<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Titkosszolgálat
Makro / Külgazdaság Ki a fene gyújtogat Oroszországban? És hogyan? És miért?
Litván Dániel | 2022. május 23. 17:22
Hétvégén megint egy fontos katonai kutatóintézet lángolt Oroszországban. Ez már a sokadik ilyen rejtélyes tűzeset, és még mindig csak feltételezések vannak arról, ki lehet a felelős értük. Összeszedtük a lehetőségeket.
Makro / Külgazdaság Bizalmas információkat is ellophattak a magyar külügytől orosz kémek
Privátbankár.hu | 2022. március 29. 11:27
Sajtóhírek szerint Oroszország titkosszolgálatai megtámadták és feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszereit.
Makro / Külgazdaság Őrizetbe vették a dán hírszerzés fejét
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 12:22
Lars Findsen szigorúan bizalmas információk kiszivárogtatásában vehetett részt.
Makro / Külgazdaság Bedöntheti-e az Orbán-kormányt a Pegasus-ügy? A hét videója
Izsó Márton - Ponyeczki Dóra - Wéber Balázs | 2021. július 23. 19:01
A lehallgatási botrány akár egy James Bond-film forgatókönyve is lehetne: egy kibercég kémprogramokat ad el autoriter hajlamú kormányoknak, amelyek azok segítségével politikusok, újságírók, cégvezetők telefonjait figyelik meg, a gyanú szerint politikai céllal. Sajtóhírek szerint az ügyben Magyarország is nyakig benne van. A magyar kormány nem cáfolja a szoftver beszerzését és használatát, de azt mondja, hogy semmi törvénytelen nem történt, az egész csak hisztéria. De tényleg csak erről van szó? Hol van a határ jogos és jogtalan megfigyelés között? Bízhatunk-e még egyáltalán a hatalomban? Lesz-e az ügynek bármilyen következménye? És emlékszünk-e még Edward Snowdenre vagy Julian Assange-ra? Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.  
Makro / Külgazdaság "Elveszett a bizalom" – Interjú a TASZ szakmai igazgatójával a megfigyelési botrányról
Wéber Balázs | 2021. július 21. 05:26
A napokban kirobbant Pegasus-ügyben számos tényező a magyar állam érintettségére enged következtetni, mondta el a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Szabó Máté. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szakmai igazgatója beszélt a többi közt arról is, hogy milyen jogsértések vannak Magyarországon a titkos információszerzéssel kapcsolatban, mikor lehet törvényesen megfigyelni valakit, veszélyben vannak-e az átlagemberek, és milyen jogi lehetőségeink adódnak, ha azt gyanítjuk, hogy célkeresztbe kerültünk.
Makro / Külgazdaság Ezt a menekülőutat választotta a kormány a megfigyelési botrányban
Privátbankár.hu | 2021. július 20. 07:53
Varga Judit igazságügyi miniszter szerint semmi meglepő nincs abban, ha egy kormány technikai eszközöket alkalmaz a nemzetbiztonsági feladatai ellátására.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor leváltotta az egyik legfőbb titkosszolgálati vezetőt
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 15. 06:31
A hétfő este megjelent Magyar Közlönyből kiderül: a miniszterelnök szeptember 15-i - tehát gyakorlatilag azonnali - hatállyal felmentette dr. Kiss Zoltánt, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját e tisztségéből.
Makro / Külgazdaság Orbán és a területi revízió – Gulyás felügyeli a hisztéria kampányt?
Káncz Csaba | 2020. szeptember 9. 11:32
Értesülésünk szerint az önmagát kutatóintézetnek nevező – de sokkal inkább titkosszolgálati fedőszervnek kinéző – Alapjogokért Központ Gulyás Gergely miniszter felügyelete alatt működik. 2010 óta hazánkban emlékművek és kutatóintézetek sorra váltak a történelemhamisítással vastagon megspékelt ’nemzeti’ narratíva szolgálatába. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Koronavírus - világszerte sorra vetik be a katonaságot és a titkosszolgálatot
Káncz Csaba | 2020. március 19. 18:06
Világszerte vonja be a nagypolitika a katonaságot és a titkosszolgálatot a koronavírus-járvány kézben tartására. Izraelben az ideiglenes kormány a Knesszetet megkerülve elfogadta az új sürgősségi rendeleteket a koronavírusos betegek mobiltelefonjának nyomon követéséről. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Vagyonelkobzás, kiutasítás – folytatódik az angolszász kampány Kína ellen
Káncz Csaba | 2020. január 27. 09:36
Az ausztrál média letartóztatásokat és deportálásokat követel, mivel „az autokrata Kínai Kommunista Párt folytatja titkos és erőszakos kampányát”. Új-Zélandon a szélsőjobboldali Action Zeelandia csoport indított hecckampányt a kínai származású országgyűlési képviselő ellen. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Orbán és Horthy revansizmusa – Kárpátalja és Katalónia drámája
Káncz Csaba | 2019. november 25. 09:41
Az 1930-as években Berlin és Róma voltak a hazai politikai vezetés stratégiai szövetségesei, ma pedig a szintén revansista Moszkva és Ankara. Az európai szeparatista törekvéseket az orosz katonai hírszerzés szupertitkos egysége segíti elő. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Élesedik az Orbán-Putyin játszma
Káncz Csaba | 2019. október 24. 14:01
Csehországban, Lengyelországban, Norvégiában és Litvániában elképzelhetetlen lenne az a Putyin-barát vonal, amelyet a magyar miniszterelnök visz. A washingtoni belharcok kimenetele, valamint a Moszkva és Párizs közötti közeledés érdemben fogja befolyásolni Orbán játékterét. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Putyin felé mutatnak a berlini politikai gyilkosság szálai
Káncz Csaba | 2019. augusztus 29. 09:45
A német sajtó és a grúziai elit az orosz katonai hírszerzésre mutat a berlini gyilkossággal kapcsolatban. A hidegháborút idéző merénylet körülményei arra utalnak, hogy Kadýrov csecsen elnök - egyben Putyin protezsáltja - is a megrendelők között lehet. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az izraeli titkosszolgálat Amerikában – súlyos lebukás?
Káncz Csaba | 2019. július 29. 08:54
Noha elképzelhető, hogy Epstein a megzsarolt politikusokról leadott információkat az FBI-nak is, de a jelek főképpen Izrael nemzeti hírszerző titkosszolgálata, a Moszad irányába mutatnak. De ki vezette be a pedofil milliárdost az amerikai politika legfelsőbb köreibe? Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ibiza-gate: ezen a banánhéjon csúszott el az osztrák alkancellár
Wéber Balázs | 2019. május 21. 13:10
Heinz-Christian Strache bizalmasa, Johann Gudenus folyékonyan beszél oroszul, kiterjedt oroszországi kapcsolatokkal bír, felesége is figyelmeztette a veszélyre, mégis beleesett az ibizai csapdába. A videó készítői valószínűleg rajta keresztül szervezték le a találkozót az állítólagos orosz oligarcharokonnal. A botrányba nem csak ő és Strache bukott bele, hanem az egész osztrák kormány – és lehet, hogy ez még csak a kezdet.
Makro / Külgazdaság Összecsapnak a titkosszolgálatok Európában – Magyarország is érintett
Káncz Csaba | 2018. december 7. 09:01
Az angol projekt keretében a résztvevők titkos, befolyásoló műveleteket hajtanak végre az EU több tagországában, hogy pszichológiai hadviselés keretében megváltoztassák az oroszokról kialakult esetleges pozitív véleményt. A projekt résztvevőinek sikerült megakadályoznia Pedro Baños ezredes kinevezését a spanyol miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsának élére. A dokumentumok szerint magyar résztvevő is van a csoportban.
Makro / Külgazdaság Új bizonyítékok a Szkripal-ügyben: két orosz ügynököt gyanúsít Theresa May
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 5. 17:55
A brit kormányfő szerint megnevezte a gyanúsítottakat, akik London szerint az orosz katonai hírszerzés emberei.
Makro / Külgazdaság A titkosszolgálat ránthatja ki a szőnyeget Merkel kormánya alól
Káncz Csaba | 2018. szeptember 5. 08:57
A chemnitzi forrongás tükrében a német politikai centrumban egyre többen követelik a második legnépszerűbb párttá vált AfD megfigyeltetését az elhárítással. Igen ám, de a 3100 alkalmazottat foglalkoztató és 350 millió eurós éves költségvetésű titkosszolgálat és annak vezetője számos jel szerint közel áll az AfD-hez, amely adott esetben veszélyessé válhat Merkel kormányára nézve.
Makro / Külgazdaság Újabb felháborító akciót hajtott végre a török titkosszolgálat Európában
Káncz Csaba | 2018. április 5. 12:46
Erdogan titkosszolgálata egy éven belül már másodszor okoz politikai botrányt Európában. A neo-ottomán elnök a Vallásügyi Igazgatóságot is felhasználja a balkáni beavatkozásra. A május 17-i, Szófiában megrendezendő EU – Nyugat Balkáni Csúcsot Spanyolország, Románia és Ciprus bojkottálni akarja, ha arra Koszovó is meghívást kap.
Makro / Külgazdaság Orwelli világ jön? Egy nyugati ország épp most köpte szemen a demokráciát
BR | 2018. március 22. 11:33
Ijesztően kiegyensúlyozott volt az adatkiadásról szóló népszavazás, de végül nagyjából mindegy is, mit gondolnak a hollandok: a kormány eltökélte, hogy keresztülveri a „Nagy Testvér”-törvényt, így május elsejétől szabad kezet kapnak a titkosszolgálatok. A népszavazást annak ellenére tartották meg, hogy előre eldöntötték, hogy figyelmen kívül hagyják az eredményt. Mit szól majd ehhez Brüsszel?
Makro / Külgazdaság A Facebook mellé állnak a hollandok? Nagyon fura rendeletre készülnek
Privátbankár.hu | 2018. március 21. 11:01
Kibővítenék a kémszervezetek hozzáférését az internetes tartalmakhoz.
Makro / Külgazdaság Elszabadul a pokol London és Moszkva között – mi vezetett az idegméreg bevetéséhez?
Káncz Csaba | 2018. március 13. 08:32
Az angol szankció könnyen Putyin malmára hajtaná a vizet, aki most vasárnap indul az elnökválasztáson és határozottan állíthatná, hogy a nyugati hatalmak újonnan konspirálnak ellene. A fejlett méreg alkalmazása egyértelműen állami biztonsági szolgálatra utal és arra, hogy a megrendelő üzenetet akart küldeni kül- és belföldre. Szkripal a kémcsere után is aktívan dolgozott Moszkva ellen.
Makro / Külgazdaság Gyilkológépekkel iktatják ki a problémát - mire készül az izraeli Moszad?
Privátbankár.hu | 2018. január 15. 20:20
Az amerikai titkosszolgálatok az értesülések szerint nemrég zöld lámpát adtak Izraelnek ahhoz, hogy merényletet hajtsanak végre egy vezető iráni tábornok, Kászim Szulejmáni ellen. Miért kell ehhez az amerikaiak beleegyezése? Az 1972-es müncheni mészárlás óta alkalmazza Izrael a célzott likvidálás módszerét - a háttérről és néhány híres, de soha be nem vallott esetről kérdeztük külpolitikai szakértőnket. Káncz Csaba azt is elmondta, mi történhet, ha valóban kivégzik Kászim Szulejmáni tábornokot.
Makro / Külgazdaság Váratlan fordulat: elveszett a Tesla-vezérre bízott titkos rakomány
Privátbankár.hu | 2018. január 9. 10:59
Visszatérni visszatért a rakéta, fel is vitte a műholdat, csak épp nem találják a védelmi minisztériumnál.
Vállalat Szupertitkos küldetést kapott a kormánytól Musk
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 08:18
Ismét fellőtték a Falcon 9-es rakétát, épp csak a rakományról nem árulhatnak el semmit.
Makro / Külgazdaság Senki sem menekül: titkos ügynökökre vadászik Erdogan
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 12. 10:43
Ezúttal a nemzeti hírszerzés volt alkalmazottjait éri el a puccs utáni tisztogatási hullám.
Makro / Külgazdaság Új információk az amerikai globális lehallgató-rendszerről – téged is kilőhet egy drón
Káncz Csaba | 2017. augusztus 22. 12:33
Az NSA által koordinált globális lehallgató rendszer évtizedek óta működik. Most többet megtudhatunk új feladatairól, amelynek keretében például az egész világra kiterjedően végzi el emberek mobiltelefonjának geolokációját és kulcsszerepet játszik a drónok támadásának koordinációjában. Ausztráliában viszont egyre idegesebbek a politikusok az ottani bázis miatt.
Személyes pénzügyek Nem is zsarolóvírus a Petya, hanem valami sokkal rosszabb?
Privátbankár.hu | 2017. június 29. 16:05
A szakértők szerint hiányzik az a modul a Petya-vírusból, amely a titkosított fájlok feloldására szolgálna. Így nincs is értelme fizetni, és valószínűleg nem is a pénzszerzés volt a célja, csak álcázta magát zsarolónak. De akkor mi?
Makro / Külgazdaság Kémháború tört ki a térségünkben?
Káncz Csaba | 2017. június 29. 12:30
Szomszédunkban már sorozatosan likvidálják autóba rejtett pokolgépekkel a magasrangú ukrán kémeket. Budapesten egy betörés során ellopták a letelepedési kötvényesek személyes adatait. A behatolás külföldi titkosszolgálati műveletre utal - ha a dokumentumok rossz kezekbe kerülnek, a külföldi milliárdosok és egy magyar miniszter is zsarolhatóvá válhat.
Makro / Külgazdaság Török ügynökök Németországban, lopakodó iszlamizáció a Balkánon, propaganda Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2017. június 28. 14:30
A német-török viszonyban jelentkező folyamatos feszültségek legújabb fejezete, hogy német parlamenti képviselők elleni török titkosszolgálati tevékenységre derült fény. Közben az osztrák védelmi miniszter Törökország és Szaúd-Arábia balkáni befolyásának növekedésétől óv. Úgy tűnik, Magyarország sem marad figyelem nélkül, Gülen vagy Erdogan gondolatai magyarul is olvashatók.
Makro / Külgazdaság Macron megtartja az ígéretét – így vágnak vissza a terroristáknak
Privátbankár.hu | 2017. június 7. 16:43
Új kormányszervet hoztak létre a terrorizmus ellen.
Makro / Külgazdaság Amerika megint kikotyogott valamit, amit nem kellett volna
Privátbankár.hu | 2017. május 25. 09:02
Először az orosz üggyel, most pedig a Manchesterben történtek miatt fő az amerikai vezetés feje. Az elkövető kilétét ugyanis hamarabb nyilvánosságra hozta az amerikai titkosszolgálat, mint hogy a brit hatóságok vagy a vezetés erre engedélyt adott volna. Theresa May komoly szankciókat fontolgat: ha Amerika képtelen tartani a száját, búcsút inthetnek az információs együttműködésnek?
Makro / Külgazdaság Hiába a baki, a NATO bízik Trumpban
Privátbankár.hu | 2017. május 18. 13:50
A szövetség főtitkára minden tagállam vezetőjében bízik.
Makro / Külgazdaság Akkor most mégsem beszélt Trump? Reagáltak az oroszok
Privátbankár.hu | 2017. május 17. 15:36
Putyin szerint a politikai skizofrénia jele Trumpot titkok kiadásával vádolni.
Makro / Külgazdaság Ebbe belebukik Trump? Ronda ügy került napvilágra Amerikában
Privátbankár.hu | 2017. május 16. 11:06
Több meglepetést is tartogatott az amerikai elnöki találkozó az oroszokkal. Putyinék eleve kisebb diplomáciai súlyú delegáltat küldtek, hiszen az amerikai elnök Szergej Lavrov külügyminiszterrel tárgyalt az Ovális Szobában. A találkozónak azonban meglesz a böjtje, Donald Trump ugyanis olyan kulcsfontosságú információkat osztott meg, amivel alááshatja a titkosszolgálatok munkáját, és veszélybe sodorhatott több kémet is. Vajon tényleg ekkora bakot lőtt az elnök, vagy a nemzetbiztonsági belháború újabb fejezetét látjuk?
Makro / Külgazdaság Trump ismét asztalt borított: kirúgta az FBI vezetőjét
Privátbankár.hu | 2017. május 10. 07:22
A titkosszolgálatot is váratlanul érte, pánikban az amerikai vezetés.
Makro / Külgazdaság Macront különösen sunyi hackertámadás érte, hamisítványokat kevertek a csomagba
Privátbankár.hu | 2017. május 6. 15:06
Feltűntek a csomagban egyértelmű hamisítványok, amelyek célzottan Macron lejáratására készültek. A tettes valószínűleg ugyanaz az orosz csapat, mint az USA-ban.
Makro / Külgazdaság Az oroszok már nem a spájzban vannak – Orbán is reagált a titkosszolga interjújára
Gáspár András | 2017. március 21. 15:13
Orbán Viktor is reagált a volt kémelhárító interjújára, aki szerint a legmagasabb fokozatú az orosz fenyegetés Európára nézve.
Makro / Külgazdaság Ez lehetett a világ egyik legbutább terrorcsoportja
Privátbankár.hu | 2017. január 26. 14:20
Szerdán országos razzia során a német hatóságok nagy erők bevetésével őrizetbe vették egy szélsőséges csoport két tagját, akik fegyvereket halmoztak fel és terrortámadások elkövetésére készültek. Vesztüket az egyik legnagyobb erősségük, a közösségi média okozhatta. Akárcsak két éve a világ egyik legbutább terrorcsoportjáét, akik rengeteg nyomot hagytak maguk után.
Makro / Külgazdaság Putyin nekihevülve védte Trump becsületét
Fellegi Tamás | 2017. január 18. 06:06
Az osztályharc éleződik, mondhatnánk az egykori kifejezéssel az új amerikai elnök beiktatása előtt pár nappal. Kényes és lejárató anyagok jelentek meg Trumpról, melyeket az oroszokra fogott a terjesztő, egy brit ex-kém. Putyin orosz elnök tegnap szokatlan hevülettel és átéléssel kelt ki a vádak ellen, és vette védelmébe Donald Trumpot.
Makro / Külgazdaság A hírszerzés kiáll Trump mellett
Privátbankár.hu | 2017. január 12. 17:53
Lojalitásáról biztosította az amerikai hírszerzői közösség Donald Trumpot.
Makro / Külgazdaság Megvan, ki fizetett a Trumpról szóló titkos jelentésért
Privátbankár.hu | 2017. január 12. 07:58
Sajtóértesülés szerint a brit külső hírszerzés egyik volt tisztje, Christopher Steele állította össze azt a dossziét, amely a jövő héten hivatalba lépő új amerikai elnökről, Donald Trumpról Oroszország birtokában lévő állítólagos kompromittáló adatokat tartalmazza. A republikánusok kezdték, a demokraták folytatták.
Személyes pénzügyek Eképp néz ki egy álhírgyár közelről – Trumpról vagy jót, vagy semmit?
Privátbankár.hu | 2016. november 26. 19:33
Nem feltétlenül kell politikai szándékot vagy külföldi titkosszolgálatot sejteni amögött, ha hazugságokat terjesztenek az interneten, lehet sima üzleti érdek, bevételi kényszer is. Előfordul, hogy egy kanadai viccoldal cikkét valódiként átveszi egy grúziai álhír-oldal, amit aztán hiszékeny amerikaiak tízezrei kattintanak, mindezt a Google-reklámok bevételéért.
Makro / Külgazdaság India külpolitikáját egy szuperkém irányítja
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 20. 06:07
Az indiai miniszterelnök egy olyan embert tett meg legfőbb külpolitikai tanácsadójának, aki gyakorlatilag egy James Bond volt: 7 évet töltött fedett ügynökként Pakisztánban, lázadókat szervezett be informátoroknak Kasmírban, és riksa sofőrként szivárgott be az amritszári Aranytemplomba az 1988-as balhé idején.
Makro / Külgazdaság Most azokat haragította magára Trump, akiket nagyon nem kellett volna
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 11. 09:10
Az amerikai titkosszolgálat figyelmét is felkeltette a republikánus elnökjelölt szerdai elszólása, amikor is arra buzdította híveit, hogy lőjék le ellenfelét, Hillary Clinton. A titkosszolgálat szerint nem volt hivatalos elbeszélgetés a milliárdos üzletemberrel, de figyelik az eseményeket.
Makro / Külgazdaság Terrorgyanú miatt adtak ki körözést Párizsban
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 4. 15:49
Egy névtelen afgán férfit keres a párizsi rendőrség és a francia titkosszolgálat.
Makro / Külgazdaság Megsimogatták a magyar titkosszolgálat fejét
Privátbankár.hu | 2016. június 6. 14:15
Lázár János elégedett.
Makro / Külgazdaság Két ok, amiért nagy bajban vannak a titkosszolgálatok
Privátbankár.hu | 2016. március 26. 10:48
Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint nagy lépéshátrányban vannak a titkosszolgálatok Brüsszelben.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG