Azonnali fizetési rendszer
Pénzügyi szektor Van, amiben Magyarország fejlettebb, mint az uniós átlag 
Tiszóczi Roland | 2022. június 8. 17:34
Revoluthoz hasonló kártyaalapú neo-banki szolgáltatások terjedésére, az azonnali fizetési rendszerre épülő új fizetési módok megerősödésére, és a digitális jegybankpénz megjelenésére számítanak a pénzügyi szakemberek a következő tíz évben.
Makro / Külgazdaság Rekorddöntésre készül a Kincstár: több mint 600 milliárdot fizet ki a nyugdíjasoknak egy nap alatt 
Csabai Károly | 2021. november 2. 05:41
Ennyit tesznek ki majd összességében november 12-én, pénteken a havi nyugdíjak, valamint a kormány által elrendelt visszamenőleges nyugdíjemelések és prémiumok/egyszeri juttatások. Lapunknak adott interjújában Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár április elején kinevezett elnöke azt is elmondta, ha a kormány úgy dönt, akár már 2022-ben képesek lesznek az azonnali fizetési rendszerben 5 másodpercen belül eljuttatni a nyugdíjakat és nyugellátásokat az azokra jogosultaknak.
Személyes pénzügyek 06. A. A hazai fizetési rendszer működése 
Privátbankár.hu | 2021. március 5. 09:22
A fizetési műveletek lebonyolításához központi rendszerekre van szükség a résztvevők magas száma, az elszámolt tranzakciók hatalmas tömege, a biztonsági követelmények és a költséghatékonyság miatt. Ezt Magyarországon több intézmény biztosítja.
Makro / Külgazdaság Még, hogy 5 másodperc? Az átutalások közel kétharmada 1 másodpercen belül célba ért 
Csabai Károly | 2021. március 2. 06:07
Ma napra pontosan egy éve, hogy a legfeljebb 10 millió forint értékben indított átutalásainknak azonnal el kell jutniuk A-ból B pontba, ami a gyakorlatban maximum 5 másodpercet jelent. Megnéztük, mennyire teljesültek e jogszabályban rögzített elvárások és hogy mit hozhat a jövő. Nem is gondolnánk, milyen hatalmas pénzmennyiség fordult meg egy év alatt az új rendszerben.
Pénzügyi szektor A bérek is célba érhetnek 5 másodpercen belül 
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 1. 17:48
Szeptember 1-jétől ugyanis már nemcsak a lakossági, hanem a vállalati átutalások is bekerülhetnek az azonnali fizetési rendszerbe, már ha a céges számlát vezető bank felkínálja e szolgáltatást.
Makro / Külgazdaság Szeptember 1. több szempontból is fontos dátum 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 31. 18:59
Müller Cecília bejelentése óta már kész tényként kezelhetjük, hogy elérkezett a márciusban idehaza is berobbant, majd májustól fokozatosan csillapodott, de az elmúlt napokban ismét felerősödött koronavírus-járvány második hulláma. Hogyan érinti ez a gazdaságot? A Covid-19 árnyékában kedden fontos mérföldkőhöz érkezik az azonnali fizetési rendszer: immár a bérek is legfeljebb 5 másodpercen belül eljuthatnak a munkáltatóktól a munkavállalókhoz. De vajon mindenkihez?
Makro / Külgazdaság Szeptembertől sem kapja meg mindenki a bérét 5 másodperc alatt 
Csabai Károly | 2020. augusztus 24. 06:06
Hiába válik ugyanis lehetővé a bankok számára, hogy szeptember 1-jétől már az úgynevezett vállalati kötegelt átutalásokat is – ilyenek jellemzően a bérek – az azonnali fizetési rendszerben teljesítsék, ezt az induláskor csak a hitelintézetek egy része biztosítja, többen is csak 2021-ben tervezik bevezetni e szolgáltatást – derült ki lapunk körkérdésére.
Makro / Külgazdaság Készülnek szeptemberre az óriásbankot formázó pénzintézetek 
Privátbankár.hu | 2020. július 16. 10:14
Az azonnali fizetési rendszer (afr) országos bevezetését követő négy hónapban több mint 14 millió azonnali átutalást kezeltek sikeresen a Takarékinfo Zrt. által egyszerre három, az egyesülési szándékukat már bejelentett nagybank (Takarékbank, MKB, Budapest Bank) részére kiépített rendszerek, ez az összes hazai afr-tranzakció csaknem 40 százaléka. Az azonnali fizetési rendszer népszerű az ügyfelek körében, az utalások 34 százaléka a banki üzemidőn kívül, délután 5 és reggel 8 óra között történik, átlagos összegük eléri a 169 ezer forintot.
Pénzügyi szektor Az online bankkártyás fizetéseknél is 2020 végéig bevezetik az erős ügyfélhitelesítést 
Csabai Károly | 2020. július 9. 11:41
Ez a többi pénzforgalmi szolgáltatásnál már tavaly szeptember óta kötelező, most a Magyar Nemzeti Bank (MNB) teljessé tenné a kört.
Makro / Külgazdaság Délután 2-ig több mint 230 ezer banki tranzakció teljesült az azonnali rendszerben 
Csabai Károly | 2020. március 2. 15:23
Kisebb zökkenőkkel, de sikeresen elindult az azonnali fizetési rendszer (afr) – erősítette meg tulajdonképpen a lapunk tesztelése alapján írtakat Patai Mihály, az MNB alelnöke.
Makro / Külgazdaság Leteszteltük: zökkenőkkel indult az azonnali fizetési rendszer  
Csabai Károly | 2020. március 2. 10:11
Volt olyan utalásunk, amely nemhogy a jogszabályban előírt 5 másodpercen belül, hanem egyáltalán nem ért át a másik bankba. A tranzakciókat megkönnyítő másodlagos azonosítókat sem mindegyik banknál lehetett igényelni a netbankon keresztül. 
Vásárló Holnaptól 5 másodpercen belül átmegy a banki utalásunk 
Privátbankár.hu | 2020. március 1. 11:48
A március másodikán élesedő azonnali fizetési rendszer ezt az év minden napján és bármelyik időszakában hozni fogja, belföldi utalások esetén.
Makro / Külgazdaság Növelte profitját a K&H 2019-ben 
Csabai Károly | 2020. február 27. 14:20
A nettó nyeresége 50,9 milliárd forint volt 2019-ben, ami a rendkívüli tételektől megtisztítva 7 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.
Személyes pénzügyek Azonnali fizetési rendszer: meglepetések jöhetnek a számlacsomagoknál? 
Privátbankár.hu | 2020. február 25. 16:29
Hamarosan 5 másodpercen belül küldhetünk és fogadhatunk pénzt az év minden egyes napján az azonnali fizetési rendszer elindulásával. Az AFR hatalmas előrelépés lehetne a fizetések terén is, hiszen akár egy emailcím vagy telefonszám megadásával is kifizethetjük például a fodrászt átutalással. Ugyanakkor a jelenlegi átutalási díjak sokakat eltántoríthatnak az AFR használatától. A Bank360.hu megvizsgálta, mennyibe kerülnek most az átutalások a bankoknál és hogyan olcsósíthatunk ezen.
Makro / Külgazdaság A nyugdíjakat és a béreket március 2. után sem utalják azonnal  
Csabai Károly | 2020. február 25. 10:59
Ennyi idő alatt a kezdésnél csak a legfeljebb 10 millió forint értékű, elektronikusan benyújtott, nem értékpapírokra vonatkozó átutalásoknak kell átérniük az egyik magyar pénzintézettől a másikhoz. 
Makro / Külgazdaság Azonnali fizetések: az Erste készen áll 
Csabai Károly | 2020. február 5. 12:21
Emiatt március 2-ától nem emel díjat, sőt a jegybank által elvárt kedvezményes árú csomagokat is, ha nem is az induláskor, de azt követően nem sokkal tervezi bevezetni – hangzott el a pénzintézet mai háttérbeszélgetésén. További újdonságok, a fizetési kérelem és a QR-kódos átutalás lehetővé tétele is a csőben van.
Pénzügyi szektor Merész jóslat: 1-2 év, és nem lesz szükség készpénzre Magyarországon? 
Privátbankár.hu | 2020. január 26. 13:45
A Bankszövetség szerint márciusban most már tényleg elindul az azonnali fizetések rendszere; a várakozások szerint rövid idő alatt gyökeres változásokat hozhat az életünkben.
Részvény / Deviza / Áru Mi köze a MÁP Plusznak a nyugdíjkötvényhez? 
Privátbankár.hu | 2019. november 18. 12:10
A Magyar Állampapír (MÁP) Plusz megjelenése átvariálhatta a szokás szerint az év végére eső, adóoptimalizációs célú befektetői teendőket. A palettáról még hiányzik a nyugdíjkötvény, noha azt már tavasszal belengették. Csakhogy úgy tűnik, minden mindennel összefügg, így például az is befolyásoló tényező lehet, elindul-e az egyszer már nyolc hónappal eltolt azonnali fizetési rendszer 2020. március 4-én. Ezek is foglalkoztatták kollégánkat hétfő reggel.
Pénzügyi szektor Jöjjön az újabb adóamnesztia? 
Csabai Károly | 2019. október 7. 15:32
Ezt javasolja Becsei András, annak érdekében, hogy visszacsatornázzák a pénzeket a hazai gazdaságba. Lapunknak adott interjújában a Magyar Bankszövetség elnöke ismertette a 22 pontos digitalizációs csomagjukat, amelyben egyebek mellett szerepel, hogy a személyi kölcsönök mellett a jelzáloghitelekre is lehessen elektronikusan megkötni a szerződést, valamint, hogy az ingatlan értékéhez képest viszonylag alacsony összegű hiteleknél mellőzzék a közjegyzői okiratot.
Pénzügyi szektor Nagyot csúszik a fizetési forradalom - idén már nem lesz azonnali átutalás 
Gáspár András | 2019. május 31. 14:22
Bár egészen az utolsó időszakig ragaszkodott a július 1-jei bevezetéshez az MNB, nem sikerült tartani a feszített tempót: mivel több bank sem készült el időre a fejlesztésekkel és teszteléssel, jelentős csúszással, csak jövő márciusban indul el az azonnali fizetési rendszer Magyarországon. Éles próbaüzem indul, amiben az első két hónapban önkéntes lesz a részvétel, utána viszont kötelező.
Pénzügyi szektor Hónapokat csúszhat a fizetési forradalom Magyarországon 
Czímer József | 2019. május 28. 15:47
Az utóbbi időben több magas szintű vezető, így a pénzügyminiszter és a legnagyobb bank elnök-vezérigazgatója is megszólalt az azonnali fizetési projekt témájában. Mindketten, igen bölcsen, a rendszerbiztonságot helyezték előtérbe a tervezett határidőben való bevezetéssel szemben, ami pedig a mára kialakult fejlesztési helyzetet figyelembe véve csakis további teszteléssel érhető el. Vendégszerzőnk, Czímer József cikke.
Pénzügyi szektor Esélyek a magyar bankoknak – mi lesz a júliusi forradalom után? 
Czímer József | 2019. február 12. 06:05
Azt, hogy a tervezett határidőben elindul az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, elég nagy biztonsággal meg lehet jósolni. Hogy minden eleme elindul-e, az kevéssé valószínű. De nem is ezzel szeretnék ma foglalkozni, hanem megnézni néhány ötletet más országok gyakorlatából, mit is tudnának a bankok kezdeni ezzel az egésszel, amit ugye nem üzleti meggyőződésből, hanem szabályozói hatásra vezetnek be. Állandó szakértőnk, Czímer József cikke.
Személyes pénzügyek Rá sem ismerünk majd a bankunkra? 7 dolog, ami idén megváltozik 
Privátbankár.hu | 2019. január 28. 20:20
Egyre-másra érkeznek az újabb és újabb innovatív fejlesztések, amelyek a nehézkesen változó pénzügyi szektort is elérik már. A technológiai változások pénzt és időt spórolhatnak nekünk, ezért nem árt szemmel tartanunk, merre tartanak pénzintézetek ezen a téren. A Bank360 gyűjtötte össze a legfontosabb változásokat.
Pénzügyi szektor Nyakunkon a magyar fizetési forradalom – de mi következik utána? 
Czímer József | 2018. december 11. 10:35
A július 1-jén elrajtoló magyarországi azonnali fizetési rendszer komplexebb lesz, mint a világ bármelyik hasonló megoldása - persze azért máshol sem tétlenkednek, folyamatosan születnek az újabb és újabb, innovatív banki szolgáltatások. A világ egyik legjelentősebb Fintech-rendezvénye, a londoni FintechConnect kiállítás és konferencia nyomán járjuk körül a folyamatokat.
Pénzügyi szektor Jövő nyáron minden megváltozik Magyarországon, amit a fizetésekről tudunk 
Gáspár András | 2018. szeptember 9. 14:45
Óriási forradalmat hozhat a hazai fizetési szokásokban az azonnali fizetési rendszer 2019. júliusi indulása – még ha a szakértő szerint a rendkívül ambiciózus tervek ellenére erősen kétséges is, hogy minden tervezett szolgáltatás valóban élesíthető lesz a közelgő határidőre. A lakossági fizetéseknél a bankkártya és a készpénz komoly konkurenciát kap, de a vállalatok is nagyon várhatják a jövő nyarat.
Pénzügyi szektor Beköszönt a fizetési forradalom – pár év múlva gyökeresen megváltozik az életünk 
Czímer József | 2018. május 4. 10:01
Európa vezető bankjai és technológiai szállítói részvételével április 18-án volt az azonnali fizetési szakemberek második európai fóruma Amszterdamban. Európában elképesztő tempóban vezetik be az új fizetési rendszereket, már az új általános fizetési szolgáltatásként emlegetik – de vajon a Magyarországon kitűzött határidők valóban tarthatóak lesznek? Tudósítás a 2. Instant Payment Summitről.
Pénzügyi szektor Hatalmas és költséges projektben a magyar bankok: vajon elkészülnek jövő nyárra? 
Czímer József | 2018. április 16. 06:10
Özönlenek a friss hírek az azonnali átutalási rendszerekkel kapcsolatban Közép-Kelet-Európából - bőven van köztük olyan információ, amit a kialakítás alatt álló magyarországi rendszerben is érdemes figyelemmel kísérni. Ha megnézzük, mennyire összetett feladat előtt állnak a bankok, kérdéses, hogy tartható lesz-e a jövő nyárra tervezett indulás - az biztos, hogy nem lesz könnyű.
Pénzügyi szektor Fizetési forradalom Magyarországon: sorsdöntő év kezdődött 
Czímer József | 2018. január 3. 11:06
2018 nagyon fontos éve lesz a magyar azonnali fizetési programnak: év végére mindenkinek készen kell állnia a folyamat egyik legkritikusabb fázisára, a tesztelésre. Úgy gondoltuk, hogy így az év elején nézzük meg, hol is működnek ilyen rendszerek, mik is a 2018-ra kialakult nemzetközi követelmények az ilyen fizetési rendszerekkel szemben és egy-két érdekességet is bemutatunk.
Pénzügyi szektor Nyílnak a bankok: sosem volt még ennyire jó a magyar ügyfeleknek? 
Czímer József | 2017. november 13. 16:48
A műszaki-technikai fejlődés kinyitotta a világot, kinyitotta a gazdaságot, kinyitotta a tudományok tárházát - ez alól a bankok is csak ideig-óráig vonhatták ki magukat. A bankrendszer "kinyitása" az ügyfelek számára a költséges csökkentését is magával hozhatja - külön szerencse, hogy mindez az azonnali átutalás bevezetésével egyidőben történik nálunk. Open banking, PSD2, azonnali fizetési rendszer a Privátbankár.hu konferencia tükrében.
Pénzügyi szektor Kihívás van, de a lehetőségek végtelenek: azonnali fizetési forradalom a magyar piacon 
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 06:10
Domenico Scaffidi a nemzetközi fizetési megoldásokkal foglalkozó vállalat, az ACI Worldwide főtanácsadója. A hamarosan Magyarországon is induló azonnali fizetési rendszerről beszélgettünk vele, és arról, hogy mit kell tenniük a bankoknak, hogy felkészüljenek az egész Európát behálózó valós idejű fizetési rendszer idén novemberi elrajtolására és a 2019. júniusban esedékes hazai startjára.
Pénzügyi szektor Újabb lépéssel vagyunk közelebb a magyar pénzügyi forradalomhoz 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 27. 15:18
Elkezdődött az azonnali fizetési rendszer elindításához szükséges központi rendszer létrehozása.
Pénzügyi szektor Azonnali fizetési rendszer Magyarországon: elkezdődött! 
Czímer József | 2017. augusztus 7. 12:58
Felpörögtek az események az azonnali fizetési rendszer körül: augusztus elejére megalakult a szakmai munkát vezető és felügyelő bizottság, egyre több az elérhető információ. A munkacsoportok is felálltak, a tájékoztatásra azonban mindenképp komolyabb hangsúlyt kellene fektetni. Szakmai cikksorozatunk 15. részében többek közt a munkacsoportok feladatait járjuk körül.
Pénzügyi szektor Fizetési forradalom: beelőznek a szomszédos országok?  
Czímer József | 2017. július 3. 13:04
Egyelőre magyarországi előrelépésről nem tudunk beszámolni; a Giro-ban folyik a rendszer műszaki-technikai feltételrendszerének kidolgozása és a tenderdokumentáció előkészítése. Azt ugyanakkor csak remélni tudjuk, hogy a kereskedelmi bankok is a téma jelentőségének megfelelően foglalkoznak a témával, és a remélhetőleg a PSD2 kapcsán már elkészített stratégiájukba már beillesztették az azonnali fizetési szolgáltatásokat is.
Pénzügyi szektor Egy éve jött a bejelentés - hol tart a magyar fizetési forradalom? 
Czímer József | 2017. június 9. 14:56
Egy évvel ezelőtt indult az azonnali fizetési rendszer magyarországi bevezetéséről szóló sorozatunk - ma már tudjuk a szabálykönyv nevét és számos fontos technikai részletet. A rendszer bevezetésére adott határidők igen szorosak, de nem tarthatatlanok - ha sikerül végigvinni a projektet, a régió élvonalában lesz Magyarország a legmodernebb pénzforgalmi rendszer bevezetésével.
Pénzügyi szektor Jön a pénzügyi forradalom: mi lesz a kis magyar bankokkal? 
Czímer József | 2017. május 2. 12:40
Bár a világ nagy bankjainak nem jelent gondot az azonnali rendszer bevezetése, a kisebb tapasztalattal rendelkező bankoknak komoly nehézséget okoz az infrastruktúrához való csatlakozás. A probléma várhatóan Magyarországon is megjelenik. Nem kétséges, hogy a legnagyobb öt-nyolc pénzintézet meg tudja oldani a feladatot, de mi lesz a többiekkel?
Pénzügyi szektor Indul a fizetési forradalom Magyarországon: döntött az MNB 
Privátbankár.hu | 2017. március 27. 12:06
2019 közepére elkészül az infrastruktúra, aminek használatával 5 másodpercen belül odaér az átutalt pénz a címzetthez, hétvégén és ünnepnapon is. Ráadásul számlaszám sem kell: elég majd egy e-mailcím vagy egy mobiltelefonszám.
Pénzügyi szektor Fizetés egy szempillantás alatt – jövőre jön a fordulat?  
Czímer József | 2016. december 29. 12:26
Látva az azonnali fizetések iránti növekvő érdeklődést, az European Retail Payment Board (ERPB), az Európai Központi Bank kis összegű fizetésekkel foglalkozó szervezete azt mondta, kívánatos lenne legalább egy Pán-Európai szolgáltató, amely egységesen minden piac résztvevőnek nyújtana azonnali fizetési szolgáltatásokat az eurózónában. Hol tart most ez a folyamat?
Pénzügyi szektor Csak egy telefonszámot, vagy email címet tudsz? Nem baj, hamarosan ennyivel is utalhatsz majd 
Privátbankár.hu | 2016. december 14. 14:53
Megtörtént a lépés, indulhat az azonnali fizetési rendszer fejlesztése Magyarországon. A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a működési modellt, így jövőre megkezdődhet a rendszer kiépítése, ha pedig minden jól megy, 2019-ben már azonnal megérkezik az utalás (még vasárnap is), még úgy is, ha csak egy telefonszámot vagy emailt tudunk megadni címzettnek. Persze jóval többre képes az instant fizetések rendszere, mint időspórolás.
Pénzügyi szektor Öt másodperc alatt teljesül az átutalás, vasárnap is - hogyan lehetséges ez? 
Czímer József | 2016. december 6. 14:03
Alakul a magyarországi azonnali fizetési rendszer koncepciója. A részletek egyelőre nem teljesen ismertek, bár hamarosan bemutathatja az MNB az elképzeléseit a nagyközönségnek - milyen megoldások közül választhatnak? Hogy lehet egy másodperc alatt ezer átutalást teljesíteni? Mennyi mindennek kell beleférnie?
Pénzügyi szektor Egy csapásra rengeteg dolog kiderült a közelgő fizetési forradalomról 
Czímer József | 2016. november 4. 12:40
Magyarország a térségben vezető erővé is válhat az azonnali fizetési rendszer bevezetését tekintve. Úgy tűnik, időben léptünk, de mi kell ahhoz, hogy továbbra is a világ élvonalában tudjunk maradni? Mikor dönt az MNB a rendszer hazai bevezetéséről? Hol tartanak a környező országok, Európa és a világ az azonnali fizetések terén? A Privátbankár.hu konferenciáján sokminden kiderült.
Pénzügyi szektor Ki hozza el a pénzügyi forradalmat? Riválisokat vagy barátokat kapnak a bankok? 
Veres Patrik | 2016. november 2. 17:33
A Privátbankár.hu Fintech Innovation 2016 konferenciáján adott elő Tom Hay az Icon Solution színeiben, aki ma már veteránnak számít az innovatív fizetési megoldások területén, így kaptunk az alkalmon, és kifaggattuk arról, hogyan fizetünk majd a jövőben és mik a legújabb trendek.
Pénzügyi szektor Azonnali fizetési forradalom: ennél kevesebbel már nem érjük be? 
Privátbankár.hu | 2016. október 25. 11:13
Az azonnali fizetési rendszerek európai elterjedése már kapuban van. A fejlődés letisztultabb, gyorsabb és egyszerűbb pénzforgalmat ígér.
Pénzügyi szektor Magyarország, a régiós forradalmár: milyen lesz a mi azonnali fizetési rendszerünk? 
Czímer József | 2016. szeptember 5. 06:09
Tovább folyik az azonnali fizetési rendszer kidolgozása Magyarországon - a régióban abszolút élenjáróként vágtunk bele a projektbe, ügyes manőverezéssel a térség többi országában is eladhatjuk a magyar modellt. Az eddigi tapasztalatok alapján rengeteg fejlesztési lehetőség van, amit a magyar döntéshozóknak is végig kell gondolniuk.
Pénzügyi szektor Azonnali fizetési forradalom Magyarországon – kinek jó ez? 
Czímer József | 2016. augusztus 1. 13:23
A Magyar Nemzeti Banknál már olvashatják a piaci szereplők véleményét az azonnali fizetési rendszer tervezett bevezetéséről. A bankok számára első körben biztosan csak a költséges és bonyolult feladat látszik az egészből, de a lakosságnak, vállalkozásoknak sem árt összefoglalni, miért lesz forradalmian pozitív lépés, ha nálunk is szempillantás alatt megvalósulhatnak az átutalások.
Pénzügyi szektor Pillanatok alatt akarsz pénzt küldeni? Erre mindenképp szükség lesz 
Czímer József | 2016. július 4. 13:18
Hosszú út vezetett odáig, hogy egyáltalán elképzelhető legyen a határokon átívelő azonnali fizetési rendszerek kialakítása. Elengedhetetlen szükség volt egy olyan szabvány kialakítására, amely újra egy mederbe tereli megannyi szolgáltató és ország fizetési szabályait. Magyarország is a többség mellé áll, és a legnépszerűbb megoldást választja.
Pénzügyi szektor Szempillantás alatt megy át a pénz - indul a forradalom Magyarországon 
Czímer József | 2016. június 6. 15:15
A Magyar Nemzeti Bank hivatalosan is bejelentette, hogy elindítja az azonnali fizetési szolgáltatás megteremtésére irányuló programot. A Privátbankár.hu-n innentől havi rendszerességű sorozatot indítunk, amelynek célja, hogy az olvasó folyamatosan figyelemmel kísérje a világ legkorszerűbb fizetési szolgáltatásának magyarországi megvalósítását egészen annak beindításáig, azaz várhatóan 2019. negyedik negyedévéig.
Személyes pénzügyek Küszöbön a fordulat: hamarosan teljesen átalakul ahogyan fizetünk  
Privátbankár.hu | 2016. április 5. 16:25
Egy hónapon belül elkészülhet az azonnali fizetési rendszerről szóló első megoldási javaslat, amelyet konzultációra bocsát a jegybank - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi infrastruktúrák igazgatója.
Személyes pénzügyek Minden megváltozik, amit a fizetésről tudunk - így alakul át az életünk 
Czímer József | 2016. február 2. 06:10
Az Egyesült Államokban is bevezetik az azonnali fizetési rendszert, Magyarországon is készülnek rá - ha megvalósul, alapjaiban változik majd meg minden, amit most a fizetésekről gondolunk. A kocsmázó egyetemistától a tudatos kisvállalkozásig mindenki jól járhat - mit kell tudni az azonnali fizetésről?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG