Pentagon
Makro / Külgazdaság Biden nagyvállalati és hadiipari lobbistákkal töltötte fel csapatát
Káncz Csaba | 2020. november 18. 14:35
A Joe Biden elnökségét előkészítő szakmai csapatok hemzsegnek a lobbistáktól és a nagyvállalatok ejtőernyőseitől. A külügyminisztériumi előkészítő csapatban több „rezsimváltót” találunk, miközben a Pentagon-csapat harmada a hadiipar környezetéből jött. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat 20 kínai céget listázott a Pentagon - mind kapcsolatban áll a kínai hadsereggel
MTI | 2020. június 25. 08:29
A Huawei is köztük van.
Makro / Külgazdaság A Pentagont is kezdi lebénítani a koronavírus-járvány
Káncz Csaba | 2020. április 3. 16:34
130 millió amerikai szerint a járvány már a biblikus végítélet jele. A Pentagon most szembesül azzal, hogy milyen szintű politikai feszültséget okoz egy atommeghajtású anyahajó legénységének befertőződése. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Új dimenzóba lép az amerikai-kínai katonai szembenállás
Káncz Csaba | 2019. november 8. 09:26
A mesterséges intelligenciának és a digitális gazdaságnak – beleértve az ultragyors 5G mobil távközlési rendszereket – megvan az a potenciálja, hogy drámai mértékben szabja át a globális erőegyensúlyt. A Pentagon már nyíltan beszél „ember-gép csapatokról” és a megnövelt képességű katonák bevetéséről. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Vádirat az amerikai katonaság ellen – a Pentagon állam lett az államban
Káncz Csaba | 2019. szeptember 18. 08:45
Az amerikai professzor vádirattal felérő elemzése szerint országának katonai kiadásai elszabadultak és ez aláássa az USA azon képességét, hogy az égető nemzeti kérdések megoldására koncentráljon. Goodman megállapítja, hogy George W. Bush és Donald Trump elnökségei a lehető legrosszabb stratégiai helyzetbe navigálták az országot. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Megvan, ki lehet Trump új minisztere
Privátbankár.hu | 2019. június 22. 12:31
Donald Trump amerikai elnök Mark Espert, a Pentagon hadseregért felelős államtitkárát jelöli új védelmi miniszternek.
Makro / Külgazdaság Újabb katonákat küld Trump a Közel-Keletre - mi lehet az oka?
Privátbankár.hu | 2019. június 18. 10:06
Donald Trump amerikai elnök elrendelte további ezer amerikai katona Közel-Keletre küldését.
Makro / Külgazdaság A világ legnagyobb munkáltatója feltett egy kérdést és elszabadult a pokol
Káncz Csaba | 2019. május 29. 08:45
Az amerikai hadsereg egy kérdéssel kiszabadította a szellemet a palackból. A negyed százada tartó közel-keleti háború nemcsak az adott térség helyi közösségeire gyakorol destruktív befolyást, hanem súlyos emberi áldozatai vannak az amerikai hátországban is. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin dörzsöli a markát, Európa tajtékzik – mit akar Trump Iránnal?
Káncz Csaba | 2019. május 16. 09:20
Egy iráni katonai összecsapás katasztrofális következményekkel járna kontinensünkre a nukleáris fegyverek elterjedése, ellenőrizetlen menekültáradat, terrorista veszély és olajpiaci felfordulás képében. A mostani geopolitikai feszültség nagyszerű hír az orosz érdekek számára: cégeik átveszik Ázsiában a visszaeső iráni olajeladások miatt felszabaduló piaci pozíciókat.
Makro / Külgazdaság Trump és az amerikai nemzetbiztonsági káosz – sorra dönti be az intézményeket
Káncz Csaba | 2019. április 10. 10:00
A külügyminisztérium és a Pentagon után már a belbiztonsági minisztériumban is fejetlenség uralkodik. Trump felelőtlen személyzeti politikája pont a katonai-biztonságpolitikai ügynökségeket érinti, és felmerül a gyanú, hogy a Fehér Ház ura egyszemélyes ellenőrzést akar gyakorolni a biztonsági szervek felett. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Felborul a világrend? Veszélyes dologra készül Kína
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 17. 07:49
Amerika szerint a kínaiak már egy csapásmérésre gyakorolnak
Makro / Külgazdaság Őrült ötlettel állt elő Trump – ide küldene most hadsereget
Privátbankár.hu | 2018. június 19. 08:09
Azonnali hatállyal űrhaderő létrehozására kérte fel a Pentagont az amerikai elnök.
Makro / Külgazdaság Hajszálra a világháború: azon múlik, hogy mennyire pontosan céloznak?
Privátbankár.hu | 2018. április 16. 08:15
Vlagyimir Putyin orosz elnök arra figyelmeztetett: káosz törhet ki a nemzetközi kapcsolatokban, ha a nyugati országok tovább támadják Szíriát. Az amerikaiak már nem tárgyalnak többé Aszaddal, az oroszok ellen pedig órákon belül újabb szankciókat jelentenek be. A franciák szerint nem üzentek hadat a légicsapással Szíriának, csak rendet raktak - és egyébként se találtak el egy oroszt sem.
Makro / Külgazdaság Orosz-amerikai katonai összecsapás jöhet órákon belül Szíriában
Káncz Csaba | 2018. április 11. 08:01
A Pentagon és Izrael kész helyzet elé állította a Fehér Házat Szíriával kapcsolatban. Izrael elégedetlen Moszkva szerepével. Az oroszok válaszcsapást ígérnek, ha akár egy katonájuk haja szála meggörbül.
Makro / Külgazdaság Óriási a felháborodás: a katonaság átvette a Google irányítását
Káncz Csaba | 2018. március 12. 12:39
A Google legérzékenyebb kutatásainak ellenőrzését átvette a Pentagon. A Google alkalmazottak felháborodása a hadsereggel létrejött szimbiózis kapcsán azt mutatja, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy valójában miféle cégnek dolgoznak. Az NSA rendszere a világ teljes telekommunikációs hálózatát képes ellenőrizni.
Makro / Külgazdaság Megint háborúba küldenék Amerikát, de a katonák nem felejtenek
Káncz Csaba | 2018. február 21. 08:32
15 évvel az amerikai neokonzervatívok beavatkozása után Irak egy bukott állam, miközben Irán regionális középhatalommá emelkedett föl. Az amerikai külügyminisztérium most Európában próbálja aláásni az iráni atomalkut. De a Pentagon napjainkra már komoly ellenszenvvel viseltetik a neokonzervatívok rezsimváltó projektjei irányába.
Makro / Külgazdaság Most nőtt nagyot az esélye az atomháborúnak: Amerikának elege van az orosz fenyegetésből
Privátbankár.hu | 2018. február 3. 08:58
Washingtonban közzétették az atomfegyverek alkalmazásával kapcsolatos terveket, miután Trump elnök azt kérte, vizsgálják felül a nukleáris arzenált és az atomstratégiát. Nagyjából folytatják az eddigi politikát, de néhány dologban bekeményítenek: készek akár akkor is atomfegyverekkel válaszolni, amikor nem nukleáris támadás éri az Egyesült Államokat. Az orosz fenyegetés miatt fejlesztik az arzenált.
Makro / Külgazdaság Arcpirítóan sok pénzt kér Trump – mire kell neki 700 milliárd dollár?
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 09:37
Védelmi kiadásokra, mi másra: alakul a jövő évi büdzsé.
Makro / Külgazdaság A fegyveres idegrendszer: hogy néz majd ki az amerikai hadsereg a közeljövőben?
Káncz Csaba | 2018. január 12. 08:48
Minden egyes fegyver és eszköz adatot oszt meg és tudatában van a másik eszköz helyzetének - egy valódi globális hálózat részeként. A cél egy jobban koordinált, gyorsabb és halálosabb műveleti rendszer létrehozása a levegőben, a földön, a tengeren és a kibertérben. A Pentagon cáfolni próbálja, hogy a végén a Terminátor filmből megismert Skynet rendszerhez jutunk el.
Makro / Külgazdaság Ha egyszer Trump tényleg bepöccen: hány perc alatt lehet atomcsapást indítani?
Privátbankár.hu | 2018. január 3. 13:10
Kim Dzsongun kezdte, Donald Trump folytatta - a két atomhatalom vezetője a nukleáris csapás elindításához használatos gombjukkal vág fel egymásnak, mintha csak a haveroknak pörgetnék a slusszkulcsot. A nukleáris elrettentésnek ez egy merőben új formája - de mi lenne, ha tényleg támadást akarna indítani az amerikai elnök? Kinek kell szólnia, és hány perc múlva emelkedne az égbe az első rakéta?
Makro / Külgazdaság Háború Oroszország és Amerika között – ma egy lépéssel közelebb kerülünk hozzá
Káncz Csaba | 2017. augusztus 24. 08:36
Eldöntött ténynek tűnik, hogy Washington fegyverszállításokat indít Ukrajnába. Párizs és Berlin véleménye már nem számít, hiszen az új felállásban Európa megosztása a cél. Amerikai akadémikusok és konzervatív értelmiségiek is keményen támadják a Pentagon lépését.
Makro / Külgazdaság Forradalmasítják a hadviselést: bevetik a mesterséges intelligenciát
Káncz Csaba | 2017. július 28. 13:00
Kína a legmagasabb politikai szinten állt be a mesterséges intelligencia fejlesztése mögé. A Pentagon már nyíltan beszél „ember-gép csapatokról” és a megnövelt képességű katonák bevetéséről. De az elképesztő ütemű fejlődés éltetői mellett megszólaltak az aggódó hangok is.
Makro / Külgazdaság Fél perc – mindössze ennyin múlik az atomháború?
Balkó Rita | 2016. november 8. 20:05
Az elnökválasztást szinte az eleje óta folyamatosan kísérte egy kérdés: melyik elnökjelöltben bízunk meg eléggé, hogy rábízzuk Amerika atomtölteteit? A mai nap nyertese valóban teljes uralmat nyer a filmekből ismert kis fekete táskába rejtett piros gomb fölött. Valójában azonban nem csak az elnöknek van beleszólása egy rakétakilövésbe, sőt - a világ sorsa mintegy száz emberen múlik.
Makro / Külgazdaság Megerősítették: vezető nélkül maradtak a terroristák
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 08:30
Tényleg a véresszájú vezetőt sikerült kiiktatni a légicsapásban.
Makro / Külgazdaság Gyilkos robotok, szuperkatonák – mire készül Amerika?
Káncz Csaba | 2016. április 11. 08:35
A Pentagon már nyíltan beszél az „ember-gép csapatokról” és a megnövelt képességű katonák bevetéséről. Washington szerint a legjobb stratégia az ország műszaki és biotechnológiai fölényének kiaknázása és a mesterséges intelligencia lehetőségeinek legszélesebb katonai kiaknázása. Egy hivatalos jelentés 2050-re már olyan harcteret vizionál, ahol autonóm gyilkos robotok és genetikailag módosított „szuperemberek” küzdenek.
Makro / Külgazdaság 9/11 óta nem költött ennyit háborúzásra az USA
Privátbankár.hu | 2015. január 9. 09:35
Ez az eddigi legkisebb háborús költségvetési javaslata a Pentagonnak a 2011-es terrortámadás óta. Az Amerikai Védelmi Minisztérium szerint a csökkenésnek nincs köze az afganisztáni csapatkivonásokhoz.
Makro / Külgazdaság Százezreken spórol a Pentagon
Privátbankár.hu | 2013. február 21. 17:38
A Pentagon 800 ezer alkalmazott bérének a csökkentésére készül a költségvetési megszorítások miatt. Heti egy nap kényszerpihenőre és 20 százalékos fizetéscsökkentésre kell felkészülniük a civil dolgozóknak.
Makro / Külgazdaság Elbukott az amerikai szuperbizottság
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 07:29
Az amerikai kongresszus szuperbizottsága nem tudott megegyezni a deficitcsökkentésről, így indul az automatikus költségvetési fűnyíró - ennek ellenére, pontosabban épp ezért a S&P nem tervezi, hogy tovább rontaná az Egyesült Államok adósbesorolását.
Friss
hírlevél
depositphotos