<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
TBSZ
Állampapír / Kötvény Most akkor lecseréljem a régi állampapírjaimat, vagy nem?
Privátbankár.hu | 2019. július 10. 04:06
Június 1-től adómentesek lettek az e dátum után kibocsátott állampapírok, és bejött a képbe az új “szuperállamkötvény” is. A májusi infláció emelkedett, a júniusi viszont csökkent. Akkor most mit érdemes venni? Csak az adófizetők bírják szusszal.
Személyes pénzügyek 2013-ban nyitottál számlát? Ma eljött a nagy nap
Privátbankár.hu | 2018. december 31. 11:11
Ma lejárnak azok a TBSZ-számlák, amelyeket 2013-ban nyitottak, ez akár 600 milliárd forint értékű befektetés is lehet. A trendek szerint azonban a számlákon elhelyezett vagyon értéke szinte folyamatosan emelkedett a korábbi években, sok számlát várhatóan meghosszabbítanak vagy később újranyitnak majd.
Személyes pénzügyek Aki siet, annak 280 ezer forintot is adhat az állam
Privátbankár.hu | 2018. december 9. 11:52
Aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat. Ehhez a három elérhető eszköz közül többet is kell választani.
Részvény / Deviza / Áru Erősen csökkent a nyugdíjszámlákon levő megtakarításaink értéke
Eidenpenz József | 2018. december 5. 17:05
Továbbra is dinamikusan nő a hazai TBSZ-számlák száma és hasonlóképpen a rajtuk levő vagyon. Ugyanez nem mondható el a NYESZ-számlákról, amelyek száma erősen, a vagyon értéke enyhébben zsugorodik már évek óta. Aki szeretne adókedvezményt, annak még idén érdemes lépnie.
Személyes pénzügyek Fontos határidő jön: százmilliárdokról kell dönteni az év végéig
Privátbankár.hu | 2018. november 15. 09:45
Többszáz milliárd forint sorsáról dönthetnek az év végéig a 2013-ban nyitott tartós befektetési számlák (TBSZ) tulajdonosai, miután december 31-ével lejár ezeknek a megtakarításoknak az ötéves tartási ideje.
Befalap Ekkora vagyonnal zárták a tavalyi évet a befektetési alapok
Privátbankár.hu | 2017. január 17. 07:48
Decemberben 2,1 százalékos változás volt a befektetési alapok vagyonában, ami 117 milliárd forintos pluszt jelent.
Személyes pénzügyek Készítsd a pezsgőt, jön az adómentes hozam - mit kezdesz a TBSZ-pénzzel?
Privátbankár.hu | 2015. november 3. 12:08
Év végén lejárnak az első, öt éves futamidejű TBSZ-ek. Akinek bejött ez a megtakarítási forma, és továbbra is ebben fialtatná pénzét, annak érdemes még idén megnyitni a következő számlát, és kérni az átvezetést.
Személyes pénzügyek Ezért kellett feljavítani az adóelkerülő megoldást
Nagy László Nándor | 2015. július 28. 07:04
Az első félév során eltűnt a Stabilitás Megtakarítási Számlák (SMSZ) varázsa - harmadával kevesebbet nyitottak, mint tavaly. Az új szabályok alapján ugyanakkor nagyot lendülhet a konstrukció keresettsége.
Állampapír / Kötvény Adóelkerülést támogat a kormány?
Privátbankár.hu | 2015. július 21. 07:22
Már az állampapír-befektetésekkel szemben is jó alternatíva lehet, ráadásul adóelkerülést is lehetővé tesz a stabilitás megtakarítási számla.
Személyes pénzügyek Egy ország, ahol legálisan egy év alatt tisztára mosható a pénz
Nagy László Nándor | 2015. május 22. 17:01
Ebben is unortodoxok vagyunk: nálunk hosszú távon fennmaradó, piaci termékkel versenyző instrumentummá válhat az adóamnesztiát elősegítő Stabilitási Megtakarítási Számla. Az egy év után 10 százalékos adó mellett felvehető pénz ha nem is teszi hazánkat pénzmosó-hatalommá, de a TBSZ-konstrukcióknak azért beteheti az ajtót.
Pénzügyi szektor Brókerbotrány: van aki minden pénzét megkapja - de figyelni kell a naptárt! (Frissítve)
Nagy László Nándor | 2015. március 18. 11:50
Pontosította az OBA a korábbi információkat: a TBSZ- és a NYESZ számlákon őrzött megtakarítások is csak a törvény által védett szintekig védettek. Az érintett ügyfeleknek március 25-ig meg kell nevezni az új szolgáltató partnert. Ha ez nem történik meg, az OBA feltöri a számlákat, s így érintettek vesztesége komolyabb lehet - a Privátbankár.hu jogszabály-módosítást kezdeményez.
Befalap Közeleg az év vége - mit tegyünk, ha nem akarunk annyit adózni?
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 07:29
A befektetési alapokkal vonzó nyereséget érhetünk el, de ebben az esetben is adót kell fizetnünk megszerzett nyereségünkből. A terhek nagy részét legálisan meg lehet úszni, de legkésőbb év végéig ehhez meg kell tenni a szükséges lépéseket.
Befalap 9+2 adóelőny: így nem kell akkorát szívni az adóbevallással
Eidenpenz József | 2014. június 4. 06:09
Az értékpapír-befektetések adózása tavaly is tovább bonyolódott, az adó három kulcsossá vált, és nem kis feladat mindent jól írni az adóbevallásba. Ha valaki befektetési jegyeken keresztül intézi befektetéseit, az adminisztratív terhek jó részétől megszabadulhat, különböző kisebb-nagyobb adóelőnyöket élvezhet.
Adó Befektettél, dolgozott helyetted a pénzed? Így kell adózni utána
Privátbankár.hu | 2014. május 15. 15:27
A befektetett pénzünk hozama, a tőkejövedelmek után jellemzően személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást kell fizetni - de nem mindegy, mit választunk. Van, hogy egyáltalán nem kell adózni, van amikor még EHO-t is kell fizetni az szja mellé.
Állampapír / Kötvény Nem éri meg bankban tartani a megtakarítást? Itt az újabb lehetőség
Privátbankár.hu | 2014. március 12. 15:51
Újfajta állampapírokat vezetnek be a lakosság számára, amelyek sokkal kedvezőbb feltételeket biztosítanak a lakosságnak, mint az intézményeknek. A négy és hat éves papírok éves kamata az első évben 4,89, illetve 5,64 százalék.
Személyes pénzügyek Ön hogy akarja tölteni nyugdíjas éveit? És hogy fogja?
Privátbankár.hu | 2014. február 27. 20:00
Mindennapi szokásaink átalakulása mellett az életszínvonalunk változására is számítunk nyugdíjas éveinkben. A KSH adatai szerint nyugdíjasként több időnk jut alvásra és pihenésre, illetve sokat tévézünk és internetezünk majd. Ugyanakkor – a Generali Biztosító reprezentatív kutatása szerint – a várható bevételcsökkenés miatt a legtöbb ember úgy gondolja, hogy néhány dologról le is kell majd mondania. Így az utazásról, családja anyagi támogatásáról, illetve például autója fenntartásáról.
Személyes pénzügyek Indul az adómegtakarítási hajrá: mutatjuk, hova tedd a pénzed!
Privátbankár.hu | 2013. december 20. 06:10
Az év végén hagyományosan beindul az adómegtakarítási hajrá: akinek félretett pénze van, ilyenkor igyekszik úgy elhelyezni befektetéseit, hogy a haszon minél nagyobb részét tarthassa magánál a futamidő végén. Jelentős adókedvezményt biztosítanak tulajdonosaiknak az olyan megtakarítási formák, mint a Tartós Befektetési Számla (TBSZ), vagy a Nyugdíj-előtakarékossági Számla (nyesz), de az önkéntes pénztárak is adóvisszatérítéssel várják az ügyfeleket. Van még néhány munkanap az adóhajrából.
Személyes pénzügyek Megszűnt a röghöz kötés: ettől még népszerűbb lehet a TBSZ
Privátbankár.hu | 2013. november 28. 12:20
Rekordszámú tartós befektetési számla nyitását hozhatja az idei év, a 2010-ben bevezetett tartós befektetési szerződés (TBSZ) népszerűsége ugyanis a KBC Securities tapasztalata szerint az utóbbi két évben jelentősen nőtt. A normál értékpapírszámla mellé 2013-ban az ügyfelek többsége már TBSZ-számlát is nyit, amiben a konstrukció egyre kedvezőbbé váló feltételei is szerepet játszanak. A múlt héten megszavazott módosítás például megszünteti a röghöz kötést és lehetővé teszi, hogy a TBSZ-tulajdonos egy másik szolgáltatónál a korábbinál kedvezőbb számlavezetési és portfoliókezelési kondíciókat találjon.
Személyes pénzügyek Közeleg a nyugdíj-katasztrófa: mi lesz velünk az állam nélkül?
Privátbankár.hu | 2013. október 24. 14:44
Közgazdasági tény, hogy a jelenlegi nyugdíj rendszer nem fenntartható, a politikusok mégsem szeretnek erről beszélni, mert félnek a népszerűtlenségtől. Reménykedni ugyan lehet benne, hogy az állam talál valamilyen kedvező megoldást a problémára, de készüljünk fel a legrosszabbra. A kérdés csak az: hogyan?
Személyes pénzügyek Spórolni akar az EHO-n? Érdemes hosszabb távon tervezni
Privátbankár.hu | 2013. október 7. 11:14
Az augusztusi adóváltozások miatt egyre többen keresnek új befektetést. De az is lehet, hogy egy régi értékelődik fel.
Befalap Befektetési alapok: hova menekülhetünk a kamat megsarcolása elől?
Eidenpenz József | 2013. augusztus 7. 14:35
Mely alapok lesznek EHO-mentesek, azaz felelnek meg annak az új adókedvezménynek, amely szerint a többségében állampapírokba fektető alap hozama nem EHO-köteles? Erről kérdeztük a magyarországi alapkezelőket. A válaszadók többsége gyorsan átalakítja 1-2 alapját, más inkább a magas hozamra koncentrál.
Pénzügyi szektor Egyre többen próbálnak spórolni az eho-n
Privátbankár.hu | 2013. július 24. 07:33
Növekvő érdeklődést tapasztaltak a tartós befektetési szerződések iránt az elmúlt időszakban a pénzintézetek. Az eho-t augusztus 1-től kell fizetni.
Adó Itt az ötkulcsos eho?
Privátbankár.hu | 2013. június 24. 12:32
Amennyiben az országgyűlés elfogadja az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, hétköznapi nevén a második Varga-csomagot, az Egészségügyi hozzájárulás (eho) alapot képező jövedelmek, illetve az eho kulcsok köre tovább bővül.
Befalap Mire gyűjtene? Tippek a spóroláshoz
Privátbankár.hu | 2013. május 28. 14:49
A pénzügyi, befektetési és biztosítási szolgáltatások egyre komplexebbé váltak az elmúlt években, hiszen az embereknek is egyre összetettebb megoldásokra van szükségük a különböző élethelyzetekben és az egyre bizonytalanabb gazdasági körülmények között.
Személyes pénzügyek Adóelőny és állami támogatás - így is lehet spórolni
Privátbankár.hu | 2013. március 15. 10:00
Jelentősen nőtt a hosszú távú megtakarítások összege tavaly. Sokan az adókedvezmény és az adómentesség miatt választják. Igaz, ezekhez évekre kell lekötni a pénzt.
Személyes pénzügyek Ha félreteszek húszezret havonta, mennyi nyugdíjkiegészítésem lesz?
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 14:17
Az életkor előrehaladtával egyre többen terveznek saját megtakarítást nyugdíjas korukra, de valós tartalékkal csak a nyugdíj előtt állók negyede rendelkezik. Pedig létezik az előtakarékosságnak állam által is támogatott, adómentes formája: a Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ), melyet a kedvezőbb kondíciók miatt év végéig még különösen megéri megnyitni. Aki nyugdíj-megtakarításán kívül is szeretné gyarapítani vagyonát, annak jó választás lehet a Tartós Befektetési Számla (TBSZ).
Személyes pénzügyek Híznak a számlák: magyar papírokért kiáltanak a tbsz-ek
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 15:09
Az év végéhez közeledve erőteljesen nőni kezdett az új értékpapírszámlákon belül nyitott tartós befektetési számlák aránya, s az előző évhez viszonyítva hízásnak indult az egy számlára jutó ügyfélvagyon is.
Adó Figyelem, adóváltozások a megtakarítási piacon!
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 13:58
A NYESZ esetében a 3 éves felhalmozási időszakot 10 évre hosszabbítanák meg, az egyszeri díjas biztosítások 5, a rendszeres díjasok 10 év után válhatnak kamatadómentessé.
Állampapír / Kötvény Kezdősarok: Sárkány ellen sárkányfű, infláció ellen inflációkövető kötvény
Eidenpenz József | 2012. augusztus 3. 06:10
Az idén gyorsult az infláció, eddig 5,3 és 5,9 százalék közötti egy éves, visszatekintő értékeket mértek, ez azonban a múltra vonatkozik. A megfelelő hozamú befektetések képesek lépést tartani a pénzromlással, csakhogy annak jövőbeli értékét nem ismerjük. Erre orvosság a 3-5 éves inflációkövető államkötvény, amelynek kamata jelenleg az akciós betéteket és az egy éves állampapírokat is felülmúlja.
Pénzügyi szektor Befektetések adókedvezménnyel: tervezzen hosszú távra! (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 08:57
A PSZÁF fogyasztóvédelmi kisfilmsorozatának új epizódja a közép- és hosszútávú befektetésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra hívja fel a figyelmet.
Pénzügyi szektor 6 és 36 hónapra is kínál akciós betéteket a Budapest Bank
Privátbankár.hu | 2011. december 9. 12:30
Életbe léptek a Budapest Bank legfrissebb lakossági betétakciói. 6 hónapra évi 5,5 százalékot kínálnak, a 36 hónapos TBSZ-betét kamata 7,75 százalékra emelkedett.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG