kevés van a piacon, de a legnagyobb arányban épp egy szomszédos országból próbálnak Magyarországra költözni. Az Otthon Centrum elemzéséből kiderül, kicsodák.
Ingatlan Családi házat vennél? Itt van minden, mire figyelj! 
Privátbankár.hu | 2017. július 12. 16:32
A lakásokhoz képest bonyolultabb ügy egy családi ház megvétele vagy eladása, ugyanis sokkal több tényezőre kell figyelni. Bár négyzetméteráruk alacsonyabb a lakásokénál, de a nagyobb alapterület miatt nem feltétlenül jelentenek kisebb kiadást. Cserébe viszont jobb körülményeket nyújtanak.
Ingatlan Ölik egymást a vevők a piacon - mindenki mostanában akar családi házat venni? 
Privátbankár.hu | 2017. június 25. 08:23
Egyre népszerűbbé válik agglomerációban lakni, a Duna House felmérése szerint is. Az elmúlt három évben jócskán megugrott az agglomerációs családi házak ára négyzetméterenként is, ugyanakkor például a panellakások még mindig durvábban drágulnak. De kik keresik az agglomerációs házakat?
Ingatlan Óriási fordulat jön a magyar ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2017. május 28. 07:55
Új korszak kezdődik a második félévben az ingatlanpiacon: az új fejlesztési hullám elején elindított beruházások "beérnek", elkészülnek, végre közelíti a kínálat a keresletet. Bár továbbra is a fővárosban épül a legtöbb lakóingatlan, a vidéki városokban is komoly fellendülést láthatunk - ez pedig külön jót tesz a piaci egyensúlynak. Vidéken főleg családi házak épülnek.
Ingatlan Mi történt a magyarokkal? Rengetegen szabadulnának a családi háztól 
Privátbankár.hu | 2017. május 16. 18:40
Az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett a nagyméretű családi házak száma a piacon, egyre többen szeretnének megszabadulni a túl nagy ingatlanuktól. Az átlagos kínálati négyzetméterár 222 ezer forint, amit akkor lehet jelentősen meghaladni, ha komplex korszerűsítésen esett át az épület – derült ki az Otthontérkép.hu legfrissebb elemzéséből.
Ingatlan Nem csak a rezsin spórolhatsz vele! Emiatt éri meg szigetelni a házat 
Privátbankár.hu | 2017. május 9. 20:20
A megfelelően hőszigetelt családi házakat átlagosan 15 százalékkal drágábban lehet értékesíteni, mint a szigetelés nélkülieket. Egy 100 négyzetméteres házért így akár 3 millió forinttal is többet kaphatunk. Ráadásul amíg benne lakunk, a rezsin is spórolunk – a Knauf Insulation és az Otthontérkép.hu összegyűjtötte az okokat, amikért mindenképp megéri energiatakarékossá tenni a házat.
Ingatlan Robbanás előtti csend? Nem semmi, ami a lakásépítéseknél történik 
Gáspár András | 2017. május 4. 09:32
Ezrével adják ki a lakásépítési engedélyeket (vagy fogadják az egyszerűsített bejelentéseket), ám Budapesten mégis évek óta nem látott gyenge adat érkezett az első negyedévben megépült lakásokról. Míg ugyanis országszerte a családi házak hoznak szép növekedést, Budapesten a lakóparki lakások épülnek ezrével - ha több nagyprojekt egyszerre fejeződik be, akkor lesz igazi robbanás az adatokban.
Ingatlan Családi házat adnál el vagy vennél? Erre számíts most a piacon!  
Privátbankár.hu | 2017. február 15. 20:10
Egy friss elemzés szerint, bár a budapesti családi házak átlagos négyzetméterára mintegy 9 százalékkal nőtt egy év alatt, ennél sokkal nagyobb drágulásra is volt példa a fővárosi agglomerációban és vidéken is. Ezzel párhuzamosan az értékesítési idő nőtt a tavalyi évhez képest, a leggyorsabban a budapesti családi házak találnak gazdára, a leglassabban pedig a községbeliek kelnek el.
Ingatlan Egyetlen megyében százszor több ház épül, mint Nógrádban  
Privátbankár.hu | 2016. június 30. 08:07
Megjött a csoktól az építkezési kedv.
Vásárló Készülj, ha családi házban laksz: jön a pénzosztás 
Privátbankár.hu | 2016. április 6. 16:22
Ötmilliárdot ad a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program folytatásaként a családi házak energetikai korszerűsítésére.
Ingatlan Családi házak hőszigetelésére is adna pénzt az állam  
Privátbankár.hu | 2015. december 12. 08:09
Jövő tavasszal folytatódik az Otthon Melege program.
Ingatlan Családi házba költöznél? Ilyet kapsz és ennyiért  
Privátbankár.hu | 2015. december 9. 20:03
Tavaly a családi házak piacát is megcsapta a változás szele: míg másfél-két évvel korábban az ingatlanközvetítők még egy kezükön meg tudták számolni, hogy mennyi családi házat adnak el egy évben, ma már határozottan erős a kereslet. De mi az, ami különösen keresett, mit lehet könnyebben eladni?
Vásárló Ez a családi ház lett az Év háza - képek 
Privátbankár.hu | 2015. október 6. 17:00
A Borbás Péter építész tervei alapján Szentendrén épült ökologikus családi ház nyerte idén az Év háza országos építészeti pályázat díját.
Uniós pályázatok Régóta tervezed, hogy felújítod a családi házad? Akkor ennek örülni fogsz!  
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 5. 12:23
Korszerűtlen családi házak felújítására lehet pályázni jövő tavasztól.
Ingatlan Most készül lakást venni? Ezt tartsa észben 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 4. 16:22
Ha azt hiszi, végleg beszakadtak az ingatlanárak és már nincs megállás, csak a csillagos ég, akkor lehet, hogy téved. A következő két negyedévben egyre többen dönthetnek úgy, hogy eladják lakásukat, a megnövekedett kínálat pedig az árakat is kordában tartja. Ugyanez azonban nem mondható el az albérletekről.
Ingatlan Kevés a hőszigetelésre szánt pénz: ennyi családi házra lesz elég  
Privátbankár.hu | 2015. május 3. 09:48
Szakemberek szerint a tervezett támogatás nem elég az energiafogyasztás 8 százalékos csökkenéséhez.
Ingatlan Lusták vagyunk építkezni? Egyre menőbb a készház 
Privátbankár.hu | 2014. július 8. 08:39
Míg tavaly az első félévben alig kaptak megrendelést a készházépítők, az idén júliusig 50 családi házra kötöttek szerződést.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG