<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Agglomeráció
Makro / Külgazdaság Durva ütemben drágul az agglomeráció
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 18. 13:38
Az elmúlt években a pandémia hatására jelentősen megnőtt a családi házak iránti kereslet. Egy év alatt minden járásában kétszámjegyű árszintemelkedés után, további 30-40 százalékkal nőttek az árak. 
Ingatlan Bloomberg: dobogós helyen áll Magyarország a lakáspiaci kockázatok terén
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 11:43
De Új-Zélandon és Csehországban rosszabb a helyzet.
Ingatlan Meglepő helyeken pörgött a legjobban az agglomerációs ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2022. február 11. 13:10
Perőcsény és Bernecebaráti vezeti a listát egy szempontból, az árak tekintetében viszont kulcskérdés volt a jó kötöttpályás közlekedés.
Ingatlan Hatalmasat drágult a budapesti agglomeráció
Privátbankár.hu | 2022. február 3. 13:46
A tavalyi év ingatlanpiacának egyik, sőt talán legnagyobb nyertese a budapesti agglomeráció. A KSH 2021. I-III. negyedévére vonatkozó statisztikái  alapján az országos lakáspiaci forgalom 17 százalékkal bővült és ezzel elérte a 2019-es, járvány előtti szintet.
Ingatlan Ijesztő ütemben drágul az agglomeráció, itt vannak a friss számok
Mester Nándor | 2022. január 17. 05:48
Egy év alatt 15-20 százalékkal mentek fel a lakásárak és még nincs vége. Lassulhat a fővárossal közvetlenül határos övezetekbe áramlás a következő pár évben, nőhet a kereslet és az ár a távolabbi településeken.
Ingatlan Már nem sokáig lesz viszonylag olcsó az agglomerációs családi ház
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 17:50
Növekszik a kereslet és ez felhajtja az árakat - mondta munkatársunk a Trend fm hétfői adásában.
Ingatlan Brutálisan drágul Debrecen, Győr és Fehérvár agglomerációja is
Mester Nándor | 2021. október 6. 18:16
A két évvel ezelőtti árszinthez képest most ősszel már 30-60 százalékkal kell többet fizetni a vezető iparvárosok környékén egy lakásért vagy házért.
Ingatlan Gyorsabban kelnek el a családi házak, mint eddig bármikor
Privátbankár.hu | 2021. január 19. 11:29
Ütemesen növekszik a családi házak ára a budapesti agglomerációban és egyes nagyvárosaink közvetlen környékén. A tavalyinál akár 5-8 százalékkal magasabb áron tudják eladni a tulajdonosok az ingatlanjaikat – emelte ki a lakáspiac ezen szegletének fejleményeit munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM műsorában. 
Ingatlan Gyorsabban szakad szét Magyarország, hiába erőlködik a kormány
Mester Nándor | 2021. január 18. 16:59
Magyarországon nem Pannónia és az Alföld között vannak a törésvonalak. Sokkal rosszabb a helyzet. Felerősödött az ország különféle térségeinek egymástól való elszakadása. Budapest és agglomerációja, a középdunántúli és az északnyugati körzetek kiemelkedtek, de az ipari erőközpontokban a város és a vonzáskörzet közötti különbség is nőtt. Mindez lenyomatot hagy a lakásárakban, a drágulás minden településtípust érintett, sok tízezer embert vándorlásra kényszerítve. Az ipari-szolgáltatási beruházások ráerősítettek ezekre a folyamatokra és a különbségek további növekedését vetítik előre továbbá azt is, hogy a belső vándorlás miatt a végképp leszakadó körzetekben egyre kevesebb lesz a forgalomképes ingatlan. A kormány megpróbál milliárdokat pumpálni a kisebb körzetekbe is, de a számok alapján látható: ezzel sem tudja megakadályozni az ország sok részre szakadását.
Ingatlan Kelet-nyugati árháború az agglomerációs lakáspiacon, mutatjuk a győzteseket
Mester Nándor | 2020. november 3. 05:04
Az elmúlt hetekben-hónapokban többször is megírtuk, hogy a fővárosból kiköltözni vágyók, vagy az ott munkát szerzett nem budapestiek a nyugati, az északnyugati, az északpesti és a délpesti körzetekben találkoznak a legmagasabb lakásárakkal, a drágulás is itt a leggyorsabb. Most a Takarék Index is megerősítette ezt, s közvetve azt az állításunkat is, hogy az átlagos forrásokkal rendelkező családosok leginkább a Budapesttől keletre és délkeletre lévő településeken tudnak megfelelő méretű és állapotú ingatlant vásárolni vagy építeni. Vagyis ezek lehetnek az árháború győztesei.  
Közérdekű Hétszáz milliós budapesti tervet dobott be az államtitkár
MTI | 2020. október 10. 16:20
Összesen háromezer P+R parkoló, valamint - a vasútállomásra kerékpárral érkezők számára - legalább kétezer B+R biciklitároló tervezése indulhat meg a szombaton megjelent kormányhatározat értelmében - közölte Fürjes Balázs, a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. A kormány 700 millió forintot ad erre a célra.
Ingatlan 30 milliót is lehet spórolni egy házon az agglomerációban Budapesthez képest
Privátbankár.hu | 2020. április 28. 13:14
Mennek is az emberek Érdre, Szigetszentmiklósra, Veresegyházra.
Ingatlan Bezárul a budapesti körgyűrű – mi lesz a környék ingatlanjaival?
Privátbankár.hu | 2019. január 31. 20:25
Módosult a Budapestet elkerülő autópálya még hiányzó szakaszának tervezett nyomvonala: a Megyeri-híd budai hídfőjétől a 10-es út közelében Esztergom felé venné az irányt, majd Kesztölcnél fordulna dél felé, hogy Bicske környékén elérje az M1-est. Mindez települések sorát vonná be az agglomerációs vérkeringésbe – ezzel pedig felértékelheti az ott lévő ingatlanokat.
Ingatlan Félelmetes albérletárak Budapesten – mi a helyzet az agglomerációban?
Privátbankár.hu | 2018. november 19. 20:01
Még mindig olcsóbban lehet lakást vagy házat bérelni Budapest agglomerációjában, mint a központi kerületekben, de a különbség csökkenőben van, mert egyre nagyobb a kereslet a fővároshoz közeli, jó közlekedésű településeken.
Ingatlan Méregdrága házak, vagy több utazás - te melyiket választanád?
Privátbankár.hu | 2018. május 25. 20:30
A főváros egyre növekvő ingatlanárai után az agglomerációs települések népszerűsége és áremelkedése is rohamtempóban nőtt az elmúlt időszakban. Vajon meddig kell mennünk, hogy kedvezőbb ingatlanárakat találjunk? Hol húzódik a fővárosba ingázás határa és hogyan alakul a második agglomerációs körzet ingatlanpiaca? A Duna House elemzéséből kiderül, hogy napi 1-2 óra utazással mennyit spórolhatunk.
Ingatlan Kikutatták: itt vannak a legélhetőbb magyar városok
Privátbankár.hu | 2018. április 26. 06:06
Tavalyhoz képest szinte nincs változás a listán, továbbra is az I. és V. kerületetekben a legjobb lakni Budapesten. A vidéki nagyvárosoknál 2018-ban is Egerben, Veszprémben és Tatán a legkellemesebb lakni - derült ki az Otthon Centrum harmadik alkalommal publikált „életminőség-indikátora” elemzésből. Ha ezt a mutatót összevetjük a lakásárakkal, akkor nem meglepő módon hasonló rangsort kapunk.
Ingatlan Az agglomerációban sincs megállás: kezdenek elszállni az ingatlanárak
Privátbankár.hu | 2018. március 21. 20:29
A hazai ingatlanpiaci változások a főváros és vidéki nagyvárosok után az agglomerációs településekre is begyűrűztek. A kiadott lakásépítési engedélyek száma és a beépíthető telkek árainak növekedése is alátámasztja a főváros környéki települések iránti érdeklődés újbóli emelkedését. A drágulás mindenhol érezhető, egyes szektorokban majdnem elérte a 20 százalékot.
Ingatlan Menekülés Budapestről: mindenki az agglomerációban vesz lakást?
Privátbankár.hu | 2018. február 13. 17:13
Egy friss elemzés szerint az agglomeráció vette át a vezetést a főváros kerületei felett. A fordulat mögött egyértelműen az egyre több család számára elviselhetetlen fővárosi lakásdrágulás áll. Ezeket a változásokat természetesen az ingatlanárak is követik. Lakások esetén például az agglomerációban szűk egy év alatt még 30 százalékkal menetek fel az árak.
Ingatlan Menekülnek a családok Budapestről - hol a legjobb lakni gyerekekkel?
Privátbankár.hu | 2017. december 10. 11:06
Hol érdemes keresgélni azoknak a kisgyerekes családoknak, akik kertes házra vágynak Budapesten vagy Pest megyében? Egészségügyi, oktatási ellátás, utazás és ingatlanárak alapján az agglomerációban Nagykovácsi, Diósd, Budajenő, Dunaharaszti és Telki a nyerő. A fővárosban a XI., XIV. és a XVI. kerület bizonyul ideálisnak az Otthon Centrum elemzése alapján.
Ingatlan Ölik egymást a vevők a piacon - mindenki mostanában akar családi házat venni?
Privátbankár.hu | 2017. június 25. 08:23
Egyre népszerűbbé válik agglomerációban lakni, a Duna House felmérése szerint is. Az elmúlt három évben jócskán megugrott az agglomerációs családi házak ára négyzetméterenként is, ugyanakkor például a panellakások még mindig durvábban drágulnak. De kik keresik az agglomerációs házakat?
Ingatlan Kilőttek az árak – hol a legdrágábbak az ingatlanok az agglomerációban?
Privátbankár.hu | 2017. március 4. 16:45
A Pest megyei agglomerációs lakásárak közötti különbségekre leginkább az adott település fővárostól mért távolsága ad magyarázatot, azaz minél közelebb fekszik a fővároshoz, annál magasabb fajlagos lakásárak jellemzik az adott települést. A legmagasabb családi ház árakat Ürömön, Solymáron és Budakalászon, míg a legalacsonyabbakat Nagykörösön, Kiskunlacházán és Albertirsán lehet találni.
Ingatlan Új életet leheltek Budapestbe – hova költöznek az emberek?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 10:27
Évek óta elvándorlást láthatunk az agglomerációból, az itteni ingatlanok népszerűsége rohamosan csökken, miközben a fővárosi lakások iránti kereslet történelmi magasságokba emelkedik. Biztonságosabb, tágas, mindenhez közel van – még akkor is megéri, ha ezért lényegesen többet kell fizetni, mint amennyit egy külkerületi ingatlanért kéne.
Makro / Külgazdaság Fizet a kormány a fővárosnak – megoldódik az agglomeráció gondja
Privátbankár.hu | 2016. március 30. 12:11
A Fővárosi Közgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy Budapest havonta 500 millió forintos előleget kapjon a kormánytól.
Vállalat Ennyi volt – nem fizetik tovább Tarlósék az agglomerációs közlekedést
Privátbankár.hu | 2016. január 27. 11:12
Igazi meglepetés nincs, mivel az állam visszaveszi a finanszírozást, március 31-ig még Budapest fizet azért.
Vásárló Kifizeti a kormány a budapesti agglomeráció közlekedését
Privátbankár.hu | 2016. január 25. 11:18
Ezzel végre pont kerül a több hete húzódó vita végére, és megnyugodhatnak az ingázók.
Makro / Külgazdaság Tarlós elárulta, meddig járnak a buszok az agglomerációba
Privátbankár.hu | 2016. január 8. 13:06
Február 17-ig biztosan közlekednek az agglomerációs járatok - mondta Tarlós István főpolgármester.
Adó Csepreghy szerint senkit nem vág földhöz a fizetős M0-ás
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 15:38
A januártól évi ötezer forintért vásárolható megyei autópálya-matrica egy hónapra eső díja alig több, mint 400 forint, ennyiért az agglomerációból munkába járók nem térnek át a mellékutakra – állítja Csepreghy Nándor helyettes államtitkár.
Ingatlan Ideje kiköltözni az agglomerációba? Ezek az ingatlanok mennek most
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 8. 10:24
Az egész országban érezhető, hogy visszatért a családok bizalma, és egyre többen vágnak ingatlanvásárlásba. A javuló várakozások az agglomerációs piacot is elérték, a bővülő kereslet mindenhol érezni lehet.
Ingatlan Ingatlant vennél Budapest környékén? Ennyit kell kifizetned
Privátbankár.hu | 2013. november 27. 10:25
A négyzetméterárakat tekintve a déli-délkeleti agglomeráció a legolcsóbb, összességében észak-északkeleten adták a legkevesebbet a lakásokért. A legtöbben nagyobb lakásba költöznek, de sokan kezdik szívesen önálló életüket a főváros környékén.
Adó Mutasd, hol laksz - megmondom, mennyit keresel
Privátbankár.hu | 2013. október 2. 10:17
Közép-Magyarországon 71 milliárd forinttal többet kerestek az adófizetők 2012-ben, mint egy éve. 200 ezer fölött van az átlagos bruttó bér, havi 8250 forinttal több került a borítékba. Az adóhatóság közölte, a budapesti kerületekben és Pest megyében hogyan alakul az átlagjövedelem.
KKV 20 milliárd forintból épül ki a fővárosi e-jegyrendszer
Privátbankár.hu | 2013. május 22. 07:38
Az eredeti ütemterv szerint már nyáron aláírják a finanszírozási szerződést, a pénz nagy részét az EBRD adja.
Ingatlan Megroggyant a Buda környéki lakáspiac
Privátbankár.hu | 2013. május 13. 09:31
A válság előtti időszak felére zuhant az ingatlanok értékesítése a budai agglomerációban, de van olyan település, ahol háromnegyedével csökkent az eladások száma 4 év alatt.
Vásárló Csúszik a buszátadás: vis maiorra hivatkozik a fejlesztési tárca
Privátbankár.hu | 2013. április 29. 17:29
"A Volánbusz folyamatosan készül az agglomerációs járatok átvételére" - annyira, hogy időben mégsem jött össze a csere. Egyelőre marad a BKV.
Ingatlan Sokba kerül a madárcsicsergés, inkább visszaköltöznek a fővárosba?
Privátbankár.hu | 2013. április 15. 10:30
Még mindig sokan költöznek ki a fővárosból az agglomerációba, de már egyre kevésbé vonzó a vidéki élet. Igaz, aki a költözés mellett dönt, sokat nyerhet, ha mer alkudozni. Pest megyében a legengedékenyebbek az eladók.
Utazás A BKV csak Budapesten járhat, 9 környező településre a Volánbusz megy
Privátbankár.hu | 2013. január 4. 18:04
A Volánbusz májustól kilenc agglomerációs települést érintő autóbuszjáratot vesz át a Budapesti Közlekedési Központtól, illetve a BKV-tól.
Ingatlan Ha van 100 milliója, Budán is nyugodtan kereshet telket!
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 10:01
Amúgy országos átlagban nagyjából 15 millió is elég lehet, a keletei megyékben pedig akár 2 millióért is kapunk már telket. De minek a telek, ha alig építkezünk?
Vásárló Szervusz vízibusz: hamarosan a Dunán is megindulhat a tömegközlekedés
Privátbankár.hu | 2012. április 23. 09:57
Három-öt percenként érkeznének csúcsidőben a fővárosi kikötőkbe az agglomerációból bő másfél év múlva azok a katamaránok, amelyeket egy magyar cég gyártana és működtetne - állítja a Duna-Express Konzorcium vezetője.
Ingatlan Vissza a városba: esnek a Pest környéki ingatlanárak
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 16:47
A pár éve még igen keresett Budapest környéki régióban az országos átlagnál is alacsonyabb szintre esett vissza a lakáseladások száma a végtörlesztési hajrá lecsengését követően és az árak is meglehetősen nyomottak. Az Otthon Centrum vezető elemzője szerint új jelenség a visszavándorlás fővárosba, illetve az, hogy több lakástulajdonos helyben keres a megszokott otthonánál kisebb, olcsóbb ingatlant.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG