Bűnözés
Vállalat Tömegével lopnak egyes autómodelleket 
Privátbankár.hu | 2024. január 7. 13:26
Egyes Hyundai és Kia modelleknél csak az elmúlt három évben tízszeresére nőtt a lopások száma,  egy sor olyan közösségi média-bejegyzés nyomán, amelyek megmutatták, hogyan lehet ellopni a járműveket.
Makro / Külgazdaság Rászabadultak Oroszországra a wagneres bűnözők? 
Privátbankár.hu | 2023. december 27. 15:01
A Wagner zsoldosmilícia 2022-ben sok ezer katonát toborzott az orosz börtönökből azzal az ígérettel, hogy ha meghatározott időt lehúznak az ukrajnai fronton, akkor felmentést kapnak büntetésük alól.
Makro / Külgazdaság Az ukrán frontot megjárt gyilkosoktól rettegnek az orosz városok 
Wéber Balázs | 2023. április 25. 19:11
Múlt évben mintegy 40 ezer elítélt, köztük erőszaktevők és gyilkosok szegődtek el a Wagner-csoporthoz, hogy Kelet-Ukrajnában harcoljanak. Akik túlélték a féléves extrém missziót, hazatérhettek és amnesztiát kaptak. Többen közülük azóta ismét gyilkoltak. Nagyító alatt ezúttal Prigozsin horroralakulatai.
Makro / Külgazdaság Több ezer román bűnöző úszhatja meg a börtönt 
Privátbankár.hu | 2022. október 25. 15:59
Visszamenőlegesen kell alkalmazni Romániában a bűncselekmények elévülésére vonatkozó alkotmánybírósági döntést, így több ezer megkezdett büntetőeljárásban maradhat el a gyanúsítottak felelősségre vonása - közölte kedden az Agerpres hírügynökség a román legfelsőbb bíróságnak az egységes jogalkalmazás érdekében hozott határozatát ismertetve.
Makro / Külgazdaság Mérlegen a migráció – komoly fordulat jöhet Svédországban  
Wéber Balázs | 2022. szeptember 12. 18:56
Bár hatalomra aligha kerül, mégis komoly befolyása lehet a következő kormányra a Svéd Demokraták nevű pártnak, amely a második helyet szerezte meg a vasárnapi választásokon Svédországban. A nacionalista erő előretörése komoly változást jelezhet a liberális hagyományú országban. A fő kampánytéma a bevándorlás és a bűnözés volt.
Makro / Külgazdaság Magyarország határvédelmébe is beszáll az Europol 
Privátbankár.hu | 2022. április 1. 13:32
Az Europol segíti az Ukrajnával szomszédos országok, így Magyarország határvédelmét.
Makro / Külgazdaság Ütik egymást a bevándorlók Belgiumban  
Privátbankár.hu | 2021. december 30. 13:57
Erről a The Brussels Times című hírportál közölt riportot.
Makro / Külgazdaság Gyilkossági hullám söpör végig Amerikán 
Káncz Csaba | 2021. november 28. 17:13
Az Egyesült Államok nem egy széleskörű bűnözési hullám, hanem egy kiemelkedő erőszakhullám kellős közepén van. A 22 nagyvárosban az idei év első felében a gyilkosságok száma 42 százalékkal állt magasabban, mint 2019 első hat hónapjában. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tényleg növeli a migráció a bűnözést? Mutatjuk az adatokat 
Wéber Balázs | 2019. április 3. 06:10
Németországban tavaly több mint 25 éves mélypontra csökkent a regisztrált bűnesetek száma: kevesebb például a lopás, a rablás és az erőszakos cselekmény. A külföldi bűnelkövetők száma és aránya ugyanakkor jelentősen nőtt az elmúlt tíz évben, a gyanúsítottak mintegy harmada nem német állampolgár. A német bűnügyi statisztikát elemeztük, hisztéria és tabuk nélkül.
Vállalat Jön a Facewatch: kiszűrik a plázákból a tolvajokat  
Privátbankár.hu | 2019. február 8. 16:32
Egy londoni bárból indult hódító útjára az az arcfelismerő rendszer, amellyel ki lehet szűrni a visszatérő tolvajokat. Angliában egy nagy üzletlánc, több eseményszervező cég és egy börtön is teszteli a fejlesztést, amit több brazil bevásárlóközpontban már élesben is használnak: az eladók riasztást kapnak a mobiljukra, ha a rendszer gyanús egyéneket azonosít. Bevezetése óta a bűnözés hetven százalékkal csökkent.
Részvény / Deviza / Áru Bitcoin és fegyverek, e kettő kell nekik 
Privátbankár.hu | 2018. október 13. 13:30
Miközben sok kriptodeviza-rajongó azért imádkozik, hogy tömeges elfogadásra találjon befektetése, Ukrajnában az üzletág reneszánszát éli. Mérnököktől bűnözőkig, kriptodeviza-bányászoktól piaci árusig rengetegen foglalkoznak vele, de a korrupt hatóságok is közbeszólnak időnként.
Makro / Külgazdaság Fogat fogért: újabb bűneset miatt forrong egy német kisváros 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 10. 08:34
Mintegy 500 ember tüntetett vasárnap este a németországi Köthenben, ahol előző éjjel meghalt egy német férfi, miután összetűzésbe keveredett két afgán menedékkérővel.
Makro / Külgazdaság Polgárháborús állapotok Chemnitzben – mennyire rasszisták a németek? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 28. 17:00
Hétfőn este a szombati késelés nyomán jobboldali és baloldali tüntetők csaptak össze Chemitz városában, sérültek is voltak. Ma is tüntetések várhatók. A rendőrség beismerte, hogy hibázott, nem volt ekkora tömegre felkészülve. Hogyan jutott ez a város idáig, és mennyire jellemző ez országosan? – teszi fel a kérdést Németország számos lapja.
Makro / Külgazdaság Kések, drogok, fegyverek: tömegesen támadtak rendőrökre Londonban 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 28. 08:00
Csaknem négyszáz embert "kapcsoltak le" a brit hatóságok egy londoni fesztiválon. Harminc rendőr megsérült.
Makro / Külgazdaság Gyújtogatás megrendelésre? Mi folyik tulajdonképpen Svédországban? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 17. 06:06
Az országban nemsokára választások lesznek, és az eddig kormányzó szociáldemokraták több mint száz éve a leggyengébb eredménnyel számolhatnak. A svédek azt találgatják, a szervezettnek tűnő gyújtogatások az idegenellenes szélsőjobb támogatására, politikai célból történtek-e, esetleg egy bűnbanda megbízásából.
Makro / Külgazdaság Még sincs menekültbűnözés? Évtizedes mélyponton a bűnesetek száma Ausztriában 
Wéber Balázs | 2018. augusztus 9. 13:00
A jelek szerint nem változtatta bűnbarlanggá a menekültáradat Ausztriát, ahol több mint tíz éves mélypontra süllyedt a bűnesetek száma. Bár a gyanúsítottak negyven százaléka külföldi, többségük más európai országból érkezett. Igaz, néhány területen valószínűleg növelte a bűnözést az elmúlt évek migrációs hulláma.
Vásárló El sem hinnéd, milyen hatalmas no-go zónák vannak a Földön 
Eidenpenz József | 2018. július 19. 16:30
Ha még valaki nem döntötte el, hova megy nyaralni, a magyar külügy szerint elég sok területet érdemes elkerülnie – a Föld országainak több mint felében van ilyen. De egész nagy országok teljes egészében ellenjavalltak, mint Brazília, Mexikó vagy Ukrajna. Az egyes országokról részletes tanácsokkal is ellátják az oda készülőket.
Makro / Külgazdaság Nő a bűnözés Németországban? Merkel visszaszólt Trumpnak  
Privátbankár.hu | 2018. június 20. 08:45
Az amerikai elnök szerint nagyot megnőtt a bűnözés.
Makro / Külgazdaság Betiltanák a világ leghíresebb motoros bandáját 
Privátbankár.hu | 2018. június 1. 12:02
A holland ügyészség törvényen kívül helyezné a Hells Angels klubot.
Részvény / Deviza / Áru Nemsokára már csak turistalátványosságnak maradnak meg a bankfiókok? 
Eidenpenz József | 2018. május 24. 06:06
Bár sokan csak rövid távú meggazdagodásra törekszenek, számos vállalkozás komoly hosszú távú üzleteket épít a kriptodeviza-szektorban. A bankok rugalmatlanok, a nemzetközi átutalások lassúak és drágák, alkalmazkodniuk kellene. A kripto-hívők szerint úgy járhatnak, mint a dinoszauruszok, amelyek utódait ma kicsiben, például csirkék formájában ismerjük.
Makro / Külgazdaság Igaz ez? 25 éve nem volt ennyire alacsony a németországi bűnözés 
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 06:06
Németországban közzétették a tavalyi bűnözési statisztikákat. A számok azt mutatják, hogy 25 éve nem volt ilyen alacsony a bűncselekmények száma, a sajtó viszont rámutat az adatszolgáltatás súlyos hibáira, és reformokat sürget. Seehofer nemsokára bejelenti, hogyan is fognak kinézni a menekültek fogadóközpontjai.
Makro / Külgazdaság Berlin és a no-go zónák – iskolai vérengzések Európa közepén? 
Privátbankár.hu | 2018. március 15. 16:25
Ha nincs lőfegyver, akkor a kés is jó? Csak Berlinben hét késeléses támadást regisztrálnak – naponta. Az elkövetők jelentős része kiskorú, sőt gyerekkorúak is vannak köztük. A helyi lap hosszú sorozatot indított a város veszélyes helyeiről. A hivatalos statisztikák viszont 2017-re javulást mutattak 2016-hoz képest.
Makro / Külgazdaság Újabb bűnbandák veszik át az uralmat Németországban? 
Privátbankár.hu | 2018. március 13. 14:42
Csecsen bűnbandák, az általuk beszervezett, küzdősportokban jártas őrző-védő és kidobóemberekkel lassan átveszik a német szervezett bűnözés kulcsterületeit a hatóságok figyelmeztetése szerint. Előretörésük különös agresszivitásuknak is köszönhető. A szálak lehet, hogy egyes politikusokig érnek.
Részvény / Deviza / Áru A kriptó lesz a kriptátok? – 12 tévhit a digitális pénzekről 
Eidenpenz József | 2018. január 12. 15:05
Minden kutyaólra jut lassan egy digitális pénz, komolytalan az egész? Bűnözők használják? Semmiféle értéke sincsen? Ez okozza majd a következő válságot? Csak egy nagy pilótajáték, semmi több? Be kell tiltani mielőbb? – körüljártuk a szkeptikus véleményeket.
Részvény / Deviza / Áru Az alvilág búcsút int a bitcoinnak – de mit használnak helyette? 
Eidenpenz József | 2018. január 3. 20:20
A bitcoin túlságosan is könnyen nyomon követhető, a rendszer pontosan feljegyzi, mikor melyik címről, melyik címre, mekkora összeget küldtek. Ráadásul a tranzakciók drágák lettek és lassúak, amióta az egész világ felkapta a témát. De vannak más, titkosított kriptodevizák, a bűnözők most ezeket használják.
Részvény / Deviza / Áru Óriási sztori: bűnözők fizetnék ki az államadósság ötödét? Simán megtörténhet 
Gáspár András | 2017. december 11. 16:30
Bulgária a teljes államadóssága ötödét kifizethetné abból a bitcoinból, amit állítólag még májusban foglaltak le egy lefülelt szervezett bűnözői csoporttól - azóta ugyanis meghatszorozódott a kriptodeviza értéke. Az ügyészség azonban most azt állítja, nem is foglaltak ők le semmi ilyesmit. Hasonló akciókba azonban biztosan belefutunk a közeljövőben: bűnözők pénzéből harcolhat a világ az államadósság ellen?
Vállalat Fegyver nélkül már nem megy a kamionos – vadnyugati állapotok az autópályákon 
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 14:05
Németországban 11 ezerrel több parkolóhely kellene, eközben a kamionosoknak előírják, hogy rendszeres időközönként álljanak le. Gyakoriak az ebből adódó balesetek, miközben a többi autós is őket szidja és a rablók is rájuk pályáznak.
Makro / Külgazdaság Gyanúsan korán halnak Putyin ellenfelei 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 18. 18:39
Elég hosszú már a listája azoknak, akik Vlagyimir Putyin orosz elnököt bírálták, és idő előtt távoztak az élők sorából. Lelőtték, megmérgezték, kizuhant, agyonverték, néha csak egy nappal egy fontos találkozó előtt vagy közvetlen egy vezető lapnak adott interjú után. Olyan is volt, aki Putyin születésnapján távozott.
Vásárló A Nap Száma: gondolnád, hogy ennyit lehet keresni ételmérgezésen? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 8. 13:46
Márpedig egy bűnbanda eurómilliókat csalt ki hotelektől kártérítés címén ezzel a dumával.
Makro / Külgazdaság Putyin azért segít Trumpnak, mert el akarja rejteni a millióit? 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 25. 16:30
Egy üzletember szerint Putyin azért segít Trumpnak, mert el akarja rejteni a titkos pénzeit – legalábbis ezt állította nemrég a neves Newsweek. De nem ez az első híradás arról, hogy Putyin valójában hatalma egy részét készpénzre váltja. Lehet, hogy valójában a Föld leggazdagabb embere 200 milliárd dollárral?
Makro / Külgazdaság Nem mindennapi módszerrel keresi a szökevényeket az Europol 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 4. 12:16
Személyre szóló képeslapot küldene a bujdosó bűnözőknek.
Személyes pénzügyek Több tízezer forintot csalnak ki ezzel a módszerrel a gyanútlanoktól 
Privátbankár.hu | 2017. július 27. 14:23
Ismét az egyik gázszolgáltató szakembereinek adják ki magukat csalók - sose adjunk készpénzt!
Vásárló Hamist tízezresek a rendszerben – lehet, hozzád is kerül belőle? 
Privátbankár.hu | 2017. július 18. 09:25
Több százezer forint hamis bankóval próbált fizetni három bűnöző.
Makro / Külgazdaság Így működnek a bűnszervezetek Európában  
Privátbankár.hu | 2017. július 12. 12:37
Szorosabb együttműködést sürget az Europol a terrororisták, drogkereskedők és csempészekkel szemben.
Makro / Külgazdaság Líbia maga a pokol – miért nem tudják lezárni a földközi-tengeri utat? 
Privátbankár.hu | 2017. június 16. 14:35
Az EU két éve próbálja a Földközi-tengerről érkező menekültek számát mérsékelni, de ez eddig szélmalomharcnak bizonyult. Miért nem működnek a tervek? Főleg a líbiai káosz miatt, de Egyiptom és Tunézia sem bizonyult eléggé együttműködőnek. Az interneten menekültek líbiai kínzásáról szóló videók terjednek, 20 ezer áldozat is lehet.
Makro / Külgazdaság Macront különösen sunyi hackertámadás érte, hamisítványokat kevertek a csomagba 
Privátbankár.hu | 2017. május 6. 15:06
Feltűntek a csomagban egyértelmű hamisítványok, amelyek célzottan Macron lejáratására készültek. A tettes valószínűleg ugyanaz az orosz csapat, mint az USA-ban.
Ingatlan Betörés, rablás, autólopás: mitől ér majd többet a lakásod? 
Privátbankár.hu | 2017. április 4. 20:30
Az otthontérkép.hu összevetette a bűnözési adatokat a kínálati átlagárakkal, és arra jutottak: a települések többségén belül azokon a részeken van jelentős árnövekedés, ahol folyamatosan javulnak a bűnözési mutatók, tehát kevesebb vagyon elleni bűneset történik.
Makro / Külgazdaság 7 kemény ténnyel cáfolja a svéd kormány Donald Trumpot 
Privátbankár.hu | 2017. február 25. 16:33
Miután sok tévhit és álhír kering róluk, és nemrég az amerikai elnök is hülyeséget talált mondani, a svédek megelégelték, és maga a kormány tett közzé egy csokornyi tényt az országról. Muszlim terrortámadásnak náluk például még egyetlen áldozata sem volt, csak egy merénylő. A nemi erőszakok száma pedig emelkedett ugyan, de nem azért és nem úgy.
Makro / Külgazdaság Megvan, miért kivételezik Trump egyes muszlimokkal 
Privátbankár.hu | 2017. január 30. 13:55
Donald Trump egyes muszlim országokból jövő migránsokat kitiltó határozata összezavarja az elnök szövetségeseit, főembereit, sőt az üzleti életet is – így foglalható össze a hétvégi rendelet visszhangja. A tilalom által érintett országok köre szűk, állítólag Trump üzleti érdekeltségei is befolyásolták a kitiltottak körét. Például két felhőkarcoló Törökországban vagy golfpályái az Emírségekben.
Makro / Külgazdaság Váratlan ajándékot kapott az Egyesült Államok Mexikótól 
Privátbankár.hu | 2017. január 20. 08:41
Kiadták a hatóságoknak Joaquín Guzmánt, a „Köpcöst”, Mexikó egyik leghíresebb drogbáróját.
Makro / Külgazdaság Hogy is van az a menekültbűnözés? Minél műveltebb egy család, annál kevesebbet ütnek 
Privátbankár.hu | 2016. december 12. 16:28
Nem kulturális, hanem szociális kérdés a külföldiek bűnözése – állítja egy német kriminológus, ami egybecseng egy korábbi kriminalisztikai jelentéssel. A külföldiek gyakrabban követnek el bűncselekményeket, mint a németek, de nem azért, mert külföldiek, hanem mert fiatalok és szegények.
Makro / Külgazdaság Megvan a világ legérdekesebb adventi kalendáriuma 
Privátbankár.hu | 2016. december 2. 09:27
Csoki helyett bűnözők lapulnak minden ablak mögött.
Közérdekű Ezt a kínai gyártót kerüld el, ha nem akarod hackereknek kölcsönözni a kütyüdet 
Privátbankár.hu | 2016. október 24. 12:18
A pénteki hackertámadásnál az internet komolyabb, kulcsfontosságú részei is leálltak, ijesztően más volt, mint az eddigiek. Bár mérete minden korábbinál nagyobb, lehet, hogy még így is csak egy közelgő új támadás főpróbájának szánták. Ráadásul nem csak számítógépekkel követték el, hanem elsősorban üzemi és háztartási készülékekkel. Államok vagy bűnözők állnak a háttérben?
Makro / Külgazdaság Egy főrendőr mondja – így trükköznek a bűnügyi statisztikákkal 
Privátbankár.hu | 2016. október 6. 17:04
A német rendőrszakszervezet vezetője nagyon borúlátó a bűnözés helyzetével kapcsolatban Németországban, szerinte az adatok nem a valós helyzetet mutatják. Kételkedik abban is, hogy a menekülteket sikerül-e majd integrálni a társadalomba.
Ingatlan 4 tipp, hogy biztos rémálom legyen az Airbnb-s nyaralásod 
Eidenpenz József | 2016. augusztus 1. 16:02
Bármennyire is jól átgondolt, tízmilliók által használt rendszer, az Airbnb-nél sem vagyunk teljesen biztonságban a csalóktól. A leggyakoribb, hogy e-mailben akarnak veled kommunikálni és átutalással kérik a pénzt, de az is előfordul, hogy csak a foglalás visszamondására vesznek rá, és zsebre teszik az ár egy részét.
Makro / Külgazdaság Ez a legfontosabb probléma, nem a sok műbalhé 
Privátbankár.hu | 2016. július 26. 15:05
Sok mindent át kell gondolni a Németországot is elérő terrorhullám miatt, legalábbis ez derül ki a politikusok nyilatkozataiból. Szigorítanák a fegyverek ellenőrzését, az internet sötét zugait is jobban figyelnék, és megpróbálhatják felderíteni sok bevándorló valódi személyazonosságát. Már ha sikerül.
Makro / Külgazdaság Így vetít Trump – egyik állítása igaz, a másik nem 
Privátbankár.hu | 2016. július 22. 15:00
Összeszedték Donald Trump állításait, és megvizsgálták azok igazságtartalmát. Több közülük igaznak, jó néhány hamisnak bizonyult, és volt több olyan is, amely számszakilag igaz ugyan, ebben a formában mégis félrevezető. Rendőrgyilkosságok, bevándorlók, menekültek, munkanélküli fiatalok és a nagy rivális, Clinton voltak főleg terítéken.
Közérdekű Óriási bulit csapott a fiatal - kár, hogy lopott bankkártya adatokkal  
Privátbankár.hu | 2016. június 22. 15:04
Fél évig tartott a dorbézolás a bűnözőktől vett bankkártyákból.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG