<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Eurókötvény
Állampapír / Kötvény Melyik régi állampapírt érdemes 16 százalékosra cserélni?
Eidenpenz József | 2023. január 30. 05:43
Nagy dilemma a korábban kibocsátott kötvények egy részénél, hogy lecseréljük-e ezeket újra a magasabb kamatért. Egyet biztosan érdemes, általános recept azonban nincsen. Alaposan megugrottak a fix állampapírhozamok a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyomán, miközben az inflációval kapcsolatban érkezett egy kis kincstári optimizmus. Mikor érdemes eurós kötvényt venni?
Állampapír / Kötvény Még magasabbra emelkedtek a kamatok, itt az állampapírok feketelistája
Eidenpenz József | 2022. december 4. 11:45
Az elmúlt egy hétben tovább emelkedtek a hozamok Magyarországon, így magasabb megtérülést lehet elérni számos állampapírral. A megtakarítási piac mostanában bonyolulttá vált, ezért egy feketelistán foglaltuk össze azokat az állampapírokat, amelyek megvásárlása hátrányokkal járhat. Banki kötvényeket vegyünk, vagy állampapírt a banktól?
Állampapír / Kötvény Csúcskamat-körkép: lefelé csorognak, de utolérhetik az inflációt
Eidenpenz József | 2022. november 21. 05:43
A magas infláció miatt fontos, hogy ne készpénzben vagy folyószámlán tartsuk a pénzünket, mert úgy biztos veszteség ér. Áttekintjük, mi történt mostanában az állampapírpiacon, és milyen hozamokat, kamatokat lehet elérni. Utolérik-e a kamatok az inflációt?
Állampapír / Kötvény Nem kéne inkább eurós államkötvényeket vásárolni?
Eidenpenz József | 2022. október 27. 05:34
Sokan most vásárolnának eurót, hogy kicsit erősebb lett a forint. De nem árt tudni, hogy a magas forintkamatok miatt elég méretes forintgyengülésnek kell bekövetkeznie, hogy ez jó stratégiának bizonyuljon. Az sem mindegy, hogy megvásárlás után mennyit kamatozik majd az eurónk.
Állampapír / Kötvény Vannak, akik már 8,6 százalékos eurókamatot kapnak magyar kötvényeikre
Eidenpenz József | 2022. július 19. 05:17
A forintzuhanás és a csúcsinfláció sokaknak okoz fejtörést, a devizában történő megtakarítás ismét vonzóvá vált. A most kapható, euróra szóló P€MÁP jelenlegi kamata szerény, de jövőre alaposan megugorhat. Ahogy a korábban kibocsátott papírok egy részénél már most is nyolc százalék felett van a kamat.
Állampapír / Kötvény Eurókötvényt bocsát ki Magyarország
Privátbankár.hu | 2020. április 22. 11:59
Az Államadósság Kezelő Központ nem sokkal azután jelentette be, hogy közzétette idei módosított finanszírozási tervét.
Állampapír / Kötvény Még mindig nagyon gáláns kamatot kaphatsz euróban
Eidenpenz József | 2019. január 18. 15:31
Az eurózóna inflációja csökkent, ezzel a magyar kisbefektetőknek szánt eurós államkötvények kamata is. De még mindig sokszorosa annak, amit a bankban el lehet érni, és összehasonlíthatatlanul jobb, mint sok európai kötvény negatív hozama. Mutatjuk a számokat.
Állampapír / Kötvény Vargáék bejelentették: jövőre jön az új eurókötvény
Privátbankár.hu | 2017. december 19. 14:40
A belföldi eurókötvényt a forint államkötvény aukcióhoz hasonló rendszerben bocsátja majd ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Makro / Külgazdaság Eurókötvényt adott ki Oroszország
Privátbankár.hu | 2017. június 20. 09:22
Hétfő este a kötvények iránti kereslet már felülmúlta a 3 milliárd eurót.
Makro / Külgazdaság Beintettek a németek: nem akarnak közös kötvénykibocsátást
Privátbankár.hu | 2017. május 31. 15:35
Elutasítják a közös euróövezeti költségvetés készítésének és közös adósság kibocsátásának brüsszeli javaslatát.
Állampapír / Kötvény Ennyit kaphatsz euródra – ennél kisebb kamatot már nem visel el a magyar?
Eidenpenz József | 2017. április 26. 14:45
Az idén sokat rontottak a lakossági állampapírok kondícióin, persze teljesen logikus módon, miután a polgárok hatalmas mennyiségeket vásároltak, vásárolnak belőlük. Kevesebb szó esett eddig az eurós magyar állampapírokról, pedig azok szenvedték el a legnagyobb visszaesést: kamatprémiumuk a felére csökkent. Megmondjuk, ez miért olyan rossz.
Makro / Külgazdaság Varga elárulta, mikor dönt a kormány egy eurókötvény kibocsátásáról
Privátbankár.hu | 2017. február 28. 12:03
Magyarország három éve most első alkalommal bocsátana ki konvertibilis külföldi devizában denominált államkötvényt.
Makro / Külgazdaság Megvan a mentőöv, már nem kell az eurókötvény
Privátbankár.hu | 2014. november 23. 13:32
Elmarad a szerb eurókötvény kibocsátás azután, hogy egymilliárd eurós készenléti hitelről kötöttek megállapodást az IMF-fel.
Állampapír / Kötvény Mennyibe kerülnek nekünk a magyar devizakötvény-kibocsátások?
Eidenpenz József | 2014. március 24. 08:17
Bő egy év alatt 3,45 százalékról 2,88 százalékra csökkent az a felár, amit az amerikai államkötvények hozama felett kellett fizetnie Magyarországnak dollárkötvény-kibocsátásainál. Ebben szerepe lehetett a kamatcsökkentéseknek is. A válság előtt minden más volt, a hozamcsúcsot 2009-ben értük el.
Állampapír / Kötvény Egy hónap alatt bő félmilliárd eurónyi Pemákot vettünk
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 11:16
Májusban 563 millió euró értékben vásároltak a befektetők a Prémium Euro Magyar Államkötvényből. A teljes állomány közel 1,65 milliárd euróra emelkedett május végére.
Állampapír / Kötvény Még mindig népszerű a PEMÁK
Privátbankár.hu | 2013. május 16. 17:02
Áprilisban 104,5 millió euró értékben vásároltak a befektetők a Prémium Euró Magyar Államkötvényből. A teljes állomány közel 1,1 milliárd euróra emelkedett április végére.
Makro / Külgazdaság Soros megint beolvas Németországnak
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 07:56
Németországnak el kell fogadnia az euróövezeti közös kötvény bevezetését, vagy távoznia kell a közös pénzt használó uniós tagországok közösségéből - írta Soros György a Spiegel Online német hírportálon megjelent írásában.
Állampapír / Kötvény Elkapkodták a magyar eurókötvényt, jön az újabb kör!
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 16:36
Gyorsan sikertermékké vált a Prémium Euró Magyar Államkötvény. Az első sorozatot 5,1 százalékos induló kamattal még két napig lehet megvásárolni, a kibocsátó az egymilliárd eurós összeg elérésekor új sorozatot indít a folyamatos megvásárolhatóság érdekében.
Állampapír / Kötvény A nép eurókötvényt kér, az állam ad még neki
Privátbankár.hu | 2013. január 11. 16:50
A Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) értékesítési keretét az eddigi 600 millió euróról 2013. január 11-i hatállyal 1 milliárd euróra emelte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK).
Állampapír / Kötvény Japán bevásárol az ESM-kötvényekből
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 10:55
Az euróövezeti pénzügyi stabilitás támogatása érdekében Japán kész ESM-kötvényeket vásárolni. Az Európai Stabilitási Mechanizmus működésének tavaly októberi kezdése óta ma bocsát ki először euró kötvényeket.
Makro / Külgazdaság Éppen egy éve kezdtük! Nekünk a kockázati megítélés javításához kell az IMF megállapodás
Privátbankár.hu | 2012. november 17. 11:42
Magyarországnak nem elsősorban közfinanszírozási helyzete miatt, hanem az országgal kapcsolatos piaci kockázati érzet javítása miatt lenne szüksége új IMF/EU-megállapodásra - vélik londoni elemzők.
Állampapír / Kötvény Ezeken a helyeken kapható az eurókötvény
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 17:31
Jövő keddtől az Erste Bank fiókjaiban is vásárolható lesz az új, a lakosságnak szánt euró-államkötvény - jelentette be Borbély László Andrástól, az Államadósság Kezelő Központ általános vezérigazgató-helyettese.
Állampapír / Kötvény 5,1 százalékos euró-hozam: jövő héten indul az új magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 07:56
A jövő kedden kezdődik a lakosságnak szánt új euró-állampapírok forgalmazása. Első körben az OTP-ben, majd az Államkincstárnál vásárolható meg a kötvény, 200 millió euró a keret.
Deviza / Áru Ha már bukik az euró, bukjon szépen!
Privátbankár.hu | 2012. október 12. 08:23
Ha nem sikerül fenntartani az euróövezetet, akkor rendezett módon kell felszámolni - mondta komoly feltűnést keltő beszédében a brit pénzügyi szolgáltatási szektor felügyelőhatóságának (FSA) elnöke.
Makro / Külgazdaság EU-csúcs: 10 kérdés, ami alapján eldől, életben marad-e az euró
Zsiborás Gergő | 2012. június 28. 10:39
A spanyol mellett a ciprusi kormány is mentőcsomagot kért Brüsszeltől, a két eset hasonló, a pénz bankok feltőkésítésére kell, közvetve pedig az államháztartási hiány szinten tartásához. Ilyen közvetlen előzményekkel indul el a ma kezdődő uniós csúcs, melynek nagy kérdése, hogy a holnap problémái helyett megoldja-e a ma gondjait. Nem biztos, hogy lesz ugyanis holnap.
Állampapír / Kötvény Csak Angela Merkel testén keresztül lehetséges a közös eurókötvény?
Privátbankár.hu | 2012. június 27. 06:53
Angela Merkel német kancellár egy zártkörű pártrendezvényen kijelentette, hogy "amíg ő él", nem lesz közös törlesztési felelősségvállalás az adósságokra Európában - értesült az AP hírügynökség. Merkel mindig is határozottan elvetette a közös "eurókötvények" bevezetését mint az euróválság gyors rendezésének eszközét, hosszabb távon azonban nyitva hagyta a kérdést.
Makro / Külgazdaság Tovább erősíti Európa bajait a német-francia szembenállás
Privátbankár.hu | 2012. június 25. 12:40
Felerősíti az euróövezet bajait a felszínre törő német-francia ellentét, melynek közepette szinte lehetetlen az Európai Unió problémáit kezelni. Kurt Biedenkopf, a CDU volt főtitkára szerint ilyen differencia mellett lehetetlen megalapozni a közös eurókötvény kibocsátását. Németország csak akkor tud beleegyezni az összeurópai bankbiztosításba, ha az állami költségvetések európai felügyelet alá tartoznak majd.
Állampapír / Kötvény Soros György szerint 3 napja van az eurózónának
Privátbankár.hu | 2012. június 25. 09:07
Soros György szerint Európának közös törlesztési pénzalapot kell létrehoznia olasz és spanyol állampapírok vásárlására, ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy ha elmaradnak az átütő erejű intézkedések az európai vezetők e heti találkozóján, az előre vetítené euró hanyatlását. Soros szerint Angela Merkel politikája elhibázott.
Állampapír / Kötvény Nem kell a németeknek az eurókötvény "light"
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 16:10
Németország az euróövezeti közös kötvény gondolata mellett a közös kibocsátású kincstárjegy koncepcióját is elutasítja. Hétvégi lapértesülések szerint az Európai Unió és az Európai Központi Bank a közös euróövezeti kötvény egy "könnyített" tervén dolgozik, remélve, hogy ez a korlátozott változat elfogadható lesz Németország számára. Az ügy egyelőre bukni látszik.
Pénzügyi szektor Hétvégén érkezhet Euró-Bill: light-verzió készül a közös eurókötvényből?
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 10:32
Az eurózóna megmentésén dolgozók lassan kifutnak az időből, erre utalt többek között Soros György is, aki szerint csak mintegy három hónap van hátra. Eközben Németország ódzkodik a közös európai kötvénykibocsátás ellen. A német Der Speigel vasárnapi információi szerint az EU stratégái most a közös európai kötvények light-verzióján dolgoznak korlátozott futamidővel és összeggel. A németeket óriási károk érnék az eurozóna felbomlásával.
Makro / Külgazdaság Tranzakciós adóból is fejlesztené Európát a francia elnök
Privátbankár.hu | 2012. június 17. 06:54
Azonnali, 120 milliárd eurós növekedés paktum elfogadását szorgalmazza Francois Hollande egy francia lap szerint. A francia elnök már erről szóló konkrét javaslatokat is tett több európai kormányfőnek, köztük Angela Merkel német kancellárnak, akinek csütörtökön juttatta el 11 oldalas tervezetét - értesült a Journal du Dimanche. A Paktum az európai növekedésért című tervezetében a nemrég hivatalba lépett Hollande azt szorgalmazza, hogy a növekedési paktumról már az Európai Tanács június végére kitűzött értekezletén döntés szülessen.
Deviza / Áru Lebeszélte az eurót a spanyol pénzügyminiszter, gyengült a forint is
Privátbankár.hu | 2012. június 5. 11:28
Napi mélypontjára esett az euró árfolyama a dollárral szemben és megbillentek az európai tőzsdék is a spanyol pénzügyminiszternek arra a nyilatkozatára, amely szerint Spanyolország előtt gyakorlatilag bezáródtak a pénzpiacok kapui. Közben újabb rossz makrohír jött az euróövezetből, ennek ellenére a befektetők egyre többen bíznak az újabb amerikai pénznyomdában és a közös európai fellépésben is.
Makro / Külgazdaság Eurókötvény: Hollande lát lehetőséget a kompromisszumra
Privátbankár.hu | 2012. május 30. 08:00
Francois Hollande olyan megfelelő egyensúlyra törekszik Franciaország és Németország között, amely tiszteletben tartja az európai intézményeket és partnereket is. Hollande szerint eldőlt, hogy a fiskális paktumon kívül gazdaságélénkítő intézkedések is lesznek. Az eurókötvényekkel kapcsolatban véleménye szerint lehetőség van kompromisszumra Németország és Franciaország között.
Állampapír / Kötvény Nem szeretik a németek a közös eurókötvény ötletét
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 17:53
A német lakosság 79 százaléka elutasítja az euróövezeti közös kötvény ötletét - mutatta ki a ZDF német közszolgálati televízió felmérése. A Francois Hollande francia elnök által szorgalmazott, a berlini vezetésben viszont elutasításra talált elképzelést a lakosság csupán 14 százaléka támogatja. A németek 7 százaléka nem tud dönteni az ügyben.
Állampapír / Kötvény Kamat nélkül is viszik a német államkötvényeket - furcsa helyzetbe került Merkel
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 12:30
A befektetők annyira tartanak a tőkéjük elvesztésétől, hogy akár a kamatról is hajlandók lemondani, csak hogy biztonságban tudják pénzüket - a német szövetségi kormány így zérókupon kötvényt bocsát ki. Merkel eközben faramuci belpolitikai helyzettel szembesül, mert a szövetségi államok épp azt szeretnék elérni nála otthon, ami ellen az európai színtéren harcol.
Állampapír / Kötvény Éleződik a vita: „Csináljanak maguknak közös kötvényt a franciák és az olaszok”
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 10:51
A szerdai csúcs előtt kemény vita bontakozott ki az uniós politikusok között egy esetleges közös európai kötvény bevezetéséről és a gazdasági növekedésről. A németek változatlanul ellenzik, a franciák szövetségest kaptak Obama amerikai elnök személyében. A franciáknak és az olaszoknak pedig a fejükhöz vágták, hogy csináljanak ők ketten közös kötvényt, ha annyira akarnak.
Befektetési alapok A Templeton ráült a magyar állampapírjaira és nagyot nyert
Eidenpenz József | 2012. március 5. 17:00
Magyar állampapírokból 7,5 százalékkal több volt január végén a Templeton-alapokban, mint december végén. Ez azonban valószínűleg csak azt jelenti, hogy nem vásároltak újakat, mert a forint is erősödött és az állampapírárak is szépen emelkedtek a hónap során. Más alapkezelőknek viszont nem kellenek a magyar állampapírok.
Állampapír / Kötvény Putyin győzelmének örülnek a külföldi befektetők?
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 10:39
Felfelé mozdultak el az orosz részvények árfolyamai Putyin választási győzelme nyomán, elemzők szerint a külföldi üzleti körök kedvezően fogadják a politikus visszatértét. Az orosz kötvények hozama is 2010 óta nem látott mélységekre esett. Ugyanakkor fokozódó utcai megmozdulásokra készülnek.
Makro / Külgazdaság Soros: katasztrófához vezethet a német recept
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 11:00
Soros György szerint társadalmi drámák sora, továbbá hosszú deflációs periódus fog bekövetkezni Európában, ha a német vezetők pusztán durva megszorításokra akarják kényszeríteni az európai kormányokat. Soros szerint a radikális takarékossággal párhuzamosan összeurópai szinten – főként közös eurókötvények kibocsátása révén - be kell indulnia a gazdaság élénkítésének is.
Állampapír / Kötvény Ismét előkerül a közös eurókötvények kérdése az Európai Parlamentben
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 13:45
A közös eurókötvények kibocsátásáról vitázik csütörtökön az Európai Parlament. A képviselők az Európai Bizottság illetékeseitől várják a választ arra, hogy milyen fázisban van a kötvénykibocsátás előkészítése. A közös kötvények ötletét korábban többen bírálták, ugyanis nem volt teljesen egyértelmű, hogy azokért pontosan ki vállalna garanciát. A hitelminősítők már előre leszólták az ötletet.
Állampapír / Kötvény B ligások versenye: tényleg jó befektetés a magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 07:54
Bár a hitelminősítők reputációja igen sokat romlott a válság óta, még így is komoly hatással járt a magyar állampapírok bóvli kategóriába sorolása. Nem befektetési kategóriájú országnak lenni rosszul hangzik, azonban messze nincs itt a világ vége - a magyar kötvények pedig még úgy is jó befektetésnek tűnnek, hogy az A kategóriába való visszatérésünk még jó időbe telhet.
Állampapír / Kötvény Sláger lehetne az eurókötvény, ha lenne - mi vár ránk 2012-ben?
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 07:58
Amilyen nehezen fog rájönni Európa, hogy az integráció elkerülhetetlen, olyan nehezen szerezheti vissza Magyarország a piacok bizalmát. Mit hoz a befektetőknek 2012? Az eurókötvények, ha lesznek egyáltalán, nagyon is jó befektetést jelenthetnének - addig azonban jobb, ha kerüljük a kockázatokat.
Állampapír / Kötvény Jön az orosz eurókötvény
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 18:18
Oroszország 2012 elején eurókötvény-kibocsátásra készül - közölte az orosz pénzügyminisztérium adósságrészlegének vezetője. Az, hogy az eurókötvényt milyen devizában bocsátják ki, egyelőre nincs eldöntve, és a kibocsátandó mennyiségről sem mondott közelebbit a nyilatkozó.
Makro / Külgazdaság London: az EU-csúcson megoldották a holnap problémáit
Privátbankár.hu | 2011. december 9. 18:23
A brüsszeli EU-csúcson kidolgozott szabályozási alapelvek a jövőbeni pénzügyi válságokat kivédhetik, a jelenlegit azonban nem oldják meg - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők a csúcstalálkozó utáni kommentárjaikban.
Makro / Külgazdaság Juncker: eltúlzott és igazságtalan az S&P döntése
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 09:59
Az S&P döntését eddig az érintett tagországok politikusai közül egyedül az Eurogroup elnöke Jean-Claude Juncker kritizálta, akinek véleménye szerint a hitelminősítő döntése durván eltúlzott és igazságtalan.
Makro / Külgazdaság „Merkozy”: nem kell eurókötvény
Privátbankár.hu | 2011. december 5. 16:06
További erősödéssel fogadták a piacok a német kancellár és a francia elnök sajtótájékoztatóját. Az eddig információk szerint a két legnagyobb európai gazdaság vezetője hozta az elvárásokat, szigorú szabályozást sürgetnek, és úgy tűnik elengedték az eurókötvények kérdését.
Makro / Külgazdaság Euróválság: Matolcsy szerint kellenek az eurókötvények
Nagy Zsófia | 2011. december 5. 12:45
Matolcsy György szerint az Európai Uniónak három kihívással kell szembenéznie: az eurózóna nehézségeivel, valamint a politika és a növekedés jelentette kihívással. A nemzetgazdasági miniszter szerint a versennyel, a növekedéssel és a technológiai fejlődéssel teremthető meg a pénzügyi egyensúly.
Állampapír / Kötvény Sarkozy és Merkel újraalapítaná Európát - eurókötvényekkel?
Privátbankár.hu | 2011. december 2. 07:18
A francia államfő megerősítette, hogy Franciaország egy új európai szerződést készít elő Németországgal. Nicolas Sarkozy Angela Merkellel alapítaná újra Európát. A két európai vezető a jövő heti sorsdöntő EU-csúcs előtt tesz le az asztalra egy közös javaslatcsomagot, pedig még abban sem értenek egyet, legyenek-e eurókötvények.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG