<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Shortolás
Részvény / Deviza / Áru Big short havi tíz százalék hozammal? De csak az újabb tömeges kihalásig
Eidenpenz József | 2021. július 8. 18:29
Igen jövedelmező volt a VIX index shortolása az utóbbi egy évben, bőven száz százalék feletti hozamot is el lehetett vele érni. Ráadásul a show stagnáló piacon is folytatódhat. Persze csak addig, amíg nem jön megint egy nagy turbulencia, amikor mindenki egyszerre akar majd kimenni ugyanazon az ajtón.
Részvény / Deviza / Áru Ugyanolyan gyorsan szakad a netezők kedvenc papírja, mint ahogy egy hete szárnyalt
Király Béla | 2021. február 5. 11:49
A GameStop-mánia, úgy tűnik, véget ért, a részvényekben fúj lufi kipukkadt. A kisbefektetők a héten az ezüst piacán is csak időleges sikereket értek el, kezd visszaállni a tőzsdéken a status quo.
Benchmark GameStop - egy forradalom margójára
Barlai Róbert | 2021. február 2. 14:54
Két hét alatt robbant be a köztudatba a GameStop vállalat a példátlannak tűnő tőzsdei teljesítményével – a kommentárok sokszor egy új világ kezdetéről, a kisbefektetők forradalmáról beszélnek. Ha azonban alaposabban megvizsgáljuk, mi történt a részvénnyel az elmúlt hónapokban, kérdésessé válik, valójában ki kit győzött le a short-buborék kidurranásakor. Barlai Róbert tőkepiaci szakember jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Dől a pénz a befektetőkhöz - most jön csak a java
Privátbankár.hu | 2020. február 20. 13:30
A befektetők úgy vásárolják a részvényeket, mintha ingyen lenne, pedig a papírok többsége erősen túlértékelt. Az árak azonban szakadatlanul emelkednek, miközben a cégek többségénél nem sikerül az eredményeket javítani. A látszólagos ellentmondást most részben feloldjuk.
Részvény / Deviza / Áru Tesla: kivéreztett shortosok, száguldó árfolyam
Király Béla | 2020. február 4. 14:55
Hétfőn valósággal felrobbantak a Tesla részvényei, így év eleje óta közel megduplázódott a papír árfolyama. A vállalat negyedéves eredménye ugyan nem alakult rosszul, ám ilyen mértékű áremelkedésre nem ad okot. Mi áll hát a Tesla szárnyalásának hátterében?
Részvény / Deviza / Áru Megbüntették Sorosékat a mezítelen shortolásért
Privátbankár.hu | 2018. december 6. 14:02
A hongkongi hatóság 1,5 millió dollárra büntette a Soros Fund Management-et, amiért az 2015-ben olyan értékpapírokat adott el, amelyek még nem voltak forgalomképesek. Rosszhiszeműségre utaló jel nem merült fel, technikai hiba történhetett.
Részvény / Deviza / Áru Jöhet még meglepetés, mindenki téved a bitcoinnal kapcsolatban?
Eidenpenz József | 2017. december 13. 06:06
A bitcoin vad ingadozása lassult, miután bevezették egy határidős árutőzsdére. Lehet, hogy vége a vadnyugatnak, és konszolidálódik az ármozgás? A tőzsdei bevezetésnek lehet ilyen hatása, van ugyanis egy új spekulációs lehetőség, havi több százalékos hozammal. Havi 2-4 százalékért sok új vevő jelentkezhet.
Részvény / Deviza / Áru 10 ezer dollárnál az ár – már lehet fogadni a bitcoin bukására
Eidenpenz József | 2017. november 28. 12:30
A bitcoin árfolyama ma már 9900 dollár körül jár, alighanem el fogja érni a tízezret, sokan már az esésére játszanának. A bitcoinnak csak egy kis része forog, a nagy részét jól elásták, mint valami kincset, sőt jelentős mennyiség már el is veszett. Nem fogod kitalálni, mennyiért lennének hajlandóak megválni a megkérdezett bitcoin-tulajdonosok portékájuktól.
Részvény / Deviza / Áru Ráfázott, aki Elon Musk ellen fogadott
Fellegi Tamás | 2017. május 3. 14:04
Vég nélkül emelkedik a Tesla részvénye, értékben sorra megelőzve az évente több millió autót gyártó cégeket, legutóbb a General Motorst. Sokan úgy gondolják, hogy ez túlzás, és arra fogadnak, hogy visszaesik majd a részvény. Ezzel pont ők hajtják fel az árat, és ez néhány más nagy cégnél is így van, mint az Apple, az Amazon vagy a Netflix.
Részvény / Deviza / Áru A shortos nem mindig ellenség, lehetett nagyot szakítani még stagnáló olajárakkal is
Eidenpenz József | 2017. március 16. 06:06
Az utóbbi években azok jártak jobban, akik eső olajárakra spekuláltak, sokszor még akkor is, ha nem a legjobbkor szálltak be, nem is arra ment a piac. Az olajpiacon a shortolás hosszabb távon sokkal kifizetődőbb volt, mint emelkedő árakra játszani, és még az autósoknak is a szemébe lehet nézni. De lehet, hogy a jövőben éppen ellenkező taktikával lehet majd sokat keresni.
Részvény / Deviza / Áru Korai volt a Facebook-öröm
Privátbankár.hu | 2016. február 8. 16:24
A jó negyedéves eredmény után nagyon megtépték a Facebook részvényét, de most már alig van magasabban, mint az eredmény előtt volt. Mi lehet a háttérben?
Részvény / Deviza / Áru Megint a brókereket szorongatják Kínában
Fellegi Tamás | 2015. november 27. 10:10
Amerika a pulyakünnepet üli, de idén eseménydús a tőzsdei világ a legnagyobb piac nélkül is. Tegnap a német piacot tépték szét, a mi Richterünkről nem is beszélve, ma pedig az ázsiai piacok kaptak egy nagy pofont, miután a kínai hatóságok újra piszkálni kezdték a brókercégeket.
Részvény / Deviza / Áru Így bukhatod el vagyonod többszörösét pár perc alatt
Fellegi Tamás | 2015. november 20. 14:50
A befektetések világában elvileg közismert tény, hogy minden olyan pozíció rendkívül veszélyes, ahol a befektetett pénz egésze elveszhet, sőt még annál jóval több is. Ezt keserűen megtapasztalták nálunk is a svájci frank spekulánsok januárban, most egy részvény shortos érdekes esetét mutatjuk be.
Részvény / Deviza / Áru Már a hatóságok zaklatják a tőzsdézőket
Fellegi Tamás | 2015. július 31. 16:10
Roppant kellemetlen dolog lehet, ha a békés polgárnál, esetleg az apakezelőnél megjelenik egy hatósági közeg, megkérdezi, hogy miért adott vagy vett, és önkényesen rosszindulatúnak minősíti valamelyik ügyletet. Kínában most ez történik, a hatóságok pedig csak dacolnak a piac törvényeivel.
Részvény / Deviza / Áru Medvére vadásznak az amerikai befektetők, hat éve drágulnak a részvények
Privátbankár.hu | 2015. április 17. 16:05
Szaporodnak az amerikai tőzsdék túlértékeltségével, egy várható összeomlással kapcsolatos vélemények, erre utal az is, hogy a Goldman Sachs nyilvánosan tippeket osztogat, milyen amerikai részvényeket érdemes shortolni. Tőzsdei összeomlás ugyan hat éve nem jön, de van arra is stratégia, ha felfelé megy a piac, de egyes részvények lemaradók lesznek.
Részvény / Deviza / Áru Idén nagyon shortolják az OTP-t a külföldiek
Eidenpenz József | 2015. február 11. 17:01
Decemberben, januárban és február elején is nagyon megugrott az OTP részvényeire szóló short (eladási) ügyletek száma a kötelező bejelentések szerint. Az adatbázis 2012 végi felállítása óta sohasem volt ilyen magas a short-állomány, meg sem közelítette ezt a szintet.
Befalap Így kereshetnek a kisbefektetők is az olajár-esésen – interjú
Eidenpenz József | 2015. január 13. 06:08
A hazai kisbefektetők inkább akkor fektetnek árupiaci alapokba, ha valami nagy emelkedés van kibontakozóban. Az alapok egy része viszont shortolhat is, így kereshet az áresésen is. A főbb árupiaci termékek egy része lassan elérheti mélypontját. Interjú Hosszú Ferenccel, az OTP Alapkezelő portfólió-kezelőjével.
Részvény / Deviza / Áru Megneszeltek valamit? Kik shortolják az OTP-részvényeket?
Eidenpenz József | 2013. július 31. 06:10
Tavaly ősz óta folyamatosan növöget az OTP árfolyamának esésére játszó intézményi pozíciók értéke, de júniusban és júliusban különösen megnőtt. Két új szereplő is megjelent a piacon, az egyik nem sokkal a nagy áresések előtt. A BÉT-en is sok milliárd forint az OTP-részvény határidős kötésállománya.
Deviza / Áru Öt mítoszirtás: A spekulánsok a nép ellenségei?
Eidenpenz József | 2013. április 17. 16:47
Betépett brókerek nyomták le a forintot, gonosz spekulánsok manipulálják az élelmiszerárakat, a spekuláció miatt ment az egekbe, majd esett óriásit az arany. Számtalan hit és tévhit kering, de kik is azok a spekulánsok, mit csinálnak, és mikor károsak, mikor nem?
Részvény / Deviza / Áru Apu, kik azok a shortosok, és miért harcolunk ellenük?
Eidenpenz József | 2013. április 10. 12:28
A short üzletek nemkívánatos áreséseket okozhatnak, ezért kell fellépni ellenük – állítják a felügyelő hatóságok. Ugyanakkor nálunk nem akut probléma a shortállomány, a PSZÁF eddig mintegy tucatnyit publikált a jelentősebb esetekből.
Részvény / Deviza / Áru Már nemcsak OTP-t, hanem FHB-t és Synergont is shortolnak
Eidenpenz József | 2013. január 24. 08:23
Nemcsak az OTP-re és a Molra jelentettek be eladási, short pozíciókat a PSZÁF-nál, hanem kisebb cégekre, az FHB-re és a Synergonra is. Decemberben pedig a külföldi cégek mellé hazai brókercég, az Erste is felsorakozott Synergon-eladással. Amerikában eközben nagyon alacsonyan van az OTP-shortok mennyisége.
Deviza / Áru A pénzügyi guru keményen beolvasott Matolcsynak
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 11:11
A forint gyengülésért egyértelműen Magyarország a felelős, dobta vissza a labdát a Roubini Global Economics a Wall Street Journalban, a nemzetgazdasági minisztérium előző napi közleményére reagálva.
Részvény / Deviza / Áru Közzétették: Ennyien játszanak az OTP és a Mol árfolyamesésére
Eidenpenz József | 2012. november 15. 06:20
A shortolás november elsejétől életbe lépett európai korlátozása és szabályozása keretében megérkeztek a PSZÁF-hoz az első bejelentések intézményi befektetők pozícióiról. Ennek alapján az OTP alaptőkéjének 3,14 százalékát kitevő részvénymennyiségre volt nyitva short pozíciója három külföldi intézményi befektetőnek.
Részvény / Deviza / Áru Erős rajt, 84%-os profit a TőzsdeKirály verseny első napján!
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 14:13
Már a TőzsdeKirály éles kereskedési verseny első napján, most szerdán, már az első napon komoly sikerek születtek.
Állampapír / Kötvény Nyakunkon a shorttilalom – csak nem emiatt javult annyit az ország megítélése?
Privátbankár.hu | 2012. november 2. 08:01
November elsejével életbe léptek azok az uniós szabályok, amelyek szigorúbb feltételeket szabnak a nyilvános forgalomban levő részvények és állampapírok shortolására, illetve az államcsőd elleni biztosítási ügyletekre, a CDS-ekre. Lehet, hogy ez az utóbbi hetekben befolyásolta a hazai állampapír-piacot és a CDS-eink árfolyamát is, látszólag kedvezőbb színben tüntetve fel az ország megítélését.
Részvény / Deviza / Áru „Nátha ellen betiltják a tüsszentést”- nagy baj lehet, ha ismét itt a shorttiltási hullám
Eidenpenz József | 2012. július 25. 12:25
A tavaly augusztus-szeptemberi tőzsdei zuhanások után először ismét felütötte fejét a shorttilalom-láz: hétfőn Spanyolország és Olaszország, kedden Görögország tiltotta meg a részvényekre az eladási pozíciók felvételét. A görög tőzsde szerdán emelkedett, amit okozhatott volna a tilalom, ha nem lenne már lassan egy éve érvényben. Sok szakember ismét vitatja a lépést, mondván, a shortosok a legjobb vevők.
Deviza / Áru Shortosok előnyben: valami készül a gyapot-piacon
Privátbankár.hu | 2012. július 19. 14:25
Az év elejétől számítva a gyapot árfolyama jelentős, mintegy 30 százalékos leértékelődésen esett át, a múlt évben kezdődött csökkenő trend idén is folytatódott a mezőgazdasági termény piacán. Egy friss elemzés szerint a keresleti és a kínálati oldalon várható csökkenés kiegyenlítheti egymást, a shortosok számára azonban jó kereseti lehetőség kínálkozik.
Részvény / Deviza / Áru A shortolásba is belekóstolnak az egyetemisták
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 15:05
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) mellett több európai és két amerikai tőzsdén jegyzett részvényekkel lehet virtuálisan kereskedni a főiskolai és egyetemi hallgatók számára szervezett újabb tőzsdeversenyen, ahol a cél, hogy a hallgatók ésszerű kockázatvállalás mellett szerezzenek befektetői tapasztalatot.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos