<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Koalíció
Részvény / Deviza / Áru Ma is kamatot emelt az MNB, száguldásba fogott a 4iG
Eidenpenz József | 2021. november 25. 11:56
A mai MNB-tenderen ismét magasabb a kamat, ami a forintot erősítő tényező. Miközben az USA-ban pulykát sütnek ma, az európai tőzsdéken kellemesen optimista a hangulat. Mit csinál majd az új német koalíció? Mely kriptodevizák a legdivatosabbak, és mi az a GameFi?
Személyes pénzügyek A CDU miatt csúszhat az alapnyugdíj bevezetése Németországban
Privátbankár.hu | 2020. január 28. 13:36
Ne kapjon alapnyugdíjat, aki a birtokai jövedelméből él? Az alapnyugdíj ismét neuralgikus ponttá vált a Kereszténydemokrata Unió és a Szociáldemokraták között Németországban. A nagy nehezen létrehozott kompromisszum részleteiről fellángolt a vita. Hubertus Heil munkaügyi miniszter védi tervét, és próbál közvetíteni.
Makro / Külgazdaság Elbukta a szavazást: kénytelen lemondani a svéd kormányfő
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 25. 11:02
Elveszítette a bizalmi szavazást Stefan Löfven, elemzők szerint hosszú koalíciós tárgyalásokra kell számítani.
Makro / Külgazdaság Kellett ez nekünk? Seehofer megállapodott a menekültek visszaszállításáról
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 13. 14:31
A német belügyminiszter mai bejelentése szerint Németország és Olaszország megállapodtak abban, hogy visszaszállítják a német határról azokat a menekülteket, akiket Olaszországban már regisztráltak. Ez a harmadik ilyen jellegű megállapodás, amit Seehofer tető alá hoz. De most új vita fenyeget a nagykoalíció szétesésével.
Makro / Külgazdaság A szociáldemokraták győztek Svédországban, de nehéz menet lesz
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 10. 06:11
Az eddig is kormányzó szociáldemokraták messze a legtöbb szavazatot kapták a vasárnapi svédországi választásokon, de így is nehéz lesz kormányt alakítaniuk. Hosszú koalíciós tárgyalások várhatók. A szélsőjobboldal rosszabbul szerepelt a vártnál, de lehet, hogy kap majd valamilyen hatalmi pozíciót.
Személyes pénzügyek Anyasági nyugdíjat adnak a németek, infláció felett emelnek az osztrákok
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 29. 15:02
Megállapodtak egymással a kormányzó német koalíciós pártok a következő években alkalmazandó nyugdíjpolitikáról, az eddigi tervekhez képest valamivel kedvezőbb lett a dolgozók, nyugdíjasok számára a végeredmény. Az osztrák koalíció is elhatározta, mennyi emelést adnak januártól, főleg az alacsony nyugdíjakat egészítik ki az infláció feletti mértékben.
Makro / Külgazdaság Még jobban inog Merkel széke, három lehetőség maradt
Privátbankár.hu | 2018. június 27. 14:35
A tegnap esti koalíciós válságcsúcs eredménytelen volt Németországban, a bajor CSU álláspontja továbbra is kemény. Hónapokkal a létrejötte után erősen fenyeget a koalíció szétesése. Merkel kancellárnak mindenképpen tető alá kéne hoznia néhány menekültegyezményt a fontosabb európai országokkal, megcsinálja?
Személyes pénzügyek Mit tehetünk, ha megfizethetetlenek lesznek a lakásárak?
Privátbankár.hu | 2018. június 5. 18:31
Miközben Budapesten is az egymillió forintos átlagos lakásár réme fenyeget, és nem tudni, mikor válnak megfizethetetlenek a lakások, másutt már állami beavatkozással, árszabályozással próbálkoznak. Maffiapénzek is felfelé tornásszák az árakat Európában, Németországban.
Személyes pénzügyek Tudod, mitől lesz százas a nyugdíj?
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 16:30
Olaszországban százmilliárd euróra becsülik az új kormány által tervezett reformok költségeit, ami nagy válságot is okozhat. Egyszerre növelnék a kiadásokat és csökkentenék a bevételeket, az adócsökkentés mellé több nyugdíj és segély járna. Senki sem tudja, nem vezet-e ez újabb euróválsághoz.
Személyes pénzügyek Végre valahol nem emelnék, hanem csökkentenék a nyugdíjkorhatárt
Privátbankár.hu | 2018. április 17. 06:06
Az olasz politikusok egyszerre ígérték meg a korábbi nyugdíjreform visszacsinálását, a nyugdíjkorhatár csökkentését, amivel jelentősen emelkednek a kiadások, valamint az adók mérséklését, ami a bevételt is visszaveti. Pedig az ország eladósodottsága már így is nagyon magas, emiatt a probléma egész Európát fenyegeti.
Személyes pénzügyek Választások után megszorítások – nyugdíjakon és menekülteken spórolna a jobboldal
Privátbankár.hu | 2018. március 22. 14:48
Az osztrák kormány jó helyzetben veszi át a költségvetést, a gazdasági növekedés, a magas foglalkoztatás, az alacsony kamatok sokat hagytak a kasszában. Magas a nyugdíjkassza bevétele is. De spórolnának is, az időseken, a menekülteken, a külföldi munkavállalók gyerekein, a munkanélkülieken, az államapparátuson, a hadseregen.
Makro / Külgazdaság Szerdán esketik Merkelt, meg lehet élni a német segélyből?
Eidenpenz József | 2018. március 12. 14:30
Horst Seehofer leendő belügyminiszter meghirdette saját tervét, amellyel egész Németországot olyan biztonságossá kívánja tenni, mint Bajorországot, mégis nyitott és liberális Németországot képzel el. Ma írták alá a koalíciós szerződést Németországban, és az időveszteség miatt az új kormány gyorsan akcióba lendülne. Orbánról is kérdezték.
Makro / Külgazdaság Szélsőjobbra vált Olaszország - Berlusconi a választás legnagyobb vesztese?
Privátbankár.hu | 2018. március 5. 12:42
Még nincsenek hivatalos eredmények, de máris látszik, hogy elképzelhetetlen a koalíció nélküli folytatás.
Makro / Külgazdaság Áttörés Németországban: végre megvan a koalíció
Privátbankár.hu | 2018. március 4. 11:10
A német szociáldemokraták végül megszavazták a koalíciós szerződést.
Makro / Külgazdaság Merkel új listája – ügyes sakkhúzás, vagy a hanyatlás újabb állomása?
Privátbankár.hu | 2018. február 26. 15:04
Ma tízkor kezdődött a CDU rendkívüli pártnapja, ez elé időzítve azonban Angela Merkel már összeállította új kormányának listáját. A nevek között egyrészt meglepően sok a fiatalabb, ő lesz egyedül hatvan felett. Másrészt a kancellár asszony saját belső ellenzékének tagjait is beemelte. Ez csak taktikázás, vagy a fokozatos búcsú egyik állomása?
Karrier Új rekordon az Ausztriában dolgozók száma, vita a gyerekpénzről
Eidenpenz József | 2018. február 21. 06:06
Megérkezett a következő csúcs, már majdnem 91 ezer magyar dolgozik a sógoroknál. Az utóbbi egy évben szépen nőtt az álláshelyek száma általában is a szomszédban. A vendégmunkások gyerekeinek járó pótlékot még az idén csökkentenék, de lehet, hogy nem fog menni, sok a kérdőjel.
Makro / Külgazdaság Elég volt a kiöregedett politikusokból? Merkel árulása az új nagykoalíció
Káncz Csaba | 2018. február 9. 08:52
A koalíciós megállapodás örömteli hír az európai perifériára nézve, Macron pedig egyenesen pezsgőt bonthat. Nagyon sokat elmond, hogy a német polgárok közönyösen fogadták a hírt a régi-új nagykoalícióról. A centrista pártok kiöregedett és egyre népszerűtlenebb vezetői még kísérletet sem tesznek arra, hogy a negyedik ipari forradalomra felkészítsék Európa vezető hatalmát.
Makro / Külgazdaság Családok, nyugdíjasok, menekültek – mintha Orbán írta volna Merkel koalíciós szerződését
Privátbankár.hu | 2018. február 8. 13:00
A szeptember végi választások után jókora késéssel, de végre új kormánya lehet Németországnak. Az új nagykoalíciós megállapodás nem csak jótéteményekről szól, sokan lesznek, akik rosszabbul járnak, mint egyes menekültek. A családok, a nyugdíjasok elvileg a nyertesek közé tartoznak – mintha csak Budapestről írták volna a német szerződést.
Makro / Külgazdaság Fiatal, konzervatív, homoszexuális és Merkel utódja lehet, ki az?
Privátbankár.hu | 2018. január 29. 18:30
Miközben folynak Németországban a koalíciós tárgyalások, az országnak szeptember vége óta nincs új kormánya és az világos, hogy az eddigi pártok sokat veszítettek erejükből. Felmerül a kérdés, Merkel meddig bírja még, és ha nem ő, akkor ki legyen. Sok név forog, de kettő egyre gyakrabban.
Makro / Külgazdaság Fogunk mi még könyörögni az EU-nál, hogy vegyen át tőlünk menekülteket
Privátbankár.hu | 2018. január 24. 14:30
Az EU-biztos a holnap kezdődő belügyminiszteri találkozó előtt elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kelet-európai EU-tagok nem fogadnak be menekülteket, és figyelmeztette őket: lehetnek még nagy menekülthullám célpontjai. Valószínűleg főleg Ukrajnából érkező tömegekre gondolhatott. A német politikusok a koalíciós tárgyalásokon tovább civakodnak a menekültekről.
Makro / Külgazdaság Merkel belekapaszkodott a legutolsó szalmaszálba - könnyen elsodorhatja az ár
Gáspár András | 2017. december 14. 08:45
Bár a Szociáldemokrata Párt, az SPD támogatottsága 1949 óta nem látott mélységbe zuhant a legutóbbi közös kormányzás végére, ezért elképzelhetetlennek tűnt egy újabb nagykoalíció megalakítása, az előrehozott választások réme úgy tűnik mégis egy platformra terelheti őket Merkel Kereszténydemokrata Uniójával, a CDU-val - megmentve ezzel talán a kancellár politikai karrierjét is. Az út azonban nagyon nehéz lesz.
Makro / Külgazdaság Idén már biztos nem lesz koalíció a németeknél
Privátbankár.hu | 2017. november 27. 14:54
Vezető CDU-s politikusok szerint januárban kezdődhetnek a koalíciós tárgyalások.
Makro / Külgazdaság Az istennő alkonya – a Merkel-korszak szétesése
Káncz Csaba | 2017. november 21. 12:34
Merkelnek már nincsen meg a szükséges politikai ereje és tekintélye, hogy egy kormányt megalakítson. Az EU központi dinamikájáért felelős francia-német tengely újra leállt és Macron most stabilabb képet mutat a hazavágott Merkelhez képest. Eközben a németeknek valahogyan menedzselni kellene Berlin feszült diplomáciai viszonyát Moszkvával, Ankarával, Varsóval és Budapesttel.
Makro / Külgazdaság Ma lesz Merkel nehéz napjának nehéz éjszakája – a menekülteken múlik a koalíció?
Privátbankár.hu | 2017. november 16. 16:37
Elvileg ma utoljára folytatnak a leendő német koalíciós partnerek szondázó tárgyalásokat, az álláspontok azonban eléggé merevek. Főleg a menekültkérdésben, a klímavédelemben és egyéb pénzügyekben vannak nézeteltérések, a követelések értéke több tízmilliárd euróval haladja meg a lehetőségeket. A kudarc azonban nagyon kellemetlen lenne mindenkinek.
Makro / Külgazdaság Falba ütközött Merkel: sosem lesz itt koalíció?
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 14:02
Nagyon nehezen zajlanak a tárgyalások, de a kancellár szerint van esély a sikerre.
Személyes pénzügyek 63, 67, 69 vagy 71 évesen kellene majd nyugdíjba menni?
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 06:06
Nehéz ügy a kormánykoalíciót összehozni, nemcsak azért, mert négy pártról van szó, hanem azért is, mert néhány kérdésben merőben más a pártok elképzelése Németországban. Ilyen a nyugdíj is, amelynél egyesek eltörölnék a 63 éves korkedvezményes nyugdíjat, mások tovább emelnék a nyugdíjkorhatárt. Hosszú távon valamit biztosan tenni kell.
Makro / Külgazdaság Összeborulna a szélsőjobbal az osztrákok zöldfülű csodagyereke?
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 12:06
A Sebastian Kurz vezette párt koalícióra lépne a szükséges többség eléréséhez.
Makro / Külgazdaság Merkel megint megfúrta? A maximális menekültszámból ismét kutya vacsorája lesz
Eidenpenz József | 2017. október 11. 06:06
A német koalíciós tárgyalások során legalább a kereszténydemokraták meg tudtak egyezni a menekültekkel kapcsolatos kérdésekben, de ez is furcsa kompromisszumot eredményezett. Meg is állapodtak egy évi 200 ezres maximális menekültszámról, meg nem is. A két másik leendő koalíciós partner azonban máris beintett. Megvan, mikor folytatják.
Makro / Külgazdaság Ez a koalíció már népszerűbb, mint a Fidesz – nem úgy néz ki, mintha felbomlana az EU
Eidenpenz József | 2017. június 7. 14:33
A legújabb számok alapján a CDU/CSU koalíció népszerűsége egy százalékponttal nőtt, a szociáldemokrata SPD-é egy százalékponttal csökkent, a kettőnek együtt közel kétharmados a tábora. Ha nagy dolog nem történik, Németországot a jelenlegi politikusok vezethetik tovább szeptember után is, és ezzel az EU is inkább tovább erősödik.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló