Mennyit ér az ingatlanom?

Eladná vagy vásárolna? Kíváncsi arra aktuálisan mennyiért lehetne eladni az ingatlanpiacon a lakását vagy házát? Itt megtalálja a válaszokat.

 

Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Nyugaton a panelhelyzet nagyon is változott 
Mester Nándor | 2024. július 10. 18:55
A főváros budai oldalán eladott téglalakások és az ország keleti felén található házgyári lakások kivételével országszerte a négyzetméterárak emelkedését mutatják a tranzakciós adatok. Nem is kicsit, a tavalyi átlaghoz képest 8-9 százalékot. Már panelt sem lehet tehát olcsón venni, különösen igaz ez a nyugati megyékre, de keleten és délen az egyetemvárosokban is egyre drágábbak az előregyártott tömblakások – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Fehérvár kertvárosa egyre csak drágul 
Mester Nándor | 2024. július 3. 19:01
Nem dúskál az új lakásberuházásokban a királyi város, nagyon elmarad Debrecentől, Győrtől vagy Szegedtől. Az árak magasan stabilizálódtak, de egyes kertvárosi övezetekben kifoghatunk igényesen megépített családi házat vagy társasházi lakást - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Még mindig megéri termőföldet venni 
Mester Nándor | 2024. június 26. 18:45
Egy hektár, 2010-ben vásárolt termőföld ára 2023-ra átlagosan 3,6-szorosára nőtt – derül ki a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből. Lassult ugyan a drágulás, de még mindig tart és aki biztos, hosszú távú befektetést keres, annak továbbra is áll a zászló – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Szántód ráindult Siófokra az árversenyben 
Mester Nándor | 2024. június 19. 19:03
A Balaton déli partján az új lakások átlagára az elmúlt jó pár évben kicsit mindig elmaradt az északi part Budapesthez közelebbi részén tapasztaltaktól. Siófok azonban erősen felzárkózott, akárcsak Szántód. A használt lakóingatlanok kínálata még mindig bővülőben van, részben azért, mert a közepes vagy rosszabb adottságú nyaralók száma növekedett a palettán - derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A kínai autógyár előszele is felvitte az árakat Pécsett 
Mester Nándor | 2024. június 12. 19:01
Nem, nem jön kínai autógyár a Mecsekhez. Egyelőre. De pusztán a lehetőség híre is megmozgatta a lakás-és telekpiacot, ami amúgy is élénkülőben van. Nem meglepő módon a vevői kereslet a vármegyén belül Pécsre összpontosul az összes ingatlanközvetítő hálózat szerint, de a város agglomerációja felértékelődőben van, a kisebb településeken a felújítandó házakra vadásznak egyesek - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Üzlethelyiség vagy étterem is lehet nyereséges Budapesten 
Mester Nándor | 2024. június 5. 18:55
Nagyon gyorsan változnak a működési feltételek a vendéglátásban és a fizikai kiskereskedelemben is. Ezért más ingatlanpiaci részterületekhez képest jóval nehezebb valós képet festeni egy-egy üzlethelyiség, étterem reális értékéről. Az viszont egyértelmű, hogy ha hosszabb, többéves a felfelé ívelő szakasz, netán még fel is újították az ingatlant, akkor az adott objektumnak az értéke és a bérleti díja is növekszik – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Balatonakarattya már drágább, mint Füred vagy Tihany 
Mester Nándor | 2024. május 29. 18:44
A Balaton északi végében és az onnan induló északi kanyarjában, majd tovább az északi parton, egészen Aszófőig folyamatos építkezési hullám volt az utóbbi 6-8 évben és van ma is. De nem csupán a NER-hez tartozó nagyvállalkozók akarnak nagyot szakítani az ingatlanpiacon, vannak közepes beruházók is. Az új lakások, nyaralók ára a bel-budai szinten mozog, használt, de jó állapotú nyaralót viszont egyelőre keveset találni, a tulajdonosok érthető módon ragaszkodnak a jóhoz – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Pestszentlőrinc és Pestszentimre is egyre csak drágul 
Mester Nándor | 2024. május 22. 18:47
Pestszentlőrinc és Pestszentimre egykor két önálló település volt, ma mindkettő a XVIII. kerület része. Célponttá váltak az elmúlt két évtizedben, amikor felgyorsult a belső fővárosi kerületekből a kiáramlás. A lakáspiacon is versengtek a szomszédos agglomerációs városokkal (Gyál, Vecsés), s a jelek szerint egy rövidebb visszaesés után megint nyerésre állnak – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Célpont lett Vecsés, Gyál, Ecser, Üllő és Ócsa is 
Mester Nándor | 2024. május 15. 19:29
Idén az agglomeráció még megfizethető települései kifejezetten jó beszállási pontot kínálnak azoknak, akik önálló családi házat keresnek. A drága északi, déli és nyugati körzetekhez képest a délkeleti városokban, községekben lehet és érdemes is nézelődni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A NER és a mini-Dubaj mindent felforgatnak Zuglóban 
Mester Nándor | 2024. május 8. 18:42
A kormány és a NER úthengerként halad Zuglóban. Már parlamenti jóváhagyás is van a mini-Dubajra és ütemesen zajlik a Bosnyák téri óriásberuházás, amit a NER egyik oszlopos tagja, a Bayer Construct végez. Mindkettő jelentős hatással van az egész ingatlanpiacra, benne a lakásokéra is.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Aszófő és Akali lenyomta Zánkát és Révfülöpöt 
Mester Nándor | 2024. április 24. 18:52
A Balaton északi partjának középső részén mintha megállt volna az idő. Alig van ingatlanforgalom, az árak is befagytak, mert a tulajdonosok nem nagyon akarnak engedni. A drágasági versenyt egyelőre Aszófő nyeri, de ott liheg a nyakán Balatonszepezd és kicsit lemaradva a Badacsony alja – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Kádár-kocka küzd a luxusnyaralóval a Tisza-tónál 
Mester Nándor | 2024. április 17. 18:47
Idén várhatóan tovább növekszik a Tisza-tó népszerűsége. Az ok igen prózai: még mindig jóval olcsóbb, mint a Balaton vagy a Velencei-tó környéke, egy-két ottani kistelepülésen használható a Falusi CSOK és ha nyaralót keres valaki, akkor javuló és bővülő szabadidős és kiskereskedelmi szolgáltatásokra számíthat. Az ingatlankínálat egyre színesebb, már a luxus is megjelent – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A Velencei-tónál lassan beérik az árak a pesti agglomeráció átlagát 
Mester Nándor | 2024. április 10. 19:10
Lapunk az elmúlt években többször is írt arról, hogy a főváros agglomerációja gyakorlatilag elért a Velencei-tóig. Azzal a különbséggel, hogy sokáig a Budapestet ölelő településgyűrű árai jóval magasabbak voltak. Mára ez a különbség erősen csökkent, főleg azért, mert annyira megugrott a kereslet a Balaton kis testvére körül, hogy az fölvitte az árakat, bár a használt lakások-házak ára még mindig nem érte el a budapesti agglomeráció legdrágább részein tapassztalható szintet. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Az Audi miatt is már egymilliós négyzetméterárak vannak Győrben  
Mester Nándor | 2024. április 3. 18:31
Egyértelműen árfelhajtó hatású, hogy a nyugat-magyarországi nagyvárosban számos autóipari és technológiai cég telepedett meg, élén az Audival. Bár a lakásépítés üteme ott is lassult az elmúlt másfél-két évben, ez vélhetően átmeneti, ugyanis a városba és környékére folyamatosan érkező új munkaerő fenntartja a keresletet és az új lakástámogatási feltételek miatt kicsit növekedhet a belső lakásmobilitás. Nagy kérdés, hogy további külső körzetekben is megjelennek-e lakóparkok és hogy a belvárosban folytatódik-e a nagyon régi épületek lakáscélú felújítása.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ki akar házat venni az akkuval elárasztott Gödön? 
Mester Nándor | 2024. március 27. 18:32
Jön a harmadik akkugyár Gödre, de nem jönnek a vásárlók. Legalábbis semmi nem mutat arra, hogy megfordulna az a csökkenő tranzakciós trend, ami épp a Samsung odatelepülése, vagyis a 2010-es évek vége óta tart. Elfogytak az akkorra megépített új otthonok, újak alig jöttek helyükbe, viszont lassan, de folyamatosan növekszik a használt házak kínálata. Ez még nem menekülés, de vannak már olyanok, akik nem kérnek a környezetszennyezésből, ráadásul úgy érzik, ingatlanuk értéke is megsínyli ezt, így jobb most kiszállni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Legalább hatszor annyit kóstál ma Orbán Viktor budai háza, mint amikor vette 
Mester Nándor | 2024. március 20. 18:47
Örülhet a parlamenti patkóban a nulladik szektor 14-es számú székében ülő miniszterelnök. Nem maradt le a nagy lakásár-robbanásról. Feltételezzük, hogy történt korszerűsítés a fele részben még 2002-ben tulajdonába került és a budai elitnegyedben lévő ingatlanán, így az bizonyosan megtartotta értékét a környék átlagával. Ám minthogy erről az átalakításról vagy korszerűsítésről nincsenek hivatalos adatok, a pontosabb értékmeghatározáshoz segítségül hívtuk, hogy mi minden történt a közvetlen környék lakáspiacán az eltelt több mint két évtizedben.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ártott Orbán Viktor a debreceni lakásáraknak  
Mester Nándor | 2024. március 13. 18:48
Továbbra is erős hiány van Debrecenben a minőségi új lakásokból, de a felújított használtakból is. A beruházók az összes új otthonnak csak egyharmadát hirdették meg, s ha elkelnek, akkor mennek tovább a többivel. Az árak főleg a tavalyi országos gazdasági visszaesés miatt csökkentek kissé. Közvetlen kapcsolat nem mutatható ki az akkugyárak és az árak között, de azt tudni lehet, hogy sokan féltik a jövőjüket és ingatlanuk értékét miattuk, s ezért vagy az ipari parkoktól távol vagy más városban keresnek ingatlant – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Aranyárú családi házak Budán 
Mester Nándor | 2024. március 6. 18:59
Nem lehetetlen jó állapotú családi házat kifogni Budán. De persze nem akárhol, a II. vagy a XII. kerületben sokkal kisebb az esély olyan használt házat elcsípni, ami a többség számára megfizethető árkategóriában van. A panelből vagy lerobbant pesti társasházból kertes házba vágyók inkább Óbuda külső részein vagy Budafokon nézhetnek körül. Már csak azért is, mert akár 20-25 százalékkal is olcsóbban juthatnak hozzá - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Most is a Covid alatt kialakult költsége van egy üzletnek a plázákban 
Mester Nándor | 2024. február 28. 18:59
Stabilizálódtak az üzlethelyiségek összköltségei a bevásárlóközpontokban. A legjobb központokban szinte alig van kiadatlan ingatlan, de a bérlők egyelőre lanyha forgalomról számolnak be, ami hatással van az üzlethelyiségek értékére is - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Menő maradt Kádár János kedvenc kerülete 
Mester Nándor | 2024. február 21. 19:41
Azt eddig is tudtuk, hogy az egykori pártfőtitkárnak oly kedves észak-pesti környéken sokan keresnek új otthont. Újdonság azonban, hogy a használt téglalakások is növelni tudták a népszerűségüket, újak és régiek gyakorlatilag egymást húzzák. Utóbbiak azonban csak akkor tudnak labdába rúgni, ha teljesen felújítottak és kiemelkedően jó közlekedéssel bírnak – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Budai panelt venni és eladni is érdemes 
Mester Nándor | 2024. február 14. 18:58
Továbbra is népszerűek Buda több kerületének a panellakásai. Kisebb lett a kínálat, mint tavaly ősszel, de az árak csak elvétve csökkentek, 2-3 százalékkal, inkább stagnálnak. Nem ritka az egymillió forint feletti négyzetméterár, de a legjellemzőbb a 750-800 ezer forintos sáv – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Csepelen egész jó lakásokat is kifoghatunk viszonylag olcsón 
Mester Nándor | 2024. február 7. 19:03
Tavaly nyáron készült csepeli összefoglalónkban azt rögzíthettük, hogy legnagyobb szigetünkön lehetett a legalacsonyabb átlagáron lakóingatlant venni a fővárosban. Jelentjük, a helyzet változatlan 2024 első heteiben. A kínálat viszont erősen szűkült, ami az eladóknak kedvez - derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Kifoghatunk jó alkut Pécsett is 
Mester Nándor | 2024. január 31. 19:07
Tavaly májusban foglalkoztunk először részletesebben a baranyai, azon belül is főleg a pécsi lakóingatlanokkal. Akkor a felívelő szakasz legvégén jártunk, még volt szufla a piacban, noha egyre halványabb volt a teljesítmény. Már érződött, hogy elfogytak a vevők, de számuk legalábbis nagyon megcsappant. Azóta stagnálást látunk, élénkülés két-három hónap múlva kezdődhet legkorábban - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lehet kaszálni egy irodaházon is, ha jók az adottságai 
Mester Nándor | 2024. január 24. 19:01
Sorozatunkban a lakóingatlanok mellett igyekszünk bemutatni a kereskedelmi ingatlanokkal kapcsolatos lehetőségeket és az értékváltozásokat is. Már csak azért is, mert ha például ingatlanalapba fektetünk, akkor tudnunk kell, hogy ezek pont ilyen ingatlanokat is bevesznek a portfóliójukba, tehát nem mindegy, hogy miként gazdálkodnak velük, illetve mik hatnak ezen ingatlanok értékére.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Megbolydulhat a piac a kínai autógyár miatt Szegeden 
Mester Nándor | 2024. január 17. 18:47
Nem kérdés, hogy idén már növekednek a lakásárak a napfény városában is. Az általános keresletet megtámasztja az átszabott állami támogatási rendszer, de az új lakásokat várhatóan Szegeden is csak kevesen tudják vagy akarják megfizetni. Nyeregben lehetnek azok, akik egy legfeljebb 6-8 éve épült vagy az elmúlt pár évben felújított ingatlant szeretnének eladni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Kisamerika sor és Nagyamerika utca Ózdon 
Mester Nándor | 2024. január 10. 18:50
Már hozzászokhattak, hogy sorozatunkban rendszeresen megvizsgáljuk a legfontosabb városok, turisztikai övezetek, Budapesten egy-egy kerületrész ingatlanpiacát és általában sok tranzakció alapján tudunk trendeket felvázolni. De mi a helyzet olyan településeken, amelyek a legek között szerepelnek, de a másik végén: venni ott is szoktak az emberek és eladni is szeretnének, igaz, a léptékek sokkal szerényebbek. Ilyen a 32 ezer lakosú Ózd is, amiről most adunk részleteket.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Tokajban a NER megfogta a piac alját 
Mester Nándor | 2024. január 3. 18:52
Több mint háromszoros a különbség a lakásárakban a legdrágább és a legolcsóbb hazai borrégió között. Az észak-nyugati környék húzta be az első helyet, míg a tokaji lett a tökutolsó. Az áremelkedés üteme viszont az utóbbiban volt a legnagyobb, s ennek leginkább a NER érintett emberei örülhetnek, hiszen az olcsón vett ingatlanok a fejlesztéseik révén egyre nagyobb értéket képviselnek és egyre több profitot hoznak – derül ki sorozatunk újabb, idei első részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Legolcsóbb, legdrágább, legnagyobb, legkisebb - rekordok 2023-ból 
Mester Nándor | 2023. december 27. 18:32
Változó hangulat és aktivitás uralta 2023-ban a hazai lakáspiacot, azonban szélsőségekben most sem volt hiány. Tekintélyes alapterületek, rekord vételárak, örökségüket értékesítő eladók és első lakásukat vásárló ügyfelek domináltak a tranzakciókban - derül ki sorozatunk újabb, idei utolsó részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Jól fialtak a kiadott lakások Budapesten 
Mester Nándor | 2023. december 20. 18:48
Nem panaszkodhatnak a befektetési céllal lakást vásárlók. Egyrészt idén is többnyire nőtt az ingatlanuk értéke, másrészt a bérbeadásból származó passzív jövedelmük is tovább hízott. A bérleti díjak ugyanis - erős hullámzás közepette - de szépen araszoltak felfelé,  – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lakások a pesti Nagykörút mentén 
Mester Nándor | 2023. december 13. 18:41
A „legyen minden közel” elvét vallók idén is ragaszkodtak a fővárosi Nagykörúthoz. Nem feltétlenül kell autó, sok bérházban tágasak, nagy belmagasságúak a lakások, a szolgáltatások sétatávolságban vannak. Az ingatlanok értékét azonban erősen befolyásolja, hogy az adott házban volt-e teljes felújítás, vagy például beköltöztek-e oda a rövid távú lakáskiadók – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lakások a maxi Dubajnak készülő Rákosrendező környékén 
Mester Nándor | 2023. december 6. 19:08
Egyelőre csak előkészületi szakaszban van a Rákosrendezőre tervezett új városnegyed. Sokaknak azonban már most megdobbanhatott a szíve és mesésen magas árakat látnak maguk előtt, ha a környékhez közeli saját ingatlanuk eladását fontolgatják. Ha tisztázódnak a beruházás feltételei és tényleg lesz garancia a közösségi szempontok érvényesülésére is, akkor az érintett körzetek felértékelődhetnek. Nem is biztos, hogy érdemes lesz elköltözni Angyalföld vagy Zugló határos körzeteiből – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ötmillió forintos négyzetméterárú lakások Budán 
Mester Nándor | 2023. november 29. 18:56
Eddig sem voltak olcsók és a jövőben tovább drágulhatnak az új építésű lakások Buda nagy presztízsű körzeteiben. Nem térünk ki a XI. kerületre, az önálló fejezet, inkább az I., a II. és a XII. kerület új építésű kínálatát és az értékeket nézzük át. Jelenleg ötmillió forintot alulról súroló négyzetméterárral is találkozunk - derül ki sorozatunk mostani részéből. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Befektetővonzó belvárosi lakások Budapesten 
Mester Nándor | 2023. november 22. 19:19
Jól jött az árkorrekció a budapesti forgalomnak, de az egyes kerületekben nagyon eltérő értékek jellemzőek. A belvárosi kerületek túlnyomó részében enyhébb volt az árcsökkenés, mint például a külső pestiekben, illetve az egyik külső budai övezetben. A belvárosba visszatértek a befektetők, akik növekvő kínálatból válogathatnak, de akármit ők sem vesznek meg, előnyben vannak a felújított, berendezett, alacsony üzemeltetési költségű társasházi lakások – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Elérték az eget, de visszafordultak a lakásárak Veszprémben 
Mester Nándor | 2023. november 15. 19:03
A királynék városa sem volt kivétel, ott is jelentősen nőttek a lakásárak 2018 és 2022 között. Mondhatni, elérték az eget. Talán ezt jelzi, hogy idén már nem emelkedtek tovább, sőt, inkább stagnáltak vagy nagyon enyhén csökkentek is. Hosszabb távon feltétlenül értéknövelő az időközben befejezett több infrastrukturális beruházás, de a lakásállomány megújulása Veszprémben is nagyon lelassult és nagyobb tempóra legkorábban a jövő év második felétől lehet számítani - derül ki ingatlanpiaci sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lasszóval kell fogni a vevőt Győrben és Sopronban is 
Mester Nándor | 2023. november 8. 18:47
Két nyugati városunkban egyszerre van jelen a fejlődés és masszív átrendeződés, köszönhetően az ipari cégek miatti „odavándorlóknak” és főleg Sopron esetében az Ausztriába ingázóknak. Közös bennük, hogy ugyanúgy lefékeztek az új beruházások, mint sok helyütt az országban, a forgalom is nagyon lelassult, viszont a bérleti piac eltérő sebességgel halad – derül ki sorozatunk újabb részéből. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Felértékelődött városi garázsok 
Mester Nándor | 2023. október 25. 18:40
Kis pénz, kis haszon - mondhatjuk a garázsokról. De biztos – tehetjük hozzá. Főleg azért, mert nem túl nagy a kínálat és az autósok elég nagy része sok pénzt képes megadni azért, hogy fedél alá tegye járművét. Másfél éve ráadásul a társasházak mélygarázsában lévő gépkocsibeállót már külön eljárást mellőzve, önálló ingatlanként el is lehet adni vagy kiadni, ami forgalomképessé teszi ezt a speciális ingatlantípust – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Sztár lehetne a könnyűszerkezetes ház, de még nem az 
Mester Nándor | 2023. október 18. 17:42
Sokkal nagyobb karriert futhatna be az egyik alternatív megoldással készülő családi ház típus, a könnyűszerkezetes. De egyelőre nem ez a helyzet, részben az ismerethiány miatt is sok az előítéletes vélemény, amik a közösségi platformokon terjedve sokakat eltántorítanak ettől a típustól. Az értékük ugyanakkor inkább felfelé tart, semmint lefelé – derül ki sorozatunk újabb részéből. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Aranyárú panelek Budán 
Mester Nándor | 2023. október 11. 19:21
Még mindig sok ezer fiatalnak csakis panel lehet az első lakása, ezt tudják megfizetni. Sovány vigasz, hogy a tavalyi nagyon magas árak az ország felében már kissé csökkentek. De nem úgy Budán, ahol rekordokat döntenek, főleg azért, mert a befektetői kereslet továbbra is elég izmos – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lakások az elfeledett Kaposváron 
Mester Nándor | 2023. október 4. 18:45
Kaposvárt gyakorlatilag elkerülik a nagy befektetések, amik néhány más megyeszékhelynél megdobják a lakások iránti keresletet. Új társasházi projekt gyakorlatilag nincs Somogyország központjában, viszont a kicsi vagy közepes, jó minőségű használt otthonokra felfigyelnek a befektetők is. Sok tulajdonos örömére fel is küzdötték így az árakat - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Családi ház Pest észak-keleti részén 
Mester Nándor | 2023. szeptember 27. 18:44
Az észak-keleti peremkerületek (XV., XVI., XVII. kerület) nem egyenletesen fejlődtek az elmúlt évtizedekben. Annyi közös bennük, hogy zömmel családi házi övezetek ezek, lazább beépítéssel, bár egyes helyeken megjelentek a lakóparkoknak nevezett nagyobb társasházi projektek, amik egyesek szerint rontják az élhetőséget. Vannak lakótelepek is, de létezésük inkább kiemeli a környező családi házak előnyeit, semmit ártana a piac egészének. Az árak itt is megugrottak, de még elviselhető tartományban vannak - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Új és használt lakások Szombathelyen 
Mester Nándor | 2023. szeptember 20. 18:34
A nyugati határszél sokat fejlődött az elmúlt évtizedben, Szombathely mégis azzal küzd, hogy kicsi az új társasházi lakások kínálata. Az eladó családi házak állapota vegyes, csak a műszakilag a top kategóriába tartozók tudták megtartani árukat, a nem korszerűek eladói kénytelenek voltak nagyobbat engedni az árból, mint gondolták – derül ki sorozatunk mostani részéből.  
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Aranyárú belvárosi téglalakások Budapesten 
Mester Nándor | 2023. augusztus 30. 18:47
Nem állt meg az árak emelkedése a pesti belvárosban, az előző félévhez képest átlagosan 7 százalékkal magasabb négyzetméterárat kell fizetnie annak, aki a bérbeadás szempontjából frekventált belvárosi területeken szeretne ingatlant vásárolni. A külföldi vásárlók a nagyobb távon gyengülő pályán lévő forintból is előnyt kovácsolnak, főleg, ha például az olcsóbbá vált VII. kerületben keresgélnek, ahol már szabad szemmel is érzékelhető árcsökkenés van - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Gödön is betett az áraknak az akkugyár 
Mester Nándor | 2023. augusztus 23. 18:53
Nincs hosszú tömött sor manapság Gödön, hogy lakást vagy házat vegyen valaki. Sovány vigasz a helyi érintetteknek, hogy országos jelenségről van szó a gazdaság látványos visszaesése miatt. Őket azonban nyomja valami, ami nem mindenütt van jelen: az akkugyár és az ehhez kapcsolódó felfokozott hangulat. Nem lesz egyszerű innen feljönni. Még évekig tarthat.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Az akkugyárakkal elárasztott Debrecenben 
Mester Nándor | 2023. augusztus 16. 18:17
Még nem csökken a használt lakások ára a cívisvárosban, de nem tesz jót a megítélésüknek, hogy szinte hetente jön új akkumulátorgyári bejelentés vagy olyan hír, hogy egy leendő beszállítójuk fog odatelepülni. Az új lakások négyzetméterára már 2021-ben meghaladta az egymillió forintot és azóta csak nőtt. Sorozatunk új részében az eladók és a vevők is találhatnak új információkat.  
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A botrányos akkufeldolgozó miatt hírhedt Szigetszentmiklóson 
Mester Nándor | 2023. augusztus 9. 18:03
Az akkufeldolgozó üzem a lehető legrosszabbat tette a 40 ezres várossal: ráirányította a potenciális lakásvásárlók figyelmét a kockázatokra, az eladókat meg magyarázkodásra kényszerítette. Pedig az elmúlt években a fővárosból elköltözők és a más országrészekből odaköltözők kedvelt helye lett a város, de több társához hasonlóan nem tudott lépést tartani ezzel az infrastruktúra, márpedig ez jelentősen befolyásolja az ingatlanok értékét. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Lakás és ház Siófokon 
Mester Nándor | 2023. augusztus 2. 19:37
Sorozatunkban félévvel ezelőtt foglalkoztunk legutoljára a dél-balatoni ingatlanárakkal. Azóta nőtt a kínálat, csökkent a kereslet és stagnálásba fordultak az árak. Most kiemelten a siófoki viszonyokat mutatjuk be, az adatok és az árakat befolyásoló hírek és szempontok hasznosak lehetnek eladónak és vevőnek egyaránt.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Csepeli lakás vagy ház 
Mester Nándor | 2023. július 26. 18:32
Nagy szigetünk, melynek csak kisebb része tartozik Budapesthez, egyre vonzóbb, mióta zsúfolt lett a déli agglomeráció. Az árak itt is csak felfelé mentek, de nem olyan gyorsan, mint nagyon sok más kerületben. Az igazi értéknövelő infrastrukturális beruházások azonban még váratnak magukra. Most még érdemes nézelődni, a sok panel mellett élhető családi házas környékek is vannak az amúgy egyre jobban zöldülő északi szigetrészen, különösen a soroksári Duna-ág mentén – derül ki sorozatunk újabb darabjából.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Panelek a pesti kerületekben 
Mester Nándor | 2023. július 19. 19:33
Mennyit lehet szakítani most egy pesti panel eladásával? Ezt a kérdést sokan felteszik. Főleg olyanok, akik eddig bérbe adták, de már nem nagyon tudják növelni a bérleti díjat, mert elszállt a lakásaik felett az idő és ők nem igen korszerűsítették vagy ha megtették, az is legfeljebb arra volt elég, hogy az újszerű kategóriába kerüljenek. Sorozatunk újabb darabjában a pesti oldal paneljeinek értékváltozását követjük nyomon, de a miheztartás végett közöljük pár budai kerület aktuális kínálati árát is és persze az értékeket leginkább befolyásoló szempontokat. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG