Bod Péter Ákos
Benchmark Bod Péter Ákos: Monetáris váltás előjele vagy csupán szakmai felismerés?  
Bod Péter Ákos | 2023. augusztus 2. 05:49
A forint árfolyamának hirtelen és erőteljes változásai rendszeresen tudatosítják a magyar gazdasági szereplőkben az önálló valuta meglétéből fakadó komoly kockázatokat. Mind gyakrabban előkerül a kérdés: hogyan tovább? A jó és egyszerű válasz az euróövezethez való csatlakozás lenne. Arra azonban nemhogy céldátum nincs, de gyenge szándék sem látszik a kormányzati körökben. Újabb jelek alapján mégis érdemes megint rápillantani a helyzetre.
Benchmark Bod Péter Ákos: a hitelminősítők várnak, de mire is? 
Bod Péter Ákos | 2023. június 28. 05:33
A magyar stagfláció bekövetkezte kellemetlen meglepetésként érte azokat, akik nem észlelték a 2022 első felének adatai mögötti különleges mozgatókat. A hitelminősítők idővel reagáltak – de most kivárnak. Az európai gazdasági klíma jobb, mint ahogyan akár csak fél évvel ezelőtt is kinézett, a magyar ütemcsökkenés igen nagy. De nem itt találhatók a nagy bizonytalanságok, hanem a politikai kockázatok terén. Legfőképp: mi lesz az EU-kapcsolatokkal? Most minden elemző vár.
Benchmark Bod Péter Ákos: Amerikai államcsőd, a dollár térvesztése - vagy csak újabb belpolitikai csetepaté? 
Bod Péter Ákos | 2023. május 26. 05:49
Napok kérdése, hogy az Egyesült Államok tényleges államadóssága mikor éri el a szövetségi adósságplafont. Onnantól kifizetési zavarok állhatnak be, hacsak nem emelik meg addigra a korlátot. Logikus lenne a realitások tudomásul vétele, és a költségvetési kiadási plafon módosítása, ezzel a szelektív fizetésképtelenség veszélyének az elhárítása. Csakhogy ahhoz kétpárti egyetértés kellene. Annak elérése viszont roppant bizonytalan a mai Amerikában.
Benchmark Bod Péter Ákos: Figyelmeztetés jött a német gazdasági szereplőktől 
Bod Péter Ákos | 2023. május 4. 05:36
Saját üzleti kilátásaikat kedvezőtlenebbnek értékelik a vállalatok, mint az elmúlt tíz évben bármikor - derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara legfrissebb konjunktúra-jelentéséből. Ugyanakkor sokan a mostani gazdasági visszaesést átmenetinek tekintik. 
Benchmark Bod Péter Ákos: Az MNB óvatosan lépked, csakhogy nem a monetáris politikán múlik a forint sorsa 
Bod Péter Ákos | 2023. április 28. 05:47
Bod Péter Ákos aktuális írásában azt vizsgálja, hogy a forint jelenlegi „erőssége” döntően azzal függ össze, a pénzügyi szereplők a likvid pénzüket most 18 százalék mellett helyezhetik el a jegybanknál.
Benchmark Bod Péter Ákos: Pótolhatja-e az uniós támogatást az FDI? És a vendégmunkás-jövedelem? 
Bod Péter Ákos | 2023. március 2. 05:44
A magyar kormány ugye sok mindent ígért az Európai Uniónak, ám a gyakorlat azt mutatja, hogy ezeket az első adandó alkalommal felrúgja, ha éppen úgy tartja kedve. Így pedig nehéz lesz a befagyasztott uniós forrásokhoz valóban hozzáférni. Bod Péter Ákos elemzéséből kiderült, hogy a kieső brüsszeli pénzeket lehet-e pótolni akár a beáramló működőtőkéből, akár a külföldön dolgozó magyarok hazautalásaiból.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: a növekvő kamatteher szűk mozgásteret hagy majd az Orbán-kormánynak 
Privátbankár.hu | 2023. január 12. 10:40
A magyar kormány immár három egymást követő évben hagyta elszaladni a költségvetési hiányt, ami miatt a nominális adósságállomány látványosan nőtt. A megváltozott inflációs környezetben világszerte jelentősen megugrottak a kamatok, ráadásul a magyar adósság után fizetendő kamatfelár is nőtt. Mindezek következtében a következő időszakban a kormány mozgástere látványosan szűkülni fog Bod Péter Ákos szerint.
Benchmark Bod Péter Ákos: 2022 az átmenetek éve volt a gazdaságban 
Bod Péter Ákos | 2022. december 27. 05:38
A külső körülmények determinálták a magyar gazdaság pályáját, ám közben jelentkeztek a magyar sajátosságok. A növekedési ütem az európai átlagot meghaladta, ám közben a cserearányok erősen romlottak és az egyensúlyi mutatók aggasztó helyzetbe kerültek, így komolyabb kiigazításra volt szükség. A jövő évet stagflációs helyzetből kezdi a magyar gazdaság.
Benchmark Stagfláció magyar módra - így látja Bod Péter Ákos a kialakult helyzetet 
Bod Péter Ákos | 2022. október 14. 05:42
Az infláció már most is fájóan magas, ám a forint gyengülése tovább lendíti felfele a mutatót. Egyelőre nem látszik, hogy mitől állna meg a magyar fizetőeszköz értékvesztése, így pedig a külső ár-környezet normalizálódása ellenére is nagy lesz az inflációs nyomás Magyarországon, véli Bod Péter Ákos aktuális írásában.
Benchmark Bod Péter Ákos: Együtt élni a korrupcióval? Lehet, de sokba kerül 
Bod Péter Ákos | 2022. augusztus 1. 05:42
Amíg ilyen súlyos a korrupció, addig nem jön az uniós pénz. Ez pedig a magyar embereknek okoz végső soron nehézséget. A gond az, hogy a korrupció más módokon is gazdasági problémákat okoz, ennek költségét is a magyar társadalom viseli, áll Bod Péter Ákos aktuális írásában.
Benchmark Bod Péter Ákos: temessük-e a globalizációt? 
Bod Péter Ákos | 2022. június 16. 05:31
Visszafordul-e a globalizáció? Ez napjaink egyik fontos gazdasági kérdése lett. Számos jel utal arra, hogy a korábbi folyamatok zsákutcába jutottak, de ezzel ellentétes számokat is láthatunk. Bod Péter Ákos, a jegybank korábbi elnöke aktuális írásában tisztázza merre is tart a globalizáció.
Benchmark Rózsaszínű magyar konvergenciajelentés – kinek szól? 
Bod Péter Ákos | 2022. május 6. 05:33
Az Európai Bizottságnak benyújtott konvergenciajelentés gyönyörű számokat tartalmaz. Olyan lendületes növekedési pályát vázol a dokumentum, amelyre nem sok példa akadt a magyar gazdaságtörténetben. Kár, hogy aligha fognak teljesülni, véli Bod Péter Ákos az MNB egykori elnöke.
Benchmark Felrobbantak az energiaárak – mit tehet a jegybank? 
Bod Péter Ákos | 2022. május 2. 05:16
"Van-e monetáris politikai megoldás az energiaárak (átmeneti) robbanására?" – teszi fel a kérdést Bod Péter Ákos. Ez már csak azért is fontos, mert a jegybankok szerint a megugró infláció első számú okai a felrobbanó energiaárak.
Benchmark Bod Péter Ákos: Amikor az infláció lendületbe jön 
Bod Péter Ákos | 2022. április 1. 05:36
A magyar gazdaság számára óriási kihívás lesz az inflációt rövid időn belül letörni. Hiába bízik ebben a kormány és a jegybank, az inflációs várakozások miatt sem fogunk egy év múlva az MNB által elfogadható inflációs toleranciasávba visszakerülni, véli Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a jegybank korábbi elnöke.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: Azért kérünk Brüsszeltől, mert nagyon kell a pénz 
Privátbankár.hu | 2022. március 25. 17:22
Az inflációt nem hiába érezzük magasabbnak a hivatalosnál, az energiaárak befagyasztása és a lakhatási költségek kis súlya is ezt okozza. De ezt az árkülönbséget meg kell fizetni, az elfojtott drágulás felszínre tör majd. A költségvetés hatalmas terheket vett a nyakába, nem lesz könnyű finanszírozni. Megszorításokra és EU-s pénzekre lenne szükség.
Makro / Külgazdaság Hamarosan kapcsoljuk a Klasszis Klubot, ahol Bod Péter Ákossal beszélgetünk! 
Privátbankár.hu | 2022. március 23. 14:30
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb kamatemelése képes lesz megfékezni az inflációt? S milyen mozgástere lesz a gazdasági folyamatok befolyásolására az ellenzéknek, ha nyer az április 3-ai országgyűlési választásokon? Egyebek mellett e kérdések megválaszolására is megkérjük Klasszis Klubunk 15:30 órakor kezdődő adásában a volt jegybankelnököt, egyetemi tanárt, közgazdászt.
Makro / Külgazdaság Ön is kérdezhet Bod Péter Ákostól! Klasszis Klubunk szerdai vendége az ellenzék gazdasági kabinetjének társvezetője 
Privátbankár.hu | 2022. március 22. 11:54
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb kamatemelése képes lesz megfékezni az inflációt? S milyen mozgástere lesz a gazdasági folyamatok befolyásolására az ellenzéknek, ha nyer az április 3-ai országgyűlési választásokon? Egyebek mellett e kérdések megválaszolására is megkérjük Klasszis Klubunk március 23-ai adásában a volt jegybankelnököt, egyetemi tanárt, közgazdászt.
Makro / Külgazdaság Gyenge forint, száguldó infláció? Mit tehet az ellenzék, ha nyer a választásokon? Bod Péter Ákos a Klasszis Klub következő vendége 
Privátbankár.hu | 2022. március 11. 15:05
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke, közgazdász, egyetemi tanár, s cseppet sem utolsósorban lapcsoportunk Benchmark rovatának rendszeres szerzője. Most mégis, mint az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter gazdasági kabinetjének társvezetőjeként kérdezzük a Klasszis Klub következő, március 23-ai adásában, egyebek mellett arról, győzelme esetén szerinte mit kellene tennie az ellenzéknek.
Benchmark Ha annyira káros a korrupció, miért tűrjük? 
Bod Péter Ákos | 2022. január 26. 05:34
Kutatások bizonyítják, ha egy állam fellép a korrupció ellen, akkor az gazdasági előnyökkel jár. Ebből a szempontból is fájó, hogy Magyarország korábban sem volt a korrupció elleni küzdelem élharcosa, ráadásul tavaly tovább romlott hazánkban a helyzet. Bod Péter Ákos elemzése.
Benchmark Bod Péter Ákos: 2022 - Háromszorosan is kétséges év jön 
Bod Péter Ákos | 2022. január 3. 05:37
Persze csak játék a szavakkal, bár igaznak igaz, hogy 2022-ben három kettes lesz a naptárban. 2021 pedig páratlan szám; és valóban páratlanként vonult be életünkbe, mint olyan év, amelynek elejétől legvégéig lehetetlen elvonatkoztatni a világjárványtól.
Benchmark Megvédi-e a gazdaságot, ha nyakig úszunk az adósságban? 
Bod Péter Ákos | 2021. február 10. 16:31
Az MNB már tavaly megindította a hiteloffenzíváját, majd a napokban bejelentették, hogy a Magyar Fejlesztési Bank is kamatmentes konstrukcióval támogatja a vállalkozásokat. A cél egyértelmű, felpörgetni a gazdaságot. A kérdés, hogy ezeknek az eszközöknek milyen kockázatai és mellékhatásai vannak. Aktuális írásában Bod Péter Ákos ezekre a kérdésekre keresi a választ.
Benchmark Annál is rosszabb a helyzet a büdzsével, mint ahogy elsőre tűnt 
Bod Péter Ákos | 2021. január 15. 14:56
Olyan lejtőn indult el a költségvetési hiány, amelyen nagyon nehéz lesz megállni, állítja Bod Péter Ákos, az MNB egykori elnöke. A közgazdász egyetemi tanár szerint a december veszélyes hónap, de most különösen durva volt az év végi pénzszórás, mindezt tetézi, hogy a folyamatok jelenleg nem is átláthatóak.
Személyes pénzügyek Bod Péter Ákos szerint a jövőben nem az USA és nem is Kína lesz a világgazdaság motorja 
Privátbankár.hu | 2020. november 4. 09:58
A bizonytalanságok kora felértékelheti a kockázatok szétterítését, mondja a volt jegybankelnök a Biztosítás és Kockázat folyóirat novemberi számában. Szerinte ebben az új korszakban minden tényezőnek, ami a bizonytalanságot kockázattá transzformálja, a társadalmi hasznossága és súlya nőni fog.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: Mégis mire jutottunk az európai uniós támogatásokkal? 
Privátbankár.hu | 2019. május 6. 15:02
Benchmark. Ezen a néven indult a Privátbankár.hu és az Mfor.hu közös jegyzetsorozata, melynek második, Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt MNB-elnök által jegyzett darabját alább olvashatják. Neves szerzőket kértünk föl arra, hogy oldalainkon közöljenek hiteles, iránymutató, igazodási pontnak, viszonyítási alapnak - azaz benchmarknak - szánt írásokat aktuális közéleti, politikai, gazdasági témákban. Ezek valójában már nem is választhatók szét, hiszen minden, ami politika, az egyben gazdaság és közélet is a XXI. században. Reméljük, olvasóink örömüket lelik a cikkekben, amelyeket vitaindítónak szánunk.
Makro / Külgazdaság Volt már efféle rezsim: beolvasott az Orbán-kormánynak volt főtanácsadója 
Privátbankár.hu | 2019. február 23. 12:12
Bod Péter Ákos szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját nem a gazdasági racionalitás, hanem a hatalommegtartás célja vezérli. Az első Orbán-kormány főtanácsadója úgy véli: a 2010 utáni hatalomnak nincs gazdaságfilozófiája, számos intézkedése vagy toposza pedig liberálisnak vagy populista-baloldalinak nevezhető, semmint konzervatívnak.
Makro / Külgazdaság Ezt nagyon benézték a jegybankok - búcsúzzunk az inflációtól? 
Privátbankár.hu | 2016. október 6. 12:27
Jegybanki szakemberek szerint nagyon nehéz kiszámítani, hogy milyen következményeket tartogat a mostani monetáris politika, abban azonban nagyjából mindenki egyetért: nem váltották be a reményeket az intézkedések. A régi szabályok megdőlni látszanak, a tartósan alacsony kamatokra és inflációra is fel kell készülnünk.
Makro / Külgazdaság Egymásnak estek a magyar jegybankárok 
Privátbankár.hu | 2015. október 1. 16:00
A magyar jegybank függetlenedne a Fedtől és az EKB-tól - kérdés, hogy ez egyáltalán lehetséges-e, vagy csak az elefánttal sétálgató egér érzi úgy, hogy miatta dübörög a föld. Jegybankárok vitáztak arról is, miért nem indul be a hitelezés Magyarországon.
Makro / Külgazdaság Az állam majd mindent megold? Ez a baj Magyarországgal 
Gáspár András | 2015. szeptember 4. 10:58
Nyakunkon maradt a hatalmas állam, ami képtelen megváltozni, miközben a gazdaság gyorsan átalakul - Bod Péter Ákos szerint a gazdaság növekedését az segítené, ha az állam nem akarna átvenni olyan funkciókat a magánszférától, amit később nem tud ellátni.
Makro / Külgazdaság Kritika Matolcsyéknak: hatalmas pénzeket tologatnak 
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 15:53
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját alapvetően dicsérte Surányi György és Bod Péter Ákos egy konferencián, a jegybanki gazdálkodással kapcsolatban azonban kifogásolták, hogy az MNB a magyar GDP csaknem egy százalékának megfelelő összeget költ olyan célokra, amelyekre feladatainak ellátáshoz nincs szüksége.
Makro / Külgazdaság Utáljuk a piacgazdaságot és az államtól várjuk a csodát - hogy lesz így fejlődés? 
Privátbankár.hu | 2015. április 8. 08:05
Kiábrándító a rendszerváltás utáni teljesítményünk, és belénk nevelődött a Kádár-korszak szemlélete. Bod Péter Ákos szerint az állam még mindig túl nagy Magyarországon.
Makro / Külgazdaság Ma húsz éves a Bokros-csomag 
Privátbankár.hu | 2015. március 12. 17:40
Belpolitikai csatározások miatt nyolc hónapot késett a Bokros-csomag - mondta a húsz évvel ezelőtt ezen a napon kihirdetett kiigazításról Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke.
Pénzügyi szektor Az adófizetők fizetik meg, ha a "magyar" bankok túl könnyűre szabják majd a hitelfeltételeket 
Privátbankár.hu | 2015. február 20. 09:30
A bankok nem önmaguk ellenségei: hiteleznének, ha lenne mit - nyilatkozta a Népszavának Bod Péter Ákos, aki szerint sem a migráció kérdésében, sem a tőketulajdonosk megkülönböztetésében nincs sok értelme a nemzeti alapon való szembeállításnak.
Makro / Külgazdaság Válságban máshogy viselkedik a jegybank - leomlott egy fal 
Privátbankár.hu | 2014. október 2. 15:00
A Budapest Economic Forum jegybankelnöki panelbeszélgetésén a volt MNB-elnökök, illetve alelnökök alapvetően egyetértettek abban, a válság során kibővül a jegybankok szerepe, és bizonyos reálgazdasági célok is bekerülnek a követendő irányok közé.
Makro / Külgazdaság A valutaalapi "kényszerzubbony" a kiszámíthatóság jele  
Privátbankár.hu | 2013. január 18. 15:09
A makroszámokat illetően a gazdasági aktivitás nem rossz, a gazdaság 2013-ban nem zsugorodik úgy, mint 2012-ben, de idén sem várható olyan dinamika, amely automatikusan megoldaná a gondokat - mondta a Csongrád Megyei Iparkamara pénteki gazdasági évnyitóján Bod Péter Ákos közgazdász.
Makro / Külgazdaság Fojtogatják már egy ideje a magyar gazdaságot 
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 12:15
A vállalati hitelállomány és a beruházások csökkenését hozza, hogy a magyar gazdaság lefojtott állapotba került az elmúlt években - állítja Bod Péter Ákos.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: az eurózóna messze van (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 12:46
A Matolcsy-csomagnak köszönhetően a hiánycélt sikerülhet teljesítenie Magyarországnak, de ez csak egy feltétel a négy plusz kettőből, így 6-8 év még biztosan nem lesz euró Magyarországon. És ezután jön az a kérdés, hogy akarunk-e tagállammá válni - mondta Bod Péter Ákos, egykori jegybankelnök.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos improvizációt sejt Matolcsy csomagjai mögött (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 14:54
Improvizációt sejt Bod Péter Ákos, egykori jegybankelnök a Matolcsy-csomagok mögött, aki szerint az IMF-nek van elég ügyfele, nem kell nekik a magyar ügy.
Személyes pénzügyek Bod, Békesi és Járai is kritizálta a gazdaságpolitikát  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 14:17
Az állammal szembeni bizalom megrendülése irányíthatja az embereket az öngondoskodás irányába Bod Péter Ákos szerint. Békesi László szerint a gazdaságpolitikánkat fel kell adni. Járai Zsigmond szerint meg kell állapodnunk az EU/IMF párossal.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos szerint nincs válság 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 4. 07:15
"Autópálya-építésre, a vasút korszerűsítésére, a színvonalas oktatásra és egészségügyi ellátásra sincs elég pénz, nemhogy bankok, energiacégek visszavásárlására" - mondta Bod Péter Ákos.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: 6 éve nem bővül a magyar gazdaság 
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 08:49
Magyarországon 2006 óta lényegében nem nőtt a GDP - mondta Bod Péter Ákos. A Corvinus Egyetem professzora szerint a kormány túl sok konfliktusos ügyet vállalt magára, Vértes András szerint a jogbizonytalanság és a kiszámíthatatlanság a legnagyobb baja a hazai gazdaságban.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos szerint három nap alatt meg lehet állapodni az IMF-fel 
Privátbankár.hu | 2012. június 9. 10:42
Bármi legyen is a kialakuló főáram az unióban, ahhoz Magyarországnak alkalmazkodnia kell – mondta Bod Péter Ákos, a Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára a Népszavának. Az egykori jegybankelnök szerint az IMF-fel a mindenképpen szükséges hitelről három nap, de maximum három hét alatt meg lehet állapodni, csak akarni kell.
Adó Csalódás az egykulcsos szja, az új adócsomag pedig a növekedés gátja lehet 
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 14:12
A kormány által bejelentett adócsomag negatívan hat a gazdasági növekedésre - állították volt pénzügyminiszterek és egyetemi tanárok a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) által szervezett 11. pénzügyi csúcstalálkozó kerekasztal-beszélgetésén, csütörtökön Budapesten.
Makro / Külgazdaság Közgazdászprofesszorok sürgették a megállapodást az IMF-fel 
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 15:05
Pályakorrekcióra van szükség ahhoz, hogy a versenyképességi rangsorban Magyarország visszaszerezze a 10 évvel ezelőtti helyét - mondta Chikán Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora az egyetemen tartott konferencián. Ugyanitt Bod Péter Ákos és Csillag István is gyors lépéseket sürgetett.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: Európát még korai leírni 
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 17:01
Bod Péter Ákos szerint a jelenlegi válság az európai típusú kapitalizmus válsága, Európát azonban még korai lenne leírni, ha pedig mégis elsüllyedne az sokáig tartana. Hozzátette: még éveknek kell ahhoz eltelni, hogy a tagországok növekedése a válság előtti szintet elérje. A pénzügyi világ szerinte pánikra hajlamos későn reagál, amikor pedig reagál, akkor túlreagál.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: amit Matolcsy eddig véghez vitt, az megbukott 
Privátbankár.hu | 2012. január 20. 11:15
Bod Péter Ákos szerint az a tisztességes, ha kimondjuk, hogy nem lesz növekedés - hiába beszél erről mindig a miniszterelnök. A közgazdász szerint gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, aminek személycserékkel lehetne nyomatékot adni. Az unortodoxiáról úgy nyilatkozott, "lehet rá mondani, hogy megbukott".
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: Brüsszel félhet a magyar mintától (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 12:14
A bankbetétek körüli pánik irracionális, mert „a betéteket nem fogják befagyasztani” bár az a tény, hogy ezt bizonygatni kell, már mutatja, hogy egyfajta bizalomvesztés alakult ki a kormánnyal szemben, állítja Bod Péter Ákos.
Makro / Külgazdaság "Nem az a baj, hogy nem szokványos, hanem hogy hibás a gazdaságpoltika" 
Nagy Zsófia | 2011. december 8. 16:40
Bod péter Ákos véleménye szerint a magyar gazdaságpolitikában kevés az innovatív és túl sok az avitt megoldás. Véleménye szerint a végtörlesztés kevés nyereséget hozott, azonban kiprovokált egy leminősítést és visszahozta az IMF-et. Vértes András a gazdaság egyik legnagyobb problémájaként a jogbiztonság hiányát jelölte meg.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos: a kormány is bizonytalansági tényező 
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 10:10
Bod Péter Ákos szerint a magyar gazdaságpolitikai kormányzás kiszámíthatatlansága okozza a kockázatok jelentős részét, a közgazdász szerint a következő időszakban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter személye és hitelessége is kulcskérdés.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG