<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kamatcsökkentés
Makro / Külgazdaság Újabb rendkívüli kamatvágást jelentettek be a britek
Privátbankár.hu | 2020. március 19. 17:47
Kamatvágást jelentett be a Bank of England, amely egyúttal arról is határozott, hogy jelentősen növelik kötvényvásárlási programjukat. Az ok természetesen a koronavírus miatti gazdasági problémák kezelése.
Részvény / Deviza / Áru Még több zuhanás és rémület – a kamatcsökkentés csak olaj volt a tűzre
Eidenpenz József | 2020. március 16. 11:24
A kamatszinttel önmagában úgy látszik, nem sikerül kezelni a vírusválságot, a Fed rendkívüli vágása csak tovább erősítette a tőzsdei árfolyamok mélyrepülését. A magyar részvények is nagyjából az európai átlagot követik, de a forint csak kicsit gyengül, alapvetően jól tartja magát. Megint zuhan az olaj, az ezüst, és még az arany sem igazán remekel.
Részvény / Deviza / Áru Hihetetlen összegű mentőövet dobnak a gazdaságnak
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 05:16
Újabb rendkívüli kamatcsökkentést hajtott végre az amerikai jegybank, ezzel párhuzamosan óriási kötvényvásárlási programot is bejelentettek. A lépés hatását fokozhatja, hogy ezzel párhuzamosan a világ vezető jegybankjai összehangolt akció keretében pumpának olcsó hiteleket a piacra.
Makro / Külgazdaság A rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedéseket hoznak a gazdaságban is
Privátbankár.hu | 2020. március 11. 18:01
A politikusok és a gazdasági szakértők sem látnak tisztán egyelőre a koronavírus okozta károk kapcsán. Ugyanakkor a napról-napra aggasztóbb egészségügyi helyzettel párhuzamosan a gazdasági előrejelzések is mind borúsabbak. Nem véletlen, hogy egyre több országban történnek konkrét lépések, amelyektől a károk enyhítését várják.
Részvény / Deviza / Áru A hét videója: a zuhanás ellen a csodafegyver sem volt elég
Király Béla | 2020. március 6. 19:54
A tőzsdei zuhanás csupán lassítani tudta az amerika jegybank, amely hét közben váratlanul kamatot csökkentett. A csodafegyvernek gondolt rendkívüli kamatvágás viszont a szándékával szemben nem nyugtatta meg a befektetőket, sokkal inkább bizonytalanságot hozott. Egyelőre nem látni, hogy mi állíthatja meg a tőzsdéken az esést.
Részvény / Deviza / Áru Megnyitották a pénzcsapot, de nem biztos, hogy ez segít
Privátbankár.hu | 2020. március 4. 14:40
Kedden eldördült a startpisztoly, a jegybankok elkezdték a gazdaságmentő akcióikat, előbb az ausztrál jegybank vágott kamatot, kedden délután az amerikai Fed is csökkentett. A pénzesőtől azt várják a gazdasági vezetők, hogy megnyugtatja a piaci szereplőket, sokak szerint ugyanis most a pszichikai hatások a legveszélyesebbek. Ugyanakkor a kétkedők is hallatják a hangjukat, szerintük ugyanis a kamatcsökkentés hatástalan a mostani helyzetben.
Részvény / Deviza / Áru Mentőövet dobtak a piacoknak, de továbbra is csapkodás van
Privátbankár.hu | 2020. március 4. 11:47
Kedden a piacokat meglepve agresszív kamatvágást hajtott végre az amerikai jegybank. A piaci szereplőket a lépés inkább összezavarta, mint megnyugtatta. A befektetők nem igazán tudták eldönteni, hogy a lépés segít vagy azt jelzi, hogy nagyon nagy a baj.
Részvény / Deviza / Áru Vészhelyzet van, lépett a Fed, idegesek maradtak a tőzsdék
Eidenpenz József | 2020. március 3. 18:59
A Fed előrehozta két hét múlva esedékes kamatdöntését, és jelentősen, 0,5 százalékponttal csökkentette az irányadó kamatot. Az ideiglenesen javította ugyan a tőzsdék hangulatát, de ez nem tartott sokáig, az amerikai indexek már mínuszban vannak. Gyengült a dollár, erősödött a forint, szárnyalnak a nemesfémek és az amerikai kötvények.
Részvény / Deviza / Áru Bréking - rendkívüli kamatcsökkentés
Privátbankár.hu | 2020. március 3. 16:26
Az amerikai jegybank váratlanul nagy mértékben, 50 bázisponttal kamatot csökkentett. Hasonló lépésre csak később várt a piac, bár az utóbbi napokban már megjelentek olyan vélwemények, hogy előbb is sor kerülhet rá.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki maradjon otthon? A könnyű pénz ígérete hajtja a tőzsdét
Eidenpenz József | 2020. március 3. 11:38
Hat fontos tudnivaló a mai tőzsdenaphoz. Dübörögnek a tőzsdék hétfőn és kedden is a múlt heti zuhanás után. Ennek fő oka, hogy a világ nagy jegybankjai sorban helyezik kilátásba a kamatcsökkentést vagy egyéb könnyítéseket a gazdaság megsegítésére. A BUX is szépen emelkedik ma, az OTP-vel az élen. A forint stabil, 337 közelében az euró.
Részvény / Deviza / Áru Van-e még feljebb a tőzsdei rekordév után?
Csabai Károly | 2020. január 2. 11:00
Ez a 2020-as év fő kérdése a tőkepiacokon befektetők számára. Hiába riogatnak ugyanis elemzők és szakértők immár évek óta kitartóan az elkerülhetetlen negatív korrekcióval, a részvényárfolyamok csak egyre feljebb mennek. A 2019-es évben például a tőzsdék újabb és újabb történelmi csúcsokat állítottak fel.
Makro / Külgazdaság Jön az újabb indiai kamatcsökkentés?
Privátbankár.hu | 2019. december 1. 13:41
Ezt idézheti elő, hogy hat és fél éves mélypontra lassult az indiai gazdaság növekedése a szeptember végével zárult három hónapban.
Részvény / Deviza / Áru Futószalagon jöttek a jó hírek
Király Béla | 2019. október 31. 11:55
Kamatot csökkentett a Fed, és számos nagyvállalat remek eredménnyel rukkolt ki. A tőzsdéken úgy tűnik minden körülmény adott, hogy a rekordszintről még tovább lépjenek felfele az indexek. Ettől függetlenül mindig jöhetnek váratlan meglepetések.
Részvény / Deviza / Áru Mit ad nekünk “Draghi nagy csomagja”? Elveheti-e Merkel?
Eidenpenz József | 2019. szeptember 12. 19:11
Az EKB lépett, kicsit talán a várakozásoktól elmaradó mértékben. A piacok reakciója nemcsak ezért visszafogott, sokan kételkednek abban, hogy még mínuszosabb kamatokkal és újabb kötvényvásárlási programmal lendíteni lehet a gazdaságon. A végszót Angela Merkel mondhatja ki a növekedésről.
Részvény / Deviza / Áru Már megint jó hírnek számít a pocsék adat
Eidenpenz József | 2019. szeptember 6. 18:25
A jegybankok körül forog a nap a tőzsdéken pénteken, de egyes makroadatok is izgalmasak. Az amerikai foglalkoztatás rosszabb lett a várnál, ami alacsonyabb kamatot hozhat, ennek örülnek a tőzsdék. Hasonlóan rossz hír után emelkednek az európai indexek is.
Részvény / Deviza / Áru Meghajolt a Fed Trump elnök előtt, és kamatot csökkentett
Privátbankár.hu | 2019. július 31. 20:21
Legalábbis ez a látszat, miután Trump tegnap is csökkentést követelt. A Fed teljesítette az elvárásokat és negyed százalékponttal csökkentette az irányadó kamatot. A piacok reakciója egyelőre visszafogott, a részvényindexek alig mozdulnak. Vélhetően további kommentárokra várnak.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, most éppen miért kell izgulni a tőzsdéken
Privátbankár.hu | 2019. július 22. 10:56
Továbbra is visszafogott optimizmus jellemzi a befektetőket. A jókedv viszont némileg mérséklődött miután az amerikai kamatvágás ugyan egyre biztosabb, ám annak mértéke elmaradhat a piacon várt mértéktől.
Makro / Külgazdaság Matolcsy elárulta, mennyit spórolt az állam a kamatcsökkentéssel
Privátbankár.hu | 2018. október 9. 12:36
A jegybank elnökét az Országgyűlés Gazdasági bizottsága hallgatta meg.
Állampapír / Kötvény Új lakossági államkötvény: trükköznek vele, de mégis megéri befektetni
Eidenpenz József | 2017. március 6. 15:53
Nemrég új inflációkövető államkötvényeket bocsátottak ki a korábbiak helyébe, amelyek kamatfelára jóval alacsonyabb, mint a korábbiaké volt. A kezdő kamat az első bő egy évre vonzó ugyan, később azonban hátrányosabbak lesznek a feltételek, mint eddig.
Makro / Külgazdaság Ezt a megtorpanást az MNB se hagyhatja szó nélkül
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 17:53
A vártál rosszabb GDP miatt valószínűleg tovább csökkenthetik a kamatot.
Makro / Külgazdaság Nagyobbat rúgtak magukba a britek, mint gondolták: pánikban a jegybank
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 5. 06:06
Kétségbeesett lépésre szánta el magát az angol jegybank: 2009 márciusa óta először kamatot csökkentett, emellett az EKB-hoz hasonlóan eszközvásárlási programot folytat. A népszavazási döntés gazdasági hatása sokkal kedvezetlenebb, mint az eleinte gondolták, így a jegybank oltaná a tüzet.
Részvény / Deviza / Áru A jegybankok a feje tetejére állították a meggazdagodás receptjét
Fellegi Tamás | 2016. július 14. 12:00
A kötvények és a részvények szerepe a befektetések között időtlen idők óta azonos: kötvényt veszünk a kamatért (pontosabban hozamért), részvényt a növekedésért. Nos, az egyre alacsonyabb, esetenként negatív kamatok felborították a rendet, de ennek előbb-utóbb meg kell majd fizetni az árát.
Részvény / Deviza / Áru Az osztalék lehet a holnap kamata
Eidenpenz József | 2016. június 1. 12:01
Miközben a kamatozó, kockázatmentes befektetések alig hoznak valamit, egyre többen fordulnak a részvények, az osztalékrészvények felé. Az osztalékok hozama sok esetben jelentősen meghaladhatja a kamatokat, és a gazsasági növekedéssel párhuzamosan idővel még nőhetnek is a kifizetések. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.
Makro / Külgazdaság Ezt léphetik Matolcsyék a jövő héten
Privátbankár.hu | 2016. május 20. 12:15
Megkérdezett elemzők mindegyike arra számít, hogy ismét kamatot csökkent a jegybank.
Makro / Külgazdaság Alacsony az infláció – mikor jöhet a következő kamatvágás?
Privátbankár.hu | 2016. május 10. 17:16
A Századvég elemzői további lazításra számítanak az idén, ha nem pörög fel az infláció.
Makro / Külgazdaság Nincs szükség további kamatcsökkentésre?
Privátbankár.hu | 2016. április 30. 10:02
Jelenleg nincs szükség az irányadó kamatok további csökkentésére, ez csak akkor jöhet szóba, ha az inflációs kilátások kifejezetten romlanak, amivel azonban a közeljövőben nem kell számolni - véli az Európai Központi Bank (EKB) vezető közgazdásza.
Makro / Külgazdaság 10? 15? Elindultak a találgatások, mekkorát vágnak Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2016. április 22. 13:18
Jövő kedden újabb alapkamat-csökkentést jelenthet be a jegybank.
Pénzügyi szektor Meddig lehet még vágni a magyar alapkamatot?
Privátbankár.hu | 2016. április 5. 15:59
A monetáris tanács több lépésből álló kamatcsökkentésben gondolkodik, ám a mértékét egyelőre nem lehet megmondani.
Makro / Külgazdaság Újra előkerült az olló: hol fognak megállni Matolcsyék?
Privátbankár.hu | 2016. március 23. 18:01
Londoni elemzők szerint 1 százalék alá is csökken az alapkamat.
Részvény / Deviza / Áru Euró 311 forint alatt, OTP hatezer felett, pénzbőséget ünnepeltek a tőzsdék
Eidenpenz József | 2016. január 29. 18:53
Kellemesen zárul a pénzek szépen emelkedő részvénypiacokkal, aminek legalább három oka van, de jórészt a jegybankok pénzbőséget teremtő politikájának örültek a befektetők. A forint erősödött, közel három forinttal kevesebbe került az euró. Az OTP nagy hajrával bőven hatezer fölé ment. Az olaj is emelkedett, a gyorsjelentések vegyesek voltak.
Befalap Nincs mese, ha hozamot akarunk, kockáztatni kell kicsit - interjú
Eidenpenz József | 2015. november 17. 06:08
Lassan átalakul a kisbefektetők gondolkodása és érezhető az eltolódás a kockázatosabb befektetési alapok felé, de még az út elején járunk. Jelenleg a vegyes alapok a legnépszerűbbek. A magas kamatozású kötvények hozama a 7-8 százalékot is eléri, de a részvényekhez hasonló kockázatokkal. Interjú az Erste Alapkezelő vezető értékesítési menedzserével, Oszlay Péterrel.
Makro / Külgazdaság Köhög a kínai sárkány: ez lesz a jó orvosság?
Privátbankár.hu | 2015. október 23. 14:26
A kínai központi bank (PBOC) csökkenti a kamatokat és bizonyos bankok esetében a kötelező tartalékrátát, hogy életet leheljen a lassuló gazdaságba. Az intézkedés szombattól lép életbe.
Makro / Külgazdaság Váratlan hazai kamatvágás miatt gyengül a forint, negatív kamat lesz?
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 24. 15:47
Az alapkamathoz ugyan nem nyúlt az MNB, de most megváltoztatta az úgynevezett kamatfolyosót, a bankok már csak 0,1 százalékos kamat mellett fognak tudni betétet elhelyezni nála. Lehet, hogy nemsokára a negatív tartományba is lesüllyed a kamat? A forint már erősen gyengül.
Makro / Külgazdaság Ez jöhet az MNB váratlan lépése után
Privátbankár.hu | 2015. június 3. 07:38
Hatásaiban monetáris enyhítésnek felel meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden bejelentett döntése.
Makro / Külgazdaság Ezek aknázhatják alá Varga Mihály szerint a kamatcsökkentést
Privátbankár.hu | 2015. május 29. 13:22
Ukrajna és a görögök húzhatják keresztbe a jegybank számításait a kamatcsökkentéssel kapcsolatban Varga Mihály szerint.
Makro / Külgazdaság Nincs megállás: megint megvágták Matolcsyék - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. május 26. 14:04
Nem volt meglepetés a mai kamatdöntés: a várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa az áprilisi vágás után ismét 15 bázisponttal csökkentette az alapkamatot. Az alapkamat így újabb történelmi mélypontra, 1,65 százalékra csökkent. Már csak az a kérdés, mi lesz júniusban?
Makro / Külgazdaság Nem állnak le Matolcsyék a kamatvágással - meddig gyengül a forint?
Privátbankár.hu | 2015. május 22. 14:29
Elemzők szerint jövő héten is folytatódik az MNB kamatcsökkentési ciklusa. Az újabb kamatcsökkentések pedig lendületet adnak a forint gyengülésnek.
Makro / Külgazdaság Ezt még meg fogják bánni a lengyelek!
Privátbankár.hu | 2015. március 26. 06:49
A közép-európai jegybankok a maginflációra gyakorolt, lefelé ható kockázatok miatt valószínűleg nem fogják tétlenül nézni a helyi valuták jelenlegi meredek erősödését, amelyre a piac által vártnál nagyobb mértékű kamatcsökkentésekkel reagálhatnak - jósolták előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.
Makro / Külgazdaság Matolcsyék újraindították a kamatvágást - nem védik a forintot
Privátbankár.hu | 2015. március 24. 15:57
Újabb kamatvágási ciklust kezdett a monetáris tanács - Matolcsy György sajtótájékoztatót tartott.
Makro / Külgazdaság 10, 15, 30? Elindultak a találgatások, mekkorát vágnak Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2015. március 19. 15:06
Elemzők egyetértenek abban, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatcsökkentésbe kezd a jövő héten, csak a mérték kérdéses.
Makro / Külgazdaság Kína kurblizza a gazdaságát, ez idáig is elérhet
Privátbankár.hu | 2015. február 28. 13:01
A kínai jegybank ismét kamatot csökkentett, lehet, hogy az idén még egy sorozatnyi hasonló lépés következik. Mindenáron javítani szeretnék a gazdasági növekedést, ami áttételesen Magyarországig is elérhet.
Makro / Külgazdaság A kamatvágás útján vannak Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2015. február 24. 18:01
Londoni elemzők úgy látják, márciustól újabb kamatcsökkentési ciklusba kezd a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Állampapír / Kötvény Az államkötvény-piacokon bekövetkezett a lehetetlen
Eidenpenz József | 2015. február 18. 14:02
A pénzügyi válság óta minden lehetséges, ami korábban lehetetlen volt – tartják sokan, és ez a külföldi kötvénypiacokra fokozottan érvényesnek látszik. Bár már korábban is elképzelhetetlennek tűnt a hozamok szintje, a tavalyi év is csak újabb és újabb rekordokat hozott, és ez januárban is csak fokozódott. Élen a mínuszos hozamú tíz éves svájci államkötvényekkel.
Makro / Külgazdaság Matolcsy végre elárulta, mikor döntenek az alapkamatról
Privátbankár.hu | 2015. február 2. 15:04
A jegybank elnök szerint a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a márciusi inflációs jelentés alapján dönt arról, hogy változatlanul hagyja-e az alapkamat szintjét vagy módosít rajta.
Makro / Külgazdaság A tavasz hozza meg a még alacsonyabb kamatot?
Privátbankár.hu | 2015. január 27. 16:36
Bár az állampapírpiac már beárazta a kamatcsökkentést, piaci elemzők arra számítanak, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaszig kivár a lépéssel, leginkább márciusban, az Európai Központi Bank (EKB) eszközvásárlásainak indulásakor látnak esélyt a monetáris lazításra.
Makro / Külgazdaság Máris előveszik Matolcsyék az ollót? Nem egyeznek az elemzők
Privátbankár.hu | 2015. január 26. 18:02
Londoni pénzügyi elemzők szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei első félévben, sőt várhatóan már az első negyedévben ismét csökkenti alapkamatát.
Makro / Külgazdaság A svájci jegybank egy tollvonással átírta Matolcsyék tervét?
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 16:48
Londoni pénzügyi elemzők szerint késhet, de nem feltétlenül marad el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris enyhítési ciklusának felújítása a svájci jegybank árfolyamvédelmi küszöbének váratlan eltörlését követő devizapiaci viharok után sem.
Pénzügyi szektor Íme néhány ok: ezért nem fognak kamatot vágni Matolcsyék - vagy mégis?
Privátbankár.hu | 2015. január 4. 12:58
A jelenlegi forint árfolyam mellett nincs jelentős tér újabb alapkamat-kamatcsökkentésekre, de a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem először lepné meg a piaci szereplőket, ha mégis vágna az irányadó kamaton - véli a Pioneer Alapkezelő az idei piaci lehetőségeket körüljáró elemzésében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG