Akkumulátorgyár
Részvény / Deviza / Áru Egyre erősebb a forint, nem minden akkumulátorgyár fog megépülni 
Eidenpenz József | 2024. április 29. 12:29
A tőzsdék nagyon várják a szerdai amerikai kamatdöntést, plusz egy hazai adat is hathat majd a forintra a héten. Két kiemelten fontos gyorsjelentés jön az USA-ból, és szövetségest talált Kínában a Tesla. Nem fog minden tervezett akkumulátor-gyár megépülni, mert nem éri meg nekik?
Makro / Külgazdaság Német autóipari cégek ellenzik az uniós védővámokat Kínával szemben 
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 12:15
A VDA szerint a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártanának.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ki akar házat venni az akkuval elárasztott Gödön? 
Mester Nándor | 2024. március 27. 18:32
Jön a harmadik akkugyár Gödre, de nem jönnek a vásárlók. Legalábbis semmi nem mutat arra, hogy megfordulna az a csökkenő tranzakciós trend, ami épp a Samsung odatelepülése, vagyis a 2010-es évek vége óta tart. Elfogytak az akkorra megépített új otthonok, újak alig jöttek helyükbe, viszont lassan, de folyamatosan növekszik a használt házak kínálata. Ez még nem menekülés, de vannak már olyanok, akik nem kérnek a környezetszennyezésből, ráadásul úgy érzik, ingatlanuk értéke is megsínyli ezt, így jobb most kiszállni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor elszámította magát az akkugyárakkal, bukhatjuk a terveket 
Király Béla | 2024. március 19. 05:42
Az elektromos autók piaca közel sem bővül úgy a világban, ahogy az előzetes elemzések jósolták. Ez pedig a magyar gazdaságra is hat, ahol a kormány komoly kockázatot vállalva óriási tétet tett az akkumulátorgyártásra.
Szubjektív Jobb volna, ha hazamennének. Van itt elég koreai - gödiek az akkugyárakról 
Izsó Márton - Vég Márton | 2024. március 15. 10:03
A hírek szerint ijesztő mértékű szennyezések történtek a gödi akkumulátor-gyárban és annak környezetében. A Samsung egy harmadik gyárat is épít Gödön. Mit szólnak ehhez a helyiek? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton és Matolcsy György vitája csak még nagyobb gödörbe taszítja a magyar gazdaságot? 
Vég Márton | 2024. március 11. 15:05
Bizonytalanok a magyar gazdaság kilátásai, amit még az is ront, hogy Matolcsy György jegybankelnök és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter között eldurvult a viszony. Gödre pedig érkezik a következő akkugyár, külföldi munkavállalókkal. Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Részvény / Deviza / Áru Jön az OTP jelentése, akkumulátorgyár készül a tőzsdére 
Eidenpenz József | 2024. március 4. 12:29
A BUX ismét pluszban, főleg az OTP húzza, amelynek jelentését a héten ismerhetjük meg. A forint gyengécske, de stabil, megugrott viszont a török infláció. A bitcoin új két éves csúcsa 65 400 dollár körül van, már csak 5-6 százalékra áll a 2021-es rekordtól. Újabb tőzsdei bevezetést fontolgat a VW.
Makro / Külgazdaság Bármennyire szeretné, nem tudja kiradírozni a képből Kínát az USA a technológiai gyártásban 
Rácz Gergő | 2023. december 3. 15:42
A világ egyik legnagyobb számítástechnikai cégének vezetője szerint egy, vagy akár két évtizedet is igénybe vehet, hogy a kulcsfontosságú technológiai gyártásban leváljon Kínáról. Az újkori kereskedelmi háborúba az Európai Unió is beszállt, Magyarország épp a legújabb autóipari megoldásokkal igyekszik hasznot húzni a fejlesztési irányzatokból.
Makro / Külgazdaság Brüsszel nekiesett a kínai akkumulátoroknak 
Privátbankár.hu | 2023. október 4. 14:05
Az Európai Bizottság vizsgálódik a Kínából származó akkumulátorokkal kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság Veszélyesek a kínai akkugyárak - Brüsszelből nézve is 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 18. 15:07
Károsak és indokolatlan versenyelőnnyel indulók a távol-keleti cégek Európában.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Gödön is betett az áraknak az akkugyár 
Mester Nándor | 2023. augusztus 23. 18:53
Nincs hosszú tömött sor manapság Gödön, hogy lakást vagy házat vegyen valaki. Sovány vigasz a helyi érintetteknek, hogy országos jelenségről van szó a gazdaság látványos visszaesése miatt. Őket azonban nyomja valami, ami nem mindenütt van jelen: az akkugyár és az ehhez kapcsolódó felfokozott hangulat. Nem lesz egyszerű innen feljönni. Még évekig tarthat.
Makro / Külgazdaság Mégis jól járhat az akkugyárakkal a magyar gazdaság? 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 4. 17:31
A hazai gazdaság középtávon jelentősen profitálhat a CATL, az SK Innovation, a Samsung SDI, a BMW, a Mercedes, a Sunwoda Electronics, a Huayou Cobalt, az EVE Power és más akkumulátorgyártó és beszállító kiemelkedő mértékű beruházásaival Suppan Gergely szerint.
Vállalat Akkora akkumulátorgyár-beruházást jelentett be Szijjártó Péter, amekkorát idén még nem láttunk 
Privátbankár.hu | 2023. július 27. 10:41
Magyarországon épít óriási akkumulátorgyárat a világ 10 legnagyobbja közé tartozó kínai Sunwoda.
Vállalat Fontos hír érkezett az egyik akkumulátor-gyárról 
Privátbankár.hu | 2023. július 3. 11:27
A BASF 2023. június 29-én az ügyfelekkel, politikusokkal és partnerekkel együtt ünnepelte Európa első, egy helyen működő akkumulátor-alapanyaggyártó és akkumulátor-újrahasznosító központjának megnyitását a németországi Schwarzheide-ben.
Makro / Külgazdaság Franciaországnak lett egy akkugyára - de ez nagyon nem kínai 
Privátbankár.hu | 2023. május 26. 11:50
A franciaországi Lensben felépült az ország első, elektromos járművek akkumulátorait gyártó üzeme.
Makro / Külgazdaság Franciaországban épít akkumulátorgyárat a tajvani ProLogium 
Privátbankár.hu | 2023. május 12. 13:26
Holland és német város is a jelöltek között volt.
Vállalat Gigantikus akkumulátorgyárat épít a Volkswagen Kanadában 
Privátbankár.hu | 2023. április 22. 14:31
A kanadai kormány és a Volkswagen autógyártó pénteken megállapodott, hogy több mint 20 milliárd kanadai dollárt (5100 milliárd forint) fektet az Ontario tartománybeli St. Thomasban létesítendő gigaakkumulátorgyárba. Ez lesz az észak-amerikai ország elektromosautó-ellátási láncába valaha befektetett legnagyobb összeg.
Részvény / Deviza / Áru Túl erős volt már a forint, le kellett nyomni? 
Eidenpenz József | 2023. április 19. 12:36
Az MNB egyik nyilatkozata lejtőre küldte a forintot, miközben éppen a dollár erősödött és a nyugat-európai kötvényhozamok is emelkedni kezdtek. Ráadásul a részvénypiacokon is pont ma romlott el a hangulat, így Budapesten is. A forintgyengülés még eltarthat egy darabig. Mi lesz a kínai-amerikai akkumulátorháború vége? Miért veszik Donald Trump digitális képeit?
Részvény / Deviza / Áru Államkötvényt vagy részvényt vegyünk? Tiltsuk be a mesterséges intelligenciát? 
Eidenpenz József | 2023. március 31. 11:42
Egyelőre pluszban vannak a tőzsdék, de határozott lehűlés tapasztalható az utóbbi napokhoz képest. A BUX tegnap alulteljesítő volt, ma viszont bőven átlag felett emelkedik. Jól tartja magát a forint, de ma is 380 felett áll az euró. Újabb és újabb akkumulátorgyárakról születik döntés. Államkötvényt vagy részvényt vegyünk?
Részvény / Deviza / Áru Európa legnagyobb autógyártója teremtene konkurenciát a magyar akkumulátorgyáraknak 
Eidenpenz József | 2023. március 20. 17:05
A Volkswagen is be akar szállni az akkumulátornyersanyag-bányászatba, hasonlóan a Teslához. A Volkswagen már most is gyárt akkumulátorcellákat, de számos új üzemet tervez. Cél a húszezer euró alatti elektromos népautó – a 30 ezres határt éppen most sikerült elérni. Ami a Teslának még nem sikerült.
Ingatlan Van egy aranybánya, ami kapcsolódik az akkugyárakhoz - A hét videója 
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. március 3. 19:09
Valakik nagyot kaszálnak azzal is, amire nem is gondolnánk az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. Nem csupán a jelen, de a jövő biznisze is ez és persze köze van az ingatlanokhoz. Trükkös tárgyalások is gyakran szóba kerülnek. Erről számolnak be a hét videójában kollégáink, Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor újságíró. 
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor akkugyáraknak árusítja ki az országunkat – gödieket kérdeztünk 
Tiszóczi Roland | 2023. február 28. 17:14
Sokakat mély aggodalommal tölt el az akkumulátorgyárak közvetlen környezetükbe költözése, ennek ellenére nagyon kevesen vállalják a véleményüket kamera előtt. A félelmet és bizalmatlanságot erősíti, hogy többen a magyar hivatalok részéről is tehetetlenséget tapasztalnak. Gödön a helyi lakók és a Samsung-gyár működésével kapcsolatos problémák miatt eljárni igyekvő civilek beszéltek tapasztalataikról, és próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy milyen változásokra számíthatnak a debreceniek a CATL-gyár felépülése után.
Makro / Külgazdaság Mi a baj a debreceni akkumulátorgyárral? 
Privátbankár.hu | 2023. február 6. 16:47
Az elmúlt napokban szakmai és politikai viták kereszttüzébe került a kínai CATL által építeni tervezett debreceni akkumulátorgyár. Kollégánk, Király Béla a Trend FM Reggeli monitor című adásának volt a vendége, ahol többek között a beruházás előnyeiről és hátrányairól is szó volt.
Makro / Külgazdaság Magyarország az akkumulátorok felé fordult, de nem mindenki köteleződik el 
Király Béla | 2022. december 21. 05:51
A debreceni BMW-gyár csúszással ugyan, de 2024 végén termelhet, ám úgy tűnik, hogy ezzel együtt sem az összeszerelés vagy a termékfejlesztés terén lehet komoly szerepe a Magyarországon működő vállalatoknak az autóipari értékláncokban. A jelenlegi folyamatok szerint a kormányzati és befektetői szándék sokkal inkább abba az irányba mutat, hogy az elektromos autók lelke, az akkumulátorok összeszerelése kap nálunk kiemelt szerepet.
Vállalat Hozzánk jön a Volkswagen akkumulátorgyára? 
Privátbankár.hu | 2022. december 16. 12:05
De nem mi vagyunk a legesélyesebbek.
Részvény / Deviza / Áru Sikeres az Ethereum nagy reformja, nehéz napok jöhetnek a forintra 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 15. 12:23
A forint ma is gyengécske és a következő napokban további nagy csapkodásra is fel kell készülni. A BUX esik, főleg a Mol húzza le. Drágul a gáz, az arany 1700 alá süllyedt. Sikeresnek bizonyult az Ethereum rendszer átalakítása, de ez az árfolyamon alig látszik. Per és új gyáralapítási tervek a Teslánál.
Makro / Külgazdaság Nagyon beindultak a kínaiak az akkumulátor termeléssel 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 11:38
Az év első hét hónapjában 175 százalékkal nőtt éves bázison Kína akkumulátortermelése az iparág szakmai képviseleti szervezetének a jelentése szerint.
Vállalat Rajtol a VW gigaberuházása Spanyolországban 
Privátbankár.hu | 2022. március 23. 14:56
A Volkswagen-csoport akkumulátorgyár létrehozását jelentette be Spanyolországban.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: több rekordot is hozott 2019 
Király Béla | 2020. január 8. 11:25
Rekordévet hozott 2019 a beruházásoknál, jelentette be Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint soha nem volt még ennyi nagyberuházás, és azok értéke is kiemelkedő volt.
Vállalat Európában bővít a Tesla – ki nem találod, hova építhet gyárat 
Privátbankár.hu | 2018. június 20. 14:18
Nagyon úgy tűnik, hogy a németek gyárthatnak majd akkumulátort Musknak.
Vállalat Hatalmas beruházás készül: vadiúj gyár épül Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2018. március 28. 13:19
Letették az alapkövét a régóta rebesgetett miskolci gyárnak.
Vállalat Óriási váltás a dízelbotrányos cégnél – ebbe talicskázzák a pénzt 
Privátbankár.hu | 2018. március 13. 12:06
Nem kevesebb, mint 20 milliárd eurót költenek akkumulátorfejlesztésre.
Vállalat Őrült vagy zseni? Ezek voltak Elon Musk legnagyobb dobásai 
Balkó Rita | 2017. december 31. 10:10
Nem véletlenül illetik Elon Muskot a való élet Tony Starkjaként, a Tesla-vezér ugyanis gyakorlatilag mindent megreformál, amit a fejébe vesz. Az űripar mellett a közösségi közlekedés is profitálhat Musk ötleteiből, de hatalmas sikereket ért el a Tesla is az idén. Bár profitot nem sokat termel, a befektetők mégis imádják, és van is miért: lássuk, mit hozott össze Elon Musk 2017-ben!
Makro / Külgazdaság Felejtsd el az aranyat: ez lesz most a legnagyobb kincs 
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 27. 15:09
A technikai fejlődés időnként új nyersanyagokat kíván, ilyenkor azok iránt hirtelen megnő a kereslet, arannyá válnak. Most így van a lítiummal, ami többek között az elektromos autók akkumulátoraihoz kell, és noha van bőven a földkéregben, nem is olyan egyszerű előszedni. Indulhat az újkori aranyásás.
Részvény / Deviza / Áru A Tesla újabb nagy dobása – nem kell csúcserőmű az áramszolgáltatóknak 
Fellegi Tamás | 2017. február 1. 14:58
A jónevű autó-, és akkumulátorgyártó és két másik cég három méretes akkumulátortelepet állít üzembe Kaliforniában, ami annyi áramot tud tárolni pár órán át, amennyiből kiszolgálhatók az áramfogyasztási csúcsidőszakok, illetve nap-, és szélmentes napszakok, amikor nem működnek a megújulók.
Vállalat Megcsúsztak a fizetéssel – ezt hogy magyarázza ki a Tesla? 
Privátbankár.hu | 2016. november 2. 14:35
Rághatja a kefét a Panasonic, szeptember végéig 1,7 milliárd dollárt kellett volna kapniuk.
Vállalat Olyan autóipari üzem épül, amillyet még nem látott Európa 
Privátbankár.hu | 2016. október 6. 07:45
Villanyautó-akkumulátorokat nem gyártottak még Európában - most Lengyelországban épül egy új üzem. Nagy szavakból nincs hiány.
Makro / Külgazdaság Mégsem lesz elektromos? Az autóipar 6 nagy tévedése 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 28. 20:30
Mindenütt az elektromos, önvezető autókról beszélnek, egyesek már az olajipart is temetik, és úgy vélik, évek múlva nem lesz szükség fosszilis tüzelőanyagokra. De van olyan vélemény is, amely szerint nem eszik ilyen forrón, a fejlődés lassabb lehet. A fogyasztók ugyanis nem ezt akarják.
Vállalat Ebből még bármi lehet: felénk kacsingat a Tesla  
Privátbankár.hu | 2016. július 30. 14:04
Az elektromosautó-gyártónak nagy tervei vannak.
Makro / Külgazdaság Óriási vagyon a földben: a németeké lesz? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 16. 12:22
A német K-Utec tervezi az első lítiumkitermelő és -feldolgozó üzemet Bolíviában, így megindulhat a világ legnagyobb lítium-lelőhelyének kitermelése.
KKV A Sonyé marad az akkumulátorgyár 
Privátbankár.hu | 2013. december 29. 14:40
Két éve tervezi, hogy eladja, és csak az elektronikus háztartási eszközökre fókuszál, a gyenge jen miatt most meggondolta magát.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG