<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Albérlet
Ingatlan Örülhetnek Békéscsabán és Salgótarjánban
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 11:23
A megyekszékhelyek közül e két városban lehetett a legolcsóbban albérletet kivenni. Összességében újabb hónapot zárt áremelkedéssel az országos albérletpiac, a januári mélyponthoz képest már bőven kétszámjegyű az emelkedés, igaz, a koronavírus-járvány előtti csúcsot még nem érte el.
Ingatlan Befékeztek az albérletárak nyár végére
MTI | 2021. szeptember 22. 09:53
Nyár végére lelassult az albérletárak növekedése, de még így is magasabbak maradtak, mint egy évvel ezelőtt.
Ingatlan Végre egy jó hír: hamarosan a nagyvárosi lakásbérlet is jóval olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 5. 06:03
A fővárosban már egyértelműen lefelé tartanak a lakásbérleti díjak. Egyes kerületekben 15-20 százalékos vagy még nagyobb mértékű a csökkenés a tavaly nyárihoz képest. A megyeszékhelyeken épphogy megkezdődött a folyamat, ám ősszel gyorsulás várható, vagyis még lejjebb mennek az árak.
Ingatlan Berobbannak az albérletpiacra a nyaralók: mennyit kérnek egy tóparti házért egy hónapra?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 07:34
Erőteljesen nőtt a kereslet a Balaton és a Velencei-tó mellett lévő kiadó, hosszabb távra, azaz legalább egy-két hónapra kivehető nyaralók, házak iránti kereslet. A bérleti díj pedig a nyári hónapokban a balatoni településeken havi 200 ezer forint felett lehet - derül ki az ingatlan.com legújabb összefoglalójából.
Makro / Külgazdaság Még nagyobb a feszültség az albérletpiacon
MTI | 2020. július 18. 17:49
A járvány és a rövid távú, turisztikai célú lakáskiadás küszöbön álló korlátozása az idén a szokásosnál feszültebbé tette a helyzetet az albérletpiacon.
Személyes pénzügyek Mindjárt itt van a nyári diákroham ideje, de az albérletpiac most csak a fejét vakarja
Privátbankár.hu | 2020. július 1. 09:12
Úgy néz ki, tartós lesz az airbnb-lakások kiürülése miatt bekövetkezett, átlagosan 10 százalékos bérletidíj-csökkenés a fővárosban - de közben a vidéki városokban nem nagyon ment a lakáshotelezés, így az árak is inkább csak nőttek. És a koronavírus esetleges második, őszi hulláma miatt az is elképzelhető, hogy nem is kell a diákoknak annyi lakás, mert ismét otthonról kell majd tanulniuk.
Ingatlan Sokkhatás a budapesti albérlet-piacon: mi jön az árzuhanás után?
Privátbankár.hu | 2020. május 3. 16:12
A márciusi sokkhatás után egyértelműen életre kelt a budapesti albérletpiac, az online világhoz történő alkalmazkodás és a csökkenő bérleti díjak hatására élénkült a bérlők kereslete a kiadandó lakások iránt a Rentingo.com adatai szerint. A bérlők jelenleg már több mint 20 ezer forinttal kevesebbet fizetnek egy átlagos albérletért januárhoz képest, és a bérleti díjra vonatkozó alku általánossá vált. Várhatóan a bérleti díjak csökkenése lassulni fog májusban, visszapattanására azonban aligha számíthatunk, mert a korábban Airbnb-n kiadott lakások folyamatosan jelennek meg a hosszú távú bérleti piacon és hétről hétre növelik a kínálatot.
Ingatlan A járvány után egészségesebb viszonyok lehetnek a fővárosi albérletpiacon
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 11:30
A koronavírus megbolygatta a budapesti ingatlan és bérlakás piacot is. Az utóbbi idők extrém áremelkedése megállhat és reálisabb árviszonyok alakulhatnak ki.
Makro / Külgazdaság Mindenki Robbie Fowlernél lakik – focisztárok ingatlansztorijai I.
Wéber Balázs | 2020. február 9. 17:34
Biliárdszoba bárral, kert úszómedencével, agresszív kutya, hatalmas sportkocsi – sokáig ilyen volt egy átlagos sztárjátékos háza. A kőgazdag spílerek egy részének lövése sincs az ingatlanpiacról, mások viszont dörzsölt ingatlanmágnásokká váltak. A Financial Times utánajárt, hol éltek és élnek a legtehetősebb sztárok, mi alapján választanak lakást, és mi számít nekik igazán.
Makro / Külgazdaság Még tovább bírt drágulni a budapesti albérletpiac
Privátbankár.hu | 2020. január 20. 09:47
A fővárosban 10, a megyeszékhelyeken pedig 11 százalékos volt az éves növekedés üteme. Évtizedes távlatban a magyarországi bérleti díjak emelkedése nemzetközi szinten is kiugró: több mint 60 százalékkal nőttek 2007 és 2019 között.
Személyes pénzügyek Nem mindenhol lehet az átlagkeresetből nagyobb albérletet fizetni
Privátbankár.hu | 2019. november 2. 17:28
2019. augusztusban a bruttó átlagkereset 358 900 forint volt, 11,5 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – írja a KSH minap publikált gyorstájékoztatója. Az Otthon Centrum megnézte, mekkora albérletre elég a nettó átlagkereset a fővárosban és a vidéki régióközpontokban.
Ingatlan Bécsben 300 ezer forint egy kétszobás lakás bérleti díja – és Budapesten?
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 14. 09:49
Ahogy az életszínvonalban, úgy a lakásbérlés terén is hatalmas különbségek alakultak ki Európában. A legolcsóbban Ukrajnában és Fehéroroszországban érhető el egy kétszobás ingatlan, míg a kontinens pénzügyi központjaiban ennek tízszeresébe is kerülhet ugyanez. A hazai albérletárak a középmezőny alsó felébe pozícionálták Magyarországot.
Ingatlan Kezdő lakáskeresők: itt van néhány jó tanács az induláshoz
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 15. 20:10
Az augusztus és szeptember hónapok a budapesti albérletkeresők számára kétségkívül vízválasztónak tekinthetőek, hiszen nem csupán a frissen felvett egyetemisták, de a pályakezdők, munkahelyet váltók körében is fontos ez az időszak. Jelentős részük ráadásul az első önálló otthonát igyekszik megtalálni, így könnyen előfordulhat, hogy nem jártasak a lakásbérlésben.
Ingatlan Harc az albérletpiacon: a szobákért is több tízezret kérnek
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 10. 19:15
Ahogy arra számítani lehetett, a ponthatárok kihirdetése felélénkítette az albérletek piacát. A kínálat közel 30 százalékkal nőtt. Budapesten egy kiadó szoba átlagos bérleti díja 65 ezer forint. Ugyanez Debrecenben, Miskolcon és Pécsen egyaránt 35 ezer forint, Győrben és Szegeden pedig 45 ezret kérnek a szobákért.
Ingatlan Hasít az albérletpiac, de a magyarok fele azt sem tudja, mi a kaució
Privátbankár.hu | 2019. július 27. 09:54
Egyre tudatosabbak a magyarok a lakásbérleti szerződések megkötésénél, azonban továbbra is sok tévhit él a fejekben – derült ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara felméréséből. A válaszadók kétharmada tisztában van azzal, hogy lakásbérleti szerződést érvényesen csak írásban lehet kötni, a problémás – nem fizető vagy kiköltözni nem akaró – bérlővel szemben pedig a legbiztosabb jogi megoldást a közjegyzői közreműködés jelenti. A felmérés arra is rámutatott, hogy a magyarok fele továbbra sem tudja, mire szolgál pontosan a kaució, és a bérleti szerződés jogszerű felmondásával kapcsolatban is sok a bizonytalanság – a válaszadók negyede gondolta tévesen, hogy szóban is fel lehet mondani a zajos bérlőnek.
Ingatlan A nagy albérletkörkép: itt van, hogyan bérelnek lakást a magyarok
Privátbankár.hu | 2019. június 25. 14:35
Tavaly év végén magánszemélytől bérelt lakás átlagos bérleti díja 80 ezer forint volt, a budapesti bérleti díjak viszont megközelítették az országos átlag másfélszeresét – írja a Központi Statisztikai Hivatal a most közzétett országos felmérésében. Ebből kiderült még az is, hogy kik és miért bérelnek ma Magyarországon lakást, milyen a bérelt ingatlanok minőségre és mekkora hozamot lehet elérni ingatlankiadással.
Ingatlan Lassan kezdődik a harc a diákok és a munkavállalók között az albérletekért
Privátbankár.hu | 2019. május 21. 16:00
Pár hét múlva az egyetemisták miatt felpörög az egyetemvárosok albérletpiaca, ahol jelentősen nőtt a kereslet az idén. A kínálat azonban nem tartott lépést a fokozódó kereslettel. Egy friss elemzés most azt nézte meg, hogy milyen helyzetből indul a szezon.
Karrier Ennyi hamburgert kell sütnöd, hogy kifizesd az albérleted
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 4. 20:20
Komoly terhet jelent a családoknak a tanévkezdés, az egyetemista fiatalok pedig gyakran nem saját városukban járnak egyetemre, így plusz költségként az albérlet is megjelenik. Ezt a szülők és a diákok sokszor együtt fizetik, a tanulók gyakran diákmunkával pótolják a költségeket. A kutatásban összehasonlították, hány órát kell egy gyorsétteremben dolgozni az albérlet fedezéséhez egy-egy fővárosban.
Ingatlan Felvirágzik a debreceni ingatlanpiac - mennyit hozhat a BMW?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 29. 20:20
Az új BMW gyár rendesen megmozgatja a piacot, a korábbi példák alapján jelentős áremelkedés várható a lakáspiacon. A multik már tanultak korábbi hibáikból, így az ipari ingatlanoknál kevésbé várható változás, az albérletet kínáló tulajdonosok azonban most jól járhatnak. A korábbi várakozásokkal szemben hosszabb folyamat lesz az árak felfutása, az utolsó három hónap viszont még tartogathat meglepetéseket.
Személyes pénzügyek Az albérletben élők nem is tudják, mekkora bajba kerülhetnek
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 9. 18:30
Egy friss felmérés kiábrándító eredményeket hozott az albérletek biztosítottságáról: míg a lakástulajdonosok háromnegyede védi otthonát biztosítással, az albérleteknek csak kétharmada biztosított. Az ingóságoknál még rosszabb az arány - sokan nem is tudják, hogy attól még hogy nem a saját lakásukban élnek, simán köthetnének biztosítást a cuccaikra.
Ingatlan Kegyetlen albérletárak: annyiba kerül egy szoba, mint 5 éve egy lakás
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 7. 20:01
Egy friss elemzés szerint idén azonnal reagált az albérletpiac a felsőoktatási ponthatárok kihirdetésére: a kiadó lakások száma 28, a kiadó szobáké pedig 12 százalékkal nőtt két hét alatt Budapesten és a nagy egyetemvárosokban. Az albérletpiaci drágulás miatt ma már egy budapesti kiadó szobáért annyit kérnek, mint egy garzonért öt évvel ezelőtt: a kiadó szobák átlagára havi 50-60 ezer forint.
Ingatlan A lakásbérlés legnagyobb buktatói – ezekre figyelj!
Privátbankár.hu | 2018. július 27. 12:30
Érdemes néhány dologra odafigyelni, ha megtaláltuk a számunkra ideális albérletet.
Ingatlan Most keresel albérletet? Kezdődik a legkegyetlenebb időszak
Privátbankár.hu | 2018. július 20. 17:09
Jövő szerda este hirdetik ki az egyetemi ponthatárokat. Több tízezer leendő elsőéves hallgató öröme mellé óriási teher is társul, ugyanis a tapasztalatok alapján ettől a naptól kezdve szeptemberig 15-20 százalékos albérleti áremelkedés várható. Körkép az egyetemi városok albérletárairól.
Ingatlan Nem jókedvükben maradnak a fiatalok a mamahotelben
Privátbankár.hu | 2018. június 9. 13:15
Van olyan kerület a fővárosban, ahol csak egy év alatt több mint 30 százalékkal növekedtek az ingatlanárak. A lakásvásárlás előtt a fiatalok 62 százaléka szerint az anyagi körülmények jelentik a legnagyobb akadályt. A válaszadók 40 százalékának semmilyen lakáscélú megtakarítása sincs.
Ingatlan Örökre a mama nyakán – a most érettségizőknek esélyük sincs elköltözni?
Privátbankár.hu | 2018. május 10. 20:01
Ha így folytatódik az albérletárak emelkedése, jó eséllyel a fiatalok többsége kényszerül mamahotelben maradni. Budapesten egy év alatt 10 százalékkal drágultak az albérletek, és a nagyobb egyetemvárosokban is emelkedtek a bérleti díjak. Budapesten nincs olyan kerület, ahol az átlagos bérleti díj 100 ezer forintnál olcsóbb lenne, a fővárosi bérleti díjak átlaga pedig 149 ezer forint. Mi lesz így a fiatalokkal?
Ingatlan Nagyon nem mindegy, kinek adjuk ki a lakásunkat - ezekre a jelekre figyelj!
Privátbankár.hu | 2018. március 18. 10:14
Ma már nemcsak Európában, hanem Magyarországon is egyre többen bérelnek lakást. A kínálat folyamatosan bővül, mivel az elmúlt években növekszik azoknak a száma, akik hosszú távú kiadás céljából vásárolnak ingatlant. A Rentingo.com eddigi tapasztalatai alapján több hasznos tippet is összegyűjtött, amelyekre a bérbeadóknak feltétlenül figyelniük kell, ha meg akarják találni a számukra ideális bérlőket.
Ingatlan A gatyád is rámegy az albérletedre? Adunk pár tippet!
Privátbankár.hu | 2018. február 8. 11:53
Az emelkedő ingatlanárak és lakásbérleti díjak nemcsak nálunk, hanem Európa szinte minden nagyvárosában kihívást jelentenek a diákoknak és a bérből és fizetésből élőknek. Ennek következtében egyre népszerűbb trend az összeköltözés - olyanok is egy fedél alá költöznek, akik előtte egyáltalán nem ismerték egymást. Ilyen esetben persze kiemelten fontos, hogy jól válasszuk meg a lakótársakat…
Ingatlan Albérletet keresel? Itt van néhány tanács, hogy ne bukj őrülten nagyot
Privátbankár.hu | 2018. január 21. 13:10
Egy lakáskiadás és lakásbérlés hatékonyabbá tételével foglalkozó magyar startup egy olyan online piacteret fejlesztett ki, amely ellenőrzött környezetben hozza össze azokat, akik kiadó ingatlant keresnek azokkal, akik bérbe kívánják adni ingatlanjukat. A Rentingo.com eddigi tapasztalatai alapján több hasznos tippet is összegyűjtött, amelyekre először nem feltétlenül gondolnak azok, akik lakást szeretnének bérelni.
Személyes pénzügyek Ezért vedd rá a főnököd, hogy fizesse az albérletedet
Privátbankár.hu | 2018. január 3. 07:28
Nő a támogatás összege, de kik és hogyan vehetik igénybe?
Ingatlan Foghatja a fejét, aki olcsó lakást keres
Privátbankár.hu | 2017. november 30. 08:42
Már-már elkeserítő a helyzet a hazai ingatlanpiacon.
Ingatlan Jó nagy bajban a fiatalok - 30 éves korukig csak a mamahotel marad?
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 12:30
A lakással még nem rendelkező fiatalok többsége arra számít, hogy 30 éves kora előtt nem juthat saját ingatlanhoz. A többiek arra számítanak, hogy legalább az ár felét hitelből fizetnék, erre minden második fiatal hajlandó. Családi támogatásra nem mindenki számít, ugyanakkor a szülők készek akár éveken keresztül támogatni a gyerekek kirepülését, elsősorban megtakarítással. De mennyivel, és mire elég ez?
Ingatlan Van élet az Airbnb után? Alaposan felforgatná az albérletpiacot egy magyar startup
Privátbankár.hu | 2017. október 16. 09:24
A nagy Airbnb-láznak még mindig nincs vége, de egyre több olyan jel van, amely szerint véget ért az aranykor. A hosszú távú lakáskiadás és -bérlés problémáira igyekszik választ adni egy magyar startup.
Ingatlan Azt hitted, végre vége a drágulásnak? Megint belehúzhat a lakáspiac
Privátbankár.hu | 2017. október 14. 10:36
Ugyan az albérleti díjak növekedése megtorpanhat átmenetileg, de hosszabb távon semmi sem szab határt a drágulásnak.
Személyes pénzügyek Lehet, hogy jövőre már tényleg kifizetik helyetted az albérletedet?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 22. 20:01
Az idén új elemmel, a mobilitási célú lakhatási támogatással bővült az adómentesen nyújtható cafeteria-elemek köre. Bár az elmúlt években jelentősen megugró bérleti díjak miatt munkavállalók tízezreinek terheit enyhíthette volna a támogatási forma, a túl szigorú feltételek miatt idén csupán alig néhány esetben vették azt igénybe. Jövőre várhatóan jelentősen kedvezőbbé válnak a támogatási feltételek.
Ingatlan Hirtelen megugrottak az albérletárak – eláruljuk, miért!
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 29. 10:38
Jócskán megnőtt a kereslet albérletek iránt a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után.
Ingatlan Robban az albérletpiac – erre figyelj, ha nem akarsz nagyot bukni
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 17. 10:40
Nem győzik elégszer hangsúlyozni: a lakáskiadás után is adózni kell.
Ingatlan Erre várt mindenki: begyújtották a rakétákat az albérleteknél
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 12. 11:22
Megugrott a kínálat július végével az albérletek piacán, ezzel válaszolva az egyetemi ponthatárok kihirdetése után megnőtt keresletre.
Ingatlan Albérletet keresel? Ez most nagyon fog fájni
Privátbankár.hu | 2017. július 25. 20:30
Indul a roham az albérletekért, ugyanis a héten ismertetik a felsőoktatási ponthatárokat, amely lényegében az albérletszezon kezdetét is jelenti. Hogyan alakultak az árak az utóbbi időben? Mennyiért lehet kivenni most egy lakást Budapesten és a legnagyobb egyetemvárosokban? Van remény, hogy olcsóbbak is legyenek az ingatlanok? Albérletpiaci körkép.
Ingatlan Jövő héten kezdődik az őrültek háza az albérletpiacon
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 20:10
Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével pörög fel igazán az egyetemvárosi lakások és albérletek piaca. Az ingatlanok tovább drágultak, az elmúlt évben a frekventált fővárosi kerületekben átlag 25-30 százalékos, az érintett vidéki városokban átlag 10-12 százalékos volt az áremelkedés.
Személyes pénzügyek Júliusban élénkül az albérletpiac
Privátbankár.hu | 2017. július 8. 11:07
Júliusban folyamatosan élénkül az albérletpiac, a felvételi ponthatárok, és kollégiumi férőhelyek kihirdetésének egy hónapos időszakában a kínálat is megduplázódott tavaly.
Ingatlan El sem tudod képzelni, mennyit kaszálhatsz egy félszobán
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 18:30
Egy friss elemzés szerint a 30 négyzetméter körüli budapesti eladó garzonok között nagyobb a kereslet a plusz félszobával vagy hálófülkével rendelkező lakások iránt. Az extra helyiség a 30-35 négyzetméteres garzonoknál 10 százalékkal magasabb árat eredményezhet. A kiadásnál szintén érdemes kialakítani egy félszobát, mert a bérleti díj is néhány ezer forinttal magasabb lehet.
Ingatlan Alig vannak albérletek – a luxuslakást is pillanatok alatt elviszik
Privátbankár.hu | 2017. június 12. 12:41
A budapesti lakások alig 10 százaléka tartozik a luxus kategóriába, mégis maximum 1-3 hónapot kell várniuk a tulajoknak, amíg sikerül bérlőt találniuk. Márpedig ezek az ingatlanok nem olcsók, átlagosan 400 ezer forintot is elkérhetnek értük havonta. Akinek azonban költöznie kell, azok bármennyit képesek kiadni egy szabad lakásért, derült ki az Otthontérkép.hu felméréséből.
Ingatlan Vége a feketén kiadott lakások korának? Nagy változások jönnek a lakásbérlésnél
Privátbankár.hu | 2017. május 8. 11:55
Szakértők szerint átalakulás előtt áll a magyarországi bérlakás-piac: az árak végre nem emelkednek tovább a fővárosban sem - nem is lenne könnyű kifizettetni a bérlőkkel, akik az átlagbér kétharmadát költik már havonta lakhatásukra. Nagy változást hozhat az is, ha tényleg a felére faragják a lakáskiadásból származó jövedelmek közterhét: kifehéredhet a piac.
Ingatlan Vége az őrült drágulásnak: megadták magukat az albérletárak
Privátbankár.hu | 2017. január 25. 08:30
Úgy tűnik, kifulladni látszik az albérletek drágulása mind a fővárosban, mind országos szinten. Budapesten 130 ezer forint volt az átlagos havi bérleti díj január közepén. A legnépszerűbb városrészek közé tartozó kerületekben 6-7 százalékkal csökkentek a díjak éves szinten. A kiadó lakások kínálata is 40 százalékkal nőtt, így egyensúlyba került a kereslettel.
Vásárló Lakást keresel? Vigyázz a csalókkal!
Privátbankár.hu | 2016. október 10. 11:20
Sokan előre kérik a foglalót, aztán eltűnnek a lakással együtt – ezekre figyelmeztet a rendőrség.
Ingatlan Jön az albérlet-adó? Reagált a minisztérium
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 8. 11:26
1500 forintot kellene fizetni négyzetméterenként, évente.
Ingatlan Van valami, amiről szinte minden lakásbérlő megfeledkezik
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 30. 13:47
Az albérletbe költözés az egyik fontos mérföldkő a felnőtté válás során, így persze rengeteg kérdést felvet. Van-e például internet? Milyen a közlekedés? Hova járok majd bulizni? A bohóságban azonban a fiatalok könnyen megfeledkeznek az egyéb fontos dolgokról, például a biztosításról. Nem mindegy ugyanis, hogy ki fizet az esetleges károkért egy eldurvult házibuli után – ahogy az sem, ha az előző lakó után kell saját zsebből takarítanunk.
Ingatlan Beköszöntött az aranykor az albérlet-piacon: hány nap alatt lehet bérlőt találni?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 23. 08:42
Az első nyári roham az albérletekért megvolt, amikor kiderültek a ponthatárok - most jöhetnek azok, akiknek elutasították a kollégiumi felvételi kérelmét. Bérelni való lakásból sokkal több van, mint tavaly, a legjobb ajánlatokat azonban most is pillanatok alatt elkapkodják - a leggyorsabban a panellakásokra csapnak le a bérlők. A diákok után azok jönnek, akik a munka után költöznek egy nagyvárosba.
hírlevél
Ingatlantájoló