Balkán
Makro / Külgazdaság Koronavírus – vigyázó szemünket a Balkánra vessük! 
Káncz Csaba | 2020. március 26. 19:03
Ha olasz intenzitású járvány alakulna ki a Balkánon, az egészségügyi ellátórendszer siralmas állapota miatt a vírus megállíthatatlan lenne. A térség országainak lépései az elmúlt napokban túl későinek bizonyulhatnak, és ráadásul mindenfajta egyeztetés hiányzott az országok között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Egy migránselosztó központ mindennapjai – helyszíni riport  
Varga Szilveszter | 2020. február 11. 12:59
A tompai események után valamelyest megfogyatkoztak a migránsok a határmenti területeken. A február 6-i incidenst követően a szerb hatóságok 12 busszal vitették el őket Preševóba, bár ebben többen is kételkednek. A szóbeszéd szerint a Kelebiánál begyűjtött migránsokat a szerbek valahol a közelben rakták le, ezért hamarosan visszatérnek. És ennél a pontnál érdemes egy kicsit elidőzni. A szerb-magyar határ mentén egyelőre ugyan megszűnt a kritikus tömeg, amely különböző akciók végrehajtására képes. Kérdés, hogy mikor duzzad fel ismét az érkezők hulláma, és mikor lesz ismét valaki, aki cselekvésre készteti őket. Mert vannak, akiknek ez az érdekük. Róluk szól a BALK helyszíni riportja.
Makro / Külgazdaság Gyorsítani akar a nyugat-balkáni bővítésen az Európai Bizottság 
Privátbankár.hu | 2020. február 11. 08:34
Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos szerint ez nagyon fontos az Európai Uniónak, melynek e témában "egy hangon kell megszólalnia".
Makro / Külgazdaság Börtönben az igazgató, mi lesz a Belgrád-Budapest gyorsvasúttal? 
Nikola Popov | 2020. január 24. 15:14
Január közepén őrizetbe vették Miroljub Jevtićet, a szerbiai vasúti infrastruktúra állami tulajdonú társaság igazgatóját. A hírt Nebojša Stefanović szerbiai belügyminiszter jelentette be. A szerb kormány azóta már leváltotta tisztségéről a vasúti vezetőt, aki egyebek között a Belgrád-Budapest nagysebességű vasúttal is foglalkozott. Ana Brnabić szerb miniszterelnök ezt követően aláírta a Jevtić leváltásról szóló rendeletet, amely január 17-én jelent meg a szerbiai Hivatalos Közlönyben, vagyis már hatályba is lépett.
Makro / Külgazdaság Zajos együttélés várható a horvátoknál, Milanović és Plenković aligha fekszik össze 
Varga Szilveszter | 2020. január 7. 19:30
A hivatalos eredmények szerint Zoran Milanović volt miniszterelnök, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt jelöltje nyerte meg a horvátországi elnökválasztás második fordulóját, és ezzel ő lett a Horvátország ötödik elnöke. A horvát választási bizottság majdnem végleges adatai alapján Milanović a szavazatok 52,7, Kolinda Grabar-Kitarović távozó államfő, a jobbközép Horvát Demokratikus Közösség jelöltje pedig 47,3 százalékát szerezte meg. Két héttel korábban, az elnökválasztás első fordulójában is Milanović győzött, de Grabar-Kitarović mégis jobb pozícióból indulhatott, mert számíthatott az első fordulóban kihulló, szintén jobboldali Miroslav Škoro szavazóira, de a jelek szerint nem sikerült megszólítania őket.
Makro / Külgazdaság Tovább épül a szerb-magyar közös jövő  
Varga Szilveszter | 2019. december 30. 16:45
Fontos útszakaszt adtak át a szerb-magyar határ közelében múlt héten. A Kelebia-Tompa határátkelő felé tartó kamionok eddig Szabadka központjától egy kilométerre dübörögtek át a városon, mostantól viszont az Y-elágazáson elkerülhetik a települést. Megnéztük, milyen előnyökkel jár a beruházás, és mit jelent az a politika szintjén.
Makro / Külgazdaság Szerbia felől is jöhetne orosz gáz, ha az amerikaiak nem fúrják meg a Török Áramlatot 
Varga Szilveszter | 2019. december 27. 17:30
Befejeződött a Török Áramlat gázvezeték szerbiai szakaszának, az úgynevezett Nemzeti Főgázvezetéknek a lefektetése. Dušan Bajatović, a Szerbiai Gázművek (Srbijagas) igazgatója a szerbiai közszolgálati televíziónak elmondta, hogy Szerbiában 403 kilométer hosszan fektettek le csöveket. A Török Áramlat Európába irányuló második szakasza évente 15,75 milliárd köbméter gázt szállít majd. Ebből 3,5 milliárd köbméter Bulgáriát, 2,5 milliárd Szerbiát, 6 milliárd pedig Magyarországot illeti meg. Mindezen felül 3,75 milliárd köbméter gázt Szlovákiába és Ausztriába szállítanak majd. Hacsak az amerikaiak nem fúrják meg a beruházást, mint ahogy azt néhány héttel ezelőtt az Északi Áramlat 2 vezetékkel már megtették.
Makro / Külgazdaság A kerítés felveri az embercsempészek szolgáltatásainak az árát – interjú  
Varga Szilveszter | 2019. december 23. 14:30
Szerbiában az utóbbi időben egyre több migráns van. A befogadóközpontokban hivatalosan 4 542 migránst tartanak nyilván, becslések szerint azonban összesen 5 400 migráns tartózkodik az országban. Ennek egyik oka az, hogy Albánia, Macedónia és Bulgária felől nem csökken az érkezők száma, miközben jelentős részük “visszapattan” a magyar és a horvát határról. A BALK-nak adott exkluzív interjúban Ivan Gerginov, a Szerbiai Menekültügyi Hivatal befogadással, gondoskodással, kitoloncolással és tartós megoldásokkal foglalkozó szektorának vezetője – vagyis a hivatal harmadik embere – arról is beszélt, hogy Szerbiában nem tesznek különbséget a háború elől menekülők és a gazdasági migránsok között.
Makro / Külgazdaság Német menedékjoggal rendelkező férfit toloncoltak ki Magyarországról Szerbiába 
Varga Szilveszter | 2019. december 20. 12:30
Szabadka legszélén működik egy kisebb migránsközpont, ahol azok a családok várakoznak, amelyek magyarországi belépésre várnak. Legálisan, nem a zöld határon keresztül. A központban mások nincsenek is, vagy legfeljebb csak néhány napig, amíg nem szállítják át őket egy másik központba. Ez a sors vár arra a szomáliai migránsra is, akit Magyarországról toloncoltak ki Szerbiába, pedig rendelkezik németországi dokumentumokkal.
Makro / Külgazdaság Orbán és Nagy-Magyarország: miért pont a horvátok robbantak? 
Káncz Csaba | 2019. december 20. 09:35
Értesülésünk szerint a Fidesz felsőbb döntéshozóinak irodáit többségében Nagy-Magyarország térképek díszítik. Sokakat meglephet Horvátország érzékenysége, de az országnak a magyar- és az olasz határ kivételével az egykori jugoszláv tagállamokkal a mai napig vitatottak a határai. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Orbán folytatja a balkáni hódítást, helyzetben a NER-barát cégek 
Privátbankár.hu | 2019. december 16. 10:29
Az elmúlt években a magyar kormány egyre aktívabb lett a Balkánon, Orbán Viktor pedig főként azokkal a politikusokkal barátkozik, akik hozzá hasonlóan populista, bevándorlásellenes politikát képviselnek. Emellett a balkáni gazdasági kapcsolatokat is igyekszik erősíteni a kormány – ezen pedig politikaiközeli cégek is nyernek.
Makro / Külgazdaság Ismét a magyar határ felé veszik az irányt a migránsok 
Privátbankár.hu | 2019. december 4. 20:00
A visszafordulnak Boszniából, írja a Balk.hu
Makro / Külgazdaság Horvát nagykövet: Plenkovic folyamatosan egyeztet Orbán Viktorral 
Varga Szilveszter | 2019. november 27. 06:10
Folyamatos a „közvetlen és személyes” kommunikáció Andrej Plenković horvát és Orbán Viktor magyar miniszterelnök között, mondta el Mladen Andrlić, Horvátország magyarországi nagykövete a balk.hu balkáni témákkal foglalkozó online magazinnak és a Privátbankár.hu-nak adott interjúban. Andrlić szerint Horvátország elégedett a Magyarországgal fenntartott kapcsolatok dinamikájával, az INA és a Mol közötti együttműködést követően pedig tárgyalásokat folytatnak egy újabb nagyszabású beruházásról. A nagykövet beszélt a horvát és a magyar miniszterelnök csütörtöki eszéki találkozójáról, a soros uniós elnökségről, az EU balkáni bővítéséről, a migrációról, az LNG-terminálról.
Makro / Külgazdaság Huszadik évforduló: a tudmani úton halad-e Horvátország? 
Varga Szilveszter | 2019. november 26. 13:45
December 10-én lesz Franjo Tuđman halálának huszadik évfordulója. Az első horvát államfő megítélése igencsak ellentmondásos volt a valamikori Jugoszláviában. Horvátországban általában pozitív személyiségnek tekintik, de vannak, akik másképp gondolnak rá. Az évforduló közeledtével sokan és gyakran hivatkoztak politikájára. A horvát miniszterelnök szerint például a jelenlegi horvát elnökasszony a “tuđmani úton” halad. De vajon így gondolják-e a választók is?
Makro / Külgazdaság Fekete bárány, piros táska: orosz kémügy robbant ki Szerbiában 
Varga Szilveszter | 2019. november 23. 16:30
Szerbiában rendkívüli ülést tartott a Nemzetbiztonsági Tanács, amely kizárólag a hét közepén kirobbant kémbotránnyal foglalkozott. November 17-én a YouTube-on megjelent egy felvétel, amelyen Georgij Kleban orosz hírszerző egy piros táskát vett át egy nyugalmazott szerb katonatiszttől, cserébe pedig egy szatyrot adott át neki, amelyben pénz volt. A felvétel minden bizonnyal 2018 decemberében készült Zimonyban. Az egyik főszereplő, a belgrádi orosz nagykövetségen szolgálatot teljesítő hírszerző azóta már elhagyta Szerbiát. A szerb elnök nem érti, hogy Oroszország miért kémkedett Szerbiában.
Makro / Külgazdaság Új szövetség: a bolgár és a szerb most már tényleg két jóbarát? 
Privátbankár.hu | 2019. november 19. 13:40
A Balkánon a legnagyobb marakodás a testvérnépek között folyik. A bolgárok viaskodnak a macedónokkal és a szerbekkel, a szerbek nem kedvelik a bosnyákokat és a horvátokat, a horvátok nem imádják a szerbeket és a szlovénokat, a szlovénoknak borsódzik a hátuk, ha a horvátokról van szó.
Makro / Külgazdaság Fekete lyuk: eljuthatnak-e orosz fegyverek Szerbiába? 
Varga Szilveszter | 2019. november 5. 13:51
Orosz hírügynökségi jelentések szerint a szomszédos országok akadályozzák az SZ-400 légvédelmi rakétarendszer érkezését Szerbiába. Ez azzal magyarázható, hogy a NATO nem szeretné megengedni „fekete lyuk” kialakulását a tagországok külső vonala mögött. Macedónia, Albánia és Montenegró taggá válását követően a NATO szempontjából azonban valóban „terra negra” terület alakul(t) ki a magát semlegesnek tartó, de az oroszokkal erősen barátkozó Szerbia esetében.
Makro / Külgazdaság Orbán titkos lépése a Balkánon – de Washington sem alszik 
Káncz Csaba | 2019. október 8. 09:05
Az új amerikai katonai bázis Görögországban segíti Washingtont gyors műveletek végrehajtásához a Balkánon. Eközben Putyin elnök két regionális bizalmasa, Orbán és az amerikai szankciós listán lévő Milorad Dodik már másodszor találkoztak idén – mindkét alkalommal a magyar sajtó teljes kizárásával. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A pénz beszél: Nyugat-Európába vándorolnak a Balkán rendőrei  
Varga Szilveszter | 2019. október 3. 11:30
Magyarországról az egészségügyi dolgozók mennek el. A Balkánról, ezen belül pedig Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból és Szlovéniából viszont a különböző rendőri szervezetek tagjai. Ha pénzről van szó, akkor a szerbek, a horvátok, a szlovénok és a bosnyákok is ugyanarra gondolnak, hogy minél több legyen belőle. De ne higgyük azt, hogy a délszláv rendőrök ápolónőnek csapnak fel, és elveszik a munkát a mieinktől Németországban!
Makro / Külgazdaság Donald Trump a szomszédunkba látogat? 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 13:40
Az Egyesült Államok hamarosan távozó belgrádi nagykövete úgy véli, itt a végső ideje annak, hogy a két ország rendezze kapcsolatait.
Vállalat A Huawei-sztori: Amerikában ellenség, a Balkánon barát 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 3. 20:00
Az amerikaiak ki akarják szorítani a küszöbön álló 5g-s mobilhálózatok kiépítéséből a kínaiakat. Ezt szolgálhatja az is, hogy Donald Trump nemrégiben feketelistára tette a Huaweit. Zsen Cseng-fej, a kínai cég alapítója és vezérigazgatója természetesen úgy nyilatkozott, hogy cége nem csinált semmi illegálisat vagy károsat, ezért nem engednek az amerikaiak nyomásának. Nemrég pedig jelezte, hogy a Huawei a világ új részein fektet be, hogy enyhítse az amerikai kereskedelmi tilalom által okozott károkat. Például a Balkánon.
Makro / Külgazdaság Egy egész ország tűnt el a Balkánról 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 29. 14:36
A Balkánról 1990 óta 8,6 millió ember vándorolt el, vagyis több ember, mint Szerbia lakossága. Ma már nem az a baj, hogy kevés gyerek születik, hanem az, hogy szinte mindenki elhagyja a közép-európai és a balkáni országokat, aki húsz vagy harminc évvel ezelőtt jött világra. Most az elvándorlással foglalkozó cikksorozat második részét közöljük.
Makro / Külgazdaság Exodus: a Balkánról is fejvesztve menekülnek az emberek 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 26. 20:30
A társadalom megtartó erejének hiánya ma már nagyobb probléma, mint a csökkenő népszaporulat. Ma már nem az a baj, hogy kevés gyerek születik, hanem az, hogy szinte mindenki elhagyja a közép-európai és a balkáni országokat, aki húsz vagy harminc évvel ezelőtt megszületett.
Makro / Külgazdaság Balkáni abszurd: szerbek építenek kerítést a horvátok és a szlovénok közé 
Privátbankár.hu | 2019. július 14. 11:35
A ljubljanai kormány pályázatán egy szerb cég kapott megbízást arra, hogy migránskerítést építsen Szlovénia és Horvátország közé. A pályázaton öt szlovén cég is indult, a munkát mégis a belgrádi Legi-SGS nevű vállalat kapta meg.
Makro / Külgazdaság Szlovénia vigaszágon csípne meg egy fontos uniós tisztséget 
Privátbankár.hu | 2019. július 7. 08:01
A szlovénok "vigaszágon" szeretnék megszerezni az új Európai Bizottságban az uniós bővítési biztos tisztségét, amely különösen a Balkán szempontjából fontos pozíció.
Makro / Külgazdaság Orbán titkos játszmája a Balkánon – miért támogatjuk a legnagyobb bajkeverőt? 
Káncz Csaba | 2019. június 20. 09:01
A Balkánon újra éles geopolitikai játszmák zajlanak és ebben úgy vesz részt a magyar miniszterelnök, hogy arról nem tájékoztatja a hazai közvéleményt. Tárgyalópartnere, a bosznia-hercegovinai háromtagú kollektív államelnökség soros, szerb elnöke az elmúlt pár évben konzekvensen építette ki kapcsolatait azokkal a politikai szereplőkkel, akik az EU aláaknázásán dolgoznak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Balkáni forradalmak a láthatáron? Akár Magyarországra is átcsaphatnak 
Káncz Csaba | 2019. március 5. 09:13
Terjednek a több ezres tüntetések a Balkánon az autokrata rezsimek, a kiüresített intézmények és a széleskörű korrupció miatt. Akárcsak Magyarországon, az elégedetlenek többségének az ellenzéki pártokból is elegük van. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Putyin új kémközpontja hazánkban – a Balkánon is feladatokat kell teljesíteni 
Káncz Csaba | 2019. február 22. 08:35
Magyar adófizetői pénzekkel kell kistafírozni azt az orosz bankot, amely az ellenzék véleménye szerint Putyin trójai falova lesz hazánkban. Nem ez lenne az első eset hazánk történelmében, hogy az orosz hírszerzés egy pénzintézetet használ fedőszervként regionális műveleteihez. Orbán körei a Balkánon is újabb feladatot kaptak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Megint a Balkánon feszült egymásnak a Nyugat és Oroszország - ki nyert? 
Privátbankár.hu | 2018. október 13. 15:30
Macedónia egy régóta húzódó névvitát zárna le Görögországgal, hogy bejuthasson a NATO-ba és az EU-ba - csakhogy az oroszok ezt nem nézik tétlenül, magyar támogatással sikeresen kisiklatták az erről szóló népszavazást. A Nyugat mégis gratulált az eredményhez, ami megnyithatná az utat a szövetségekbe - de a dráma még csak most kezdődik. Külpolitikai szakértőnket, Káncz Csabát kérdeztük.
Makro / Külgazdaság Forrongó Balkán – dominók dőlhetnek a területcserével 
Káncz Csaba | 2018. szeptember 7. 08:45
A Balkánon és Brüsszelben egy washingtoni jóváhagyás komoly hullámokat keltett. A területcserével Pandóra szelencéje akkor nyílna meg a szomszédságunkban, amikor világszerte erősödnek a nemzeti, szeparatista mozgalmak, miközben egyre gyengülnek a nemzetközi konfiktus-megoldási képességek. London újabb 40 katonát küld Boszniába a választásokra időzítve, hogy elejét vegye az orosz beavatkozásnak a szabad választásokba.
Makro / Külgazdaság Állig felfegyverkezett a Balkán - sose lehet tudni, mikor lesz háború 
Privátbankár.hu | 2018. július 24. 12:20
A Balkánon 30 fegyver jut 100 lakosra - van olyan ország, ahol a fegyverek háromnegyede a lakosságnál van.
Makro / Külgazdaság Orbán a darázsfészekben – kiutasították az orosz diplomatákat 
Káncz Csaba | 2018. július 13. 14:35
Brüsszel teljes ambíciótlanságával ellentétben Moszkva határozottan avatkozik be a balkáni térség törékeny egyensúlyába. Athén a napokban több orosz diplomatát kiutasított, mivel Moszkva megpróbálja aláásni a Görögország és Macedónia között az utóbbi új hivatalos elnevezéséről a múlt hónapban megszületett megállapodást. Több, mint feltűnő ebben a feszült nemzetközi játszmában a magyar miniszterelnök kérdéses felhatalmazású és legitimitású beavatkozása.
Makro / Külgazdaság Mélyütés Orbánnak – Nyugat fele indul a balkáni ország 
Káncz Csaba | 2018. június 14. 14:32
A Nyugat és a szomszédos országok többsége ujjong, a macedón és a görög konzervatív ellenzék kapitulációról beszél az áttörés kapcsán. A magyar miniszterelnök balkáni darázsfészekbe lépett a videó-üzenetével és média-vásárlásaival.
Makro / Külgazdaság Repült a Molotov: kiakadtak a macedónok a kormány döntésén 
Privátbankár.hu | 2018. június 14. 09:33
Nem örültek, hogy csak úgy megváltoztatnák az ország nevét, tüntetnek.
Makro / Külgazdaság Teljes csőd az EU külpolitikája – képzett harcosok ássák alá az iráni rezsimet  
Káncz Csaba | 2018. június 11. 12:30
Az amerikai neokonzervatívok az EU-tagjelölt Albániában működtetik az iráni rezsim megdöntésére felesküdött iszlamista harcosok táborát. Miközben a nyugat-európai vezetők lemondtak a nyugat-balkáni EU bővítésről, Erdogan padlógázzal iszlamizálja Albániát. Az ország 2014-ben lett EU-tagjelölt, de a miniszterelnök tavaly feloszlatta az európai integrációs minisztériumot.
Makro / Külgazdaság Ausztria lezárhatja határait az új balkáni útvonal miatt  
Káncz Csaba | 2018. május 30. 08:30
A Balkánon a múlt évhez képest erősen megnőtt a migránsok és menekültek száma, Kurz egyenesen 150 százalékos ugrásról beszél. Ausztria padlóféket nyomott az ország további iszlamizációjának megakadályozására.
Makro / Külgazdaság Európa hitegeti a Balkánt - mit keresnek magyar politikai befektetők a zavaros cégekben? 
Káncz Csaba | 2018. május 17. 08:44
A mai EU – Nyugat-Balkán Csúcs kiszivárgott előzetes záróközleménye az infrastruktúrális elkötelezettségeken túl a bővítést illetően nem merészkedik stratégiai elkötelezettségeket tenni. Eközben magyar kormánypárti médiacégekhez köthető befektetők jelentek meg a korábbi, velejéig korrupt macedón miniszterelnököt támogató macedóniai médiavállalatokban.
Makro / Külgazdaság A spanyolok legyőzték a katalánokat - most a Balkánon szállnak harcba 
Káncz Csaba | 2018. február 2. 08:57
A katalán sokk után a spanyol központi kormányzat a Balkánon folytatná harcát a szeparatizmus ellen Európában. Márpedig Koszovót továbbra is a szegénység, a maffiakormányok és a kilátástalanság sújtja és igenis európai védernyőre van szüksége.
Közérdekű Földrengés volt Magyarország közelében 
Privátbankár.hu | 2018. január 4. 14:52
Montenegrót rezgette meg egy 5,3-as földrengés.
Makro / Külgazdaság Minden szomszédjukkal összevesznek a horvátok - közben titokban fegyvert szállítanak 
Káncz Csaba | 2017. október 11. 12:40
A négy éve EU taggá lett Horvátország mára a Nyugat-Balkán egyik leginstabilabb állama lett. Sorozatosan hívja ki maga ellen a sorsot a szomszédainál, miközben titkos logisztikai támogatást nyújt a szír fegyverszállításokhoz. A legnagyobb magántulajdonú vállalat felszámolása beláthatatlan következményekkel jár a horvát gazdaságra.
Makro / Külgazdaság Az osztrákok újra a Balkán belobbantásán ügyködnek 
Káncz Csaba | 2017. október 5. 11:30
A Strache vezette eurószkeptikus FPÖ szinte bizonyosan bekerül a kormányba az október 15-i osztrák előrehozott választások után. De éppen akkor, amikor Európa és különösképpen Szerbia a katalán szeparatizmus lázában ég, Strache Bosznia-Hercegovina feloszlatása mellett szállt síkra. Pedig Strache és pártja jobban tenné, ha tanulmányoznák a történelmet, mielőtt fáklyával bemennek a balkáni lőporraktárba – ahogyan azt Bécs már 100 éve megtette.
Karrier Százezer magyar már biztosan dolgozik Németországban 
Eidenpenz József | 2017. október 3. 14:30
Soha nem dolgozott még ennyi magyar Németországban, a főállásúak száma alig maradt el a 100 ezertől, ehhez jönnek még a részmunkaidősök, vállalkozók. A magyarok száma a többi ország átlagánál jobban növekedett az elmúlt években. Most viszont nagyon megindultak a nyugat-balkániak, főleg az albánok, szerbek.
Makro / Külgazdaság Amerika behatol a balkáni darázsfészekbe – érik Szerbia blokádja  
Káncz Csaba | 2017. augusztus 31. 08:45
Washington további NATO-bővítést helyezett kilátásba a Balkánon. A stratégiai fontosságú vasútvonal megépítése Albániából Bulgáriába a NATO számára erősebb logisztikai összeköttetést biztosítana a két tenger között és része lenne Washington újsütetű támogatásának az ’Intermarium’ projekt irányába. Ha tovább erősödik az orosz aktivitás a szerbiai Niš városában, ahol Moszkva egy „humanitárius bázist” tart fönn – amely Washington szerint valójában egy kémközpont -, akkor a NATO növelheti csapatainak számát a térségben.
Makro / Külgazdaság Aki Magyarországot bírálja, az megbukik? 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 28. 11:19
Szijjártó Péter a Magyar Hírlapnak adott interjúban vázolta fel a magyar külpolitika által képviselt irányt Hollandiával, a Balkánnal, az orosz szankciókkal és az USA-val szemben. Soros György nevét egyszer sem ejtette ki, még csak nem is utalt rá - beszélt arról is, miért nem javultak a magyar-amerikai kapcsolatok azután, hogy Trump lett az elnök.
Makro / Külgazdaság Forrong a Balkán: a törökök keverik a kártyákat? 
Káncz Csaba | 2017. augusztus 16. 08:43
Két hónappal az előrehozott választások után Koszovó teljes politikai bénultságba dermedt. A koszovói politikai válság és a tavaszi Nagy-Albániára vonatkozó tiranai nyilatkozatok fényében kell értékelnünk, hogy az elmúlt két hétben mind a szerb elnök, mind a külügyminiszter Koszovó felosztására tett javaslatot. Belgrád szerint a nagyalbán eszmék fellobbanása mögött a törökök állnak.
Közérdekű Nem ezt a rekordot vártuk: ilyen meleg rég volt már errefelé  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 3. 12:12
Tikkasztó a hőség az országban, a Nyugat-Balkán térségében egymás után dőlnek meg a hőségrekordok.
Makro / Külgazdaság Választás a Balkánon: török gyerek megvágta, magyar gyerek besózta 
Privátbankár.hu | 2017. június 28. 18:10
Egyedül alakíthatnak kormányt az eddig is kormányzó szocialisták Albániában. Törökország a leghatározottabban ellenzi az albánok egyesülését a Balkánon. A Fidesz országgyűlési képviselője a kampány közepén, a Parlamentben "sorosügynöközte" le a miniszterelnököt.
Makro / Külgazdaság Török ügynökök Németországban, lopakodó iszlamizáció a Balkánon, propaganda Magyarországon? 
Privátbankár.hu | 2017. június 28. 14:30
A német-török viszonyban jelentkező folyamatos feszültségek legújabb fejezete, hogy német parlamenti képviselők elleni török titkosszolgálati tevékenységre derült fény. Közben az osztrák védelmi miniszter Törökország és Szaúd-Arábia balkáni befolyásának növekedésétől óv. Úgy tűnik, Magyarország sem marad figyelem nélkül, Gülen vagy Erdogan gondolatai magyarul is olvashatók.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG