Jose Manuel Barroso
Karrier Egy igazán felháborító mód a nyugdíj kiegészítésére: erkölcsileg rendben van? 
Privátbankár.hu | 2016. november 1. 09:00
10 éven át volt az Európai Unió egyik legfontosabb vezetője, majd elment tanácsadónak a Goldman Sachs-hoz - és ez így teljesen etikusnak tűnik a bizottságnál.
Makro / Külgazdaság Jöhet a pénz: kevesen járnak olyan jól az uniós tagsággal, mint Magyarország 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 11. 13:53
Barroso átadta Orbán Viktornak a partnerségi megállapodás dokumentumait, és el is köszöntek egymástól. Barroso szerint 8000 milliárddal többet kapunk az uniótól, mint amit befizetünk - Orbán szerint a külföldi befektetők nálunk szerzett, de kivitt hozama miatt pont egyensúlyban leszünk.
Makro / Külgazdaság Orbán megköszönte, hogy vitatkozhatott az Unióval 
Privátbankár.hu | 2014. június 24. 17:35
A magyar miniszterelnök az Európai Bizottság Budapesten tárgyaló elnökének hálás, amiért a politikát sikerült kizárni a vitákból.
KKV Obama után Barrosoval is találkozott a Prezi-vezér  
Privátbankár.hu | 2014. május 2. 13:39
Az Európai Bizottság elnöke kötetlen vacsorán találkozott csütörtökön világsikert elért szilícium-völgyi cégek vezetőivel, köztük Árvai Péterrel, a Prezi alapító vezérigazgatójával.
Karrier Szülinapi ebéd: mit ünnepel Barroso? 
Privátbankár.hu | 2014. március 28. 14:12
A bűvös kocka feltalálásának 40. évfordulója alkalmából Rubik Ernővel ebédel pénteken José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke - közölte a brüsszeli testület.
Makro / Külgazdaság Adunk pénzt, csak csináljátok már meg a reformokat! 
Privátbankár.hu | 2013. december 20. 08:35
Jövő őszig, 2014 októberéig párhuzamosan dolgozzák majd ki az Európai Unió intézményei az uniós gazdasági kormányzás újabb elemét, amelynek keretében a tagállamok szerződéses megállapodásokat köthetnek az Európai Bizottsággal, amelyben strukturális reformokra vállalnak kötelezettséget, s cserébe anyagi ösztönzést kaphatnak.
Makro / Külgazdaság Barroso: már látni a fényt, de a válságnak nincs vége 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 14:09
Az Európai Bizottság elnöke szerint már semmi sem lesz a régi.
Pénzügyi szektor Majd az unió megmondja, melyik bankot kell megmenteni 
Privátbankár.hu | 2013. július 10. 14:21
Az Egységes Szanálási Testület döntene arról, hogyan kell a bajba jutott pénzintézeteket megmenteni. A végső szót mégsem a szervezet mondja ki. Az Európai Bizottság szerint a szigorúbb szabályok miatt biztonságosabb lesz a bankrendszer.
Makro / Külgazdaság A devizahitel-korlátozást megoldjuk máshogy 
Privátbankár.hu | 2013. június 28. 08:16
Csütörtök délután megkezdődött Brüsszelben az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója, amelynek két legjelentősebb napirendi pontja a munkanélküliség elleni küzdelem és az európai gazdaság hosszú távú finanszírozása.
Makro / Külgazdaság Elcsiripelte a magyar biztos: kiléptetnek minket a hiányeljárásból! 
Privátbankár.hu | 2013. május 29. 12:04
A Magyarországgal szembeni túlzott deficiteljárás megszüntetését javasolja az Európai Bizottság - közölte Twitter oldalán Andor László szociális és foglalkoztatáspolitikai EU-biztos.
Makro / Külgazdaság Ma eljöhet a matolcsyzmus nagy napja 
Zsiborás Gergő | 2013. május 29. 06:11
14 órakor sajtótájékoztató lesz Brüsszelben, ahol kiderül, felállhatunk-e a szégyenpadról. 9 éve ragadtunk bent a deficiteljárásban, ahonnan a bevételnövelésre épülő unortodoxia most mégis kiránthat minket. A magyar gazdaságpolitika az elmúlt egy évben mindent egy lapra tett fel - ma kiderül, sikerült-e elérni a hőn áhított célt.
Pénzügyi szektor Most dől el, hogy megszűnik-e a banktitok 
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 14:55
Elkezdődött az Európai Unió állam- és kormányfőinek brüsszeli, rendkívüli csúcstalálkozója, amelynek témája az energiapolitika, valamint az adóelkerülés, az adócsalás és az agresszív adótervezés elleni fellépés.
Makro / Külgazdaság Orbán: bíróságra megyünk, ha kell 
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 09:09
A miniszterelnök szerint azért támadják az unióban Magyarországot, hogy nyomás alatt tartsák, és eltérítsék a kormány által képviselt irányvonaltól. A kormányfő hangsúlyozta, hogy míg a magyar válságkezelés sikeres, az európai nem.
Makro / Külgazdaság Nem indul eljárás ellenünk: Brüsszel kivár  
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 15:35
A negyedik alkotmánymódosítás kapcsán egyelőre nem indulnak eljárások, de Brüsszel megvárja a konkrétumokat.
Makro / Külgazdaság Barroso megmondta: az öreg kontinens köszöni szépen jól van 
Privátbankár.hu | 2013. április 13. 11:09
Az Európai Bizottság elnöke arra szólított föl pénteken az Egyesült Államokban, hogy senki ne kicsinyelje le Európa gazdaságának eredményeit és pénzügyi állapotát.
Makro / Külgazdaság Másodosztályba szorult nagyhatalom: őszig már nem lesznek nagy csodák 
Gáspár András | 2013. március 18. 14:03
Az Európai Unió jó úton halad a gazdaság beindítása felé, amíg azonban folynak az egyeztetések, Amerika és Kína állva hagyta az öreg kontinenst. Brüsszelben a hagyományos válsággócokon kívül egyre többet figyelnek Franciaországra és a különcködő britekre - amíg azonban az őszi németországi választások nem érnek véget, kevés energia marad az európai ügyekre.
Makro / Külgazdaság Megszületett a döntés! Jövőre is jön az uniós pénz 
Privátbankár.hu | 2013. február 8. 18:34
Hosszas egyeztetés után végül az uniós állam- és kormányfők elfogadták a közösség 2014-2020 közötti keretköltségvetését amely 960 milliárd euró lesz. A hírt Herman Van Rompuy pötyögte be a Twitteren.
Makro / Külgazdaság Barátkozott egy nagyot Orbán Brüsszelben, Barroso is szereti a focit 
Zsiborás Gergő | 2013. január 30. 17:10
Magyarország szabadságharcos nemzet, Barroso meg szereti a focit - a magyar kormányfő és az EB első embere látványosan körbeudvarolta egymást Brüsszelben, de a "szégyenteljes" túlzottdeficit-eljárás marad, a nemzetközi partnerektől pedig olyat kérünk, amit nem kaphatunk meg. Orbán szerint "nagy eredményeink vannak".
Makro / Külgazdaság Fontos bejelentés jöhet holnap Orbántól  
Privátbankár.hu | 2013. január 29. 11:25
Orbán Viktor holnap délután Barrosóval tárgyal Brüsszelben: nyilván szóba kerül a túlzottdeficit-eljárás is.
Makro / Külgazdaság Orbánra január végén döntő ütközet vár Brüsszelben  
Zsibor | 2013. január 21. 17:15
Január végén Brüsszelbe utazik a miniszterelnök, valószínűleg azért fog lobbizni, hogy kikerüljünk a túlzottdeficit-eljárásból. A számok mellettünk szólnak - de nem biztos, hogy ez elég lesz?
Makro / Külgazdaság Mario Monti hirtelen bejelentése borzolja a kedélyeket 
Privátbankár.hu | 2012. december 9. 14:57
José Mauel Barroso, az Európai Bizottság elnöke arra figyelmeztetett, hogy az előre hozott olasz választások miatt nem állhatnak le a Mario Monti kormányfő által indított reformok.
Karrier Több lesz a nő a vállalatok vezérkarában 
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 13:51
A mai napon az Európai Bizottság megtette a szükséges lépést ahhoz, hogy áttörje az „üvegplafont”, amely továbbra is megakadályozza, hogy a tehetséges nők Európa legnagyobb vállalatainak vezető beosztásaiba kerüljenek.
Makro / Külgazdaság Ami miatt 2004 óta nem hagy békén minket Brüsszel  
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 10:55
2004 óta képtelenek vagyunk teljesíteni az EU által elvárt deficitcélt, év elején már szamárpadba ültetett minket a Bizottság, most a szégyenpad juthat nekünk. De miért lett hirtelen ilyen fontos a túlzottdeficit-eljárás, miért vacakol Brüsszel a tizedekkel? Van-e kettős mérce?
Makro / Külgazdaság Barroso: a tagországok nem sietik el a növekedési reformokat 
Privátbankár.hu | 2012. október 18. 14:58
Az Európai Bizottság elnöke Elégedetlen a növekedést célzó uniós reformok megvalósításának ütemével, az Európai Tanács első embere szerint pedig arra szeretné rávenni az államokat, hogy szerződésben vállalják a reformok megvalósítását.
Makro / Külgazdaság Kérdése van? Szorítsa sarokba Barroso-t! 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 10. 14:00
Szeptember 19-én (közép-európai idő szerint) 19 órakor José Manuel Barroso a polgárok kérdéseire fog válaszolni élő interjúban.
Makro / Külgazdaság MNB-ügy: hivatalosan is vége az EB eljárásának  
Privátbankár.hu | 2012. július 19. 13:07
Az Európai Bizottság csütörtökön hivatalosan is lezárta a Magyarország ellen januárban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) függetlenségének kérdésével kapcsolatban indított kötelezettségszegési eljárást.
Makro / Külgazdaság Az MNB szerint a kormány elfogadta a nemzetközi intézmények valamennyi feltételét 
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 17:05
A magyar kormány elfogadta a nemzetközi intézmények által az ötoldalú tárgyalásokon megfogalmazott mindazon javaslatokat, amelyek a hiteltárgyalások megkezdésének előfeltételét képezték - közölte a jegybank az MTI-vel szerdán.
Makro / Külgazdaság Varga: egészséges kompromisszum a jegybanktörvény új módosítása 
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 11:43
Varga Mihály tárca nélküli miniszter egészséges kompromisszumnak nevezte azt a jegybank-törvényt módosító javaslatcsomagot, amelyet ezen héten nyújtanak be a parlamentnek, és amelynek elfogadása után elkezdődhetnek a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) egy elővigyázatossági megállapodásról.
Pénzügyi szektor Hétvégén érkezhet Euró-Bill: light-verzió készül a közös eurókötvényből? 
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 10:32
Az eurózóna megmentésén dolgozók lassan kifutnak az időből, erre utalt többek között Soros György is, aki szerint csak mintegy három hónap van hátra. Eközben Németország ódzkodik a közös európai kötvénykibocsátás ellen. A német Der Speigel vasárnapi információi szerint az EU stratégái most a közös európai kötvények light-verzióján dolgoznak korlátozott futamidővel és összeggel. A németeket óriási károk érnék az eurozóna felbomlásával.
Pénzügyi szektor Kész a jegybanktörvény újabb verziója 
Privátbankár.hu | 2012. június 17. 19:02
A kormány a jövő héten terjeszti a parlament elé a jegybankról szóló törvény módosítására tett új javaslatát; a jelenleg a Ház előtt fekvő indítványt a kabinet visszavonja - közölte Varga Mihály, a Nemzetközi Valutaalappal és az EU-val folytatandó tárgyalások vezetője. Az új javaslat azokat a főbb változtatásokat vezeti majd át a törvényen, amelyeket a kormány, az MNB, az Európai Bizottság, az IMF és az EKB által működtetett szakértői csoport alakított ki - tájékoztatott a tárca nélküli miniszter.
Makro / Külgazdaság Barroso a bankmentésről: rácáfolunk a kritikákra  
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 11:17
További lépéseket kell tenni az Európai Unióban és az euróövezetben az egységesedés irányába az Európai Bizottság elnöke szerint, aki elmondta, a két hét múlva esedékes állam- és kormányfői találkozó erre konkrét iránymutatásokat fog adni.
Pénzügyi szektor Amit Barroso akar, az több mint szimpla bankmentés 
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 13:28
A bankunió megvalósítását elősegítő javaslatokat terjesztett elő az Európai Bizottság szerdán. A javaslatok célja az esetleges későbbi bankválságok kezelésének szabályozása.
Makro / Külgazdaság Uniós növekedési csomagot javasol a Merkel-kormány 
Privátbankár.hu | 2012. június 5. 07:22
Angela Merkel szerint az államháztartási fegyelmet és adósságcsökkentést előíró fiskális paktum csak az első lépés az unió reformjában, amelynek során egyebek között bővíteni kell az Európai Bizottság (EB) jogköreit és uniós felügyelet alá kell helyezni a rendszerszintű fontosságú bankokat. Hétfői értesülések szerint a Merkel-kormány eddigi politikáján is változtatni kíván: a fiskális paktumot növekedésösztönző csomaggal kívánja kiegészíteni.
Részvény / Deviza / Áru A Barroso-Merkel csúcsot várja mindenki - videó  
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 11:35
A piacok alapvetően pesszimisták, a befektetők kerülik a kockázatokat. Mindenki az esti csúcsot várja: Barroso egy asztalhoz ül Merkellel.
Makro / Külgazdaság Átalakuló EU: június végére elkészülnek a reformtervek 
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 08:28
Az Európai Unió működését alapvetően átalakító reformokat tartalmazó tervet készítenek a június végi uniós csúcsra az uniós alapintézmények vezetői - írta a Welt am Sonntag című német lap. A reformok többek között közös pénzügy-, adó-, kül-, és biztonságpolitikát irányoznak elő.
Makro / Külgazdaság Hivatalos: Barroso szerint nem kell felfüggeszteni a kohéziós támogatást  
Privátbankár.hu | 2012. május 30. 14:10
Hivatalos: Barroso javasolta, hogy Magyarország hozzájuthasson a Kohéziós Alapokból ahhoz a 495 millió euróhoz, melynek felfüggesztését korábban a Bizottság kezdeményezte.
Makro / Külgazdaság Barroso szerint menetrend kell a gazdasági unió kiépítésére 
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 16:36
José Manuel Durao Barroso szerint az euróövezet országainak menetrendet kell készíteniük arról, milyen lépéseken át kívánnak eljutni a teljes körű gazdasági unióig. Az Európai Bizottság elnöke erről kedden Brüsszelben beszélt egy nemzetközi gazdasági tanácskozáson, amely a növekedés lehetőségeivel foglalkozott.
Makro / Külgazdaság Kohéziós alapok felfüggesztése: szerdán sok minden eldőlhet  
Privátbankár.hu | 2012. május 28. 11:52
Gazdasági országértékeléseket és "országspecifikus" ajánlásokat ad ki az Európai Bizottság szerdán az európai uniós tagállamok számára. Egybehangzó magyar várakozások szerint a testület a magyar helyzetről a korábbinál pozitívabb képet fest, és jelentése alapot szolgáltat ahhoz, hogy az unió visszavonja azt a döntését, amelynek értelmében jövőre részlegesen felfüggesztenék az ország által számításba vehető kohéziós keretet.
Makro / Külgazdaság A görög euró halálát a magyar gazdaság is keményen meg fogja érezni  
Privátbankár.hu | 2012. május 16. 14:57
A legrosszabb forgatókönyvek szerint akár 2-3 százalékpontot is elvehet a magyar GDP-ből, ha nem sikerül korlátok között elengedni a görögök kezét. Egyre több londoni elemző szerint van realitása annak, hogy Görögország kiválik a zónából, 2013-ban Portugália is követheti őket. Barroso nem enged a mentőcsomag feltételeiből.
Deviza / Áru Mély nyomokat hagyott az „elmúltpárév”, jó, hogy nem 300 forintos eurónál jött a pofon 
Eidenpenz József | 2012. május 10. 12:35
Nagyon nagy szerencsénk volt, hogy az európai adósságválság legújabb hulláma nem 300 forinthoz közeli eurónál, hanem az Orbán-Barroso találkozó utáni pozitív itthoni légkörben ért bennünket – mondja a Pioneer vezető elemzője. Kamatcsökkentés az EU/IMF megállapodás után képzelhető el, akkor viszont egyszerre egy egész sorozat. A spanyoloknak mentőcsomag kellhet.
Makro / Külgazdaság Marad a szigor: Barroso nem tárgyalná újra a stabilitási paktumot 
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 15:30
Jose Manuel Barroso kiállt a költségvetési szigort és adósságcsökkentést előíró stabilitási paktum újratárgyalása ellen, ugyanakkor nyitottságát fejezte ki egy, a takarékossági paktumot kiegészítő növekedési paktummal kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság Orbán: a tárgyalások eleje lesz a legizgalmasabb 
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 08:24
Orbán Viktor az IMF/EU-megállapodással kapcsolatban elmondta, hogy gyors tárgyalásokban vagyunk érdekeltek, véleménye szerint a tárgyalások eleje lesz a legizgalmasabb, mivel Magyarország helyzetét eltérően értékelik a felek. Míg a kormány úgy véli, hogy csak egy védőháló szükséges, addig az IMF szerint ténylegesen pénzre van szükség.
Állampapír / Kötvény Egyre távolabb a magyar államcsőd 
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 12:26
A keddi meredek csökkenés után szerdán is jelentősen esett a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása Londonban, ami az IMF/EU-hitelcsomagról szóló tárgyalások kilátásaival kapcsolatos piaci derűlátást tükrözi.
Makro / Külgazdaság Nekünk pénz kell, az EU-nak pedig van elég baja - végre tárgyalhatunk 
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 07:30
Meredeken csökkent a londoni kereskedésben a magyar CDS-árazás azokra a jelzésekre, hogy Orbán Viktor és José Manuel Barroso találkozóján előrelépés történt az IMF/EU-finanszírozási csomagról szóló tárgyalások ügyében. Elemzők szerint immár valószínű, hogy Brüsszel hozzájárul az IMF/EU-finanszírozási csomagról szóló tárgyalások elkezdéséhez.
Deviza / Áru Fordulnak a piacok, ralizott a forint és az OTP (Frissítve)  
Borbély Péter | 2012. április 24. 14:19
Ismét az amerikai gyorsjelentésekbe kapaszkodnak a befektetők a New York-i tőzsdenyitás közeledtével. A forint határozottan erősödött, ez részben a javuló hangulatnak, részben a kormány békülékeny hangvételének köszönhető. A konvergenciaprogramot még emészti a piac. Jönnek még fontos amerikai makroadatok, ezért egyelőre nem dőlhetünk hátra.
Makro / Külgazdaság Orbán-Barroso: a kormányfő szerint közel az áttörés  
Zsiborás Gergő | 2012. április 24. 14:14
Orbán Viktor informális találkozón egyeztetett a magyar ügyekről José Manuel Barrosóval. A kormányfő szerint lényegében elhárultak az akadályok az IMF-tárgyalások elől, az áttörés nagyon közel van. Az Európai Bizottság egyelőre nem nyilatkozott a találkozóról. Ha Orbán meggyőzte Barrosót, hogy csak a pénzügyi feltételeket vizsgálja Brüsszel, akkor közel lehet a megállapodás.
Makro / Külgazdaság Jegybanktörvény: nem biztos, hogy a pár soros módosító elég lesz 
Privátbankár.hu | 2012. április 23. 07:57
Varga Mihály szerint a kormány figyelembe vette az Európai Központi Bank megállapításait a jegybanktörvényhez benyújtott módosításaiban, ám azokon a parlament még változtathat, sőt, ha a tárgyalásokon a megállapodás megkötésének feltétele lenne a törvény módosítása, azt később is megtehetik.
Makro / Külgazdaság A Marshall-segély játékpénz a görögmentéshez képest 
Privátbankár.hu | 2012. április 21. 12:47
Összesen 380 milliárd eurót nyom az a csomag, amellyel az Európai Unió és a nemzetközi intézmények Görögország talpra állítását segítik – húzza alá egy szerdán bemutatott bizottsági közlemény. Brüsszel azzal biztat, hogy már 2012 végén érezhetők lesznek az első eredmények.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG