<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Equilor Befektetési Zrt.
Részvény / Deviza / Áru Az inflációkövető kötvény, az értékalapú részvény és az OTP lehet idén a sláger
Eidenpenz József | 2022. január 26. 15:25
Az idén az állampapírok között az inflációkövetőek lehetnek népszerűbbek, a MÁP Plusz kevésbé. A részvénypiacokon pedig a növekedési papírok felől az értékalapúak felé mozdulhat a kereslet az Equilor szerint. Itthon csökkenhet az áremelkedés üteme, de három évig nem lesz három százalék alatt. A forint enyhén gyengülő pályán mozoghat, így az év végén 365 forint körül alakulhat az euró ára.
Részvény / Deviza / Áru Ügyesen tőzsdéztek a Privátbankár.hu és az Mfor.hu újságírói
Privátbankár.hu | 2021. december 3. 14:04
Két dobogós helyet is megszereztek a Privátbankár.hu és az Mfor.hu újságírói az Equilor Befektetési Zrt. által meghirdetett kereskedési versenyen.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz itt idén? Mibe fektessünk?
Eidenpenz József | 2021. január 20. 17:46
A legnagyobb kockázatot a koronavírus elleni oltás elérhetősége jelenti, az EU-ban csak a harmadik negyedév végére érhető el a gazdasági növekedés szempontjából is megnyugtató átoltottsági szint – mondja az Equilor Befektetési Zrt. Addig a korlátozások és azok feloldása maradnak fókuszban, amit a szolgáltatóipar és a turizmus szenvedhet meg leginkább. A magyar gazdaság felpattanhat idén, négy százalékos bővülés várható. Az euró maradhat a 355-365 forintos sávban, de év vége felé megcélozhatja a 370-es szintet.
Makro / Külgazdaság A magyar növekedés idén is túlszárnyalja az eurózónáét
Privátbankár.hu | 2020. január 13. 14:10
A 2019-es szintnél ugyan lassabb lehet idén a magyar gazdaság növekedése, de az így is jócskán meghaladja majd az uniós átlagot, vélik az Equilor szekértői.
Állampapír / Kötvény A MÁP Plusztól a matuzsálemkötvényekig – érdemes még kamatra vadászni?
Eidenpenz József | 2019. december 6. 16:30
A kötvénypiac súlya valójában nagyobb a tőkepiacokon, mint a részvénypiacoké. A kibocsátott mennyiség a pénznyomdák hatására is tovább nő. Az egyszerű kisbefektetők is gondolkodhatnak államkötvényekben, de más hasonló termékekben is. Az oktatásban Magyarországon a pénzügyek szinte semmilyen szerepet nem kapnak, de ezt lehet pótolni.
Részvény / Deviza / Áru Lassan tovább süllyedhet a forint, de rekordok várhatók az OTP-től
Eidenpenz József | 2019. szeptember 10. 15:10
Eddig a politikai csatározások adták az irányt a tőkepiacoknak, ősztől a jegybankoké lehet a főszerep. A Brexit halasztása, a kínai-amerikai tárgyalások sikere erősítheti a forintot, 325 környékére csökkenhet az euró ára. A Hard Brexit, a vámháború, recessziós félelmek 334-336 forintos eurót hozhatnak – mondja az Equilor. Újabb rekordok jöhetnek az OTP-től.
Részvény / Deviza / Áru Kialakul egy új magyar tőzsdei befektetői réteg?
Eidenpenz József | 2019. június 26. 09:00
Az utóbbi időben sokan a közepes méretű magyar részvénytársaságok sztorijai miatt jöttek a tőzsdére vásárolni, de az első sikerélmények után ott is maradtak. Aki most akarja megtakarításait befektetni, könnyű helyzetben van, mert a kockázatmentes állampapír-rész reálkamatot garantál. Interjú Vavrek Zsolttal, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletágának igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Mit tegyen most az, aki lakásra szeretne spórolni?
Eidenpenz József | 2019. május 21. 06:06
Sokan aránytalanul sok pénzt fektetnek ingatlanba, pedig az ingatlanpiac is ciklikus, jöhet visszaesés. Mások lakásra spórolnának, de nem tudják, hogyan. Mindkét típusú befektetőknek érdemes lehet részvényeket vásárolnia, részben ingatlan-befektetési társaságokban is. Interjú Török Lajossal, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjével.
Részvény / Deviza / Áru Milyen műsort fogunk nézni holnap az interneten?
Eidenpenz József | 2019. május 7. 15:00
A streaming-szolgáltatások piaca nagyon izgalmas, a Netflixnek már számos konkurense van, nemrég egy nagyágyú, a Disney jelentette be indulását. Valószínűtlen azonban, hogy a piacon hosszú távon nagyon sok szereplő maradjon, konszolidáció várható. Tőzsdei szempontból pedig jó befektetések lehetnek ezek a társaságok.
Részvény / Deviza / Áru A devizakereskedéstől nem kell félni – de érdemes jól felkészülni arra
Privátbankár.hu | 2019. március 7. 06:02
Hiánypótlónak tekinthető Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetőjének Devizakereskedés egyszerűen című könyve, amely a kezdőktől a vérprofikig mindenki számára nyújt hasznos tudnivalókat. Arról, mit tegyünk, mielőtt kimerészkedünk erre a nagyon is kockázatos befektetési területre, mire figyeljünk, amikor már elkezdünk ügyleteket kötni, hogy elkerüljük a buktatókat, valamint, hogyan tudunk szintet lépni, ha már évek óta tradelünk. A szerzővel beszélgettünk.
Részvény / Deviza / Áru Erős kamatemelés várható, de az amerikai részvények tovább drágulhatnak
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 12. 10:38
Optimista az Equilor Befektetési Zrt. az amerikai piacot illetően, miközben arra számít, hogy az amerikai alapkamat két éves távon akár 3 százalék fölé is növekedhet.
Vállalat Új vezető elemző az Equilornál
Privátbankár.hu | 2018. május 10. 11:45
Az elemzői részleg élére Holecz Noémi került az Equilor Befektetési Zrt.-nél.
Részvény / Deviza / Áru Három komoly választás közeleg - mit szól ehhez a tőzsde?
Eidenpenz József | 2018. január 23. 12:40
Még mehet tovább a részvénypiaci száguldás, de nagyon könnyen lehet, hogy az idén már megfordul a trend. A forint tovább sávozhat, de egy kicsit felfelé módosította az Equilor a sáv tetejét. A magyar részvényekbe inkább a mostaninál alacsonyabb áron szállnának be. Lehet, hogy robotikára, automatizálásra szakosodott részvényeket kell venni?
Részvény / Deviza / Áru Mi vár ránk a német választások után? Mennyiért érdemes OTP-t venni?
Eidenpenz József | 2017. szeptember 12. 12:00
A német választások után az EU újragondolása is lendületet vehet, ami hosszabb távon nem biztos, hogy nekünk jó. Rövidebb távon viszont a gazdasági kilátások jók, bár az előrejelzéseket nehezítik a tervezett adóváltozások. A forint stabil maradhat, a dollár gyengülése átmeneti lehet. A Telekom és a Mol kissé alulértékeltnek tűnik, OTP-t és Richtert inkább olcsóbban vennének.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, középtávon viszont erősödni fog
Fellegi Tamás | 2017. május 17. 10:40
Ma ismét 310 fölött jár a forint az euróhoz képest, az Equilor elemzője azonban középtávon erősödést vár. A lengyel zloty erős, a dollár gyenge, a BÉT-en a Richter tovább esik, az OTP emelkedik. Tovább szárnyal a Nasdaq, csúcson az Amazon és a Google. Gyengült az olajár, hosszabb távon sem valószínű, hogy jelentősen emelkedne.
Részvény / Deviza / Áru Honnan legyen pénzed, ha szinte semmit sem fizet az állampapír?
Privátbankár.hu | 2017. április 3. 13:12
Még mindig bajban vannak azok, akik alacsonyabb kockázat mellett keresnek valamirevaló hozamot. Az állampapír helyett jó alternatívát jelentenek ilyen esetben az osztalékfizető részvények, lassan pedig mindenhol tisztázódik, hogy mennyi osztalékra számíthatunk a részvényeinkét. Megkérdeztük a befektetési szolgáltatókat, mi lehet most a favorit, illetve mire számíthatunk 3-5 éves távon?
Részvény / Deviza / Áru Csak szemezni érdemes a Teslával, vagy többről van szó?
Privátbankár.hu | 2017. március 12. 14:20
Elon Musk szinte minden negyedévben tartogat valami meglepőt a befektetőinek. De vajon sikerül-e tényleg csúcsra vezetni a cégeit, vagy csak ígéret marad minden? A hangzatos szavak mellett még mindig tetemes adóssága van a cégnek, viszont az érdeklődés nem lankad. Tényleg gazdaggá teheti a befektetőket az autógyártó?
Részvény / Deviza / Áru Semmit se fizet a bankbetét - tőzsdére menekülnek a magyarok?
Veres Patrik | 2017. február 15. 16:02
A nulla közeli kamatok miatt lázas keresgélésben vannak még azok is, akiknek korábban eszük ágában sem volt a tőzsdével foglalkozni.
Részvény / Deviza / Áru Senki sem állíthatja meg az amerikai részvénypiac nagy menetét?
Privátbankár.hu | 2017. január 31. 13:16
Sokáig ostromolta, végül át is törte a 20 000 pontos történelmi határt a Dow Jones mutatója, annak ellenére, hogy a befektetési szakértők világszerte a veszélyekre és a kockázatokra figyelmeztettek olyan események után, mint a Brexit vagy Donald Trump megválasztása. Nagyon úgy tűnik, hogy bármi történik, a részvénypiacokon most nincs rossz hír. De vajon meddig megy ez így és mi hajtja előre a piacokat?
Részvény / Deviza / Áru Drágák már a magyar részvények, vigyázz, megeszi az infláció a pénzed
Eidenpenz József | 2017. január 24. 11:04
Tavaly a piacok könnyen kiheverték a politikai sokkokat, kérdés, az idén is így lesz-e, meddig tart a jelenlegi optimizmus. A forint az idén is az egyik legunalmasabb deviza lehet, az infláció viszont tartogathat némi meglepetést és meglódulhat. Negatív lehet a reálkamat, a megtakarítók vagyona csökkenhet az Equilor szerint.
Makro / Külgazdaság 2017-ben csak a kiszámíthatatlanságra lehet számítani
Veres Patrik | 2016. december 15. 14:31
Vajon milyen meglepetéseket tartogat nekünk a következő év? Lehet überelni Trumpot és a Brexitet? Azt senki sem tudja, hogy mi történik jövőre, esélylatolgatások viszont vannak, és a hazai befektetők is készülnek az egyes forgatókönyvekre. Megkérdeztünk néhány szolgáltatót, hogy milyen váratlan események kavarhatják meg a világgazdaságot és milyen kockázatokkal kell szembenéznünk.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz veled, forint, meddig lesz olcsó az elektromos tankolás?
Eidenpenz József | 2016. december 6. 06:07
Mit okozhat az olasz népszavazás, mekkora sávban ingadozhat a forint a közeljövőben, és miért nem mozdul ki belőle? Mely részvénypiacok lehetnek jobbak jövőre? Mikulás-ralival állunk szemben, vagy Trump-raliról van szó? Milyen lesz a jövő autója? Interjú Nagy Bertalannal, az Equilor Befektetési Zrt. private banking igazgatójával.
Személyes pénzügyek Mindenki kapaszkodjon – egy új világ jön a bankrendszerben
Eidenpenz József | 2016. november 24. 16:05
A jövőben mindent pár kattintással, sőt hangüzenettel akarnak majd intézni az emberek, bankba senki sem akar menni. A pénzügyi innovációk nagyon gyorsan jönnek, nem évekig fejlesztgetik az új szolgáltatásokat. Az átlagember nem törődik a gazdasági hírekkel, pedig a saját zsebére mennek.
Részvény / Deviza / Áru A mostanihoz hasonló forintárfolyam mindenkinek megfelel
Eidenpenz József | 2016. november 24. 06:08
A dollár továbbra is jó befektetés lehet, mert bár sokat veszített menedékdeviza-jellegéből, másoknál, például az eurónál még rosszabb a helyzet. Itthon sem a túlzott forinterősödés, sem a nagymértékű gyengülés nem valószínű. A kötvények korszaka alighanem lejárt, érdemesebb reáleszközökbe fektetni. Interjú Szántó Andrással, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletágának igazgatójával.
Makro / Külgazdaság Kint vagyunk a bóvliból: eljött a Kánaán vagy az egész csak felhajtás?
Veres Patrik | 2016. november 14. 17:01
Mennyire fontosak a hitelminősítők? És mit számít egyáltalán, hogy egy, kettő, vagy éppen három mondja azt, hogy jó helyen van a külföldiek pénze Magyarországon? Most akkor tejben-vajban fürödhetünk a Moody's döntése után? Befektetési szolgáltatók mondják el, hogy mit jelent a megnövekedett mozgástér és miért lesz ez jó nekünk.
Részvény / Deviza / Áru Nagy különbség, hogy a bankok hitelt adnak, a tőzsde tőkét – interjú
Eidenpenz József | 2016. november 7. 06:08
Banki finanszírozással nem oldható meg minden, kell a tőke típusú finanszírozás is. Bár a BÉT most még csak részben tölti be a gazdaságban azt a szerepet, amit betölthetne, de hosszabb távon ez a helyzet javulhat. Interjú Svoób Ágnessel, az Equilor Befektetési Zrt. corporate finance üzletágának igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru A szép zöld világban sem akad legyőzője a Molnak?
Privátbankár.hu | 2016. november 3. 13:05
A negyedéves jelentés előtt, de az új stratégia meghirdetése után kérdeztük a hazai befektetési szolgáltatókat, hogyan látják a Mol jövőjét: tényleg szívesebben vásárolunk majd a benzinkúton, és az elektromos autónkat is ott töltjük majd? Számíthatnak-e folyamatosan növekvő osztalékra a befektetők. Nagyot fordulhat a Mollal a világ 2030-ig.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg a Deutsche Bank hozza el az újabb világválságot?
Veres Patrik | 2016. október 11. 14:33
Még mindig nem csitulnak a kedélyek a Deutsche Bank körül: sokan még mindig a csődtől tartanak, mások szerint könnyen megmenekül az egyik legnagyobb pénzintézet. Ellentétes hírek jönnek napról napra, amelyek nehéz eligazodni, úgyhogy a hazai szakértőkhöz fordultunk.
Személyes pénzügyek 10 könyv amit mindenképp el kell olvasnod, ha meg akarod érteni a pénz világát
Veres Patrik | 2016. szeptember 20. 08:21
Kezdd az őszt te is tanulással, és ha már belevágsz, válaszd a pénzügyi ismereteid bővítését! Rengeteg könyv nyújt segítséget ahhoz, hogy meghozd a helyes gazdasági döntéseidet az életben, de nehéz megtalálni azt, amelyik igazán az előnyödre válhat. Emiatt kértük meg a hazai befektetési szolgáltatókat, hogy mondják el ők, miből tanulták a legtöbbet és javasoljanak néhány olvasmányt az őszi napokra.
Részvény / Deviza / Áru Akik rettegik ezt a hónapot - jobb lesz most nyugton maradni?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 2. 13:09
Itt a szeptember és csak kapkodjuk a fejünket: nem elég, hogy tipikusan ez a legrosszabbul teljesítő tőzsdei hónap, jön egy csomó fontos adat, az amerikai elnökválasztás közeledtéről pedig nem is beszéltünk még. Trader legyen a talpán, aki eligazodik ilyenkor, úgyhogy megkérdeztük segítségképpen a hazai befektetőket, ők mit gondolnak, milyen hónap áll előttünk és mik a fontosabb irányok a meghatározó piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Magyar sztárok a parketten: bolond, aki nem vesz részvényt?
Veres Patrik | 2016. augusztus 23. 15:50
Erős negyedéven vannak túl a Budapesti Értéktőzsde főszereplői és panaszra semmi okunk nem lehet - legalábbis ez derül ki a Privátbankár által megkérdezett elemzők véleményéből. Nem csak a hazai befektetők szemeznek a papírokkal, régiós szinten is megéri kacérkodni a vezető részvényekkel. Helyzetkép a negyedéves gyorsjelentések után.
Makro / Külgazdaság Ha jól megy a gazdaságnak, miért gyenge a forint?
Veres Patrik | 2016. augusztus 4. 09:03
Jó ideje nem tud érdemben erősödni a forint az euróval szemben, pedig a magyar gazdaság majd kicsattan az egészségtől. Indokként egyre többen említik: a Magyar Nemzeti Bank saját haszna miatt szánt szándékkal tartja alacsonyan a forint árfolyamát. Megkérdeztük hát az elemzőket, hogy nekik mi a véleményük erről, de arra is kíváncsiak voltunk, hogyan értékelik a forint teljesítményét.
Makro / Külgazdaság Váltott a jegybank: mire figyel majd ország az alapkamat helyett?
Privátbankár.hu | 2016. július 26. 15:38
Jó ideig nem nyúlhat a Monetáris Tanács az alapkamathoz, de itt van két másik eszköz, amelyeket árgus szemekkel figyelnek majd az elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Mikor érdemes eurót venni a nyaraláshoz?
Privátbankár.hu | 2016. június 3. 15:41
Alig két hét múlva kezdődik az iskolai szünet, jövő héten kezdődik a foci EB, így egyre többen tervezik már idei nyaralásukat. A vakáció célpontja és időpontja sok családnál már eldőlt, sokan mégis az utolsó pillanatig húzzák külföldi utazás esetén a valutavásárlást. Az Equilor szerint érdemes kihasználni a mostani viszonylag jó árfolyamokat.
Részvény / Deviza / Áru Nem számítanak OTP-árváltozásra a brókerek, erre esik a részvény
Privátbankár.hu | 2016. május 13. 11:32
Nagyjából a várakozásoknak megfelelő gyorsjelentést produkált az OTP, három elemzés közül egyik sem számít különösebb árfolyamváltozásra a papírtól, lehet, hogy éppen ezért esik. A banknál csökkentek a rossz hitelekre képzett tartalékok, nőtt az orosz, ukrán, bolgár leányvállalatok eredménye, magasabb lett viszont az adóteher.
Részvény / Deviza / Áru Folyamatos harc folyik a piac és az MNB között a forintárfolyamért?
Eidenpenz József | 2016. április 26. 10:40
Az idén is a világ egyik legjobb tőzsdéje volt a hazai, és ez a felülteljesítés még egy darabig fennmaradhat – mondják az Equilor szakértői. A forintárfolyam enyhe gyengülését várják, a piac és az MNB küzdelméből az utóbbi kerülhet ki győztesen. A Brexit nem valószínű, amin talán keresni is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Így tudnak a kisbefektetők is jó hozamokat elérni
Eidenpenz József | 2016. január 28. 10:46
Megfelelő stratégiával a kisbefektetők is el tudnak érni jó hozamokat, a négy fontosabb magyar részvény közül hármat vételre ajánlanak az Equilornál. Az idén is turbulens év várható, az olaj új egyensúlyi árra találhat, a forint kissé gyengülhet, a magyar kötvények szépen teljesíthetnek, az euró/dollár elérheti az 1,0-át.
Részvény / Deviza / Áru A forintgyengülés mellett sokkal több érvem van - interjú
Eidenpenz József | 2015. október 22. 06:08
Bizonyos jelek arra mutatnak, hogy a sok éves részvénypiaci fellendülés kifulladóban van, de az év végére még vár egy szelektív részvénypiaci ralit az Equilor Befektetési Zrt. A forintra és a magyar gazdaságra rövidebb távon még várhat fellendülés, de hosszabb távon gyengülést várnak. A részvényeink közül a Richter a nagy kedvenc. Interjú Kiss Mónika vezető elemzővel.
Részvény / Deviza / Áru Szokjuk meg, 320 forint körül lehet az euró, 300 felett a dollár
Eidenpenz József | 2015. szeptember 15. 12:05
A Richterben bízik az Equilor, a jelenleginél magasabb célár mellett tartásra ajánlja az OTP-t és a Molt. Az euró/forint 305 és 320 között lehet, de a 320 forintos szint átlépése sem jelentene szerintük problémát a gazdaság vezetőinek. Vennék az olajat és az Apple-t.
Állampapír / Kötvény Végre egy kötvény, amit érdemes lehet megvenni
Fellegi Tamás | 2015. június 10. 13:10
Az utóbbi idők hazai kötvény-botrányai után végre egy üdítő kivételről számolhatunk be. A 2006-ban induló, és 2011-ben tőzsdére lépő Plotinus bocsát ki kötvényeket, nem először. A cég, amely tulajdonképpen inkább egy befektetési alapra hasonlít, remekül prosperál, profin irányítják, eddigi hozama nagyon kedvező.
Részvény / Deviza / Áru A Richter volt talpon, tétováztak a tőzsdék a Fed előtt
Eidenpenz József | 2015. május 20. 18:41
Szerdán főleg az este várható Fed-jegyzőkönyv miatt inkább a kisebb ármozgások jellemezték a tőkepiacokat. A BUX esett, főleg az OTP miatt, a forint is gyengült. Számos okuk van a magyar tőzsde befektetőinek arra, hogy óvatosak legyenek a hosszú hétvége előtt – mondja az elemző.
Részvény / Deviza / Áru Védekeznek a brókercégek: van, ahol minden rendben zajlik
Privátbankár.hu | 2015. március 11. 08:50
Két brókercég, az Equilor Befektetési Zrt. és a Concorde Csoport is az ügyfelek bizalmát kéri a nemrég kiadott közleményeikben.
Befektetés Óriási pénzek vannak a brókercégeknél
Privátbankár.hu | 2015. március 11. 07:22
A tavalyi év végén mintegy 1950 milliárd forintnyi idegen tulajdonú értékpapír-állományt kezeltek a független részvénytársaságként működő cégek.
Részvény / Deviza / Áru Egyszer lent, egyszer fent: merre indulunk ma?
Privátbankár.hu | 2015. március 3. 09:10
Kis emelkedést vár a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az MTI által megkérdezett szakértő.
Deviza / Áru Nem lesz 300 forint alatti benzin és euró, de lehet 300 feletti dollár
Eidenpenz József | 2015. január 27. 10:40
Az Equilor idei prognózisai szerint az olajárak nem zuhannak a földig, az év végére magasabb szinten lesznek, emiatt és az adók miatt nem valószínű a 300 forint alatti benzinár. A forint kissé erősödhet, 305 lehet az euró, a dollár viszont tovább szárnyal és 300 forint fölé mehet. A magyar részvények iránt nem túl lelkesek.
Részvény / Deviza / Áru Alacsony a kamat, de mire jók a befektetési ötletek?
Privátbankár.hu | 2014. december 22. 06:10
Megindult a szezon, sokan közölnek befektetési tippeket a következő évre. Tovább gyengülhet a forint, erősödhet a Mol az Equilor szerint. Másoknak bejött? Nem mindig.
Makro / Külgazdaság Mi van a skót szoknya alatt? Veszélyt jeleznek a piacok
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 10. 15:30
Miközben sokan az ukrán-orosz háborúra figyelnek, sok közgazdász inkább a skót népszavazásra koncentrál, amelynek földcsuszamlásszerű gazdasági-pénzügyi következményei lehetnek. Vannak, például, akik szerint Skóciának kiválása esetén azonnali IMF-hitelre lenne szüksége.
Részvény / Deviza / Áru Hűvös az augusztus, a befektetők mégis nyaralnak
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 28. 09:09
Kis ármozgásokat és továbbra is mérsékelt forgalmat várnak a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó szakértők.
hírlevél
Ingatlantájoló