<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Használt lakás
Ingatlan Már itt van a készpénzes lakásbefektetők korszaka
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 17:59
Folyamatosan növekszik a kínálat a használt otthonoknál, a korszerűtleneknél már ősszel beindulhat az eltérő mértékű árcsökkenés.
Ingatlan Húsz négyzetméter alatt is van élet - például minigarzonban
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 10:20
Gyors körkép a minigarzonokról.
Ingatlan Putyin egy követ fúj Orbán Viktorral és az építőipar hóna alá nyúl
Mester Nándor | 2022. március 27. 15:12
Átmeneti, adminisztratív könnyítések jönnek, de a lakásdrágulást nehéz lesz megfékezni.
Ingatlan Orbán Viktor új ellenséget talált, de az kifogott rajta - A hét videója
Izsó Márton - Mester Nándor | 2022. január 7. 18:29
Az építőanyag-és lakásárak ellen folytat ádáz küzdelmet 2022-ben. Megnéztük, milyen esélyekkel. 
Ingatlan Erős hónapok várhatók a használtlakás-piacon, de ráfázhat, aki kivárásra játszik
Privátbankár.hu | 2022. január 2. 10:54
A decemberi 20 százalékos növekedés után 2022 elején is nagy lehet a kereslet a használt lakásokra, utána viszont lassulás jöhet. Akinek pedig jó helyen lévő telke van, az dörzsölheti a tenyerét.
Ingatlan Ne akarjon Budán lakni, akinek csak 30 milliója van! 
Mester Nándor | 2021. november 26. 14:49
Jószerivel csak lyukakat lehet venni ennyi pénzből. Pesten kicsit jobb a helyzet, de a külső kerületekben kell keresgélni.
Ingatlan Nagyot lehetett kaszálni Békés megyében a lakásokkal 
Privátbankár.hu | 2021. november 21. 10:19
A hazai ingatlanpiacon az egyik legnagyobb arányú áremelkedés realizálódott Békés megyében. A Duna House idén január-augusztusi adatait alapul véve átlagosan 35 százalékkal drágultak az ottani házak és lakások. Az elmúlt 10 év tekintetében a panelotthonok értéke több mint kétszeresére emelkedett. 
Ingatlan Szokjunk hozzá: másfél-kétmillió forint egy új Balaton-parti lakás négyzetmétere
Mester Nándor | 2021. augusztus 3. 18:31
Egyre több esetben kettessel kezdődik az új balatoni társasházak árcéduláján a négyzetméterár. Vagyis kétmillió forintot kérnek a fejlesztők, akik minden költségnövekedést áthárítanak a vevőre. Az átlagár ennél pár százezerrel kisebb, de folyton növekszik és nem látszik a vége.
Ingatlan Olcsóbbak lehetnek a közepes vagy rossz állapotú használt lakások - legalábbis erre számítanak sokan
Mester Nándor | 2021. április 6. 19:23
Miközben az ingatlanos cégek és a lakosság is folyamatosan egyre optimistább a lakáspiaccal kapcsolatban, mind többen számítanak a használt lakások kisebb árcsökkenésére, különösen Budapesten – derül ki a GKI és a Masterplast felméréséből. Várhatóan a rossz vagy közepes állapotú ingatlanok értéke csökkenhet, de legalábbis nőhet a lemaradásuk a jó vagy újszerűek mögött. Az új építésű lakások ára ugyanakkor csak elvétve mérséklődött az 5 százalékos áfa miatt. A projektek többségénél stagnálnak, néhánynál még növekedtek is az árak. 
Ingatlan Gyorsabban szakad szét Magyarország, hiába erőlködik a kormány
Mester Nándor | 2021. január 18. 16:59
Magyarországon nem Pannónia és az Alföld között vannak a törésvonalak. Sokkal rosszabb a helyzet. Felerősödött az ország különféle térségeinek egymástól való elszakadása. Budapest és agglomerációja, a középdunántúli és az északnyugati körzetek kiemelkedtek, de az ipari erőközpontokban a város és a vonzáskörzet közötti különbség is nőtt. Mindez lenyomatot hagy a lakásárakban, a drágulás minden településtípust érintett, sok tízezer embert vándorlásra kényszerítve. Az ipari-szolgáltatási beruházások ráerősítettek ezekre a folyamatokra és a különbségek további növekedését vetítik előre továbbá azt is, hogy a belső vándorlás miatt a végképp leszakadó körzetekben egyre kevesebb lesz a forgalomképes ingatlan. A kormány megpróbál milliárdokat pumpálni a kisebb körzetekbe is, de a számok alapján látható: ezzel sem tudja megakadályozni az ország sok részre szakadását.
Makro / Külgazdaság Többszáz milliárdos bizniszt generálhatnak az állami ingyenmilliók a felújítási piacon
Mester Nándor | 2020. november 30. 04:49
Januártól ingyenmilliókat szór szét a kormány azok között, akik - megfelelve a sok feltételnek - lakásfelújításba fognak. Az építőanyag-kereskedők már gyürkőznek, a kivitelezők átcsoportosítanak, a bankok meg abban reménykednek, hogy még nagyobbat mernek álmodni a jogosult és jobban eleresztett családok, és hitellel is megtámogatják saját beruházásukat. A társasházak egyelőre nem nagyon mernek vagy tudnak beszállni, noha néhány pénzintézetnél lenne keresnivalójuk.
Ingatlan Régen várt fordulat: nyeregben érezhetik magukat a vevők a lakáspiacon
Mester Nándor | 2020. augusztus 19. 06:07
Megugrott az új lakásoknál a kedvezmények száma és értéke, a használtaknál nagyobb lett az olcsóbb lakások aránya és hosszabb ideig tart eladni ezeket. Mind arra utaló jelek ezek, hogy immár egyértelműen vevői piac van.
Ingatlan Használt vagy új lakás: melyik éri meg jobban?
Privátbankár.hu | 2019. március 28. 15:31
A lakáskeresők néhol már azzal szembesülhetnek, hogy a használt lakások árai megközelítették az újépítésűekét, annak ellenére, hogy például a főváros egészét tekintve átlagosan másfélszer kell többet fizetni egy új lakás négyzetméteréért. A hirdetések azonban néha csalókák: amíg az egyikbe azonnal lehet költözni, addig a másikra talán még évekig kell várni.
Ingatlan Azt hitted, vége? Újabb robbanás a magyar lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2018. július 6. 14:30
Miközben az ingatlanárak emelkedése már-már kifulladni látszott, egyszámjegyűre olvadt az ütem, a friss KSH-jelentés újra kétszámjegyű növekedésről szól az idei első negyedévben: 11 százalék fölötti éves áremelkedést utoljára 2016-ban láthattunk a használt lakásoknál. Szakértők szerint a vidéki nagyvárosok húzzák fel az árakat, miközben egyre népszerűbbek a garzonok.
Személyes pénzügyek A kutyának sem kellenek az új lakások? Megvan, mire vesznek fel lakáshitelt a magyarok
Privátbankár.hu | 2018. április 24. 08:24
A használt lakások a kedvencek.
Ingatlan Budapest csak a jéghegy csúcsa – végleg elszálltak a panelárak?
Privátbankár.hu | 2017. június 20. 12:43
A fővárosban így is óriási áranomália uralkodik a lakáspiacon, ez azonban nem csak Budapestre igaz. Egy év alatt 20-25 százalékot emelkedett több hazai iparvárosban a panellakások kínálati ára, olyanokban is, ahol a megelőző két-három évben stagnáltak vagy csak alig nőttek az árak. Búcsút inthetünk az olcsó, iparnegyedi lakásoknak? Az Otthontérkép friss felméréséből kiderül.
Ingatlan Mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ha Budapesten akarsz élni
Privátbankár.hu | 2017. május 9. 11:06
Bár még mindig élénk a kereslet, áprilisban visszaesett a forgalom az ingatlanpiacon.
Ingatlan Nagyon drágák a lakások – a gazdagok kiváltsága lett a költözés?
Privátbankár.hu | 2017. január 31. 19:01
A tavalyi év egyértelműen nem a fészekrakók éve volt, a második negyedéves lassulás után a harmadik negyedévben ismét durva áremelkedést láthattunk a lakáspiacon. Ennek köszönhetően ma már akár 20 millió fölött is fizethetünk egy átlagos lakásért Budapesten, aki azonban tud várni még egy-két évet, azok számára közeleg a kedvező fordulat. A Balla Ingatlanirodák ugyanis árcsökkenésre számít az idei évre.
Ingatlan Hirtelen elkezdtek összemenni a lakások – mennyibe kerül most egy újépítésű?
Privátbankár.hu | 2017. január 10. 12:30
Ahogy egyre erősebb a kereslet, a beruházók úgy próbálják a lehető legtöbb lakást besűríteni egy társasházba - emiatt csökken az átlagos alapterület, pedig ha újépítésűről van szó, egész sokan szeretnének nagyobb ingatlant vásárolni. Budapesten bőven félmillió fölött van az átlagos négyzetméterár, vidéken pedig két kelet-magyarországi városban adják a legdrágábban az új lakásokat.
Ingatlan Patkánylyuk tízmilliókért, elszálló albérletárak - ezek voltak 2016 lakáspiaci legjei
Izsó Márton | 2016. december 29. 18:20
Nincs egyszerű helyzetben az, akinek csak pármillió forintja van lakásvásárlásra, mondta el nekünk a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője. Idén aminek lehetett, annak felszökött az ára, és lassan a kiugró válik normává Budapesten. Mennyit kell fizetnünk egy koszfészekért? Miért költöznek a magyarok? Erről faggattuk Balla Ákost.
Ingatlan Ebből se lett semmi - ezek voltak az építőipar buktái
Balkó Rita | 2016. december 21. 17:15
Korábban számos intézkedés merült fel kormányzati oldalról, amivel megpróbáltak életet lehelni az építőiparba, kezdve a lottószerű Nemzeti Otthonteremtési Közösségek létrehozásától a Családi Otthonteremtési Kedvezményen át az áfacsökkentésig. Sok intézkedés azonban eltűnt a süllyesztőben. Mi okozta a bukást? Mi hozhatja el az áttörést a piacon? Erről kérdeztük a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetőjét, Balla Ákost.
Ingatlan Azt hiszed,olyan sokkal drágább egy új lakás, mint egy használt?
Privátbankár.hu | 2016. december 1. 08:33
Egyre kisebb a használt és az újépítésű lakások közötti árkülönbség - legalábbis ezt mutatják az elmúlt két évre vonatkozó adatok. Egyelőre mindenki arra vár, hogy a 2017-ben átadható új ingatlanok milyen hatással lesznek a használt lakások piacára. A szakértő azonban óva int: bár mindenki az árak csökkenésére számít, a hatás akár átmeneti is lehet, az érdemi esés pedig elmaradhat.
Ingatlan Fordulat az ingatlanpiacon - innentől érdemes figyelni?
Privátbankár.hu | 2016. november 2. 08:46
Úgy tűnik, megáll az ingatlanárak növekedése a hazai ingatlanpiacon. Habár a statisztikai adatok egyelőre még csak a II. negyedévnél járnak, már ezekből is jól látszik a lassuló növekedési ütem. A szakértők szerint azóta további mérséklődés következett be, olyannyira, hogy most már csak stagnáló árakról beszélhetünk.
Ingatlan Lakásért tolonganak a magyarok, ugranak az árak - de miért nincs több építkezés?
Privátbankár.hu | 2016. október 19. 13:40
A csok hatása ugyan a vártnál kevésbé érződik az ingatlanpiacon, de a javuló jövedelmi kilátások és az alacsony kamatok tovább pörgetik a keresletet. A kínálat is próbál ehhez alkalmazkodni, rengeteg építési engedélyt ki is adnak, az építkezéseknél azonban már gondot okoz a munkaerőhiány. Pedig az MNB friss felmérésében azt is kimutatták: jóval több lakásépítésre lenne szüksége az országnak.
Ingatlan Költöznél? Itt van, mennyibe kerülnek a lakások
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 25. 10:38
Idén eddig nagyjából 60-70 ezer lakás cserélt gazdát az országban. Budapesten főleg 10-25 millió forint értékben keltek el a jellemzően 30-60 négyzetméteres használt lakóingatlanok. Újépítésű ingatlanokra országosan 20-40 millió forint között költöttünk. Az év első felében 3400 lakás épült országosan, az év végére elérheti a 10 ezret is az új lakások száma. Hogyan alakultak a lakásárak az elmúlt időszakban? Mire számítanak a szakértők?
Ingatlan Irreális áron kínálják a lakásokat – mitől lesz jobb a helyzet?
Privátbankár.hu | 2016. május 11. 12:34
Miközben a csok megjelenése elbizonytalanította a vevőket az elmúlt hónapokban, a támogatás hatására beindult az új lakások régóta várt fejlesztése. Az igény irántuk óriási, az első projektek éppen most kerülnek piacra - és néhány közvetítőn keresztül már elérhetők -, ez pedig várhatón nem hagyja érintetlenül a használt lakások árait sem.
Személyes pénzügyek Nesze neked forintosítás! Elfogytak a lakáshitelek?
Privátbankár.hu | 2016. április 15. 13:52
Alaposan megcsappant a lakáshitelek aránya 2015-ben, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly már csak a bruttó hazai termék 8,9 százalékát (2997 milliárd forintot) tették ki az ilyen hitelek, szemben a tavalyelőtti 10,4 százalékkal.
Ingatlan Teljesen megőrültek a lakáseladók? Vége az eszement árak korának
Privátbankár.hu | 2016. március 30. 11:54
Az elmúlt másfél év az áremelkedés és a növekvő kereslet jegyében telt a zuglói ingatlanpiacon, de jelenleg már a stagnálás jellemző. Az elkövetkező időszakban a csok miatt végre bővülésnek induló újlakás-kínálat foghatja vissza a használt lakások piacot. A Balla Ingatlanirodák a zuglói ingatlanpiacon át vizsgálta meg a jelenlegi fővárosi trendeket. De mit hoz a jövő?
Ingatlan Jön az állami támogatás használt lakásra: mit jelent ez számokban?
Privátbankár.hu | 2015. március 18. 18:20
Nem valószínű, hogy a használtlakás vásárlásra is igénybe vehető, vissza nem térítendő állami támogatás jelentős változást hozna a piacon. Pozitív hatás leginkább a kisebb településeken várható, ahol a lakáspiac fellendülése még várat magára. Budapesten a használt eladó ingatlanok nagyjából kétharmada, míg vidéken szinte a teljes kínálat megfelel az árakra vonatkozó előírásoknak.
Ingatlan Végre: hamarosan használt lakásra is lesz szocpol?
Privátbankár.hu | 2014. november 21. 08:13
Több ponton is módosulnak jövőre a családok otthonteremtését elősegítő kormányrendeletek - ismerteti pénteki cikkében a Világgazdaság a birtokába került rendelettervezet alapján.
Ingatlan Új lakást senki sem vesz - mennyibe kerül egy használt?
Privátbankár.hu | 2014. november 2. 11:15
Több mint 20 százalékkal nőttek a lakáseladások az első fél évben Magyarországon az előzetes adatok szerint, túlnyomóan használt lakások cseréltek gazdát. 300 ezer forinttal olcsóbb egy átlagos használt lakás, mint tavaly; a legtöbbet Budapesten értékesítették, főleg az olcsóbbakat keresik a vevők.
Ingatlan Éledezik az amerikai lakáspiac - vagy mégsem?
Privátbankár.hu | 2014. április 28. 17:23
Kilenchavi csökkenés után újra nőttek a használtlakás-eladások márciusban az Egyesült Államokban.
Ingatlan Mit kíván a magyar ingatlanpiac? 5+1 tipp a következő kormánynak
Privátbankár.hu | 2014. március 17. 14:37
Az ingatlan- és hitelcégek szakemberei szerint az elmúlt időszakban bevezetett intézkedések – főleg a kamattámogatás és a szocpol – előremutatóak voltak, tennivaló azonban még akad a kereslet és a vásárlói önerő növelése vagy éppen az újlakásépítések beindítása érdekében. Az Otthon Centrum szakértői összegyűjtötték, melyek a legfontosabb területek, amelyekre az új lakáspolitikának fókuszálnia kellene.
Ingatlan Magas hozam - alacsony kockázat: mi is az a lakástakarék?
Privátbankár.hu | 2014. február 25. 11:16
Tavaly ősz óta folyamatosan nő lakástakarékok iránt érdeklődők száma, két-három éven belül egymillió családnak lehet ilyen megtakarítása.
Ingatlan Most vegyen használt lakást!
Privátbankár.hu | 2014. február 17. 12:10
Tavaly a 2008-as szinthez képest már 20 százalékkal volt alacsonyabb az átlagos ár a használt lakások piacán, fellendülés csak a kereslet élénkülésétől várható - közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat.
Ingatlan Hiába olcsóbb, nehezebb eladni a felújítandó lakásokat
Privátbankár.hu | 2013. november 8. 11:05
A szakemberek szerint továbbra is sokat lehet alkudni.
Ingatlan Venni jobb: 5 év alatt ötödével olcsóbb lett a lakásod
Privátbankár.hu | 2013. október 21. 13:50
Idén az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan 90 ezer körül lesz az ingatlan-adásvételek száma az Otthon Centrum legfrissebb Lakáspiaci Monitorja szerint. Országos szinten az újlakás-eladások alig 3 százalékát teszik ki az összes tranzakcióknak, a stagnáló használtlakás-forgalmat főleg az élethelyzetből adódó változások generálják. A használt lakások ára tovább csökkent, 2008 és 2013 között már több mint 20 százalékos a visszaesés.
Ingatlan Az új építésű lakások piacán folytatódni fog a lejtmenet (videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 10:46
Idén az első negyedévben 22 százalékkal csökkent az átadott lakások száma az előző év azonos időszakához képest. Déry Attila véleménye szerint idén a használtlakás-piacon stagnálás várható, az új építésű lakások piacán azonban tovább fog folytatódni a negatív tendencia.
Ingatlan Erős évkezdés a használt lakások piacán
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 11:03
A használt lakáspiac első negyedéves adatai szerint a végtörlesztési hajrától eltekintve 20 százalékkal emelkedett a tranzakciók száma. A fővárosban a használt téglalakások közül a 10 milliós ingatlanok voltak a legkeresettebbek, a téglaépítésű házak közül Pest megyében a 16 milliós, a nyugati országrészben pedig a 14 milliós ingatlanok iránt érdeklődtek leginkább.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG