<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Titkosszolgálat
Makro / Külgazdaság Fordulat az Északi Áramlat-ügyben, kínos helyzetbe kerülhetnek Zelenszkijék
Wéber Balázs | 2023. március 9. 05:36
Míg kezdetben sokan Oroszországot sejtették az Északi Áramlat elleni támadás mögött, a napokban két tényfeltáró cikk egyaránt arra a következtetésre jutott, hogy ukránbarát vagy Ukrajnához köthető csoport robbanthatta fel a gázvezetékpárokat. Az ukrán hatalom érintettsége nem bizonyított, ugyanakkor egy ilyen szintű akciót feltehetően csak állami szereplő volt képes megtervezni és végrehajtani.
Makro / Külgazdaság Kifárasztós háborút vív Putyin Ukrajnában
Wéber Balázs | 2023. február 27. 19:17
Moszkva addig akarja gyengíteni Ukrajnát, amíg a kijevi vezetés kénytelen lesz tárgyalóasztalhoz ülni és elfogadni a területi veszteségeket, derül ki az észt titkosszolgálat jelentéséből. A dokumentum kitér arra is, hogy a Kreml új, Nyugat-ellenes nemzetközi koalíció megteremtésére készül. Nukleáris fegyverek bevetése ugyanakkor valószínűtlen.
Makro / Külgazdaság Tényleg az USA robbantotta fel az Északi Áramlatot? A hét videója
Izsó Márton – Litván Dániel – Wéber Balázs | 2023. február 17. 19:31
Titokzatos események borzolták tovább az amúgy sem épp nyugodt kedélyeket a nemzetközi politikában az elmúlt hónapokban. Tavaly szeptemberben szabotázs következtében felrobbant az Északi Áramlat gázvezetékpár, de a tettesek kilétéről máig nem tudunk semmit. Az elmúlt hetekben pedig hirtelen fura tárgyak jelentek meg az Egyesült Államok egén – és az újságok címlapján. Félő, hogy a közvélemény mindkét esetben csak a jéghegy csúcsát látja. De mi vagy ki áll a háttérben? A hét videójában erről beszéltek tabuk nélkül, gondolatébresztő szándékkal munkatársaink, Litván Dániel és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Sötét hajók a tengeren: mégsem Oroszország robbantotta fel az Északi Áramlatot?
Wéber Balázs | 2023. január 31. 19:24
Már több mint négy hónap eltelt a Nyugat-Európát Oroszországgal összekötő gázvezeték felrobbantása óta, de továbbra sincs egyértelmű bizonyíték Moszkva bűnösségére. A nyomozás állásával kapcsolatban nagy a csend, két azonosítatlan hajó pedig tovább fokozza a rejtélyt. Nagyító rovatunkban ezúttal az elmúlt évek legsúlyosabb, európai infrastruktúra elleni támadását nézzük meg közelebbről.         
Makro / Külgazdaság Izrael titkos játszmája Irán szomszédságában
Káncz Csaba | 2023. január 30. 09:46
Az iráni belföldi zűrzavar és Oroszország ukrajnai vesszőfutása tovább bonyolította Azerbajdzsán és Irán feszült viszonyát. Azerbajdzsán már most is engedélyezi az izraeli hírszerző ügynökségeknek Irán-elleni műveletek végrehajtását a saját területéről. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Dániában valami bűzlik
Privátbankár.hu | 2022. október 15. 14:16
Még a sokat irigyelt Dániában is előfordult titkosszolgálati botrány.
Makro / Külgazdaság A német titkosszolgálat összenőtt a radikális csoportokkal?
Káncz Csaba | 2022. szeptember 30. 16:02
A német belföldi hírszerző szolgálat központi szerepe a szélsőséges közeg felépítésében jól dokumentált. A Szövetségi Alkotmánybíróság bírái már 2003-ban elutasították a neonáci NPD betiltását, amikor kiderült, hogy a fasiszta párt minden hetedik funkcionáriusa a titkosszolgálat fizetési listáján szerepel. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ki a fene gyújtogat Oroszországban? És hogyan? És miért?
Litván Dániel | 2022. május 23. 17:22
Hétvégén megint egy fontos katonai kutatóintézet lángolt Oroszországban. Ez már a sokadik ilyen rejtélyes tűzeset, és még mindig csak feltételezések vannak arról, ki lehet a felelős értük. Összeszedtük a lehetőségeket.
Makro / Külgazdaság Bizalmas információkat is ellophattak a magyar külügytől orosz kémek
Privátbankár.hu | 2022. március 29. 11:27
Sajtóhírek szerint Oroszország titkosszolgálatai megtámadták és feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszereit.
Makro / Külgazdaság Őrizetbe vették a dán hírszerzés fejét
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 12:22
Lars Findsen szigorúan bizalmas információk kiszivárogtatásában vehetett részt.
Makro / Külgazdaság Bedöntheti-e az Orbán-kormányt a Pegasus-ügy? A hét videója
Izsó Márton - Ponyeczki Dóra - Wéber Balázs | 2021. július 23. 19:01
A lehallgatási botrány akár egy James Bond-film forgatókönyve is lehetne: egy kibercég kémprogramokat ad el autoriter hajlamú kormányoknak, amelyek azok segítségével politikusok, újságírók, cégvezetők telefonjait figyelik meg, a gyanú szerint politikai céllal. Sajtóhírek szerint az ügyben Magyarország is nyakig benne van. A magyar kormány nem cáfolja a szoftver beszerzését és használatát, de azt mondja, hogy semmi törvénytelen nem történt, az egész csak hisztéria. De tényleg csak erről van szó? Hol van a határ jogos és jogtalan megfigyelés között? Bízhatunk-e még egyáltalán a hatalomban? Lesz-e az ügynek bármilyen következménye? És emlékszünk-e még Edward Snowdenre vagy Julian Assange-ra? Munkatársunk, Wéber Balázs videókommentárja.  
Makro / Külgazdaság "Elveszett a bizalom" – Interjú a TASZ szakmai igazgatójával a megfigyelési botrányról
Wéber Balázs | 2021. július 21. 05:26
A napokban kirobbant Pegasus-ügyben számos tényező a magyar állam érintettségére enged következtetni, mondta el a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Szabó Máté. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szakmai igazgatója beszélt a többi közt arról is, hogy milyen jogsértések vannak Magyarországon a titkos információszerzéssel kapcsolatban, mikor lehet törvényesen megfigyelni valakit, veszélyben vannak-e az átlagemberek, és milyen jogi lehetőségeink adódnak, ha azt gyanítjuk, hogy célkeresztbe kerültünk.
Makro / Külgazdaság Ezt a menekülőutat választotta a kormány a megfigyelési botrányban
Privátbankár.hu | 2021. július 20. 07:53
Varga Judit igazságügyi miniszter szerint semmi meglepő nincs abban, ha egy kormány technikai eszközöket alkalmaz a nemzetbiztonsági feladatai ellátására.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor leváltotta az egyik legfőbb titkosszolgálati vezetőt
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 15. 06:31
A hétfő este megjelent Magyar Közlönyből kiderül: a miniszterelnök szeptember 15-i - tehát gyakorlatilag azonnali - hatállyal felmentette dr. Kiss Zoltánt, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját e tisztségéből.
Makro / Külgazdaság Orbán és a területi revízió – Gulyás felügyeli a hisztéria kampányt?
Káncz Csaba | 2020. szeptember 9. 11:32
Értesülésünk szerint az önmagát kutatóintézetnek nevező – de sokkal inkább titkosszolgálati fedőszervnek kinéző – Alapjogokért Központ Gulyás Gergely miniszter felügyelete alatt működik. 2010 óta hazánkban emlékművek és kutatóintézetek sorra váltak a történelemhamisítással vastagon megspékelt ’nemzeti’ narratíva szolgálatába. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Koronavírus - világszerte sorra vetik be a katonaságot és a titkosszolgálatot
Káncz Csaba | 2020. március 19. 18:06
Világszerte vonja be a nagypolitika a katonaságot és a titkosszolgálatot a koronavírus-járvány kézben tartására. Izraelben az ideiglenes kormány a Knesszetet megkerülve elfogadta az új sürgősségi rendeleteket a koronavírusos betegek mobiltelefonjának nyomon követéséről. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Vagyonelkobzás, kiutasítás – folytatódik az angolszász kampány Kína ellen
Káncz Csaba | 2020. január 27. 09:36
Az ausztrál média letartóztatásokat és deportálásokat követel, mivel „az autokrata Kínai Kommunista Párt folytatja titkos és erőszakos kampányát”. Új-Zélandon a szélsőjobboldali Action Zeelandia csoport indított hecckampányt a kínai származású országgyűlési képviselő ellen. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Orbán és Horthy revansizmusa – Kárpátalja és Katalónia drámája
Káncz Csaba | 2019. november 25. 09:41
Az 1930-as években Berlin és Róma voltak a hazai politikai vezetés stratégiai szövetségesei, ma pedig a szintén revansista Moszkva és Ankara. Az európai szeparatista törekvéseket az orosz katonai hírszerzés szupertitkos egysége segíti elő. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Élesedik az Orbán-Putyin játszma
Káncz Csaba | 2019. október 24. 14:01
Csehországban, Lengyelországban, Norvégiában és Litvániában elképzelhetetlen lenne az a Putyin-barát vonal, amelyet a magyar miniszterelnök visz. A washingtoni belharcok kimenetele, valamint a Moszkva és Párizs közötti közeledés érdemben fogja befolyásolni Orbán játékterét. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Putyin felé mutatnak a berlini politikai gyilkosság szálai
Káncz Csaba | 2019. augusztus 29. 09:45
A német sajtó és a grúziai elit az orosz katonai hírszerzésre mutat a berlini gyilkossággal kapcsolatban. A hidegháborút idéző merénylet körülményei arra utalnak, hogy Kadýrov csecsen elnök - egyben Putyin protezsáltja - is a megrendelők között lehet. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az izraeli titkosszolgálat Amerikában – súlyos lebukás?
Káncz Csaba | 2019. július 29. 08:54
Noha elképzelhető, hogy Epstein a megzsarolt politikusokról leadott információkat az FBI-nak is, de a jelek főképpen Izrael nemzeti hírszerző titkosszolgálata, a Moszad irányába mutatnak. De ki vezette be a pedofil milliárdost az amerikai politika legfelsőbb köreibe? Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Ibiza-gate: ezen a banánhéjon csúszott el az osztrák alkancellár
Wéber Balázs | 2019. május 21. 13:10
Heinz-Christian Strache bizalmasa, Johann Gudenus folyékonyan beszél oroszul, kiterjedt oroszországi kapcsolatokkal bír, felesége is figyelmeztette a veszélyre, mégis beleesett az ibizai csapdába. A videó készítői valószínűleg rajta keresztül szervezték le a találkozót az állítólagos orosz oligarcharokonnal. A botrányba nem csak ő és Strache bukott bele, hanem az egész osztrák kormány – és lehet, hogy ez még csak a kezdet.
Makro / Külgazdaság Összecsapnak a titkosszolgálatok Európában – Magyarország is érintett
Káncz Csaba | 2018. december 7. 09:01
Az angol projekt keretében a résztvevők titkos, befolyásoló műveleteket hajtanak végre az EU több tagországában, hogy pszichológiai hadviselés keretében megváltoztassák az oroszokról kialakult esetleges pozitív véleményt. A projekt résztvevőinek sikerült megakadályoznia Pedro Baños ezredes kinevezését a spanyol miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsának élére. A dokumentumok szerint magyar résztvevő is van a csoportban.
Makro / Külgazdaság Új bizonyítékok a Szkripal-ügyben: két orosz ügynököt gyanúsít Theresa May
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 5. 17:55
A brit kormányfő szerint megnevezte a gyanúsítottakat, akik London szerint az orosz katonai hírszerzés emberei.
Makro / Külgazdaság A titkosszolgálat ránthatja ki a szőnyeget Merkel kormánya alól
Káncz Csaba | 2018. szeptember 5. 08:57
A chemnitzi forrongás tükrében a német politikai centrumban egyre többen követelik a második legnépszerűbb párttá vált AfD megfigyeltetését az elhárítással. Igen ám, de a 3100 alkalmazottat foglalkoztató és 350 millió eurós éves költségvetésű titkosszolgálat és annak vezetője számos jel szerint közel áll az AfD-hez, amely adott esetben veszélyessé válhat Merkel kormányára nézve.
Makro / Külgazdaság Újabb felháborító akciót hajtott végre a török titkosszolgálat Európában
Káncz Csaba | 2018. április 5. 12:46
Erdogan titkosszolgálata egy éven belül már másodszor okoz politikai botrányt Európában. A neo-ottomán elnök a Vallásügyi Igazgatóságot is felhasználja a balkáni beavatkozásra. A május 17-i, Szófiában megrendezendő EU – Nyugat Balkáni Csúcsot Spanyolország, Románia és Ciprus bojkottálni akarja, ha arra Koszovó is meghívást kap.
Makro / Külgazdaság Orwelli világ jön? Egy nyugati ország épp most köpte szemen a demokráciát
BR | 2018. március 22. 11:33
Ijesztően kiegyensúlyozott volt az adatkiadásról szóló népszavazás, de végül nagyjából mindegy is, mit gondolnak a hollandok: a kormány eltökélte, hogy keresztülveri a „Nagy Testvér”-törvényt, így május elsejétől szabad kezet kapnak a titkosszolgálatok. A népszavazást annak ellenére tartották meg, hogy előre eldöntötték, hogy figyelmen kívül hagyják az eredményt. Mit szól majd ehhez Brüsszel?
Makro / Külgazdaság A Facebook mellé állnak a hollandok? Nagyon fura rendeletre készülnek
Privátbankár.hu | 2018. március 21. 11:01
Kibővítenék a kémszervezetek hozzáférését az internetes tartalmakhoz.
Makro / Külgazdaság Elszabadul a pokol London és Moszkva között – mi vezetett az idegméreg bevetéséhez?
Káncz Csaba | 2018. március 13. 08:32
Az angol szankció könnyen Putyin malmára hajtaná a vizet, aki most vasárnap indul az elnökválasztáson és határozottan állíthatná, hogy a nyugati hatalmak újonnan konspirálnak ellene. A fejlett méreg alkalmazása egyértelműen állami biztonsági szolgálatra utal és arra, hogy a megrendelő üzenetet akart küldeni kül- és belföldre. Szkripal a kémcsere után is aktívan dolgozott Moszkva ellen.
Makro / Külgazdaság Gyilkológépekkel iktatják ki a problémát - mire készül az izraeli Moszad?
Privátbankár.hu | 2018. január 15. 20:20
Az amerikai titkosszolgálatok az értesülések szerint nemrég zöld lámpát adtak Izraelnek ahhoz, hogy merényletet hajtsanak végre egy vezető iráni tábornok, Kászim Szulejmáni ellen. Miért kell ehhez az amerikaiak beleegyezése? Az 1972-es müncheni mészárlás óta alkalmazza Izrael a célzott likvidálás módszerét - a háttérről és néhány híres, de soha be nem vallott esetről kérdeztük külpolitikai szakértőnket. Káncz Csaba azt is elmondta, mi történhet, ha valóban kivégzik Kászim Szulejmáni tábornokot.
Makro / Külgazdaság Váratlan fordulat: elveszett a Tesla-vezérre bízott titkos rakomány
Privátbankár.hu | 2018. január 9. 10:59
Visszatérni visszatért a rakéta, fel is vitte a műholdat, csak épp nem találják a védelmi minisztériumnál.
Vállalat Szupertitkos küldetést kapott a kormánytól Musk
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 08:18
Ismét fellőtték a Falcon 9-es rakétát, épp csak a rakományról nem árulhatnak el semmit.
Makro / Külgazdaság Senki sem menekül: titkos ügynökökre vadászik Erdogan
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 12. 10:43
Ezúttal a nemzeti hírszerzés volt alkalmazottjait éri el a puccs utáni tisztogatási hullám.
Makro / Külgazdaság Új információk az amerikai globális lehallgató-rendszerről – téged is kilőhet egy drón
Káncz Csaba | 2017. augusztus 22. 12:33
Az NSA által koordinált globális lehallgató rendszer évtizedek óta működik. Most többet megtudhatunk új feladatairól, amelynek keretében például az egész világra kiterjedően végzi el emberek mobiltelefonjának geolokációját és kulcsszerepet játszik a drónok támadásának koordinációjában. Ausztráliában viszont egyre idegesebbek a politikusok az ottani bázis miatt.
Személyes pénzügyek Nem is zsarolóvírus a Petya, hanem valami sokkal rosszabb?
Privátbankár.hu | 2017. június 29. 16:05
A szakértők szerint hiányzik az a modul a Petya-vírusból, amely a titkosított fájlok feloldására szolgálna. Így nincs is értelme fizetni, és valószínűleg nem is a pénzszerzés volt a célja, csak álcázta magát zsarolónak. De akkor mi?
Makro / Külgazdaság Kémháború tört ki a térségünkben?
Káncz Csaba | 2017. június 29. 12:30
Szomszédunkban már sorozatosan likvidálják autóba rejtett pokolgépekkel a magasrangú ukrán kémeket. Budapesten egy betörés során ellopták a letelepedési kötvényesek személyes adatait. A behatolás külföldi titkosszolgálati műveletre utal - ha a dokumentumok rossz kezekbe kerülnek, a külföldi milliárdosok és egy magyar miniszter is zsarolhatóvá válhat.
Makro / Külgazdaság Török ügynökök Németországban, lopakodó iszlamizáció a Balkánon, propaganda Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2017. június 28. 14:30
A német-török viszonyban jelentkező folyamatos feszültségek legújabb fejezete, hogy német parlamenti képviselők elleni török titkosszolgálati tevékenységre derült fény. Közben az osztrák védelmi miniszter Törökország és Szaúd-Arábia balkáni befolyásának növekedésétől óv. Úgy tűnik, Magyarország sem marad figyelem nélkül, Gülen vagy Erdogan gondolatai magyarul is olvashatók.
Makro / Külgazdaság Macron megtartja az ígéretét – így vágnak vissza a terroristáknak
Privátbankár.hu | 2017. június 7. 16:43
Új kormányszervet hoztak létre a terrorizmus ellen.
Makro / Külgazdaság Amerika megint kikotyogott valamit, amit nem kellett volna
Privátbankár.hu | 2017. május 25. 09:02
Először az orosz üggyel, most pedig a Manchesterben történtek miatt fő az amerikai vezetés feje. Az elkövető kilétét ugyanis hamarabb nyilvánosságra hozta az amerikai titkosszolgálat, mint hogy a brit hatóságok vagy a vezetés erre engedélyt adott volna. Theresa May komoly szankciókat fontolgat: ha Amerika képtelen tartani a száját, búcsút inthetnek az információs együttműködésnek?
Makro / Külgazdaság Hiába a baki, a NATO bízik Trumpban
Privátbankár.hu | 2017. május 18. 13:50
A szövetség főtitkára minden tagállam vezetőjében bízik.
Makro / Külgazdaság Akkor most mégsem beszélt Trump? Reagáltak az oroszok
Privátbankár.hu | 2017. május 17. 15:36
Putyin szerint a politikai skizofrénia jele Trumpot titkok kiadásával vádolni.
Makro / Külgazdaság Ebbe belebukik Trump? Ronda ügy került napvilágra Amerikában
Privátbankár.hu | 2017. május 16. 11:06
Több meglepetést is tartogatott az amerikai elnöki találkozó az oroszokkal. Putyinék eleve kisebb diplomáciai súlyú delegáltat küldtek, hiszen az amerikai elnök Szergej Lavrov külügyminiszterrel tárgyalt az Ovális Szobában. A találkozónak azonban meglesz a böjtje, Donald Trump ugyanis olyan kulcsfontosságú információkat osztott meg, amivel alááshatja a titkosszolgálatok munkáját, és veszélybe sodorhatott több kémet is. Vajon tényleg ekkora bakot lőtt az elnök, vagy a nemzetbiztonsági belháború újabb fejezetét látjuk?
Makro / Külgazdaság Trump ismét asztalt borított: kirúgta az FBI vezetőjét
Privátbankár.hu | 2017. május 10. 07:22
A titkosszolgálatot is váratlanul érte, pánikban az amerikai vezetés.
Makro / Külgazdaság Macront különösen sunyi hackertámadás érte, hamisítványokat kevertek a csomagba
Privátbankár.hu | 2017. május 6. 15:06
Feltűntek a csomagban egyértelmű hamisítványok, amelyek célzottan Macron lejáratására készültek. A tettes valószínűleg ugyanaz az orosz csapat, mint az USA-ban.
Makro / Külgazdaság Az oroszok már nem a spájzban vannak – Orbán is reagált a titkosszolga interjújára
Gáspár András | 2017. március 21. 15:13
Orbán Viktor is reagált a volt kémelhárító interjújára, aki szerint a legmagasabb fokozatú az orosz fenyegetés Európára nézve.
Makro / Külgazdaság Ez lehetett a világ egyik legbutább terrorcsoportja
Privátbankár.hu | 2017. január 26. 14:20
Szerdán országos razzia során a német hatóságok nagy erők bevetésével őrizetbe vették egy szélsőséges csoport két tagját, akik fegyvereket halmoztak fel és terrortámadások elkövetésére készültek. Vesztüket az egyik legnagyobb erősségük, a közösségi média okozhatta. Akárcsak két éve a világ egyik legbutább terrorcsoportjáét, akik rengeteg nyomot hagytak maguk után.
Makro / Külgazdaság Putyin nekihevülve védte Trump becsületét
Fellegi Tamás | 2017. január 18. 06:06
Az osztályharc éleződik, mondhatnánk az egykori kifejezéssel az új amerikai elnök beiktatása előtt pár nappal. Kényes és lejárató anyagok jelentek meg Trumpról, melyeket az oroszokra fogott a terjesztő, egy brit ex-kém. Putyin orosz elnök tegnap szokatlan hevülettel és átéléssel kelt ki a vádak ellen, és vette védelmébe Donald Trumpot.
Makro / Külgazdaság A hírszerzés kiáll Trump mellett
Privátbankár.hu | 2017. január 12. 17:53
Lojalitásáról biztosította az amerikai hírszerzői közösség Donald Trumpot.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG