<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Koalíció
Részvény / Deviza / Áru Ma is kamatot emelt az MNB, száguldásba fogott a 4iG
Eidenpenz József | 2021. november 25. 11:56
A mai MNB-tenderen ismét magasabb a kamat, ami a forintot erősítő tényező. Miközben az USA-ban pulykát sütnek ma, az európai tőzsdéken kellemesen optimista a hangulat. Mit csinál majd az új német koalíció? Mely kriptodevizák a legdivatosabbak, és mi az a GameFi?
Személyes pénzügyek A CDU miatt csúszhat az alapnyugdíj bevezetése Németországban
Privátbankár.hu | 2020. január 28. 13:36
Ne kapjon alapnyugdíjat, aki a birtokai jövedelméből él? Az alapnyugdíj ismét neuralgikus ponttá vált a Kereszténydemokrata Unió és a Szociáldemokraták között Németországban. A nagy nehezen létrehozott kompromisszum részleteiről fellángolt a vita. Hubertus Heil munkaügyi miniszter védi tervét, és próbál közvetíteni.
Makro / Külgazdaság Elbukta a szavazást: kénytelen lemondani a svéd kormányfő
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 25. 11:02
Elveszítette a bizalmi szavazást Stefan Löfven, elemzők szerint hosszú koalíciós tárgyalásokra kell számítani.
Makro / Külgazdaság Kellett ez nekünk? Seehofer megállapodott a menekültek visszaszállításáról
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 13. 14:31
A német belügyminiszter mai bejelentése szerint Németország és Olaszország megállapodtak abban, hogy visszaszállítják a német határról azokat a menekülteket, akiket Olaszországban már regisztráltak. Ez a harmadik ilyen jellegű megállapodás, amit Seehofer tető alá hoz. De most új vita fenyeget a nagykoalíció szétesésével.
Makro / Külgazdaság A szociáldemokraták győztek Svédországban, de nehéz menet lesz
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 10. 06:11
Az eddig is kormányzó szociáldemokraták messze a legtöbb szavazatot kapták a vasárnapi svédországi választásokon, de így is nehéz lesz kormányt alakítaniuk. Hosszú koalíciós tárgyalások várhatók. A szélsőjobboldal rosszabbul szerepelt a vártnál, de lehet, hogy kap majd valamilyen hatalmi pozíciót.
Személyes pénzügyek Anyasági nyugdíjat adnak a németek, infláció felett emelnek az osztrákok
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 29. 15:02
Megállapodtak egymással a kormányzó német koalíciós pártok a következő években alkalmazandó nyugdíjpolitikáról, az eddigi tervekhez képest valamivel kedvezőbb lett a dolgozók, nyugdíjasok számára a végeredmény. Az osztrák koalíció is elhatározta, mennyi emelést adnak januártól, főleg az alacsony nyugdíjakat egészítik ki az infláció feletti mértékben.
Makro / Külgazdaság Még jobban inog Merkel széke, három lehetőség maradt
Privátbankár.hu | 2018. június 27. 14:35
A tegnap esti koalíciós válságcsúcs eredménytelen volt Németországban, a bajor CSU álláspontja továbbra is kemény. Hónapokkal a létrejötte után erősen fenyeget a koalíció szétesése. Merkel kancellárnak mindenképpen tető alá kéne hoznia néhány menekültegyezményt a fontosabb európai országokkal, megcsinálja?
Személyes pénzügyek Mit tehetünk, ha megfizethetetlenek lesznek a lakásárak?
Privátbankár.hu | 2018. június 5. 18:31
Miközben Budapesten is az egymillió forintos átlagos lakásár réme fenyeget, és nem tudni, mikor válnak megfizethetetlenek a lakások, másutt már állami beavatkozással, árszabályozással próbálkoznak. Maffiapénzek is felfelé tornásszák az árakat Európában, Németországban.
Személyes pénzügyek Tudod, mitől lesz százas a nyugdíj?
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 16:30
Olaszországban százmilliárd euróra becsülik az új kormány által tervezett reformok költségeit, ami nagy válságot is okozhat. Egyszerre növelnék a kiadásokat és csökkentenék a bevételeket, az adócsökkentés mellé több nyugdíj és segély járna. Senki sem tudja, nem vezet-e ez újabb euróválsághoz.
Személyes pénzügyek Végre valahol nem emelnék, hanem csökkentenék a nyugdíjkorhatárt
Privátbankár.hu | 2018. április 17. 06:06
Az olasz politikusok egyszerre ígérték meg a korábbi nyugdíjreform visszacsinálását, a nyugdíjkorhatár csökkentését, amivel jelentősen emelkednek a kiadások, valamint az adók mérséklését, ami a bevételt is visszaveti. Pedig az ország eladósodottsága már így is nagyon magas, emiatt a probléma egész Európát fenyegeti.
Személyes pénzügyek Választások után megszorítások – nyugdíjakon és menekülteken spórolna a jobboldal
Privátbankár.hu | 2018. március 22. 14:48
Az osztrák kormány jó helyzetben veszi át a költségvetést, a gazdasági növekedés, a magas foglalkoztatás, az alacsony kamatok sokat hagytak a kasszában. Magas a nyugdíjkassza bevétele is. De spórolnának is, az időseken, a menekülteken, a külföldi munkavállalók gyerekein, a munkanélkülieken, az államapparátuson, a hadseregen.
Makro / Külgazdaság Szerdán esketik Merkelt, meg lehet élni a német segélyből?
Eidenpenz József | 2018. március 12. 14:30
Horst Seehofer leendő belügyminiszter meghirdette saját tervét, amellyel egész Németországot olyan biztonságossá kívánja tenni, mint Bajorországot, mégis nyitott és liberális Németországot képzel el. Ma írták alá a koalíciós szerződést Németországban, és az időveszteség miatt az új kormány gyorsan akcióba lendülne. Orbánról is kérdezték.
Makro / Külgazdaság Szélsőjobbra vált Olaszország - Berlusconi a választás legnagyobb vesztese?
Privátbankár.hu | 2018. március 5. 12:42
Még nincsenek hivatalos eredmények, de máris látszik, hogy elképzelhetetlen a koalíció nélküli folytatás.
Makro / Külgazdaság Áttörés Németországban: végre megvan a koalíció
Privátbankár.hu | 2018. március 4. 11:10
A német szociáldemokraták végül megszavazták a koalíciós szerződést.
Makro / Külgazdaság Merkel új listája – ügyes sakkhúzás, vagy a hanyatlás újabb állomása?
Privátbankár.hu | 2018. február 26. 15:04
Ma tízkor kezdődött a CDU rendkívüli pártnapja, ez elé időzítve azonban Angela Merkel már összeállította új kormányának listáját. A nevek között egyrészt meglepően sok a fiatalabb, ő lesz egyedül hatvan felett. Másrészt a kancellár asszony saját belső ellenzékének tagjait is beemelte. Ez csak taktikázás, vagy a fokozatos búcsú egyik állomása?
Karrier Új rekordon az Ausztriában dolgozók száma, vita a gyerekpénzről
Eidenpenz József | 2018. február 21. 06:06
Megérkezett a következő csúcs, már majdnem 91 ezer magyar dolgozik a sógoroknál. Az utóbbi egy évben szépen nőtt az álláshelyek száma általában is a szomszédban. A vendégmunkások gyerekeinek járó pótlékot még az idén csökkentenék, de lehet, hogy nem fog menni, sok a kérdőjel.
Makro / Külgazdaság Elég volt a kiöregedett politikusokból? Merkel árulása az új nagykoalíció
Káncz Csaba | 2018. február 9. 08:52
A koalíciós megállapodás örömteli hír az európai perifériára nézve, Macron pedig egyenesen pezsgőt bonthat. Nagyon sokat elmond, hogy a német polgárok közönyösen fogadták a hírt a régi-új nagykoalícióról. A centrista pártok kiöregedett és egyre népszerűtlenebb vezetői még kísérletet sem tesznek arra, hogy a negyedik ipari forradalomra felkészítsék Európa vezető hatalmát.
Makro / Külgazdaság Családok, nyugdíjasok, menekültek – mintha Orbán írta volna Merkel koalíciós szerződését
Privátbankár.hu | 2018. február 8. 13:00
A szeptember végi választások után jókora késéssel, de végre új kormánya lehet Németországnak. Az új nagykoalíciós megállapodás nem csak jótéteményekről szól, sokan lesznek, akik rosszabbul járnak, mint egyes menekültek. A családok, a nyugdíjasok elvileg a nyertesek közé tartoznak – mintha csak Budapestről írták volna a német szerződést.
Makro / Külgazdaság Fiatal, konzervatív, homoszexuális és Merkel utódja lehet, ki az?
Privátbankár.hu | 2018. január 29. 18:30
Miközben folynak Németországban a koalíciós tárgyalások, az országnak szeptember vége óta nincs új kormánya és az világos, hogy az eddigi pártok sokat veszítettek erejükből. Felmerül a kérdés, Merkel meddig bírja még, és ha nem ő, akkor ki legyen. Sok név forog, de kettő egyre gyakrabban.
Makro / Külgazdaság Fogunk mi még könyörögni az EU-nál, hogy vegyen át tőlünk menekülteket
Privátbankár.hu | 2018. január 24. 14:30
Az EU-biztos a holnap kezdődő belügyminiszteri találkozó előtt elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kelet-európai EU-tagok nem fogadnak be menekülteket, és figyelmeztette őket: lehetnek még nagy menekülthullám célpontjai. Valószínűleg főleg Ukrajnából érkező tömegekre gondolhatott. A német politikusok a koalíciós tárgyalásokon tovább civakodnak a menekültekről.
Makro / Külgazdaság Merkel belekapaszkodott a legutolsó szalmaszálba - könnyen elsodorhatja az ár
Gáspár András | 2017. december 14. 08:45
Bár a Szociáldemokrata Párt, az SPD támogatottsága 1949 óta nem látott mélységbe zuhant a legutóbbi közös kormányzás végére, ezért elképzelhetetlennek tűnt egy újabb nagykoalíció megalakítása, az előrehozott választások réme úgy tűnik mégis egy platformra terelheti őket Merkel Kereszténydemokrata Uniójával, a CDU-val - megmentve ezzel talán a kancellár politikai karrierjét is. Az út azonban nagyon nehéz lesz.
Makro / Külgazdaság Idén már biztos nem lesz koalíció a németeknél
Privátbankár.hu | 2017. november 27. 14:54
Vezető CDU-s politikusok szerint januárban kezdődhetnek a koalíciós tárgyalások.
Makro / Külgazdaság Az istennő alkonya – a Merkel-korszak szétesése
Káncz Csaba | 2017. november 21. 12:34
Merkelnek már nincsen meg a szükséges politikai ereje és tekintélye, hogy egy kormányt megalakítson. Az EU központi dinamikájáért felelős francia-német tengely újra leállt és Macron most stabilabb képet mutat a hazavágott Merkelhez képest. Eközben a németeknek valahogyan menedzselni kellene Berlin feszült diplomáciai viszonyát Moszkvával, Ankarával, Varsóval és Budapesttel.
Makro / Külgazdaság Ma lesz Merkel nehéz napjának nehéz éjszakája – a menekülteken múlik a koalíció?
Privátbankár.hu | 2017. november 16. 16:37
Elvileg ma utoljára folytatnak a leendő német koalíciós partnerek szondázó tárgyalásokat, az álláspontok azonban eléggé merevek. Főleg a menekültkérdésben, a klímavédelemben és egyéb pénzügyekben vannak nézeteltérések, a követelések értéke több tízmilliárd euróval haladja meg a lehetőségeket. A kudarc azonban nagyon kellemetlen lenne mindenkinek.
Makro / Külgazdaság Falba ütközött Merkel: sosem lesz itt koalíció?
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 14:02
Nagyon nehezen zajlanak a tárgyalások, de a kancellár szerint van esély a sikerre.
Személyes pénzügyek 63, 67, 69 vagy 71 évesen kellene majd nyugdíjba menni?
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 06:06
Nehéz ügy a kormánykoalíciót összehozni, nemcsak azért, mert négy pártról van szó, hanem azért is, mert néhány kérdésben merőben más a pártok elképzelése Németországban. Ilyen a nyugdíj is, amelynél egyesek eltörölnék a 63 éves korkedvezményes nyugdíjat, mások tovább emelnék a nyugdíjkorhatárt. Hosszú távon valamit biztosan tenni kell.
Makro / Külgazdaság Összeborulna a szélsőjobbal az osztrákok zöldfülű csodagyereke?
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 12:06
A Sebastian Kurz vezette párt koalícióra lépne a szükséges többség eléréséhez.
Makro / Külgazdaság Merkel megint megfúrta? A maximális menekültszámból ismét kutya vacsorája lesz
Eidenpenz József | 2017. október 11. 06:06
A német koalíciós tárgyalások során legalább a kereszténydemokraták meg tudtak egyezni a menekültekkel kapcsolatos kérdésekben, de ez is furcsa kompromisszumot eredményezett. Meg is állapodtak egy évi 200 ezres maximális menekültszámról, meg nem is. A két másik leendő koalíciós partner azonban máris beintett. Megvan, mikor folytatják.
Makro / Külgazdaság Ez a koalíció már népszerűbb, mint a Fidesz – nem úgy néz ki, mintha felbomlana az EU
Eidenpenz József | 2017. június 7. 14:33
A legújabb számok alapján a CDU/CSU koalíció népszerűsége egy százalékponttal nőtt, a szociáldemokrata SPD-é egy százalékponttal csökkent, a kettőnek együtt közel kétharmados a tábora. Ha nagy dolog nem történik, Németországot a jelenlegi politikusok vezethetik tovább szeptember után is, és ezzel az EU is inkább tovább erősödik.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG