Fenntarthatóság
Tudomány-technika Melyik katasztrófa lenne a kevésbé rossz? Már ezt kell mérlegelni 
Buksza blog | 2023. szeptember 15. 15:18
Hamarosan elkészül annak kutatócsoportnak a jelentése, amely a klímaváltozás megelőzését szolgáló globális beavatkozás kockázatait mérlegeli. A beavatkozásokra szükség van, de a hatásukat egyelőre nehéz megmondani. 
Vásárló Nagy újítással támad az Aldi, örülhetnek az autósok 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 3. 11:43
Az Aldi a Shell-lel együttműködve új, 50 kWh teljesítményű Shell Recharge villanyautó-gyorstöltőket telepít 11 üzletébe az Egyesült Királyságban.
Vállalat Az Adidas olyan cipőt dob piacra, amilyen még nem volt 
Molnár Csaba | 2023. augusztus 3. 08:56
Az Adidas a cipők alkatrészeinek újrahasznosításával körkörös gazdaságbeli projektbet indít. Már több helyről is támadták a céget a fenntarthatósági problémák miatt.
Vásárló A vásárlók drasztikusan reagáltak a Tesco radikális lépésére 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 2. 10:43
A briteket is a zsebük motiválja a szupermarketekben. Amióta ugyanis pénzt kérnek az egyszer használatos műanyag zacskókért a nagy brit szupermarketekben, köztük a Tescóban, a Sainsbury's-ban, az Asdában és a Morrisonsban, szinte eltűntek a nejlon hordozóeszközök.
Vállalat Díjesővel ünnepelte a fenntartható gasztronómiát a METRO 
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 11:31
A fenntartható gasztronómiában élen járók munkáját méltató díjat június 8-án, aktuális fenntarthatósági témákat körüljáró szakmai fórum keretében adta át a METRO Nagykereskedelem. A díjakat idén a következő szakemberek nyerték el.
Pénzügyi szektor Nagy változást hozott a 2023-as év az Erstének 
Privátbankár.hu | 2023. május 30. 14:11
A szerkesztőségünknek is megküldött közlemény szerint idén már karbonsemlegesen működik az Erste Magyarországon.
Agrár Mit keres mézontófű és olajretek egy bankban? 
Privátbankár.hu | 2023. május 4. 11:38
Nem mindennapi ajándékkal kedveskedik agráreszközöket lízingelő ügyfeleinek a K&H Csoport. Teszi ezt a fenntarthatóság iránti felelősség jegyében.
Vállalat Fontosnak tartják, de keveset tesznek a fenntarthatóságért a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 11:21
A K&H fenntarthatósági indexe a kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére is emelkedést mutatott, de ténylegesen inkább a nagy cégek foglalkoznak a kérdéssel.
Pénzügyi szektor Megtérülő befektetésként kell tekinteni az ESG-re 
Privátbankár.hu | 2022. október 31. 14:55
A rövidtávú profitcélokkal nehezen összeegyeztethető az etikus és fenntartható vállalati viselkedés, ugyanakkor hosszútávon jó befektetés és a fiatalabb ügyfelek részéről már egyértelmű követelmény is, mondta el lapunknak Szege György, a Magyar Bankholding ESG-vezetője. A szakember kiemelte, hogy az ESG-be való befektetést nem lehet kikerülni, hiszen aki ezen próbál spórolni, az hosszútávon veszít a versenyképességéből.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Befektetési alapok Új korszak kezdődött a magyarországi befektetések világában 
Eidenpenz József - Gáspár András | 2022. június 6. 15:15
Kilenc éve díjazza a hazai befektetési alapokat és alapkezelőket a Privátbankár.hu, most először szerepeltek a fenntartható befektetések külön kategóriában. A magyarországi ESG-piac még csak a szárnyait bontogatja, de az alapkezelők máris nemzetközi színvonalú eredményeket mutathatnak fel. Bemutatjuk Az Év ESG Alapkezelője díj hátterét és módszertanát.
Pénzügyi szektor K&H: Mennyit fogyaszt az autód? És a házad? 
Privátbankár.hu | 2022. május 2. 08:59
A KBC és a K&H a következő időszakban a kiemelt szektorokban a fenntarthatósági szempontokat követve vállalna egyre nagyobb szerepet a finanszírozói oldalon.
Vállalat Mit tesznek a klímakatasztrófa árnyékában a magyar cégek? 
Privátbankár.hu | 2022. január 31. 08:28
Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem harmadának – 31 százalékának – van saját fenntarthatósági stratégiája, egy évvel korábban ez mindössze a 15 százalékukra volt igaz. A vállalatok főként a környezettudatos működést, a dolgozókkal való méltányos bánásmódot és az etikus üzleti viselkedést helyezik előtérbe.
Makro / Külgazdaság Újítás a luxusmárkák piacán: állatbőr helyett „gombabőr” 
Kormos Olga | 2021. december 4. 13:17
Egy kaliforniai cég a fenntarthatóságot szem előtt tartva „gombabőrt” kínál állatbőrök helyett. A vegán bőr alternatívája nem csak a divatos, de csökkenti a pazarló fogyasztást.
Vállalat Jelentős bírságot kockáztat, aki nem igyekszik, de nagyot is nyerhet, aki most lép 
PR | 2021. augusztus 30. 16:03
Beszállítói szerződések dőlhetnek el a mérőeszközök meglétén. Hosszabb távon csak az energiahatékonyságra ügyelő vállalatok csatlakozhatnak az ellátási láncokhoz. Az innovatív cégek lehetőséget, a lemaradók újabb terhet látnak az új szabályozásban.
Pénzügyi szektor Nem örülnek neki a jegybankok, de ezzel még lesz dolguk 
Király Béla | 2021. július 15. 18:37
A Magyar Nemzeti Bank V4-es online jegybankelnöki találkozót és emlékkonferenciát szervezett, amelynek fókuszában a zöldebb gazdaságba való átmenet állt. Mint kiderült, a jegybankárok tisztában vannak a téma súlyával, ám nem feltétlen örülnek annak, hogy a zöld gazdaságra át kell állni.
Pénzügyi szektor Százmilliárdok az MNB-től – most zöld célokra 
Király Béla | 2021. július 6. 16:09
A jegybank zöld eszköztár stratégiájához kapcsolódó döntésekről számolt be a szervezet alelnöke kedden. Ennek keretében a környezeti fenntarthatóság érdekében tudnak fontos lépéseket tenni - most két 200 milliárdos programot is meghirdettek.
Vállalat Szinte hihetetlen mit szeretne elérni a Mol 
Király Béla | 2021. február 24. 19:33
Az olajvállalatok a közvélemény szemében ritkán szoktak a fenntarthatóság szinonimái lenni, ennek tükrében kifejezetten ambiciózus cél, hogy 2050-re a vállalat karbonsemleges legyen. A társaság a következő tíz évre szóló stratégiájában 30 százalékos emissziócsökkentést fog végrehajtani.
Vállalat Már 1000 cég mondott nemet a Facebooknak 
Király Béla | 2020. augusztus 5. 19:14
Lélektani határhoz érkezett a Facebook hirdetéseket bojkottáló vállalatok száma. A közösségi média egyelőre mégsem tesz hathatós lépéseket.
Vállalat Szép új kapitalista világ: nem működhetnek tovább úgy a cégek, ahogy eddig 
Privátbankár.hu | 2020. június 20. 18:07
2019 nyarán az USA legfontosabb vállalatvezetőiből álló Business Roundtable megkérdőjelezte az évtizedek óta uralkodó dogmát, mely szerint egy vállalat kizárólag a részvényeseinek tartozik felelősséggel, és az érintettek érdekeinek képviselete mellett szállt síkra. Ez mindeddig puszta szándéknyilatkozatnak tűnt, de a Fidelitynél úgy gondolják, a helyzet most változni fog. A globális cégek nem remélhetik, hogy a tevékenységüket (és profitjukat) érintő egyre szigorúbb nyilvános ellenőrzés közepette változatlan formában folytathatják a működésüket, miközben a tágabb gazdaság a túlélésért küzd.
Makro / Külgazdaság Ennyi kamatot kell fizetünk a zöldkötvényért 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 2. 21:22
Ahogy arról az este folyamán beszámoltunk, Magyarország 1,5 milliárd euró értékben bocsátott ki kedden úgynevezett zöldkötvényt. Az Államadósság Kezelő Központ közzétette a kibocsátás pénzügyi tudnivalóit.
Makro / Külgazdaság 1,5 milliárd euró érkezik Magyarországra zöld projektekre 
Király Béla | 2020. június 2. 19:31
Jó ideje a levegőben lógott az első magyar zöldkötvények kibocsátása, a koronavírus járvány miatt viszont a tavasz elejére tervezett kibocsátás elcsúszott. Kedden este ugyanakkor Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy 1,5 milliárd euró értékben bocsátott ki Magyarország ilyen értékpapírt.
Makro / Külgazdaság 200 ezer magyar mondott véleményt klíma ügyben 
Privátbankár.hu | 2019. november 25. 17:02
Az utóbbi napokban az ellenzéki sajtóban és a közösségi médiában is hangsúlyos helyet kapott a fenntarthatósági nemzeti konzultáció, amelyről kiderült, hogy ez nem a kormány kezdeményezése, hanem egy uniós kötelezettség volt.
Részvény / Deviza / Áru Itthon is előre törhetnek a zöldbefektetések 
Privátbankár.hu | 2019. november 14. 13:39
Világszerte egyre nagyobb érdeklődés van a befektetők részéről is a társadalmilag felelős befektetések iránt. Igaz, itthon egyelőre még gyerekcipőben jár a történet, de az egyik nagy piaci szereplő komoly növekedés vár a területen, és erre reagáltak is.
Makro / Külgazdaság Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2019 
Privátbankár.hu | 2019. november 6. 11:43
Végre megértettük? ­ Teszik fel a kérdést a Magyar Fenntarthatósági Csúcs előadó, szereplői november 19-én, az üzleti szektor, a civil szervezetek, a kormányzat és a tudomány tizedik, éves országos párbeszédén. 300 ember 30 előadó, 15 kiállító, plenáris előadások, vitaindítók, best practice-k és interaktív beszélgetések keretében osztja meg egymással a cselekvés recepjeit.
Makro / Külgazdaság Deal-re készülnek a világ hatalmasságai és a divat nagyágyúi 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 22. 20:19
Megállapodásra készülnek a világ vezető hatalmai a nagy nemzetközi divatcégek tulajdonosaival a szombaton Biarritzban összeülő G7 csúcson. Nem szeretnék ugyanis, hogy 2050-re ez az iparág legyen az, mely a teljes széndioxid kibocsátás egynegyedéért lenne felelős a világon.
Vállalat Magyar cégeket díjaztak egy dubaji világkongresszuson 
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 14:08
A Fenntarthatósági Világkongresszuson több magyar vállalat és vállalatvezető kapott elismerést.
Vállalat Van valami, amiben az Aldi lenyomja a többi bolthálózatot 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 1. 14:13
Elsőként vették fel őket az ENSZ fenntarthatósági hálózatába.
Vásárló Aggasztó a kép: tényleg így gondolkodnak a magyarok?  
Privátbankár.hu | 2016. november 2. 10:26
Kiderült, mennyire nem fontos a magyar lakosság számára a fenntarthatóság.
Makro / Külgazdaság A jó, a rossz és a csúf - fenntartható-e a gazdasági növekedésünk? 
Eidenpenz József | 2015. május 14. 18:04
Gazdasági növekedésünk annyiban fenntartható, hogy külpiaci egyensúlyunk jó. De sok volt az egyszeri tényező az utóbbi időben, hosszú távon csak 2-2,5 százalékos a növekedési potenciálunk, ami kevés a felzárkózáshoz. Dollárban már nem olyan jó a magyar állampapír-hozam – hangzott el az Aberdeen konferenciáján.
Makro / Külgazdaság City Hungary 2014 - ahol jó élni 
Privátbankár.hu | 2014. június 10. 13:18
Nem mindegy, hogy hol, hogyan élünk! Az üzlet, a befektetés, a magasabb színvonalú munkahelyek, az innováció és a kreativitás központjai a magyar városok is. Mi a titka annak, amikor az iparűzési adó, több mint köldökzsinór? Milyen innovatív eszközökkel támogathatja az üzleti szektor a fenntartható magyar városok működését? Mindezekről szól idén is a City Hungary Konferencia és Expo 2014.06.18-án.
Ingatlan A jövő ingatlanjai: ami most extra, az hamarosan elvárás lesz 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 09:20
Korábban különlegességnek számított egy fenntartható módon, „zöld” értékek mentén fejlesztett ingatlan, a jövőben ez elvárás lesz. A bérlők körében is egyre több a környezettudatos fejlesztéseket keresők aránya az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. és a Jones Lang LaSalle ingatlan-tanácsadó közös elemzése szerint.
Karrier Elektromos autót fejlesztenek Győrben 
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 17:03
A tervek szerint legalább 70-nel megy és 50 kilométert tesz meg a magyar elektromos autó, amelyet Győrben fejlesztenek. Legkésőbb jövő augusztusig elkészülhet az új autó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG