Albérlet
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lasszóval kell fogni a vevőt Győrben és Sopronban is 
Mester Nándor | 2023. november 8. 18:47
Két nyugati városunkban egyszerre van jelen a fejlődés és masszív átrendeződés, köszönhetően az ipari cégek miatti „odavándorlóknak” és főleg Sopron esetében az Ausztriába ingázóknak. Közös bennük, hogy ugyanúgy lefékeztek az új beruházások, mint sok helyütt az országban, a forgalom is nagyon lelassult, viszont a bérleti piac eltérő sebességgel halad – derül ki sorozatunk újabb részéből. 
Ingatlan Már több mint 40 ezer ukrán vett lakást Lengyelországban 
Mester Nándor | 2023. október 25. 05:41
A háború kezdete óta több hullámban hatalmas ukrán tömeg érkezett Lengyelországba. Ennek örülhetett sok százezer olyan lengyel lakástulajdonos, aki kiadja az ingatlanát. Hol, és milyen otthonokat keresnek az ukránok és keresletük miatt mennyire mentek fel a lakásbérleti díjak? Erről kérdeztük Marcin Jańczukot, a Duna House cégcsoporthoz tartozó Metrohouse lengyel ingatlanközvetítő cég marketing és pr vezetőjét.
Ingatlan Sok magyarnak még messzebbre került az amerikai álom 
Mester Nándor | 2023. szeptember 28. 05:46
Az amerikai álom fontos része az önálló lakás, de még inkább a családi ház. Letelepedő honfitársaink többsége ezt nem engedheti meg magának, legalábbis évekig nem, ha csak nincs már induláskor helyi viszonylatban is magas fizetése. A túlnyomó többségnek marad az albérlet. A kivándorlókat váró európai viszonyok után most a tengerentúli helyzetet is bemutatjuk. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Aranyárú belvárosi téglalakások Budapesten 
Mester Nándor | 2023. augusztus 30. 18:47
Nem állt meg az árak emelkedése a pesti belvárosban, az előző félévhez képest átlagosan 7 százalékkal magasabb négyzetméterárat kell fizetnie annak, aki a bérbeadás szempontjából frekventált belvárosi területeken szeretne ingatlant vásárolni. A külföldi vásárlók a nagyobb távon gyengülő pályán lévő forintból is előnyt kovácsolnak, főleg, ha például az olcsóbbá vált VII. kerületben keresgélnek, ahol már szabad szemmel is érzékelhető árcsökkenés van - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Magyar kivándorlóknak: Stockholm talán szebb, mint Göteborg, de magasabb is a lakbér 
Mester Nándor | 2023. augusztus 28. 05:49
A svéd lakáspiacra már megérkezett a tél, a lehűlés igen látványos. Ez egyelőre csak az új beruházásokra vonatkozik, a használt otthonok forgalmára és a lakásbérletekre kevésbé. Ott ugyanis épp a saját tulajdonú lakások magas ára miatt egyre több a bérlőjelölt. Ebből pedig az következik, hogy a bérleti díjak egyáltalán nem csökkennek, aminek egyáltalán nem örül az az egyre több magyar sem, aki kiköltözött a skandináv országba – derül ki az európai lakáspiacot bemutató sorozatunk legfrissebb összeállításából.
Ingatlan Egymillió forinthoz közeli lakásárak ott, ahol kevesen gondolták volna  
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 20. 10:15
Ferencváros lakáspiaca is egyre drágább, az új építésű lakások ára közelíti, egyes mini körzetekben már meg is haladja az egymillió forintot. Ezáltal a jó állapotú használt otthonokat is viszonylag magas áron lehet meghirdetni. Kérdés, vevők lesznek-e az érdeklődők ezekre az árakra?
Ingatlan Magyar kivándorlóknak: ne akarjon Amszterdamban lakni, ha spórolni szeretne 
Mester Nándor | 2023. augusztus 18. 05:49
Hollandia soha sem volt olcsó. A lakásárak és a bérleti díjak is folyton az élmezőnyben tartották az országot. Ebben nincs változás. A lakáshiány viszont egyre aggasztóbb és a sok kormányváltás sem segíti egyik szektort sem. A még mindig erős bevándorlási hullám és a demográfiai változások miatt növekszik a háztartások száma, miközben terület már csak aranyáron vásárolható új beruházáshoz. Európai lakáspiaci sorozatunkat most a magyar kivándorlók által is előre sorolt ország viszonyainak bemutatásával folytatjuk. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Az akkugyárakkal elárasztott Debrecenben 
Mester Nándor | 2023. augusztus 16. 18:17
Még nem csökken a használt lakások ára a cívisvárosban, de nem tesz jót a megítélésüknek, hogy szinte hetente jön új akkumulátorgyári bejelentés vagy olyan hír, hogy egy leendő beszállítójuk fog odatelepülni. Az új lakások négyzetméterára már 2021-ben meghaladta az egymillió forintot és azóta csak nőtt. Sorozatunk új részében az eladók és a vevők is találhatnak új információkat.  
Ingatlan Dánia az új célpont a magyar kivándorlóknak, de ott is drága az albérlet 
Mester Nándor | 2023. augusztus 9. 05:33
Egyre több 26-40 év közötti magyar választja új hazának a kis skandináv országot. Főleg a szolgáltató ágazatokban dolgoznak, de tudunk mérnökökről és tanárokról is, akik az angollal jól elboldogulnak, hiszen a helyiek közül is sokan beszélik. A lakhatás azonban nem olcsó, még a hozzánk képest magas jövedelmekhez képest sem – derül ki európai lakáspiaci sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan London külső is drágább, mint Manchester vagy Birmingham 
Mester Nándor | 2023. augusztus 3. 05:49
A csillagokat súrolják a brit lakásárak és a bérleti díjak is az európai élmezőnyben vannak. A lakosságnak – köztük a szigetországba kivándorolt több százezer magyarnak is – további gond, hogy a növekvő hitelkamatok miatt még drágábbá vált vásárlás sokaknak nem opció. Még többen kényszerülnek albérletre, így a megtámasztott kereslet is inkább felfelé nyomja a bérleti díjakat – derül ki európai lakáspiaci sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Kiköltözne Ausztriába? Itt vannak a friss albérletárak! 
Mester Nándor | 2023. augusztus 1. 05:35
A hosszútávra tervező honfitársainkat magas lakásárak várják nyugati szomszédunkban. Ott is lelassultak a beruházások, drágult a kivitelezés és az energia, kisebb az új építésű kínálat. Tartományonként azonban lehetnek nagyobb eltérések is és például nem a Bécset övező környék a legdrágább még lakásbérlet szempontjából sem – derül ki európai lakáspiaci sorozatunk legújabb részéből.
Ingatlan Kétszázezer magyar nyögi az albérletet Németországban 
Mester Nándor | 2023. július 25. 05:35
Ott is nagyot fékeztek a beruházók, ezért nem bővül kellő ütemben az új lakások kínálata. Országosan az állománynak csak fele van magánkézben, a maradék nagy része a piaci feltételekkel kínált piacon. A német statisztikai hivatal szerint több mint 215 ezer magyar él az országban, túlnyomó részük bérli a lakását. Mivel várhatóan növekszik az ott letelepedni vágyók vagy ideiglenesen ott dolgozók száma, ezért a bérleti lehetőségeket is megmutatjuk európai lakáspiaci sorozatunk új részében.
Ingatlan Dráguló, de még nekünk magyaroknak is megfizethető a portugáliai lakás 
Mester Nándor | 2023. július 20. 05:47
Az európai átlagnál még mindig alacsonyabb lakásárak miatt továbbra is vonzó a portugáliai befektetés. A befektetőknek érdemes lehet körülnézni a délebbi, kevésbé felkapott falvakban, de például Lisszabonban vagy Portóban is, ahol ugyan jóval drágábbak az ingatlanok, ám a nagy kereslet miatt a bérbeadók egyre jobban emelhetik az árakat – derül ki európai lakáspiaci sorozatunk mostani újabb részéből.
Ingatlan Aranyárban az albérletek Budapesten 
Privátbankár.hu | 2023. július 18. 13:31
Jelentősen emelkedtek a fővárosban a lakásbérleti díjak az elmúlt három év során, de a drágulás nem egyformán érintette az egyes városrészeket, az új és a régebbi építésű otthonokat, illetve az egy- és a többszobás lakásokat. A pesti panelek messze infláció alatt drágultak, míg a belvárosi, új építésű stúdiók és a zöldövezeti családi otthonok jó befektetésnek bizonyultak.
Ingatlan Egyetemisták: jobban megéri lakást venni, mint bérelni 
Privátbankár.hu | 2023. július 18. 10:43
Még a mostani magas kamatok mellett is jobban jár, aki megteheti, hogy lakást vesz és nem bérel.
Ingatlan Most szólunk: nagyon fog fájni az albérlet - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. július 14. 18:39
Brutális árakkal kell szembesülnie a diákoknak és a dolgozó felnőtteknek is. Budapesten érdemes a metróvonalak külső állomásainál próbálkozni. Van-e egyáltalán remény, hogy csökkennek majd a bérleti díjak? Hogyan gondolkodnak a befektetők és mennyire vannak most nyeregben? Ezeket beszélte meg a héten Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, lapunk ingatlanpiaci szakértője.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Használt téglalakás a VIII. kerületben   
Mester Nándor | 2023. június 21. 19:17
A sok új beruházás felfelé húzza a használt lakások árát is Józsefvárosban. De a lerobbant ingatlanokat itt sem lehet sikerrel eladni. Az újszerű vagy a felújított lakásokat keresik a legtöbben, a vételár harmadát-felét általában hitelből fedezik. Sorozatunk mostani részében megmutatjuk, milyen árakkal találkozik az, aki venni szeretne és mire számíthat az, aki eladna.
Ingatlan Ilyen árakra számítson, ha most szeretne ingatlant bérelni vagy venni 
Privátbankár.hu | 2023. május 23. 11:13
Az albérletpiacon áprilisban folytatódott a drágulás: országos szinten 0,7 százalékkal, a fővárosban pedig 1,7 százalékkal nőttek az átlagos bérleti díjak márciushoz képest. Május közepén a fővárosi kínálati piacon 225 ezer forint volt az átlagos havi lakbér. A legdrágább vármegyeszékhelyek között van Veszprém, Szombathely, Tatabánya, Székesfehérvár és Debrecen 175-150 ezer forintos átlagos bérleti díjjal.
Ingatlan Egy átlagos budapesti albérlet már több 200 ezer forint 
Privátbankár.hu | 2023. április 28. 11:28
Lassult, de még mindig nőttek az albérletárak országos átlagban. Budapesten már 220 ezer forint volt az átlag, ám nagy a szórás az országban.
Ingatlan Ne siessen lakást venni! Mutatjuk az okokat - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2023. március 31. 19:19
Csak az energiafaló használt házak és egyes körzetek téglalakásainál lehet nagyot alkudni. Ha újra vágyik valaki, akkor ne számítson alacsonyabb árra! Lapunk főszerkesztője, Csabai Károly a lakáspiac két jó és két rossz híréről, vásárlási tanácsokról, az új hitelről és a friss albérletárakról kérdezte ingatlanpiaci szakértőnket, Mester Nándort.
Makro / Külgazdaság Augusztus az albérletkeresés hónapja – mire figyeljünk a választásnál 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 10:10
Sok ezer egyetemista szeretné megtalálni a számára leginkább megfelelő lakhatási lehetőséget a szeptemberi iskolakezdés előtt. Átalakultak az igények a bérleti díjak és a rezsiköltségek további várható emelkedése miatt. Felértékelődtek a kisebb méretű ingatlanok és a bérleti díj mellett egyre nagyobb jelentősége lesz majd annak is, hogy mekkora a bérelt ingatlan összköltsége.
Ingatlan Az albérletek is drágulnak, de van egy mód, amivel ezt elkerülheti 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 10:42
Közel 14 százalékos áremelkedéssel számolhatnak azok, akiknél mostanában van a bérleti szerződésük évfordulója. Most még azonban olcsóbb albérletre lehet váltani, mivel széles a kínálat.   
Személyes pénzügyek Indul a roham az albérletekért – egy garzonért is már 125 ezer forintot kérnek Budapesten 
Privátbankár.hu | 2022. július 22. 13:49
A felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után felpörög a piac. 
Ingatlan Örülhetnek Békéscsabán és Salgótarjánban 
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 11:23
A megyekszékhelyek közül e két városban lehetett a legolcsóbban albérletet kivenni. Összességében újabb hónapot zárt áremelkedéssel az országos albérletpiac, a januári mélyponthoz képest már bőven kétszámjegyű az emelkedés, igaz, a koronavírus-járvány előtti csúcsot még nem érte el.
Ingatlan Befékeztek az albérletárak nyár végére 
MTI | 2021. szeptember 22. 09:53
Nyár végére lelassult az albérletárak növekedése, de még így is magasabbak maradtak, mint egy évvel ezelőtt.
Ingatlan Végre egy jó hír: hamarosan a nagyvárosi lakásbérlet is jóval olcsóbb lesz 
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 5. 06:03
A fővárosban már egyértelműen lefelé tartanak a lakásbérleti díjak. Egyes kerületekben 15-20 százalékos vagy még nagyobb mértékű a csökkenés a tavaly nyárihoz képest. A megyeszékhelyeken épphogy megkezdődött a folyamat, ám ősszel gyorsulás várható, vagyis még lejjebb mennek az árak.
Ingatlan Berobbannak az albérletpiacra a nyaralók: mennyit kérnek egy tóparti házért egy hónapra? 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 07:34
Erőteljesen nőtt a kereslet a Balaton és a Velencei-tó mellett lévő kiadó, hosszabb távra, azaz legalább egy-két hónapra kivehető nyaralók, házak iránti kereslet. A bérleti díj pedig a nyári hónapokban a balatoni településeken havi 200 ezer forint felett lehet - derül ki az ingatlan.com legújabb összefoglalójából.
Makro / Külgazdaság Még nagyobb a feszültség az albérletpiacon 
MTI | 2020. július 18. 17:49
A járvány és a rövid távú, turisztikai célú lakáskiadás küszöbön álló korlátozása az idén a szokásosnál feszültebbé tette a helyzetet az albérletpiacon.
Személyes pénzügyek Mindjárt itt van a nyári diákroham ideje, de az albérletpiac most csak a fejét vakarja 
Privátbankár.hu | 2020. július 1. 09:12
Úgy néz ki, tartós lesz az airbnb-lakások kiürülése miatt bekövetkezett, átlagosan 10 százalékos bérletidíj-csökkenés a fővárosban - de közben a vidéki városokban nem nagyon ment a lakáshotelezés, így az árak is inkább csak nőttek. És a koronavírus esetleges második, őszi hulláma miatt az is elképzelhető, hogy nem is kell a diákoknak annyi lakás, mert ismét otthonról kell majd tanulniuk.
Ingatlan Sokkhatás a budapesti albérlet-piacon: mi jön az árzuhanás után? 
Privátbankár.hu | 2020. május 3. 16:12
A márciusi sokkhatás után egyértelműen életre kelt a budapesti albérletpiac, az online világhoz történő alkalmazkodás és a csökkenő bérleti díjak hatására élénkült a bérlők kereslete a kiadandó lakások iránt a Rentingo.com adatai szerint. A bérlők jelenleg már több mint 20 ezer forinttal kevesebbet fizetnek egy átlagos albérletért januárhoz képest, és a bérleti díjra vonatkozó alku általánossá vált. Várhatóan a bérleti díjak csökkenése lassulni fog májusban, visszapattanására azonban aligha számíthatunk, mert a korábban Airbnb-n kiadott lakások folyamatosan jelennek meg a hosszú távú bérleti piacon és hétről hétre növelik a kínálatot.
Ingatlan A járvány után egészségesebb viszonyok lehetnek a fővárosi albérletpiacon  
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 11:30
A koronavírus megbolygatta a budapesti ingatlan és bérlakás piacot is. Az utóbbi idők extrém áremelkedése megállhat és reálisabb árviszonyok alakulhatnak ki.
Makro / Külgazdaság Mindenki Robbie Fowlernél lakik – focisztárok ingatlansztorijai I. 
Wéber Balázs | 2020. február 9. 17:34
Biliárdszoba bárral, kert úszómedencével, agresszív kutya, hatalmas sportkocsi – sokáig ilyen volt egy átlagos sztárjátékos háza. A kőgazdag spílerek egy részének lövése sincs az ingatlanpiacról, mások viszont dörzsölt ingatlanmágnásokká váltak. A Financial Times utánajárt, hol éltek és élnek a legtehetősebb sztárok, mi alapján választanak lakást, és mi számít nekik igazán.
Makro / Külgazdaság Még tovább bírt drágulni a budapesti albérletpiac 
Privátbankár.hu | 2020. január 20. 09:47
A fővárosban 10, a megyeszékhelyeken pedig 11 százalékos volt az éves növekedés üteme. Évtizedes távlatban a magyarországi bérleti díjak emelkedése nemzetközi szinten is kiugró: több mint 60 százalékkal nőttek 2007 és 2019 között.
Személyes pénzügyek Nem mindenhol lehet az átlagkeresetből nagyobb albérletet fizetni 
Privátbankár.hu | 2019. november 2. 17:28
2019. augusztusban a bruttó átlagkereset 358 900 forint volt, 11,5 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – írja a KSH minap publikált gyorstájékoztatója. Az Otthon Centrum megnézte, mekkora albérletre elég a nettó átlagkereset a fővárosban és a vidéki régióközpontokban.
Ingatlan Bécsben 300 ezer forint egy kétszobás lakás bérleti díja – és Budapesten? 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 14. 09:49
Ahogy az életszínvonalban, úgy a lakásbérlés terén is hatalmas különbségek alakultak ki Európában. A legolcsóbban Ukrajnában és Fehéroroszországban érhető el egy kétszobás ingatlan, míg a kontinens pénzügyi központjaiban ennek tízszeresébe is kerülhet ugyanez. A hazai albérletárak a középmezőny alsó felébe pozícionálták Magyarországot.
Ingatlan Kezdő lakáskeresők: itt van néhány jó tanács az induláshoz  
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 15. 20:10
Az augusztus és szeptember hónapok a budapesti albérletkeresők számára kétségkívül vízválasztónak tekinthetőek, hiszen nem csupán a frissen felvett egyetemisták, de a pályakezdők, munkahelyet váltók körében is fontos ez az időszak. Jelentős részük ráadásul az első önálló otthonát igyekszik megtalálni, így könnyen előfordulhat, hogy nem jártasak a lakásbérlésben.
Ingatlan Harc az albérletpiacon: a szobákért is több tízezret kérnek 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 10. 19:15
Ahogy arra számítani lehetett, a ponthatárok kihirdetése felélénkítette az albérletek piacát. A kínálat közel 30 százalékkal nőtt. Budapesten egy kiadó szoba átlagos bérleti díja 65 ezer forint. Ugyanez Debrecenben, Miskolcon és Pécsen egyaránt 35 ezer forint, Győrben és Szegeden pedig 45 ezret kérnek a szobákért.
Ingatlan Hasít az albérletpiac, de a magyarok fele azt sem tudja, mi a kaució  
Privátbankár.hu | 2019. július 27. 09:54
Egyre tudatosabbak a magyarok a lakásbérleti szerződések megkötésénél, azonban továbbra is sok tévhit él a fejekben – derült ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara felméréséből. A válaszadók kétharmada tisztában van azzal, hogy lakásbérleti szerződést érvényesen csak írásban lehet kötni, a problémás – nem fizető vagy kiköltözni nem akaró – bérlővel szemben pedig a legbiztosabb jogi megoldást a közjegyzői közreműködés jelenti. A felmérés arra is rámutatott, hogy a magyarok fele továbbra sem tudja, mire szolgál pontosan a kaució, és a bérleti szerződés jogszerű felmondásával kapcsolatban is sok a bizonytalanság – a válaszadók negyede gondolta tévesen, hogy szóban is fel lehet mondani a zajos bérlőnek.
Ingatlan A nagy albérletkörkép: itt van, hogyan bérelnek lakást a magyarok 
Privátbankár.hu | 2019. június 25. 14:35
Tavaly év végén magánszemélytől bérelt lakás átlagos bérleti díja 80 ezer forint volt, a budapesti bérleti díjak viszont megközelítették az országos átlag másfélszeresét – írja a Központi Statisztikai Hivatal a most közzétett országos felmérésében. Ebből kiderült még az is, hogy kik és miért bérelnek ma Magyarországon lakást, milyen a bérelt ingatlanok minőségre és mekkora hozamot lehet elérni ingatlankiadással.
Ingatlan Lassan kezdődik a harc a diákok és a munkavállalók között az albérletekért 
Privátbankár.hu | 2019. május 21. 16:00
Pár hét múlva az egyetemisták miatt felpörög az egyetemvárosok albérletpiaca, ahol jelentősen nőtt a kereslet az idén. A kínálat azonban nem tartott lépést a fokozódó kereslettel. Egy friss elemzés most azt nézte meg, hogy milyen helyzetből indul a szezon.
Karrier Ennyi hamburgert kell sütnöd, hogy kifizesd az albérleted 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 4. 20:20
Komoly terhet jelent a családoknak a tanévkezdés, az egyetemista fiatalok pedig gyakran nem saját városukban járnak egyetemre, így plusz költségként az albérlet is megjelenik. Ezt a szülők és a diákok sokszor együtt fizetik, a tanulók gyakran diákmunkával pótolják a költségeket. A kutatásban összehasonlították, hány órát kell egy gyorsétteremben dolgozni az albérlet fedezéséhez egy-egy fővárosban.
Ingatlan Felvirágzik a debreceni ingatlanpiac - mennyit hozhat a BMW? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 29. 20:20
Az új BMW gyár rendesen megmozgatja a piacot, a korábbi példák alapján jelentős áremelkedés várható a lakáspiacon. A multik már tanultak korábbi hibáikból, így az ipari ingatlanoknál kevésbé várható változás, az albérletet kínáló tulajdonosok azonban most jól járhatnak. A korábbi várakozásokkal szemben hosszabb folyamat lesz az árak felfutása, az utolsó három hónap viszont még tartogathat meglepetéseket.
Személyes pénzügyek Az albérletben élők nem is tudják, mekkora bajba kerülhetnek 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 9. 18:30
Egy friss felmérés kiábrándító eredményeket hozott az albérletek biztosítottságáról: míg a lakástulajdonosok háromnegyede védi otthonát biztosítással, az albérleteknek csak kétharmada biztosított. Az ingóságoknál még rosszabb az arány - sokan nem is tudják, hogy attól még hogy nem a saját lakásukban élnek, simán köthetnének biztosítást a cuccaikra.
Ingatlan Kegyetlen albérletárak: annyiba kerül egy szoba, mint 5 éve egy lakás 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 7. 20:01
Egy friss elemzés szerint idén azonnal reagált az albérletpiac a felsőoktatási ponthatárok kihirdetésére: a kiadó lakások száma 28, a kiadó szobáké pedig 12 százalékkal nőtt két hét alatt Budapesten és a nagy egyetemvárosokban. Az albérletpiaci drágulás miatt ma már egy budapesti kiadó szobáért annyit kérnek, mint egy garzonért öt évvel ezelőtt: a kiadó szobák átlagára havi 50-60 ezer forint.
Ingatlan A lakásbérlés legnagyobb buktatói – ezekre figyelj! 
Privátbankár.hu | 2018. július 27. 12:30
Érdemes néhány dologra odafigyelni, ha megtaláltuk a számunkra ideális albérletet.
Ingatlan Most keresel albérletet? Kezdődik a legkegyetlenebb időszak  
Privátbankár.hu | 2018. július 20. 17:09
Jövő szerda este hirdetik ki az egyetemi ponthatárokat. Több tízezer leendő elsőéves hallgató öröme mellé óriási teher is társul, ugyanis a tapasztalatok alapján ettől a naptól kezdve szeptemberig 15-20 százalékos albérleti áremelkedés várható. Körkép az egyetemi városok albérletárairól.
Ingatlan Nem jókedvükben maradnak a fiatalok a mamahotelben 
Privátbankár.hu | 2018. június 9. 13:15
Van olyan kerület a fővárosban, ahol csak egy év alatt több mint 30 százalékkal növekedtek az ingatlanárak. A lakásvásárlás előtt a fiatalok 62 százaléka szerint az anyagi körülmények jelentik a legnagyobb akadályt. A válaszadók 40 százalékának semmilyen lakáscélú megtakarítása sincs.
Ingatlan Örökre a mama nyakán – a most érettségizőknek esélyük sincs elköltözni? 
Privátbankár.hu | 2018. május 10. 20:01
Ha így folytatódik az albérletárak emelkedése, jó eséllyel a fiatalok többsége kényszerül mamahotelben maradni. Budapesten egy év alatt 10 százalékkal drágultak az albérletek, és a nagyobb egyetemvárosokban is emelkedtek a bérleti díjak. Budapesten nincs olyan kerület, ahol az átlagos bérleti díj 100 ezer forintnál olcsóbb lenne, a fővárosi bérleti díjak átlaga pedig 149 ezer forint. Mi lesz így a fiatalokkal?
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG