Eurokötvény
Pénzügyi szektor Hétvégén érkezhet Euró-Bill: light-verzió készül a közös eurókötvényből?
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 10:32
Az eurózóna megmentésén dolgozók lassan kifutnak az időből, erre utalt többek között Soros György is, aki szerint csak mintegy három hónap van hátra. Eközben Németország ódzkodik a közös európai kötvénykibocsátás ellen. A német Der Speigel vasárnapi információi szerint az EU stratégái most a közös európai kötvények light-verzióján dolgoznak korlátozott futamidővel és összeggel. A németeket óriási károk érnék az eurozóna felbomlásával.
Állampapír / Kötvény Kamat nélkül is viszik a német államkötvényeket - furcsa helyzetbe került Merkel
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 12:30
A befektetők annyira tartanak a tőkéjük elvesztésétől, hogy akár a kamatról is hajlandók lemondani, csak hogy biztonságban tudják pénzüket - a német szövetségi kormány így zérókupon kötvényt bocsát ki. Merkel eközben faramuci belpolitikai helyzettel szembesül, mert a szövetségi államok épp azt szeretnék elérni nála otthon, ami ellen az európai színtéren harcol.
Állampapír / Kötvény Éleződik a vita: „Csináljanak maguknak közös kötvényt a franciák és az olaszok”
Privátbankár.hu | 2012. május 22. 10:51
A szerdai csúcs előtt kemény vita bontakozott ki az uniós politikusok között egy esetleges közös európai kötvény bevezetéséről és a gazdasági növekedésről. A németek változatlanul ellenzik, a franciák szövetségest kaptak Obama amerikai elnök személyében. A franciáknak és az olaszoknak pedig a fejükhöz vágták, hogy csináljanak ők ketten közös kötvényt, ha annyira akarnak.
Friss
hírlevél