Agglomeráció
Közérdekű Hétszáz milliós budapesti tervet dobott be az államtitkár
MTI | 2020. október 10. 16:20
Összesen háromezer P+R parkoló, valamint - a vasútállomásra kerékpárral érkezők számára - legalább kétezer B+R biciklitároló tervezése indulhat meg a szombaton megjelent kormányhatározat értelmében - közölte Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. A kormány 700 millió forintot ad erre a célra.
Ingatlan 30 milliót is lehet spórolni egy házon az agglomerációban Budapesthez képest
Privátbankár.hu | 2020. április 28. 13:14
Mennek is az emberek Érdre, Szigetszentmiklósra, Veresegyházra.
Ingatlan Bezárul a budapesti körgyűrű – mi lesz a környék ingatlanjaival?
Privátbankár.hu | 2019. január 31. 20:25
Módosult a Budapestet elkerülő autópálya még hiányzó szakaszának tervezett nyomvonala: a Megyeri-híd budai hídfőjétől a 10-es út közelében Esztergom felé venné az irányt, majd Kesztölcnél fordulna dél felé, hogy Bicske környékén elérje az M1-est. Mindez települések sorát vonná be az agglomerációs vérkeringésbe – ezzel pedig felértékelheti az ott lévő ingatlanokat.
Ingatlan Félelmetes albérletárak Budapesten – mi a helyzet az agglomerációban?
Privátbankár.hu | 2018. november 19. 20:01
Még mindig olcsóbban lehet lakást vagy házat bérelni Budapest agglomerációjában, mint a központi kerületekben, de a különbség csökkenőben van, mert egyre nagyobb a kereslet a fővároshoz közeli, jó közlekedésű településeken.
Ingatlan Méregdrága házak, vagy több utazás - te melyiket választanád?
Privátbankár.hu | 2018. május 25. 20:30
A főváros egyre növekvő ingatlanárai után az agglomerációs települések népszerűsége és áremelkedése is rohamtempóban nőtt az elmúlt időszakban. Vajon meddig kell mennünk, hogy kedvezőbb ingatlanárakat találjunk? Hol húzódik a fővárosba ingázás határa és hogyan alakul a második agglomerációs körzet ingatlanpiaca? A Duna House elemzéséből kiderül, hogy napi 1-2 óra utazással mennyit spórolhatunk.
Ingatlan Kikutatták: itt vannak a legélhetőbb magyar városok
Privátbankár.hu | 2018. április 26. 06:06
Tavalyhoz képest szinte nincs változás a listán, továbbra is az I. és V. kerületetekben a legjobb lakni Budapesten. A vidéki nagyvárosoknál 2018-ban is Egerben, Veszprémben és Tatán a legkellemesebb lakni - derült ki az Otthon Centrum harmadik alkalommal publikált „életminőség-indikátora” elemzésből. Ha ezt a mutatót összevetjük a lakásárakkal, akkor nem meglepő módon hasonló rangsort kapunk.
Ingatlan Az agglomerációban sincs megállás: kezdenek elszállni az ingatlanárak
Privátbankár.hu | 2018. március 21. 20:29
A hazai ingatlanpiaci változások a főváros és vidéki nagyvárosok után az agglomerációs településekre is begyűrűztek. A kiadott lakásépítési engedélyek száma és a beépíthető telkek árainak növekedése is alátámasztja a főváros környéki települések iránti érdeklődés újbóli emelkedését. A drágulás mindenhol érezhető, egyes szektorokban majdnem elérte a 20 százalékot.
Ingatlan Menekülés Budapestről: mindenki az agglomerációban vesz lakást?
Privátbankár.hu | 2018. február 13. 17:13
Egy friss elemzés szerint az agglomeráció vette át a vezetést a főváros kerületei felett. A fordulat mögött egyértelműen az egyre több család számára elviselhetetlen fővárosi lakásdrágulás áll. Ezeket a változásokat természetesen az ingatlanárak is követik. Lakások esetén például az agglomerációban szűk egy év alatt még 30 százalékkal menetek fel az árak.
Ingatlan Menekülnek a családok Budapestről - hol a legjobb lakni gyerekekkel?
Privátbankár.hu | 2017. december 10. 11:06
Hol érdemes keresgélni azoknak a kisgyerekes családoknak, akik kertes házra vágynak Budapesten vagy Pest megyében? Egészségügyi, oktatási ellátás, utazás és ingatlanárak alapján az agglomerációban Nagykovácsi, Diósd, Budajenő, Dunaharaszti és Telki a nyerő. A fővárosban a XI., XIV. és a XVI. kerület bizonyul ideálisnak az Otthon Centrum elemzése alapján.
Ingatlan Ölik egymást a vevők a piacon - mindenki mostanában akar családi házat venni?
Privátbankár.hu | 2017. június 25. 08:23
Egyre népszerűbbé válik agglomerációban lakni, a Duna House felmérése szerint is. Az elmúlt három évben jócskán megugrott az agglomerációs családi házak ára négyzetméterenként is, ugyanakkor például a panellakások még mindig durvábban drágulnak. De kik keresik az agglomerációs házakat?
Ingatlan Kilőttek az árak – hol a legdrágábbak az ingatlanok az agglomerációban?
Privátbankár.hu | 2017. március 4. 16:45
A Pest megyei agglomerációs lakásárak közötti különbségekre leginkább az adott település fővárostól mért távolsága ad magyarázatot, azaz minél közelebb fekszik a fővároshoz, annál magasabb fajlagos lakásárak jellemzik az adott települést. A legmagasabb családi ház árakat Ürömön, Solymáron és Budakalászon, míg a legalacsonyabbakat Nagykörösön, Kiskunlacházán és Albertirsán lehet találni.
Ingatlan Új életet leheltek Budapestbe – hova költöznek az emberek?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 10:27
Évek óta elvándorlást láthatunk az agglomerációból, az itteni ingatlanok népszerűsége rohamosan csökken, miközben a fővárosi lakások iránti kereslet történelmi magasságokba emelkedik. Biztonságosabb, tágas, mindenhez közel van – még akkor is megéri, ha ezért lényegesen többet kell fizetni, mint amennyit egy külkerületi ingatlanért kéne.
Makro / Külgazdaság Fizet a kormány a fővárosnak – megoldódik az agglomeráció gondja
Privátbankár.hu | 2016. március 30. 12:11
A Fővárosi Közgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy Budapest havonta 500 millió forintos előleget kapjon a kormánytól.
Vállalat Ennyi volt – nem fizetik tovább Tarlósék az agglomerációs közlekedést
Privátbankár.hu | 2016. január 27. 11:12
Igazi meglepetés nincs, mivel az állam visszaveszi a finanszírozást, március 31-ig még Budapest fizet azért.
Vásárló Kifizeti a kormány a budapesti agglomeráció közlekedését
Privátbankár.hu | 2016. január 25. 11:18
Ezzel végre pont kerül a több hete húzódó vita végére, és megnyugodhatnak az ingázók.
Makro / Külgazdaság Tarlós elárulta, meddig járnak a buszok az agglomerációba
Privátbankár.hu | 2016. január 8. 13:06
Február 17-ig biztosan közlekednek az agglomerációs járatok - mondta Tarlós István főpolgármester.
Adó Csepreghy szerint senkit nem vág földhöz a fizetős M0-ás
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 15:38
A januártól évi ötezer forintért vásárolható megyei autópálya-matrica egy hónapra eső díja alig több, mint 400 forint, ennyiért az agglomerációból munkába járók nem térnek át a mellékutakra – állítja Csepreghy Nándor helyettes államtitkár.
Ingatlan Ideje kiköltözni az agglomerációba? Ezek az ingatlanok mennek most
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 8. 10:24
Az egész országban érezhető, hogy visszatért a családok bizalma, és egyre többen vágnak ingatlanvásárlásba. A javuló várakozások az agglomerációs piacot is elérték, a bővülő kereslet mindenhol érezni lehet.
Ingatlan Ingatlant vennél Budapest környékén? Ennyit kell kifizetned
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 10:25
A négyzetméterárakat tekintve a déli-délkeleti agglomeráció a legolcsóbb, összességében észak-északkeleten adták a legkevesebbet a lakásokért. A legtöbben nagyobb lakásba költöznek, de sokan kezdik szívesen önálló életüket a főváros környékén.
Adó Mutasd, hol laksz - megmondom, mennyit keresel
Privátbankár.hu | 2013. október 2. 10:17
Közép-Magyarországon 71 milliárd forinttal többet kerestek az adófizetők 2012-ben, mint egy éve. 200 ezer fölött van az átlagos bruttó bér, havi 8250 forinttal több került a borítékba. Az adóhatóság közölte, a budapesti kerületekben és Pest megyében hogyan alakul az átlagjövedelem.
KKV 20 milliárd forintból épül ki a fővárosi e-jegyrendszer
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 07:38
Az eredeti ütemterv szerint már nyáron aláírják a finanszírozási szerződést, a pénz nagy részét az EBRD adja.
Ingatlan Megroggyant a Buda környéki lakáspiac
Privátbankár.hu | 2013. május 13. 09:31
A válság előtti időszak felére zuhant az ingatlanok értékesítése a budai agglomerációban, de van olyan település, ahol háromnegyedével csökkent az eladások száma 4 év alatt.
Vásárló Csúszik a buszátadás: vis maiorra hivatkozik a fejlesztési tárca
Privátbankár.hu | 2013. április 29. 17:29
"A Volánbusz folyamatosan készül az agglomerációs járatok átvételére" - annyira, hogy időben mégsem jött össze a csere. Egyelőre marad a BKV.
Ingatlan Sokba kerül a madárcsicsergés, inkább visszaköltöznek a fővárosba?
Privátbankár.hu | 2013. április 15. 10:30
Még mindig sokan költöznek ki a fővárosból az agglomerációba, de már egyre kevésbé vonzó a vidéki élet. Igaz, aki a költözés mellett dönt, sokat nyerhet, ha mer alkudozni. Pest megyében a legengedékenyebbek az eladók.
Utazás A BKV csak Budapesten járhat, 9 környező településre a Volánbusz megy
Privátbankár.hu | 2013. január 4. 18:04
A Volánbusz májustól kilenc agglomerációs települést érintő autóbuszjáratot vesz át a Budapesti Közlekedési Központtól, illetve a BKV-tól.
Ingatlan Ha van 100 milliója, Budán is nyugodtan kereshet telket!
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 10:01
Amúgy országos átlagban nagyjából 15 millió is elég lehet, a keletei megyékben pedig akár 2 millióért is kapunk már telket. De minek a telek, ha alig építkezünk?
Vásárló Szervusz vízibusz: hamarosan a Dunán is megindulhat a tömegközlekedés
Privátbankár.hu | 2012. április 23. 09:57
Három-öt percenként érkeznének csúcsidőben a fővárosi kikötőkbe az agglomerációból bő másfél év múlva azok a katamaránok, amelyeket egy magyar cég gyártana és működtetne - állítja a Duna-Express Konzorcium vezetője.
Ingatlan Vissza a városba: esnek a Pest környéki ingatlanárak
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 16:47
A pár éve még igen keresett Budapest környéki régióban az országos átlagnál is alacsonyabb szintre esett vissza a lakáseladások száma a végtörlesztési hajrá lecsengését követően és az árak is meglehetősen nyomottak. Az Otthon Centrum vezető elemzője szerint új jelenség a visszavándorlás fővárosba, illetve az, hogy több lakástulajdonos helyben keres a megszokott otthonánál kisebb, olcsóbb ingatlant.
hírlevél