<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Válságkezelés
Makro / Külgazdaság Matolcsy György a hetvenes évek visszatérésén elmélkedik
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 14:27
A jegybankelnök friss cikkében a rövid válasz hogy nem, a hosszab pedig úgy kezdődik, hogy igen. 
Makro / Külgazdaság Tényleg a média csinálja a Covid-pánikot?
Privátbankár.hu | 2021. november 4. 13:38
Erről a kérdésről is beszélt a Spirit FM Beszóló című műsorában munkatársunk, Wéber Balázs.
Részvény / Deviza / Áru Pesszimista a Fidelity, komoly esélyt ad a második hullámnak
Eidenpenz József | 2020. május 28. 06:07
Mintegy 60 százalékos valószínűséget ad a Fidelity International annak a forgatókönyvnek, hogy lesz második fertőzési hullám ősszel, amelyet még nem tudnak teljes mértékben kézben tartani az országok. A világ nagy mértékben függ majd Kínától, ahol pozitív növekedés várható a járvány ellenére is, 1,2 százalék a Fidelity alapszcenáriójában. Az EU gazdasága tíz százalékkal zsugorodhat idén, de rossz esetben ez húsz százalékra is lemehet.
Makro / Külgazdaság Mennyire lesz sikeres a svéd válságkezelési modell? Senki sem tudja
Privátbankár.hu | 2020. május 10. 17:05
Valószínűtlen, hogy a svéd gazdaság profitál a különutas válságkezelésből, de senki sem tudja, mennyire lesz sikeres a svéd modell.
Pénzügyi szektor Csúszik a nagy reform – visszatáncoltak a nagybankok
Privátbankár.hu | 2017. január 3. 13:53
Nem értenek egyet a felek a válság kezelésével kapcsolatos részletekkel, elhalasztották a döntést.
Makro / Külgazdaság Orbán: Győzött a magyar politika
Privátbankár.hu | 2016. december 1. 13:39
A miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezleten értékelte kormánya munkáját.
Makro / Külgazdaság Összefogott a régió - így oldjuk meg a menekültválságot
Privátbankár.hu | 2016. november 21. 15:50
Lengyelország vezetésével közös válságkezelő központot hoztak létre a visegrádi országok.
Befektetési alapok Újra kell írni a tankönyveket – így fektet be egy fizikus a magyar piacon
Eidenpenz József | 2015. február 2. 06:08
Egy éves az alap, amelynek kezelője a természettudományok módszereit is beveti a vagyonkezelésnél. A forint szerinte nem drága, a magyar részvények eleget estek, leginkább azonban a Mol, az OTP, és az MNV devizakötvényeit kedveli. A Bitcoin nem halt meg, de magyar alapba egyébként sem lehet vásárolni belőle.
Állampapír / Kötvény Jó-e az nekünk, ha csökkennek az árak? A defláció okozza majd az újabb válságot?
Privátbankár.hu | 2015. január 10. 17:30
Európa válságkezelésből kettes alát érdemel, de nem olyan rossz a helyzet, mint hiszik. Nincs valódi defláció, az energiaárak esése pedig hosszabb távon növelheti a keresletet és élénkítheti a gazdaságot. A német államkötvények hozama ekkor extrém alacsony szintről felugorhat. Az amerikai tíz éves állampapír-hozamok rövid távon nem sokat mondanak a kamatvárakozásokról.
Makro / Külgazdaság Ön szerint Magyarország fizet több kamatot az adóssága után, vagy Görögország?
Privátbankár.hu | 2015. január 10. 15:15
Ismét előbukkant a görög para, a választáson esélyes szélsőbaloldali Sziriza elkergetné az EU-IMF csapatot, és újratárgyalná a hiteleket. Az Alapblog szerint ez valójában nem reális alternatíva, az ország durva következményekkel számolhat. Ha ugyanis büntetlenül nem fizetnek, mi akadályozná meg a spanyolokat, olaszokat, hogy szintén csődöt jelentsenek?
Befektetési alapok A forint nem drága deviza, magasabb kamatokra pedig hiába várunk – interjú
Eidenpenz József | 2015. január 7. 06:08
A drága devizák könnyebben gyengülnek, mint az olcsók, de a forint nem drága. A kamatszint emelkedésére nem érdemes számítani, számottevő hozamot csak kockázatosabb befektetésekkel lesz esély elérni. Az árupiacok várhatóan még sokáig lefelé, a részvénypiacok viszont felfelé mehetnek – interjú Duronelly Péterrel, az Aegon Alapkezelő portfólió-menedzserével.
Makro / Külgazdaság Vagy pénzt nyomtatunk dögivel, vagy stagnálni fogunk örökké?
Privátbankár.hu | 2014. december 16. 13:25
Európa nem csak, hogy ugyanolyan több évtizedes stagnálásra van ítélve, mint Japán volt az elmúlt negyed évszázadban, hanem a nacionalizmus szükségszerű felülkerekedésével járó folyamatos konfrontációkra is. Nincs más kiút az adósságcsapdából, az állandósulni látszó gazdasági stagnálásból, mint a mesterséges pénzteremtés – írja az Alapblog interjúja.
Részvény / Deviza / Áru Úgy kellett az ukrán konfliktus, mint üveges tótnak a hanyatt esés
Eidenpenz József | 2014. november 27. 10:30
Az amerikai piacok sincsenek még a lufifújás stádiumában, ám ha az európai válságkezelés sikeres lesz, akkor az európai részvények kifejezetten jó befektetésnek bizonyulhatnak – hangzott el a Pioneer Alapkezelő sajtóreggelijén. A magyar tőzsdével változatlanul nem foglalkoznak külföldön, újdonság, hogy már Prágával, Varsóval sem.
Állampapír / Kötvény Alacsony az állampapír-hozamunk? Nézd meg Németországot!
Eidenpenz József | 2014. november 25. 11:45
Bár sokat csökkentek nálunk az állampapír-hozamok, még mindig jóval meghaladják az irányadó német kötvényekét. A magas kamatozású feltörekvő országok köréből már kikerültünk, de tovább csökkenhetnek a hozamok – mondta Bebesy Dániel vezető elemző a Budapest Alapkezelőnél.
Makro / Külgazdaság Mindenki az EKB-t oktatja és nagyobb növekedést akar
Privátbankár.hu | 2014. május 12. 15:22
Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap főigazgatója gazdaságélénkítő lépésekre biztatja az EKB-t. A kamaton kívül más eszközöket is tartalmazó intézkedéscsomag alkalmazását tartaná szerencsésnek a már hosszú ideje alacsony euróövezeti infláció elleni küzdelemben Ewald Nowotny, az Osztrák Nemzeti Bank elnöke. Ez gyengíthetné az eurót, amit sok exportőr szorgalmaz.
Makro / Külgazdaság Jaksity szerint már kerülget bennünket az újabb válság
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 12:25
A kormány következő 4 éve kiszámíthatóbb lehet – mondta a Forbesnak adott interjújában Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke. Az új válság már látszik, akár az ukrán konfliktus is beindíthatja. Szerinte az elmúlt négy év gazdasági teljesítménye 2018-ban már kevés lesz.
Makro / Külgazdaság Miért nem sikerült a válságkezelés? (elemzés)
Privátbankár.hu | 2014. február 2. 14:10
Az Egyesült Államok és az euróövezeti tagországok dollár tízmilliárdokat költöttek válságkezelésre. Hiába. Az állami húsos fazékkal együtt a korrupció is nőtt.
Makro / Külgazdaság Csak akkor lesz növekedés, ha visszaszerezzük a bizalmat - interjú
Siklós András | 2013. június 24. 06:08
Az egykori pénzügyminiszter szerint csak úgy jöhet ki a gazdaság a gödörből, ha valamiképpen visszaszerezzük az elvesztett bizalmat. Az eva kiötlője szerint az új kisvállalkozási adóknak még kell adni időt a kifutáshoz, hogy meglássuk: beváltották-e a hozzáfűzött reményeket. Interjú László Csabával.
Befektetési alapok A jó reálkamat nemcsak a gazdagok kiváltsága
Eidenpenz József | 2013. május 16. 16:30
Mit lehet csinálni akkor, amikor a kamatszint ennyire rendkívülien alacsony? – tette fel a kérdést Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója a cég sajtóebédjén. A válasz valahol a részvények irányában keresendő. Szomorú eredményeket hozott a kisbefektetők között végzett felmérés.
Makro / Külgazdaság Angela Merkel gimnazistákkal beszélgetett a válságról
Privátbankár.hu | 2013. május 7. 08:36
Évekig tarthat még az euróövezeti államadósság-válság, de az államháztartási fegyelemre épülő válságkezelésnek nincsen alternatívája - mondta a német kancellár hétfőn Berlinben.
Makro / Külgazdaság Megy a szájkarate Peking és Hongkong között
Privátbankár.hu | 2013. április 29. 11:53
Egyre inkább veszít versenyképességéből Hongkong, a trend visszafordításához Kína különleges igazgatású területének elsősorban a gazdaságra kellene koncentrálnia - véli a kínai vezetés hongkongi ügyekért felelős tagja.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: ragaszkodunk a gazdaságpolitikánkhoz
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 12:52
A miniszterelnök szerint amíg Magyarország nem tagja az eurózónának, ragaszkodik ahhoz a jogához, hogy saját gazdaságpolitikát folytathasson.
Makro / Külgazdaság A Fitch szerint életveszélyesek az eddigi rögtönzések Ciprus ügyében
Privátbankár.hu | 2013. március 21. 11:54
Rögtönzések és veszélyes precedensek jellemzik a Cipruson kialakult bankválság eddigi megoldási kísérleteit a Fitch Ratings helyzetértékelése szerint.
Makro / Külgazdaság Van aki szerint a mostani válság csak háborúval oldható meg
Privátbankár.hu | 2013. január 13. 12:30
Egy amerikai befektetési guru szerint a világgazdaság adósságterhét csak háborúval lehet föloldani. Az állítással csak az a baj, hogy a férfi pontosan jósolta meg a 2008-as hitelválság kirobbanását.
Makro / Külgazdaság Ezért nincsenek nagy kormányellenes megmozdulások és sztrájkok?
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 13:59
A miniszterelnök szerint egész Magyarország érzi, hogy szükség van a teljes átalakulásra, így az ahhoz szükséges társadalmi nyugalom fennmaradt, nincsenek az országban nagy kormányellenes megmozdulások és sztrájkok.
Makro / Külgazdaság Kovács Árpád: a baj, hogy a multik és a kkv-k értékrendje eltér
Privátbankár.hu | 2012. november 10. 13:19
Az elmúlt években ugyan javultak Magyarország felzárkózási esélyei, de a folyamatot egyebek mellett a beruházási ráta alacsony szintje hátráltatja Kovács Árpád szerint, aki a növekedéshez elengedhetetlennek nevezte a külföldi tőkét.
Makro / Külgazdaság Tokióban nekimentek az USA-nak és az Európai Uniónak
Privátbankár.hu | 2012. október 13. 15:56
Tokióban az IMF és a Világbank éves közgyűlésének hangulatát az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval szembeni fokozódó türelmetlenség jellemezte.
Makro / Külgazdaság Lagarde: a válságból való kilábalás maraton
Privátbankár.hu | 2012. október 12. 12:10
Az IMF vezérigazgatója szerint gazdaságélénkítésre is szükség van, amelyet hitelből tudnak finanszírozni az államok. A német pénzügyminiszter szerint azonban eaz államadósság növekedése nem segíti, hanem hátráltatja a növekedést.
Makro / Külgazdaság Így profitáltak a svédek a koronából
Privátbankár.hu | 2012. október 12. 10:50
Az IMF szerint példaértékű, ahogy Svédország kezelte a válságot. Ez az előre gondolkodásnak, és annak köszönhető, hogy a skandináv állam nem tagja az euróövezetnek, így szabadabban változtathatja az árfolyamot, a kamatlábakat és az inflációt.
Makro / Külgazdaság Új hitelezési módokat talál ki az IMF
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 07:57
Christine Lagarda szerint a munkahelyteremtés ugyanolyan fontos, mint az államadósság elleni harc. A Valutaalap vezérigazgatója lassú kilábalásra számít. De mit vár tőlünk a mi bankunk?
Pénzügyi szektor Merkel befékezett az európai bankfelügyeletnek
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 13:58
Angela Merkel megfontoltságot ajánl, kapkodás helyett legyünk inkább alaposak, vagyis nem szabad elsietni a közös euróövezeti bankfelügyeleti hatóság felállítását.
Makro / Külgazdaság Orbán borítékolja: sikertelen lesz az európai válságkezelés
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 22. 10:21
Orbán Viktor szerint Magyarország és általában Közép-Európa sikeresebben kezeli a válságot, mint azok az országok, amelyek előidézték azt. A miniszterelnök következő 1-2 évben sikertelen európai válságkezelésre számít - még szerencse, hogy mi másik utat választottunk, még ha a siker nem is nevezhető átütőnek.
Makro / Külgazdaság A görögök menthetetlenek, a franciák fellazítják a fiskális szigort
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 15:37
Kisebb sokkot okozott a piacokon a francia elnökválasztás és a görög parlamenti választások eredménye, s miközben egyelőre nagy a bizonytalanság például az unió jövőjét illetően, elemzők úgy vélik, a görögök már menthetetlenek, a franciák pedig megpróbálják majd lazítani a fiskális szigort. De Hollande ígéreteit nem biztos, hogy be lehet tartani.
Makro / Külgazdaság Növekedés, növekedés… így forgatná fel Európát a szocialista elnökjelölt
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 11:50
Négy konkrét javaslatot ismertetett az európai stabilitási paktum felülvizsgálatára Francois Hollande, a francia elnökválasztás esélyesének számító szocialista jelölt. Ezek fő vonulata a gazdaság élénkítése, a beruházási lehetőségek növelése, ám élesen szemben áll az eddigi, leginkább az eddig kormányzó „Merkozy”-párossal fémjelezhető politikával.
Makro / Külgazdaság Sikerült a kalapozás: duplájára nő az IMF válságkezelő alapja
Privátbankár.hu | 2012. április 21. 07:48
A G20 országcsoport több mint 430 milliárd dolláros új hozzájárulásával, az eddig felajánlott összeg duplájára nő a Nemzetközi Valutaalap válságkezelő pénzügyi alapja. Az új hozzájárulással az IMF hitelnyújtó kapacitása 1000 milliárd dollár fölé emelkedik.
Makro / Külgazdaság A BRICS-országok egyelőre nem adnak pénzt a válságkezelésre
Privátbankár.hu | 2012. április 20. 08:26
A legnagyobb feltörekvő országok csoportja egyelőre nem döntött arról, hogy hozzájárul-e egyáltalán a Nemzetközi Valutaalap pénzügyi válságkezelő alapjához. Eddig 320 milliárd dollár gyűjtött össze az IMF a válságkezelő alapra, azonban legalább 400 milliárd dollárra lenne szükség.
Makro / Külgazdaság Nem vagyunk mi olyan kicsik, hogy meg lehessen minket roppantani
Privátbankár.hu | 2012. március 17. 17:18
 
Deviza / Áru Simor: jobban benne vagyunk az euróövezetben, mint egyes euró-tagállamok
Privátbankár.hu | 2012. január 18. 11:57
Olyan megoldást kell találni az euróövezeti válságra, amely nem sújtja az euróövezeten kívül államokat - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a bécsi Euromoney pénzügyi konferencia kerekasztal-beszélgetésén szerdán.
Makro / Külgazdaság Háromdimenziós növekedésről, a középosztály felerősítéséről beszélt Orbán
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 07:35
Reális, ám nehezen elérhető célkitűzésnek tartja a miniszterelnök, hogy a magyar gazdaság 2012-ben ne csússzon recesszióba - Orbán Viktor ezt a Széll Kálmán Alapítvány zárt rendezvényén tartott beszédében mondta. A gazdaságpolitika középpontjában a középosztály felerősítésére áll, a válságadókat kivezetik, jövőre 1400 milliárdos átrendezés jön.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG